Προς το περιεχόμενο

Ξεχασμένο σκουτεράκι 50αρι σε αποθήκη για 16 χρόνια και ανανέωση άδειας

Fan

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Λόγω του θέματος με τα ανασφάλιστα θυμήθηκα ότι έχω σε μια αποθήκη ξεχασμένο εδώ και 16 χρόνια ένα 50αρι σκουτεράκι.

Σκέφτομαι να πάω να του παραδώσω τις πινακίδες ή να το αρχίσω να το κυκλοφορώ. Εννοείται ότι τόσα χρόνια δεν είχα πληρώσει κάποιο παράβολο για ανανέωση άδειας ή κάτι αντίστοιχο. Πραγματικά το είχα ξεχάσει ότι υπήρχε!

Κάπου διάβασα ότι δεν πληρώνεις για το σήμα όπως στα πάνω από 50 κυβικά, αλλά πηγαίνεις στην τροχαία. Ξέρει κανένας εάν είμαι αναγκασμένος να πληρώσω για όλες τις προηγούμενες χρονιές ή παραγράφονται κάποια έτη;

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Μετα απο 16 χρόνια θυμήθηκες να καταθέσεις πινακίδες;  :wacko:

Αυτο με την τροχαία νομίζω οτι δεν ισχύει πλέον εδω και χρονια.

16 χρόνια απλήρωτα τέλη + ασφάλεια + πρόστιμα = καλύτερα να αγοράσεις καινούριο μηχανάκι... :P

Δεν παραγραφεται τιποτα.Αν η αδεια κυκλοφοριας ειναι απο την τροχαια, θα  ζητησει να πληρωσεις τα απληρωτα ετη για καταθεση πινακιδων (ακινησια η καταστροφη οχηματος).

Και αν θυμαμαι καλα καταθεση πινακιδων δεχονται το πρωτο 3μηνο του ετους.Παρε την τροχαια να ενημερωθεις.

Κοιτα να βρεις λυση γιατι με τα προστιμα για ανασφαλιστα θα σου ερθει καποια στιγμη το 250ρη και ειναι κριμα.

οτι εχει σχεση με κατω των 50 κυβικων,ακομη στην τροχαια διεκπεραιωνεται.για καινουρια δεν γνωριζω αλλα για ιφισταμενα δικυκλα,στην τροχαια.ή κανε μια βολτα απεκει,ή κατεθεσε τις πινακιδες εκει ή στην εφορια.στην καταθεση στην εφορια,δεν παιζει να ζητησουν εξοφληση,ξερουν οτι θα τα παρουν στην αρση ακινησιας.στην τροχαια παιζει να τα απαιτησουν,διοτι ειναι παραβολα που πανε στην τσεπη τους,και οχι στο κρατος.δεν ειναι τελη κυκλοφοριας,οπως στα οχηματα ανω των 50 κυβικων.με το ιδιο σκεπτικο,οτι δεν εχεις κανονικο οχημα,δεν επιτρεπεται με τετοιο οχημα να βγαινεις σε δρομους ταχειας κυκλοφοριας.

Ναι, ζητούν να πληρώσεις όλα τα προηγούμενα έτη.

Δεύτερον, μετά απο 16 χρόνια ακινησίας, δεν ρίξεις πολύ χρήμα μόνο και μόνο για να το κάνεις πάλι να πάρει μπροστά. 

καλησπέρα, μια απο τα ιδια, είχαν οι γονείς μου παρατημένο 50αρι τόσα χρόνια χωρίς να έχουν παραδώσει πινακίδες.

στο hic.gr δεν το βρισκει

"Με βάση τα στοιχεία που καταχωρήσατε δεν μπορεί να εντοπιστεί το όχημά σας στη βάση δεδομένων μας.

Παρακαλούμε να επικοινωνήσετε ΑΜΕΣΑ με την ασφαλιστική σας εταιρία για τη διόρθωση λαθών στα στοιχεία σας"

Να υποθέσω οτι δεν έχουν περαστεί τα στοιχεία επειδή τα 50αρια ειναι μονο στην τροχαία και οχι στην εφορία.

Φυσικά ειναι σίγουρο οτι στο μέλλον θα ελέγξουν κι αυτα. Πόσο περίπου ειναι τα τέλη στην τροχαία μιας και πρέπει να πληρώσουμε ολα τα προηγούμενα έτη για να παραδώσουμε πινακίδες. 

Κατάλαβα, νομίζω 15 ευρώ είναι τώρα η ανανέωση της άδειας κυκλοφορίας. Οπότε να υπολογίζω 16x15 240 ευρώ. Εκτός και εάν τα προηγούμενα χρόνια κόστιζε λιγότερο.

Ελπίζω να μην έχει και εκεί κανένα πρόστιμο.

Μεχρι πριν καποια χρόνια δεν ειχε προσαυξηση, και εγω σε ιδια περιπτωση ειμαι. Σκεφτομαι για καταθεση πινακιδας, αλλα τι πινακιδα να καταθεσεις σε ενα 50ρακι, δεν εχουν κανονικες πινακιδες αλλα ταμπελακια βαμενα ή χαραγμενα χωρις σφραγιδα....

Κατάθεση πινακίδας για μοτοποδήλατα(δίτροχα ως 50cc) δεν προβλέπεται.

Το μόνο που μπορεί να γίνει είναι ανανέωση αδείας, με κόστος 15€ για κάθε έτος.

• Like 1

καταθεση πινακιδας για 50cc γινεται στην τροχαια.Αν υπαρχουν απληρωτα ετη δεν πληρωνεις προσαυξηση.Αυτα που λεω ισχυουν αν η αδεια κυκλοφοριας ειναι απο την τροχαια.Οταν μπουνε στη βαση δεδομενων της τροχαιας θα πιασουνε και τα ανασφαλιστα 50αρια.Αν δεν βρισκει στο hic.gr τα οχηματα σας ισως επειδη ηταν ανασφαλιστο πολλα χρονια και δεν ειναι ενημερωμενη η βαση δεδομενων.Το δικο μου 50αρη το δειχνει στο hic.gr.Επισης καποια στιγμη θα περασουνε και κτεο τα 50αρια που μεχρι στιγμης δεν περνανε.

καταθεση πινακιδας για 50cc γινεται στην τροχαια.Αν υπαρχουν απληρωτα ετη δεν πληρωνεις προσαυξηση.Αυτα που λεω ισχυουν αν η αδεια κυκλοφοριας ειναι απο την τροχαια.Οταν μπουνε στη βαση δεδομενων της τροχαιας θα πιασουνε και τα ανασφαλιστα 50αρια.Αν δεν βρισκει στο hic.gr τα οχηματα σας ισως επειδη ηταν ανασφαλιστο πολλα χρονια και δεν ειναι ενημερωμενη η βαση δεδομενων.Το δικο μου 50αρη το δειχνει στο hic.gr.Επισης καποια στιγμη θα περασουνε και κτεο τα 50αρια που μεχρι στιγμης δεν περνανε.

Ποτέ δεν γινόταν κατάθεση πινακίδας στην τροχαία, εκτός αν άλλαξε κάτι πολύ πρόσφατα. Μέχρι και πριν μερικούς μήνες τουλάχιστον δεν προβλεπόταν κάτι τέτοιο.

• Like 1

Με τα 50αρια θα γινει ο κακος χαμος αν μπουνε προστιμα για ανασφαλιστα. Ο αριθμος των παρατημενων σε αποθηκες πρεπει να ειναι τεραστιος...

Με τα 50αρια θα γινει ο κακος χαμος αν μπουνε προστιμα για ανασφαλιστα. Ο αριθμος των παρατημενων σε αποθηκες πρεπει να ειναι τεραστιος...

έχουν ήδη αρχίσει και μπαίνουμε πρόστιμα

έχουν ήδη αρχίσει και μπαίνουμε πρόστιμα

Στα 50άρια?

Γνωστος μου, ειχε χαρίσει ένα 50άρι σε κάποιον(καλά αυτος ουτε μεταβιβαση δεν ειχε κάνει, πριν καμια 10ετια) και ο άλλος δεν του ειχε καν ασφάλεια. Παρατημένο. Ακομα δεν έχει λάβει κάτι, αλλά τρέχει τωρα και αυτος να κάνει μεταβιβαση και δε μπορει διοτι θέλουν υπογραφη στο συμβολαιο την ίδια μέρα (ο άλλος ειναι σε νησί :P :P )

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...