georgepppo Δημοσ. 22 Ιουνίου 2017 Δημοσ. 22 Ιουνίου 2017 Αυτό που αναρωτιέμαι είναι τι θα κάνει η Intel όταν σε λίγα χρόνια οι επεξεργαστές ARM θα ισοβαθμήσουν σε απόδοση τους χ86. Θα μείνει με τους SSD; Θα το γυρίσει σε ARM; Από ότι θυμάμαι ήδη έχει πάρει άδεια για την παραγωγή τους. Πολύ πιθανόν να ετοιμάζει κάποια τελείως νέα αρχιτεκτονική. Γιατί και οι κβαντικοί υπολογιστές έρχονται. οι κβαντικοί θα αργήσουν, και δεν θα γίνουν διαθέσιμοι απο την μια μέρα στην άλλη στο κοινό, θα περάσουν χρόνια σε πειραματισμούς, λειτουργικά, προγράμματα κλπ. εως τότε οι σημερινής τεχνολογίας υπολογιστές θα κάνουν την δουλειά και η intel σους επεξεργαστές αν δεν καταργήσει τους i3/i5/i7/i9 να βγάλει κάτι διαφορετικό για να μπορέσει να το τιμολογίσει αλλιώς σύντομα θα φάει γερή στραπάτσα γιατί κακά τα ψέματα δεν μπορεί να βγάλει αύριο i7 στα 200 ευρώ, θα είναι πολύ κακό για το brand της και είναι σαν να λέει κορόιδα τόσο καιρό μπορούσα αλλά σας τα έτρωγα γιατί δεν είχα ανταγωνισμό. το λογικό είναι σε κανα χρόνο να φτιάξει νέους επεξεργαστές σε τεχνολογία και ονομασίες και να χτυπήσει και πάλι την amd όπως όταν έβγαλε τους παλιούς i3/i5 που τότε ναι ήταν vfm όταν ο I5 2400 μου είχε κοστίσει σε πλάίσιο 150 που για την εποχή του έσπερνε σε αυτά τα λεφτά που ήταν 50% πιο δυνατός απο core 2 quad που κόστιζε νωρήτερα πάνω απο 200 ευρώ. αλλαγή brand names και τενχολογίας θα την σώσουν αλλά δεν θα γίνει πριν κλείσουν χρόνοι οι ryzen. όποι θυμούνται τι είχε γίνει πριν κάτι χρόνια με τους i7 και τους phenom 6core θα καταλάβουν πως κατατρώποσε η intel την amd με τους i3/i5 χτυπώντας σε ένα καλό vfm με άρτιες επιδόσεις σε χαμηλή κατανάλωση και υψηλές επιδόσεις σε καλά Optimized δουλειές πχ ένας i5 ήταν λίγο πιο γρήγορος απο phenom 1090t και κόστιζε λιγότερο. άλλο που μετά η απάντηση της amd ήταν οι fx ψησταριές κονσερβοκούτια και η intel πήρε το καλάμι και το καβάλησε.
Alani13 Δημοσ. 22 Ιουνίου 2017 Δημοσ. 22 Ιουνίου 2017 Γενικά τα mobile + IoT ανήκουν στην ARM. Μεγάλο community που άφησαν οι άλλες εταιρίες να εδραιωθεί. Δεν το χτυπάς εύκολα αυτό.
Επισκέπτης Δημοσ. 22 Ιουνίου 2017 Δημοσ. 22 Ιουνίου 2017 Γενικά τα mobile + IoT ανήκουν στην ARM. Μεγάλο community που άφησαν οι άλλες εταιρίες να εδραιωθεί. Δεν το χτυπάς εύκολα αυτό. Για τις περισσότερες εφαρμογές IoT αυτή τη στιγμή ενας ARM είναι overkill. Ενας απλός μικροελεγκτής (AVR, 8051, PIC κλπ) συνήθως αρκεί.
lordlothar Δημοσ. 23 Ιουνίου 2017 Δημοσ. 23 Ιουνίου 2017 Για τις περισσότερες εφαρμογές IoT αυτή τη στιγμή ενας ARM είναι overkill. Ενας απλός μικροελεγκτής (AVR, 8051, PIC κλπ) συνήθως αρκεί. Δε θα το έλεγα. Δες nrf51/nrf52 family από Nordic και CC2650 από TI. Το IoT απαιτεί connectivity και single SoC λύσεις κερδίζουν έδαφος κάθε μέρα. Προσωπικά δεν έχω δει ούτε έχω χρησιμοποιήσει AVR ή PIC σε IoT applications.
Regulus Δημοσ. 24 Ιουνίου 2017 Δημοσ. 24 Ιουνίου 2017 Ξύδι. Θα χαρώ να δω την Amd να γεμίζει το κενό.
Mi_ka Δημοσ. 24 Ιουνίου 2017 Δημοσ. 24 Ιουνίου 2017 Για τις περισσότερες εφαρμογές IoT αυτή τη στιγμή ενας ARM είναι overkill. Ενας απλός μικροελεγκτής (AVR, 8051, PIC κλπ) συνήθως αρκεί. ...άμα δουλέψεις assembly - αν όχι, θες γκάζια να μαζεύουν τον πασαλειψατέρ κώδικα που γενοβολάνε τα γραφικά περιβάλλοντα "προγραμαμτισμού" ή οι υψηλού επιπέδου compilers άμα τα γκάζια είναι φτηνά και δε μιλάμε για μαζική παραγωγή (μεγιστοποίηση κέρδους), γιατί να κάτσεις να ντεμπαγκάρεις assembly και να μη πασαλείψεις με ανώτερου επιπέδου γλώσσα με 3-4 ευρώ παραπάνω μαραφέτι, ποιος χρήστης της συσκευής θα δει τη διαφορά αν δεν υπάρχουν θέματα κρίσιμου χρονισμού??
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα