Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Πείτε αντίο στα compute modules με τις ονομασίες Edison, Joule και Galileo της Intel που είχε ανακοινώσει μεταξύ άλλων και για την αγορά IoT (Internet of Things).

Η Intel αποφάσισε να ακυρώσει τη παραπάνω σειρά από developer kits ενώ ακύρωσε επιπλέον διάφορα προϊόντα “smart glasses” όπως τα Recon Jet, αν και λέγεται ότι η απόφαση για τα τελευταία δεν αποτελεί έκπληξη. Με το Galileo, η Intel ήθελε να ανταγωνιστεί ευθέως το ARM-powered Raspberry Pi, ενώ με το Edison κατάφερε να σμικρύνει ένα ολόκληρο development kit στο μέγεθος μίας κάρτας SD.

 

Το Joule, που ανακοίνωσε πέρυσι ήταν το ισχυρότερο compute module της εταιρείας. Η Intel δεν εξήγησε τους λόγους που την οδήγησαν να λάβει την απόφαση να ακυρώσει τα παραπάνω προϊόντα και ενδεχομένως να αλλάξει ακόμα και ολόκληρη τη στρατηγική της. Αυτό που ωστόσο φημολογείται είναι ότι η εταιρεία εξέρχεται από την αγορά IoT (Internet of Things) πριν καλά, καλά κάνει έστω αισθητή την παρουσία της. Ανάμεσα μάλιστα στα προϊόντα που ακύρωσε επίσης βρίσκεται και το MinnowBoard 3, που υποτίθεται ότι αποτελούσε απάντηση στο Raspberry Pi.

 

Το μικροσκοπικό compute module πάντως που κατασκεύασε η εταιρεία για wearables με την ονομασία Intel Curie συνεχίζει να περιλαμβάνεται στα σχέδια της.

 

Η Intel δεν ήθελε να χάσει το… τρένο IoT (Internet of Things) όπως είχε χάσει εκείνο με τα κινητά, και για αυτό επικεντρώθηκε στα παραπάνω compute modules, επιθυμώντας να φέρει την απόδοση της πλατφόρμας x86 στην συγκεκριμένη αγορά. Το Curie πάντως είναι μία εξαιρετικά περιορισμένων δυνατοτήτων συσκευή σε σύγκριση με αυτά που ακύρωσε.

 

Link.png Site: Engadget

Δημοσ.

Λογικό, ο κόσμος έμαθe το arduino και μετά το raspberry και τα αγάπησε, χώθηκε να τους χτυπήσει αλλά με την AMD να καλπάζει με τρελούς ρυθμούς τρέχει και δε προλαβαίνει.

  • Like 4
Δημοσ.

Λογικό, ο κόσμος έμαθe το arduino και μετά το raspberry και τα αγάπησε, χώθηκε να τους χτυπήσει αλλά με την AMD να καλπάζει με τρελούς ρυθμούς ςτρέχει και δε προλαβαίνει.

 

+οτι οι τιμες τους ηταν απλα γελοιες .... 

  • Like 2
Δημοσ.

Επειδή τυχαίνει να έχω ένα Galileo το support από την κοινότητα και την Intel δεν είναι τίποτα μπροστά στα Rasberry. Συν το κόστος η κοινότητα δεν το υιοθέτησε πότε. 

  • Like 1
Δημοσ.

Με 20-30€ που κάνει ένα Arduino kit και γενικά την υποστήριξη που έχει το Arduino και το Raspberry Pi, τα πράγματα ήταν δύσκολα για την Intel.

  • Like 1
Δημοσ.

όπου έχει πραγματικό ανταγωνισμό η intel τρώει σφαλιάρες με τις τιμολογιακές τακτικές της.

μόνο στα ssd αξίζει για μένα και αυτό λόγο της τρομερής αντοχής τους σε σχέση με τον ανταγωνισμό.

Δημοσ.

οι τιμές με χαμηλότερα specs ήταν χ2... πραγματικά δεν μπορώ να καταλάβω τι σκεφτόταν. Πραγματικα΄πριν κανα 4μηνο προσπαθούσα να πείσω τον εαυτό μου οτι αξίζει αλλά με τίποτα. Raspberry, Odroid μακράν καλυτερα σε σχέση κόστος απόδοση!!!

Δημοσ.

Λάθος λόγο τιμής, ο κόσμος ζητά φτηνά dev kits κυρίως και οι πιο σκληροπυρηνικοί που θέλουν δύναμη είναι λίγοι. Μεγαλύτερη γκάμα ίσως να την βοηθούσε.

Δημοσ.

Αυτό που αναρωτιέμαι είναι τι θα κάνει η Intel όταν σε λίγα χρόνια οι επεξεργαστές ARM θα ισοβαθμήσουν σε απόδοση τους χ86. Θα μείνει με τους SSD; Θα το γυρίσει σε ARM; Από ότι θυμάμαι ήδη έχει πάρει άδεια για την παραγωγή τους. Πολύ πιθανόν να ετοιμάζει κάποια τελείως νέα αρχιτεκτονική. Γιατί και οι κβαντικοί υπολογιστές έρχονται.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...