Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Αργησα λιγο αλλα εχω να σου προτεινω αυτο.

Το παραγγειλα πριν κανα μηνα μην εχοντας σχεση με java και ειναι πολυ καλο, σε παει απο το χερακι νε πολλες ασκησεις και ειναι αρκετα λεπτομερες.

στα + ειναι εκδοση του '15 στα Ελληνικα και '14 στη Αγγλικη εκδοση οποτε ειναι αρκετα ενημερωμενο για τα Ελληνικα δεδομενα.

Σε ευχαριστώ πολύ για την προτασή σου!

Λοιπόν,σας ευχαριστώ όλους για την συμμετοχή σας και τις προτάσεις σας όσον αφορά τα βιβλία.Μέχρι στιγμής έχω σε pdf τα περισσότερα βιβλία που μου προτείνατε (στα αγγλικά βέβαια) και θα ξεκινήσουμε με αυτά.Θα προσπαθήσουμε να συγκρίνουμε τον τρόπο γραφής αυτών (σε ίδια κεφάλαια) για να δούμε με ποιο βολεύεται και μπορεί να ασχοληθεί.

Τα ελληνικά βιβλία τα κρατάμε για την πορεία (για το πότε κ ποιο θα αγοραστεί!

Υγ: Δεν ξέρω αν υπάρχουν άλλες προτάσεις,οπότε είναι στην ευχέρεια των διαχειριστών για το αν θέλουν να κλείσουν ή όχι το συγκεκριμένο θέμα.Σας ευχαριστώ και πάλι!

• Απαντ. 32
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Θέλει ΠΟΛΥ υπομονή και Αγγλικά , με τα Ελληνικά δε πας πουθενά στη πληροφορική ( κι εγώ έμαθα ήθελα δεν ήθελα ) όλες οι ορολογίες είναι Αγγλικές , τα Videos είναι Αγγλικά , όπου ψάξεις για βοήθεια Αγγλικά θα συναντήσεις κλπ , οπότε Αγγλικά

http://www.insomnia.gr/topic/410943-%CE%B2%CE%B9%CE%B2%CE%BB%CE%AF%CE%BF-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-java/

άρχιζει το καλοκαίρι δυνατά για να δει πως θα πάει , θέλει επιμονή πολύ B)

Δημοσ.

ss13 ευχαριστώ πολύ για το link στο οποίο προτείνουν και ελληνικά και αγγλικά βιβλία..

Εχω βρει σε pdf τα εξής:

1. Intro to Java Programming, Comprehensive Version (10th Edition) του Daniel Liang

2. Absolute Java 6th Edition (global edition)  του Savitch και 

3.δεν το θυμάμαι αυτή την στιγμή...(πάντως μου το προτείνατε εδώ)

Απλά θεώρησα αν υπάρχει κάποιο καλό βιβλίο στα Ελληνικά ας το έχουμε στην άκρη μήπως και δεν καταλαβαίνει κάτι στα αγγλικά,να το δει στα ελληνικά.Μόνο για αυτό.

Κάπως έτσι είχε ασχοληθεί και με την C πχ έχει 2 βιβλία.Ένα ελληνικό  ("Η γλώσσα C σε βάθος,4η Έκδοση") και ένα στα αγγλικά (C programming:A modern Approach").Και ότι δεν καταλάβαινε ή το μπέρδευε στα αγγλικά απλώς ανέτρεχε στο ελληνικό βιβλίο...

Ο αδερφός μου δεν έχει σχέση με Πληροφορική εννοώντας δεν σπουδάζει Πληροφορική αλλά Αρχαιολόγος (τελειώνει φέτος)...

Δημοσ.

Αρχικα ΜΗΝ παρεις το learning java καθως δεν απευθηνεται σε αρχαριους. Το βιβλιο του Liang στα αγγλικα ειναι εξαιρετικο και το καλυτερο για καποιον για να μαθει την γλωσσα, οι μεταφρασεις στα Ελληνικα σχεδον παντα ειναι απαραδεκτες. Ειδικα σε Java που μπαινει σε Object Oriented Programming μακρυα απο ελληνικα βιβλια ας δυσκολευτει στην αρχη θα ειναι rewarding σε βαθος χρονου. Εναλλακτικά τα tutorial της oracle ειναι πολυ καλα και πληρη αφου εχει ηδη καποια εμπειρια με προγραμματισμο. 

Αν θελει κατι το οποιο ειναι ενα (και βαλε) λεβελ πανω απο τα προηγουμενα σε δυσκολια αλλα και σε πληροτητα/περιεχομενο παει προς Core Java του Cay S. Horstmann  αλλα του Liang ειναι καλυτερη επιλογη για αρχη.

Δημοσ.

Αρχικα ΜΗΝ παρεις το learning java καθως δεν απευθηνεται σε αρχαριους. Το βιβλιο του Liang στα αγγλικα ειναι εξαιρετικο και το καλυτερο για καποιον για να μαθει την γλωσσα, οι μεταφρασεις στα Ελληνικα σχεδον παντα ειναι απαραδεκτες. Ειδικα σε Java που μπαινει σε Object Oriented Programming μακρυα απο ελληνικα βιβλια ας δυσκολευτει στην αρχη θα ειναι rewarding σε βαθος χρονου. Εναλλακτικά τα tutorial της oracle ειναι πολυ καλα και πληρη αφου εχει ηδη καποια εμπειρια με προγραμματισμο. 

Αν θελει κατι το οποιο ειναι ενα (και βαλε) λεβελ πανω απο τα προηγουμενα σε δυσκολια αλλα και σε πληροτητα/περιεχομενο παει προς Core Java του Cay S. Horstmann  αλλα του Liang ειναι καλυτερη επιλογη για αρχη.

Αρχικά εννοείς το Absolute Java?Ok...Θα το φυλάξουμε για αργότερα!

Το βιβλίο που προτείνεις εσύ είναι για αρχάριους?

Το βιβλίο του Liang θα εκτυπωθεί εντός εβδομάδας για να δει αν το καταλαβαίνει κλπ κλπ

Δημοσ.

Αρχικά εννοείς το Absolute Java?Ok...Θα το φυλάξουμε για αργότερα!

Το βιβλίο που προτείνεις εσύ είναι για αρχάριους?

Το βιβλίο του Liang θα εκτυπωθεί εντός εβδομάδας για να δει αν το καταλαβαίνει κλπ κλπ

Οχι https://www.amazon.com/Learning-Java-Bestselling-Hands-Tutorial/dp/1449319246/ref=sr_1_1?s=books&ie=UTF8&qid=1497972987&sr=1-1&keywords=learning+java+o%27reilly αυτο ελεγα οτι δεν ειναι για αρχαριους

Για τελειους αρχαριους οχι γι'αυτο προτεινα του Liang 

Μια αλλη εναλλακτικη που θυμηθηκα τωρα ειναι και το Head First Java, ειναι παλιο αλλα πολυ καλογραμμενο. Μην το ψυριζετε και πολυ παντως, οποιο απο τα καλα βιβλια και αν χρησιμοποιησει θα ειναι κομπλε. Το βασικο ειναι να αρχισει μετα θα την βρει την ακρη, και να κολλαει καπου υπαρχει ΑΠΕΙΡΟ καλογραμμενο υλικο για Java στο net

Δημοσ.

Οχι https://www.amazon.com/Learning-Java-Bestselling-Hands-Tutorial/dp/1449319246/ref=sr_1_1?s=books&ie=UTF8&qid=1497972987&sr=1-1&keywords=learning+java+o'reilly αυτο ελεγα οτι δεν ειναι για αρχαριους

Για τελειους αρχαριους οχι γι'αυτο προτεινα του Liang 

Μια αλλη εναλλακτικη που θυμηθηκα τωρα ειναι και το Head First Java, ειναι παλιο αλλα πολυ καλογραμμενο. Μην το ψυριζετε και πολυ παντως, οποιο απο τα καλα βιβλια και αν χρησιμοποιησει θα ειναι κομπλε. Το βασικο ειναι να αρχισει μετα θα την βρει την ακρη, και να κολλαει

καπου υπαρχει ΑΠΕΙΡΟ καλογραμμενο υλικο για Java στο net

Και εγώ πιστεύω ότι τα βιβλία που μου έχετε προτείνει είναι αρκετά.Άλλωστε για απορίες θα μπορεί να ρωτάει και εδώ (αν επιτρέπεται)

Για το απειρο υλικό στο διαδίκτυο συμφωνώ.Το θεμα ειναι πώς ξεχωριζεις το καλό υλικό.Πρέπει να βρει καλά site

• 1 μήνα μετά...
Δημοσ.

Για να μην ανοιξω τοπικ, παταω στον τιτλο αυτου εδω, θελοντας να κανω μια ερωτηση.

Στα γρηγορα... επιασα να κανω μια εισαγωγουλα στην Java για 1-2 μηνες, να περασω ευχαριστα την ωρα μου, πριν ξεκινησει η σχολη απο Οκτωβρη και πνιγω παλι στα μαθηματικα...Εχω το head first java 2nd edition και καπου στη σελ 55 λεει:

1 Declare a reference variable

Doq myDoq = new Dog () ;

Tells the JVM to allocate space for a reference variable, and names that variable myDog. The reference variable Is,forever. of type Dog .ln other words, a remote control that has buttons to control a Dog, but not a Cat or a Button or a Socket.

2 Create an object

Dog myDog = new Dog () ;

Tellsthe JVMto allocate space for a new Dog object on the heap (we'll learn a lot more about that process, especially in chapter 9,)

3 Link the object and the reference

Dog myDog = new Dog () ;

Assigns the new Dog to the reference variable myDog.ln other words, programs the remote control, 

ενω λιγο πριν λεει σε ενα εικονιδιο

With primitive variables, the value of the variable is ... the value (5, -26.7,'a').

With reference variables, the value of the variable is... bits representing a way to get to a specific object.
You don't know (or care) how  any particular JVM implements objects references. Sure, they might be a pointer to a pointer to... but even if you know, you still can't use the bits for anything other than accesing an object.

Με λίγα λογια ρε παιδια, προσπαθει να μου εξηγησει οτι ενα object στην Java, αποθηκευεται στο heap, δυναμικα, οπως πχ στη C μια μεταβλητη τυπου  struct με malloc?  καταλαβα καλα ή καμια σχεση?
Δημοσ.

1. Θέλει να σου πει ότι το myDog δεν πρόκειται να πάρει την διεύθυνση οποιουδήποτε αντικειμένου αλλά μόνο τύπου Dog, και θα φαίνεται σαν να είναι το αντικείμενο και όχι η διεύθυνση σε αυτό.

2. Θέλει να σου πει ότι το new θα φτιάξει ένα νέο αντικείμενο, που θα είναι τύπου Dog

3. Θέλει να σου πει ότι δεν θα γυρίσει αντίγραφο του αντικειμένου, αλλά θα συνδέσει το νέο αντικείμενο στο myDog, επειδή ισχύει το 1.

Τώρα το που είναι το αντικείμενο δεν μας νοιάζει ας το βάλει όπου θέλει!

• Like 1
Δημοσ.

ωραιος, ευχαριστω! Αυτο, μαζι με κατι αλλα που λεει στην επομενη σελιδα του βιβλιου και λιγο stack overflow που εψαξα, ελυσα την απορια μου. cheers

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...