Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα, μετά από 5 χρόνια ήρθε η ώρα για αναβάθμιση στο σύστημα της υπογραφής. Πριν από όλα, να σημειώσω το εξής:

Η αγορά θα γίνει τον επόμενο μήνα (μέσα ιουλίου) και όχι τώρα. Θα ήθελα όμως να συγκεκριμενοποιήσω (έστω και κατά προσέγγιση) το ποσό από τώρα για να κάνω τα κουμάντα μου. Επίσης, επειδή έχω πάψει να παρακολουθώ σχολαστικά την αγορά, αν πιστεύετε ότι υπάρχει λόγος να περιμένω αυτόν τον ένα μήνα (ή και λίγο περισσότερο) και έχετε συγκεκριμένες πληροφορίες (π.χ. θα κυκλοφορήσει στο μεταξύ κάτι νέο, αναμένεται πτώση τιμών στο Χ hardware) παρακαλώ ενημερώστε με.

Από εκεί και πέρα, η σχετική φόρμα:

i) Ποσό αναβάθμισης: Γύρω στα 800-1000 ευρώ, δεν έχω πρόβλημα όμως να δώσω π.χ. 100 ευρώ παραπάνω αν κάποιο εξάρτημα το αξίζει. Αν πάλι καλύπτομαι για τα κάτωθι και με κάτι πιό φθηνό, προφανώς θα προτιμήσω να πέσω πιο χαμηλά σε τιμή.

ii) Χρήση υπολογιστή: Gaming, office, internet, ελάχιστο youtubing μετά της σχετικής επεξεργασίας βίντεο.

iii) Ειδικά προγράμματα που θα χρησιμοποιηθούν: Firefox, Game Maker Studio, Sony Vegas

iv) Οθόνη: έχω ήδη, αδιάφορη (δεν ξέρω γιατί κάτι τέτοιο είναι απαραίτητο πληροφοριακό στοιχείο σε περιπτώσεις που δεν αναβαθμίζεται).

v) Πληκτρολόγια/ποντίκια/ηχεία/μικρόφωνα: υπάρχουν ήδη

vi) Το Hardware-περιφερειακά-οθόνη που θέλουμε να αγοράσουμε, θέλουμε να είναι απο ένα κατάστημα (διευκρινίστε ποιο) ή επιθυμούμε την αγορά απο διαφορετικά καταστήματα? Προτιμώ το e-shop γιατί με βολεύει ιδιαίτερα για την παραλαβή, αν όμως κάποιο hardware υπάρχει σε σημαντική διαφορά σε κάποιο κατάστημα (δεν μιλάμε π.χ. για 3 ευρώ λιγότερο) δεν έχω πρόβλημα να ψωνίσω από αλλού. Κυρίως να με ενδιαφέρει να συγκεκριμενοποιήσω τα μοντέλα hardware που θέλω και η εύρεση καταστήματος θα γίνει λίγο πριν γίνει η αγορά.

vii) Συναρμολόγηση: από εμένα.

viii) Επιθυμούμε λειτουργικό σύστημα? Αν ναι ποιο? Windows 10 χ64 (έχω windows 7 αυτή την στιγμή, πιστεύω ότι ήρθε η ώρα να προχωρήσουμε). Αξίζει πιστεύετε η αγορά ενός key Online ήμέσω αγγελίας? Αν ναι κατά πόσο αυτό δυσκολεύει την διαδικασία του φορμάτ? Υπάρχει κάπου επίσημος (και καθαρός) installer για download?

ix) Στο νέο σύστημα θα γίνουν πιθανές μελλοντικές αναβαθμίσεις στο Hardware? Αν ναι, υπάρχει πιθανότητα για διπλές κάρτες γραφικών (sli/crossfire)? -> Άμεσα όχι, ίσως αργότερα βάλω άλλη μια RX480. Θεωρείτε ότι αξίζει κάτι τέτοιο ή θα ήταν προτιμότερο ~2-3 χρόνια αργότερα το να αγοραστεί νέα single gpu?

x) Overclocking: Καθόλου σε κανένα εξάρτημα.

xi) Αναφέρετε αν θα χρησιμοποιήσετε ή όχι κάποιο κομμάτι Hardware από άλλο/παλιό σύστημα:

- Sapphire Radeon RX480 8gb.

- Seagate 7200.12 HDD 2TB (χρειάζομαι SSD για το O/S, δεν ξέρω αν χρειάζομαι κάτι που μπαίνει σε Μ2 ή PCIe x4, δεν έχω πολυκαταλάβει την διαφορά τους και τα κριτήρια επιλογής)

xii) Παρατηρήσεις: Το σύστημα θα περιέχει Ryzen επεξεργαστή με γρήγορη σχετικά RAM (min: 3200 Ghz) μιάς και διαβάζω ότι η ταχύτητα της RAM επηρεάζει σημαντικά τους Ryzen. Επίσης έχω δει ότι υπάρχουν πολλά προβλήματα σταθερότητας με διάφορες early ΑΜ4 Μητρικές και ασυμβατότητες με μνήμες. Παράκληση (αυτός είναι ο βασικός λόγος που ανοίγω και το θέμα) βοηθήστε στην επιλογή σωστής μητρικής και RAM. Επίσης, επειδή (εκτός της gpu) θα ακολουθήσω το ίδιο χρονοδιάγραμμα αναβάθμισης και με αυτό το σύστημα (4-5 χρόνια) δεν ξέρω αν χρειάζομαι R7 ή θα πάνε τσάμπα τα χρήματα και θα με καλύψει ένας R5 [κλείνω προς R5 καθώς τα ίδια περί future proof λέγαμε και πριν 5 χρόνια και οι 8 πυρήνες του 8150 απλά πάνε χαμένοι]. Τέλος το σύστημα θέλω να περιλαμβάνει watercooling στην cpu και επίσης στην αναβάθμιση να περιληφθεί και σχετικά ευρύχωρο (όχι όμως full-tower λόγω χώρου) κουτί.

Ευχαριστώ!!!

Δημοσ.

Πολύ ακριβό το e-shop. Μια σύνθεση από το mgmanager Q7cMaPk.jpg

O 1600 κλοκάρεται εύκολα στα 4ghz οπότε δεν χρειάζεται να πας στον Χ.

Πες μας και τι οθόνη έχεις γιατί είναι το ίδιο σημαντική όσο και η κάρτα γραφικών. π.χ αν έχεις μια 22" ΤΝ 60hz χωρίς freesync θα χρειάζεται αναβάθμιση

Δημοσ.

Θα αφαιρουσα ανετα απο την συνθεση σου  την υγροψυξη και θα  εβαζα μια ωραια αεροψυξη στα μισα λεφτα και λιγοτερα , κι επισης θα επαιρνα κι ενα κουτι παλι στα μισα περιπου χρηματα και καπως ετσι θα επαιρνα τον 1700 κι οχι τον 1600 και θα κραταγε το εργαλειο ακομα περισσοτερο στον χρονο...

Γνωμη μου...! :-)

• Like 2
Δημοσ.

Θα αφαιρουσα ανετα απο την συνθεση σου  την υγροψυξη και θα  εβαζα μια ωραια αεροψυξη στα μισα λεφτα και λιγοτερα , κι επισης θα επαιρνα κι ενα κουτι παλι στα μισα περιπου χρηματα και καπως ετσι θα επαιρνα τον 1700 κι οχι τον 1600 και θα κραταγε το εργαλειο ακομα περισσοτερο στον χρονο...

Γνωμη μου...! :-)

Μαζί σου, απλά το πήγα σύμφωνα με τα θέλω του ts. Μπορεί να θέλει και υδρόψυξη για να μειώσει τον θόρυβο.

Δεν έβρισκα κάποιο κουτί στα 50-60€ που να χωρά 2gpu, να παίρνει υδρόψυξη και να είναι αρκετά αεράτο ταυτόχρονα.

@ts

Πάντως crossfire δεν συμφέρει. Προτιμότερο να πας κατευθείαν σε κάποια Vega όταν βγουν ή σε GTX1070/1080. H RX480 σου έχει κερδίσει αξία πάντως αυτή την εποχή και μπορείς να την πουλήσεις σχεδόν όσο την αγόρασες.

Δημοσ.

Γιατι 2 gpu? Δεν το ειδα πουθενα, μια rx480 ειδα οτι θα μπει...

Αλλα για την υγροψυξη δεν το προσεξα οντως οτι την ηθελε ο ανθρωπος αλλα για μενα απαξ και το τσιπακι ειναι ανετο και με στοκ ψυκτρα, αυτο σημαινει οτι και με μια καλυτερη του 30-40ευρου θα ειναι τελεια νομιζω...Ισως να εχει μεινει ο ανθρωπος στα fx που ηθελαν καλη ψυξη στανταρ κτλ κτλ κτλ...

Δημοσ.

Sli/crossfire αξιζει μονο εαν κουμπωσεις 2 κορυφαιες καρτες εξαρχης.

Ασε που δεσμευεις χρηματα σε τροφοδοτικο/μητρικη που να το υποστηριζει μεχρι να το κανεις..

Απλα πεταμενα λεφτα.

• Like 1
Δημοσ.

Καλυτερα να δωσεις τελικο budget.Κρατα την 480 για τα παιχνιδια και το opencl και αργοτερα την αλλαζεις με μια.

Τι το θες το watercooling;

Γραψε και ποια οθονη εχεις.

Δημοσ.

Thanks για τις απαντήσεις. Ξεχνάμε οπότε το όλο θέμα περί CF.

Την υδρόψυξη την θέλω επειδή α) ησυχία, β) μόνιμα δροσερή cpu χωρίς να να ζεσταίνει ιδιαίτερα το υπόλοιπο harwdare στο κουτί, γ) πρώτη φορά υδρόψυξη έβαλα στο σύστημα της υπογραφής και είμαι υπερευχαριστημένος.

Όσον αφορά την οθόνη ( -.-") είναι μία LG IPS LED 24MP55.

Δεν βρίσκω ιδιαίτερα φθηνό το Mgmanager, μερικές από τις επιλογές είναι φθηνότερες στο e-shop. Τέσπα το κατάστημα αγοράς δεν έχει μεγάλη σημασία, just saying.

Όσον αφορά την προτεινόμενη μητρική διαβάζω αυτό στο site της asus: Due to AMD Ryzen™ Processor limitation, More than DDR4-2666 is supported by one DIMM per channel only. Οπότε δεν θα δουλεύουν σε dual channel οι μνήμες? :S Αυτό έχει να κάνει με την cpu, άρα όλες οι μητρικές έχουν το ίδιο θέμα?

Όσο είμαστε στις μνήμες, μία ερώτηση ακόμη, βλέπω ότι υπάρχουν 3200 μνήμες που δουλεύουν στα 1.35 και στα 1.2 Volt. Φαντάζομαι αυτές που δουλεύουν σε χαμηλότερο voltage θα είναι καλύτερη επιλογή?

Επίσης, κακώς δεν το ανέφερα, θα ήθελα η μητρική να έχει οπωσδήποτε μία υποδοχή PCI για λόγους συμβατότητας με παλιές συσκευές μου. Ομοίως το 3-way crossfire νομίζω ότι είναι υπερβολή και δεν θα μου χρειαστεί. Ίσως υπάρχει κάτι αντίστοιχο με καλύτερα features σε άλλο τομέα?

Τα 550W θα είναι αρκετά?

Ευχαριστώ και πάλι.

Δημοσ.

Και η υδροψυξη κανει θορυβο.

Μια χαρα δουλευουν σε dual.Τα 550w φτανουν αρκει να χεις ποιοτικο psu.

Σε πυργο των 900-1000ε που στηνεις προτεινω και αλλαγη οθονης πουλωντας αυτην.

Δημοσ.

Παιδιά λαμβάνοντας υπόψη όλες τις προτάσεις και συμβουλές σας, κλείνω προς το εξής:

- Τροφοδοτικό: EVGA SuperNOVA 650 G2 ( http://www.skroutz.gr/s/7641621/EVGA-SuperNOVA-650-G2.html ) το οποίο θα προμηθευτώ από μέλος του φόρουμ (85e).

- Μητρική: MSI B350 Tomahawk Arctic ( http://www.skroutz.gr/s/11503920/MSI-B350-Tomahawk-Arctic.html ) (128e)

- Επεξεργαστής: AMD Ryzen 1600x tray ( http://www.skroutz.gr/s/11690733/AMD-Ryzen-5-1600X-Tray.html )  (255e)

- RAM: Corsair Vengeance LPX 16gb DDR4 3200 Mhz ( http://www.skroutz.gr/s/7332757/Corsair-Vengeance-LPX-16GB-DDR4-3200MHz-CMK16GX4M2B3200C16.html ) (152e)

- O/S SSD: Samsung 960EVO NVMe M.2 250gb ( http://www.skroutz.gr/s/10160630/Samsung-960-EVO-NVMe-M-2-250GB.html ) (142e)

- Ψύξη CPU: CoolerMaster Masterliquid 120 ( http://www.skroutz.gr/s/11882449/CoolerMaster-Masterliquid-120.html#sku-info ) (65e)

- Κουτί: Aerocool Aero-1000 window (λευκό) ( http://www.skroutz.gr/s/7027521/Aerocool-Aero-1000-Window.html ) (77e)

ή (δεν έχω καταλήξει)

Sharkoon M25-W (λευκό) ( http://www.skroutz.gr/s/10416362/Sharkoon-M25-W.html )

~904ευρώ βγαίνει σύνολο + μία άδεια για Windows 10 x64 (θεωρείτε ασφαλή την αγορά σκέτου Key από αγγελία?) Τις τιμές τις έβαλα λίγο "στο περίπου" με μεταφορικά του φθηνότερου καταστήματος. Μπορεί π.χ. αν γίνει αγορά από το ίδιο κατάστημα να μειωθούν αρκετά τα μεταφορικά.

Το βασικό θέμα μου είναι συμβατότητα μητρικής/μνημών/Μ2 Ssd (με μπερδέψανε λίγο τα M2 type 2280, 2260 κτλπ). Τη συγκεκριμένη μητρική την διάλεξα περισσότερο λόγω PCI και λευκού χρώματος ώστε να ταιριάζει περισσότερο με το κουτί. Γενικώς επίσης ότι γνώμη/διαφωνία έχετε ευπρόσδεκτη. Ευχαριστώ.

Δημοσ.

Ακριβώς στην ίδια διαδικασία έχω μπει κι εγώ εδώ και λίγες ημέρες, αλλά αποκλειστικά για χρήση video editing σε Premiere και After Effects. Οι βασικές διαφορές από το δικό σου σύστημα είναι ότι έχω επιλέξει να πάω στον R7 1700 και μνήμες στις FlareX στον ίδιο χρονισμό(είναι χοντρικά ένα 70αρι πάνω από τις Corsair που θα βάλεις), αλλά το σκέφτομαι να πάω κι εγώ σε αυτή την λύση, δεν ξέρω όμως αν είναι οκ (οι FlareX είναι AMD certified). Επίσης πως μπορούμε να δούμε αν μπορούμε να βάλουμε ένα Dimm των 16gb αντί για 2 8αρια (το έχω βρει πιο οικονομικα σε Corsair). Το m/b που έχω επιλέξει είναι το Crosshair IV Hero της Asus.

Ναι ξέρω, ποιο πολύ το περιπλέκω, παρά απαντώ, αλλά είπα να μην ανοίξω ξεχωριστό νήμα για τόσο σχετική συζήτηση...

• 1 μήνα μετά...
Δημοσ.

Παιδιά είμαι ένα κλικ από την παραγγελία... (ναι το καθυστέρησα λίγο)... Προτίμησα τελικά να πάρω τα πάντα από 1 κατάστημα και με βόλεψε το priveshop.gr

Το πρόβλημα είναι ότι δεν μπορώ να καταλήξω σε Β350 μητρική και 8GB RAM 3200Mhz η οποία να περιέχεται στο QVL της εκάστοτε μητρικής. Έχω κοιτάξει τις εξής μητρικές:

Asrock AB350 Pro4

Asrock AB350 Gaming K4

Gigabyte AB350 Gaming 3 (rev 1.0)

Asus B350 prime plus

Πραγματικά με έχει πιάσει πονοκέφαλος, έχω διαβάσει όλα τα QVL και δεν μπορώ να βρώ 8gb RAM που να είναι 3200Mhz και ταυτόχρονα να περιέχεται στο QVL και να είναι σε λογική τιμή (90-120Ε, σε μερικές περιπτώσεις βρήκα κάποιες GSKILL που έχουν 180 ευρώ τα 8gb για παράδειγμα. Κάποιες άλλες δεν υπάρχουν σε κανένα κατάστημα του skroutz). Δε θέλω να το ρισκάρω και να πάρω ας πούμε Corsair LPX red που έχει 90κάτι ευρώ και να μου δουλεύει στα 2133... Μπορείτε να βοηθήσετε? Δεν με νοιάζει ποιά μητρική θα επιλεχτεί (ίσως και κάποια διαφορετική από αυτές που προανέφερα) αρκεί να μου προτείνετε ταυτόχρονα και RAM που έχει τους παραπάνω περιορισμούς και να είναι στο QVL. Όπως είχα πει σκεφτόμουν μία 350 tomahack της MSI αλλά είδα μερικά κακά review. Αν υπάρχει κάποια φτηνή Χ370 (<130ευρώ) με αντίστοιχη ram, το δεχόμαστε και αυτό...

Υ.Γ. για την ASUS ROG STRIX B350-F GAMING δεν μπορώ να βρώ το QVL στο site της ASUS (ίσως φταίει ο πονοκέφαλος)... έχει cpu support list και Storage QVL....

Τα υπόλοιπα εξαρτήματα που σκέφτομαι να πάρω είναι τα εξής (αν έχετε να προτείνεται κάτι οικονομικότερο, ευπρόσδεκτες οι προτάσεις):

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΚΑΙ ΠΑΛΙ!!!!!!

dfdasdas.jpg

Δημοσ.

Τροφοδοτικο θα παρεις το rmx.Η υδροψυξη ειναι παντελως αχρηστη και αν θες να ασχοληθεις με oc οπως αναφερθηκε πας σε 1600 που γλυτωνεις και χρηματα.

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...