_Theo_ Δημοσ. 21 Ιουνίου 2017 Μέλος Δημοσ. 21 Ιουνίου 2017 ΠΟΣΟ;;;; Στα 1.42 είχα ανεβάσει τον 8320 μου στα 5GHz!! Οπότε φαντάζομαι στα 1.45 θα πήγαινε και παραπάνω. Κάποια GA-970-D3 σου δεν ξηγιέται καλά. Βάλτον στα 1,35v, και ρίχτου ένα stress test με το prime95 να δεις αν όλα είναι καλά. Ευχαριστώ και πάλι όλους για τις απαντήσεις!! Εσύ όμως έχεις την Asus Sabertooth 990FX R2.0 που είναι αρκετά πιο ακριβή και ποιοτική από την δικιά μου. Και φαντάσου η Gigabyte είναι Revision 1.4 που έχει ψύκτρες στα VRM, η έκδοση 1.0/1.1 δεν έχει! Θα ρίξω τη τάση να δώ τι θα γίνει...
ChimairaX Δημοσ. 21 Ιουνίου 2017 Δημοσ. 21 Ιουνίου 2017 Ευχαριστώ και πάλι όλους για τις απαντήσεις!! Εσύ όμως έχεις την Asus Sabertooth 990FX R2.0 που είναι αρκετά πιο ακριβή και ποιοτική από την δικιά μου. Και φαντάσου η Gigabyte είναι Revision 1.4 που έχει ψύκτρες στα VRM, η έκδοση 1.0/1.1 δεν έχει! Θα ρίξω τη τάση να δώ τι θα γίνει... Σύμφωνοι! Αλλά όπως και να χει τα 1.44 είναι too much! Και ούτε νομίζω ότι έχουν καμία σχέση τα VRM με την περίπτωσή σου. Την είχα την μητρική σου (άλλο revision, δε θυμάμαι ποιο), ήταν πολύ καλή για την αξία της. Την Sabertooth την πήρα μετά από πολύ ανάλυση από όλα τα παιδιά του insomnia που ασχολήθηκαν με την περίπτωσή μου . Και δεν το έχω μετανιώσει ακόμα. 3
strawman Δημοσ. 21 Ιουνίου 2017 Δημοσ. 21 Ιουνίου 2017 Ναι είναι στο auto. Τραβάει 1,440-1,456 V σε stock. Νομίζω οτι άμα ρίξω τη τάση θα κρασάρει όμως. Θα το δοκιμάσω. ΠΟΣΟ?! Στα τοσα παιζεις ανετα 4.5-4.6 ghz. Τεσπα, απτη στιγμη που τον εχεις stock στα 3.5 βαλτου 1.25 και δοκιμασε να βγαλεις τα 10pass του intel burn test. Αν πεταξει blue screen η φαει error στα πρωτα 2-3 test ανεβασε 2 κλικ το ρευμα και ξαναδοκιμασε, αν φαει το error προς το τελος ανεβασε 1 κλικ και ξαναδοκιμασε. Δεν ειναι η επιστημονικη μεθοδος, αλλα ειναι μια γρηγορη μεθοδος να δεις που περιπου εισαι stable. Τωρα αν δεν θες να ασχοληθεις ουτε με αυτο, βαλτο 1.31-1.33 το ρευμα που θα εισαι σιγουρα stable και αστο στην ησυχια του. Παντως μιας και μπηκες στο χορο, επισης κλεισε το turbo και βαλε το stock multiplier οσο ειχε το turbo. Επισης checkare το LLC, στην asus που εχω πρεπει να βαλω LLC στο high για να δωσει σε load οσο V του εχω γραψει στο bios. Αν το εχεις σε τιποτα ultra settings θα σου δινει παραπανω ρευμα. Ενημερωτικα παντως, στο 1.45 ειναι απολυτα λογικο να throtlari με την ψυκτρα σου. Ουτε παστες φταινε ουτε το κουτι. Ειναι παρα πολλα τα Volt. Τον 8350 τον δικο μου τον εχω 1.27 στα 4.0 ghz. Λογικα δουλευει και πιο κατω αλλα βαριεμε να ασχολουμε 1
_Theo_ Δημοσ. 21 Ιουνίου 2017 Μέλος Δημοσ. 21 Ιουνίου 2017 Λοιπόν, έριξα το CPU Voltage -0,100V και μετά από μισή ώρα Prime95 δεν μου έχει βγάλει κανένα σφάλμα και οι θερμοκρασίες είναι αυτές: Πιστεύω είναι καλά. Υπάρχει περίπτωση επειδή έριξα την τάση της CPU να έχω μείωση επιδόσεων;;
~Palpatin~ Δημοσ. 21 Ιουνίου 2017 Δημοσ. 21 Ιουνίου 2017 Όχι, ρίξε και άλλο μέχρι να ρίξει BSOD και μετά βάλε 2 κλικ πάνω. 3
strawman Δημοσ. 21 Ιουνίου 2017 Δημοσ. 21 Ιουνίου 2017 Λοιπόν, έριξα το CPU Voltage -0,100V και μετά από μισή ώρα Prime95 δεν μου έχει βγάλει κανένα σφάλμα και οι θερμοκρασίες είναι αυτές: Πιστεύω είναι καλά. Υπάρχει περίπτωση επειδή έριξα την τάση της CPU να έχω μείωση επιδόσεων;; Μην εισαι κοτα ρε, ριξε! Βασικα, ξεκινα απτην αναποδη, Πηγαινε στο 1.25 και δοκιμασε να ανεβαινεις. Παντως προτιμω το Intel burn test για πιο "γρηγορα" αποτελεσματα. Μειωση επιδοσεων δεν θα εχεις αν εισαι stable. Αν δεν εισαι stable τοτε θα σου κανει κατι ευτραπελα που και που που μεταξυ αλλων θα μειωνουν και τις επιδοσεις (πχ. θα freezari ενας πυρηνας). Γιαυτο δοκιμαζουμε με burn tests. Αν βγαζεις μιση ωρα στο prime95 εισαι καραstable. PS1. Οι θερμοκρασιες δηλαδη στρωσανε ε? Ωραιος φιλε 2
Πέτρος Δημοσ. 21 Ιουνίου 2017 Δημοσ. 21 Ιουνίου 2017 Είτε ρίξε κι άλλο (κάτω από 1.32, και ίσως και χαμηλότερα), είτε μείνε εκεί και ανέβασε τη συχνότητα. Μέχρι τα 4.0, φτάνουν αυτοί οι FX με stock τάση, στο 99% των περιπτώσεων. Έχεις περιθώρια. Αν φυσικά δεν θέλεις oc (απόλυτα σεβαστό), κατέβαζε τάση! 1
_Theo_ Δημοσ. 21 Ιουνίου 2017 Μέλος Δημοσ. 21 Ιουνίου 2017 Μην εισαι κοτα ρε, ριξε! Βασικα, ξεκινα απτην αναποδη, Πηγαινε στο 1.25 και δοκιμασε να ανεβαινεις. Παντως προτιμω το Intel burn test για πιο "γρηγορα" αποτελεσματα. Μειωση επιδοσεων δεν θα εχεις αν εισαι stable. Αν δεν εισαι stable τοτε θα σου κανει κατι ευτραπελα που και που που μεταξυ αλλων θα μειωνουν και τις επιδοσεις (πχ. θα freezari ενας πυρηνας). Γιαυτο δοκιμαζουμε με burn tests. Αν βγαζεις μιση ωρα στο prime95 εισαι καραstable. PS1. Οι θερμοκρασιες δηλαδη στρωσανε ε? Ωραιος φιλε Ναι έβγαλε μισή ώρα στο Prime95. Οι θερμοκρασίες τώρα φαίνονται πολύ καλές. Θα δοκιμάσω κάποια στιγμή να κάνω και κανά OC, αλλά η μητρική μου είναι 4+1 Phase οπότε δεν μπορώ να πάω και πολύ...μακριά. 1
strawman Δημοσ. 21 Ιουνίου 2017 Δημοσ. 21 Ιουνίου 2017 Ναι έβγαλε μισή ώρα στο Prime95. Οι θερμοκρασίες τώρα φαίνονται πολύ καλές. Θα δοκιμάσω κάποια στιγμή να κάνω και κανά OC, αλλά η μητρική μου είναι 4+1 Phase οπότε δεν μπορώ να πάω και πολύ...μακριά. Νταξει, στα 4.0 ghz πας ανετα. Τα phase της μητρικης παιζουν ρολο οταν θες να δωσεις ταση. Αφου τοσο καιρο επαιζες στα 1.45(!!!!) δεν θα εχεις θεμα, μεχρι τα 4.2-4.4 νομιζω πας ανετα με 1.40V. Απο κει και περα εξαρταται απτο ποσο καλο κομματι επεσες. Η συμβουλη μου, βαλε 1.30 το ρευμα και 20 το multiplier και κλεισε το turbo. Θα εισαι καραstable κατα πασα πιθανοτητα (εκτος αν επεσε σε κακο κομματι), οποτε τρεξε ενα prime πρωτα, οι θερμοκρασιες σου θα ειναι κομπλε και δεν θα ζοριζεται και η mobo. Για παραπανω OC δεν εχει νοημα, σκεψου πηρα υδροψυξη να τον κλοκαρο και διαφορες δραματικες δεν ειδα, ακομα και στα 4.8ghz. 3
nikos1982 Δημοσ. 21 Ιουνίου 2017 Δημοσ. 21 Ιουνίου 2017 Μητρική με 4+1 φάσης γιατί να την ζορίζεται με ονερκλοκ και χωρίς ψυχτρα στα vrm 2
KNSM Δημοσ. 21 Ιουνίου 2017 Δημοσ. 21 Ιουνίου 2017 (επεξεργασμένο) Πολλοι ''καμενοι'' απο τις ''ομορφιες'' της Gigabyte σε ΑΜ3+ μαζευτηκαμε εδω... Με 150 ευρω μητρικη και εχω throttle οπως εχει αναφερθει πολλακις στο παρελθον! Επεξ/σία 21 Ιουνίου 2017 από KNSM 1
BlueBlood7 Δημοσ. 21 Ιουνίου 2017 Δημοσ. 21 Ιουνίου 2017 Ναι είναι στο auto. Τραβάει 1,440-1,456 V σε stock. Νομίζω οτι άμα ρίξω τη τάση θα κρασάρει όμως. Θα το δοκιμάσω. Πω πω πολύ τάση ρε συ. Ρίξε όπως σου είπαν τα παιδιά. Ασχλήσου αρκετά μέχρι να βρεις το κουμπί της μητρικής. 1
KNSM Δημοσ. 21 Ιουνίου 2017 Δημοσ. 21 Ιουνίου 2017 Ενημερωτικα στον 8350 ειμαι στα 4,3 με 1,32 περιπου. 2
STORM1978 Δημοσ. 21 Ιουνίου 2017 Δημοσ. 21 Ιουνίου 2017 1.45 ήμουν στα 4.8 όταν είχα τον 8320 με την 990XA UD3. Λοιπόν βάλε 1.30 κλείσε το turbo και βάλε multi στο 20. Τρέξε τεστ και μετά ανέβαζε λίγο λίγο. Όταν κολλήσει, ρίξε ένα κλικ κατω την συχνότητα και θα είσαι πένα. Α! Βάλε και ένα φανακι πάνω στα vrm να τα ψύχει. 2
ChimairaX Δημοσ. 21 Ιουνίου 2017 Δημοσ. 21 Ιουνίου 2017 Αυτό που διαπιστώνω παρακολουθώντας αυτό το thread είναι ότι έχω πέσει σε καλό κομμάτι 8320 2
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα