apoikos Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2004 Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2004 oi ni_XX peftoun dramatika apo ena shmeio kai meta anti8eta me tis alkalikes pou einai to idio mexri to telos tous Μάλλον ανάποδα είναι τα πράγματα! Οι Nixx διατηρούν την ονομαστική τους τάση σχεδόν μέχρι να εκφορτιστούν και πέφτουν απότομα όταν έχει εξαντληθεί πάνω από το 90% της αποθηκευμένης ενέργειας. Στις αλκαλικές η τάση πέφτει διαρκώς από τη στιγμή που θα αρχίσεις να τις χρησιμοποιείς (και για ένα μεγάλο διάστημα είναι κάτω από 1' date='2 V), με αποτέλεσμα κάποια στιγμή να σου είναι τελείως άχρηστες χωρίς να έχεις αξιοποιήσει όλη την αποθηκευμένη ενέργεια. opws kai na tis metrhseis kai me oti fortio 8eleis panw dinoun thn tash pou lene me poly mikres apokliseis!!! Κάνεις πολύ μεγάλο λάθος φίλε μου... Βάλε ένα φορτίο 1Ω πάνω και μέτρα να μας πεις τί βγάζει η κάθε μπαταρία. Όπως είπα και παραπάνω, οι αλκαλικές έχουν τεράστια εσωτερική αντίσταση σε σχέση με τα στοιχεία νικελίου. Έτσι όσο ανεβαίνει το ρεύμα που τραβάς πέφτει η τάση στα άκρα τους πολύ περισσότερο από τις επαναφορτιζόμενες. Ρίξε μια ματιά εδώ για να δεις τι ακριβώς συμβαίνει. kai otan exoume mia akrivh syskeyh poy lei oti 8elei 1' date='5 h polaplasia tou (analoga ta posa stoixeia 8elei)8a pas na ths baleis esy 1,2 kai 8a einai to idio?8a douleyei alla pos kai poso? [/quote'] Εγώ πάντως δεν έχω βρει συσκευή ονομαστικής τάσης n·1,5V που να μη λειτουργεί με επαναφορτιζόμενες. Άσε που οι χωρητικότητες των 1850 και 2100 mAh που έχουν οι καινούργιες NiMH είναι άπιαστο όνειρο για τις αλκαλικές.
firewalker Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2004 Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2004 Εγω συνδεω οποιαδηποτε μπαταρια εχω που τελειωσε σε έναν κοινο μετασχηματιστη των 9 volt και την αφηνω μεχρι να θερμανθει αρκετα. στην συνεχεια αυτη η μπαταρια τροφοδοτει το walkam που εχω στην δουλεια για καμια 10αρια ωρες.Την διαδηκασια αυτή την κανω για καθε τελειωμένη μπαταρια τρεις φορες.Στην συνεχεια η μπαταρια παρουσιαζει διαρροες.
FELIX Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2004 Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2004 apoikos, kala ta les,alla an prosexes arxise h koubenta sxetika me th diafora 1,2 me 1,5.sth 8ewria se briskw kalo..kane omws tis dikes sou metrhseis me mpataries IDIAS xwrhtikothas thn allh fora kai mhn mas les ti exeis diabasei gia pola xronia asxoliomoun me montelismo kai exw dokimasei para polles mpataries sth praxh..kai se pollh piesh..ekei na deis tis 7,2v(pac1,2 stoixeia) me polla mah na adeiazoun se 3-4 lepta kai na zematane!!! kai htan panakrives mpataries gia agwnistikh xrhsh,oxi aples apo ton germano. 8elw na sou pw loipon oti ema8a apo kapoio pragmata sthn praxh panta kai oxi 8ewrhtika..h 8ewria apexei poly apo thn pragmatikothta
skoy Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2004 Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2004 File Felix i syskeyi pou les tha douleyei kanonikotata me tis 1,2 Me isws ligo ligoteri diarkeia... Egw edw kai 6-7 xrwnia den exw parei mpatareies, douleyw mono me RC kai douleyoun sta panta kai xwris kanena provlima, akoma kai otan xreiazontan 6 mpatareis (diladi 9V !!!) parolo pou oi rc dinoun mono 7.2V. Telika eite sxetikos einai kapoios eite asxetos tin douleia tou tha tin kanei kalitera me epanafortizomenes...
FELIX Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2004 Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2004 kai egw panw apo 10 xronia me epanafortizomenes kanw th douleia mou...
apoikos Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2004 Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2004 apoikos' date=' kala ta les,alla an prosexes arxise h koubenta sxetika me th diafora 1,2 me 1,5.[/quote'] Δεν είπα ότι δεν υπάρχει διαφορά. Είπα απλώς ότι η διαφορά αυτή για πολλούς και διάφορους λόγους δε σε εμποδίζει να χρησιμοποιήσεις τις μεν αντί για τις δε. sth 8ewria se briskw kalo..kane omws tis dikes sou metrhseis me mpataries IDIAS xwrhtikothas thn allh fora kai mhn mas les ti exeis diabasei Τυχαίνει να μη «λέω αυτά που έχω διαβάσει». Ξέρω πολύ καλά εξ ιδίας πείρας ότι οι αλκαλικές σε καμία περίπτωση δε διαρκούν περισσότερο από NiMH των 1850 ή των 2100 mAh σε πολλές χρήσεις. Απλά τυχαίνει για πολλούς και διάφορους λόγους να έχω ασχοληθεί και με τη θεωρία πίσω από το γιατί συμβαίνει αυτό και σας παραθέτω κάποια θεωρητικά στοιχεία για να ξέρετε. Αν δεν αποδέχεσαι αυτά που λέω με γειά σου με χαρά σου. Α' date=' και δεν είναι τόσο απλό το «κάνε μετρήσεις με μπαταρίες της ίδιας χωρητικότητας». Πες μου εσύ τί χωρητικότητα έχουν οι αλκαλικές, θέσε μου σε Volts το κατώφλι λειτουργίας που θες και εγώ να σου κάνω τη μέτρηση . btw, ο τύπος στο link που πόσταρα παραπάνω κάνει ακριβώς αυτό, αλλά μάλλον δεν έδωσες και πολλή σημασία σε αυτά που λέει... gia pola xronia asxoliomoun me montelismo kai exw dokimasei para polles mpataries sth praxh..kai se pollh piesh..ekei na deis tis 7,2v(pac1,2 stoixeia) me polla mah na adeiazoun se 3-4 lepta kai na zematane!!! kai htan panakrives mpataries gia agwnistikh xrhsh,oxi aples apo ton germano. Ναι, αν χρησιμοποιούσες πάκα NiCd των 600 mAh (μέχρι πριν από μερικά χρόνια μόνο αυτές υπήρχαν, άντε και 750 mAh), όντως θα άδειαζαν πολύ γρήγορα σε σχέση με τις αλκαλικές. Σου «έδιναν» όμως και παραπάνω ρεύμα. Αλήθεια, μέτρησες σε πόση ώρα άδειαζαν οι αλκαλικές και τί τελική έπιανέ το μοντέλο με αυτές; 8elw na sou pw loipon oti ema8a apo kapoio pragmata sthn praxh panta kai oxi 8ewrhtika..h 8ewria apexei poly apo thn pragmatikothta Μια θεωρία είναι αποτυχημένη αν δεν μπορεί να ερμηνεύσει το τι συμβαίνει στην πραγματικότητα, πράγμα το οποίο στην προκειμένη περίπτωση εμφανώς δε συμβαίνει. Αν μπορέσεις να μου πεις σε ποιό σημείο η «θεωρία μου» αντιφάσκει στην πραγματικότητά σου ευχαρίστως να το συζητήσουμε. Φιλικά
skoy Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2004 Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2004 Εχει ξεφυγει η συζητηση και πηγε σε αντιπαραθεση για τα Volts... και τις γνωσεις!!! Η ουσια ειναι παντως οτι και οι δυο τυποι κανουν την ιδια ακριβως δουλεια, με τις επαναφορτιζομενες να υπερεχουν σε διαρκεια (2100mAh), κοστως και χρηστικοτητα...
deathlok Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2004 Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2004 felix epeidi mou tin edose ligo to ifaki sou.agorases dio tris epanafortizomenes kai ena fortisti tis p.... kai egines idikos.asxoloume me ta rc kai i kathe battaria pou exo exei 60 xiliades o fortistis exei 130 xiliarika kai exo kai ena soro alla exrtimata os exisoropistes polimetra ktl ktl dokimazo paizo me fortiseis amper tipous fortiseon grammikous palmikous ktl.genika exo asxolithi kai blepo diaofes se pragmatikes sinthikes kai oxi mono se ena polimetro opote coolare ligo kai opos sou ipan kai pio pano stin kabili ekfortisis ton epanafortizomeneon den peftei para poli to voltage meta apo ligo alla stin arxi exoun afto pou leme peak kai einai ena idietera ipsilo voltage gia poli mikri diarkeia.
FELIX Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2004 Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2004 deathlok, opws blepeis emai poly cool kai den poulaw pou8ena oute yfos oute yfaki.esy malon kai oi panakrives battaries sou pou den einai tis p.... opws les gia tis dikes mou xreazeste cooling.(too much overload) h olh koubenta htan an yphrrxan h oxi recargable sto 1,5v kai alloi htan poy 3efygan kai to pigan allou to 8ema.kai na sebese atoma pou den 3ereis an 8eleis na se sevonte kai na min dixneis epi8etikothta public... oso gia montelismo otan etrexa egw me panakriva speedcontrol pou eferna apo usa eseis akoma pezate me mhxanikous roostates kai servo ta exw parathsei opws eipa kai den exw skopo na synexisw thn koubenta exw merika 8ermika gia poylhma parepimptontos,an 8es na asxolh8eis me kati pio sovaro have a nice day!!
apoikos Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2004 Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2004 h olh koubenta htan an yphrrxan h oxi recargable sto 1' date='5v kai alloi htanpoy 3efygan kai to pigan allou to 8ema. [/quote'] Για να πάρουμε τα πράγματα απ' την αρχή, η αρχική ερώτηση ήταν: ΕΡΩΤΗΣΗ: ξέρει κανείς αν υπάρχουν μπαταρίες Ni_MH 1' date='5v ?? Προσοχή! οχι 1,2v. Μπορεί να πεί μάρκα.. και απο που μπορώ να τις βρώ? [/quote'] Το NiMH το βλέπεις; Όσο πήγα εγώ το θέμα αλλού απαντώντας του ότι όχι, αλλά δεν έχει πρόβλημα με τη διαφορά τάσης, άλλο τόσο το πήγες και εσύ απαντώντας του για τις επαναφορτιζόμενες αλκαλικές (ναι, το ξέρω και το ήξερα ότι υπάρχουν, αλλά δεν τις θεωρώ άξιες λόγου. Κρατάνε λίγο, κοστίζουν πολύ, χαλάνε γρήγορα και ΔΕΝ είναι NiMH). Στη συνέχεια ο deathlok «τόλμησε» να εκφράσει τη δυσπιστία του ως προς τις επαναφορτιζόμενες αλκαλικές και έρχεται η τρομερή απάντηση: diladi esy pou eise sxetikos an pareis ena polymetro hlektroniko kai akrives kai mas tis metrhseis 8a tis bgaleis idies diladi??(anaferomaste sthn tash exodoy V kai hi se xwrhtikothta) opws kai na tis metrhseis kai me oti fortio 8eleis panw dinoun thn tash pou lene me poly mikres apokliseis!!! Quote δικό σου: kai na sebese atoma pou den 3ereis an 8eleis na se sevonte kai na min dixneis epi8etikothta public... Εσύ δηλαδή τους σεβάστηκες όλους και δεν ήσουν καθόλου επιθετικός' date=' αν κατάλαβα καλά... oso gia montelismo otan etrexa egw me panakriva speedcontrol pou eferna apo usa eseis akoma pezate me mhxanikous roostates kai servo ta exw parathsei opws eipa kai den exw skopo na synexisw thn koubenta exw merika 8ermika gia poylhma parepimptontos,an 8es na asxolh8eis me kati pio sovaro Αυτό το «υφάκι» που δεν πουλάς λοιπόν κοίτα να το συμμαζέψεις. Εδώ προσπάθησα να κάνω μια πολιτισμένη κουβέντα, να εκφράσω δύο επιχειρήματα και να μοιραστώ τις γνώσεις μου με όποιον θέλει. Αντιμετώπισες τα επιχειρήματά μου με απαξία (αμφιβάλλω αν διάβασες τα όσα είπα) και μέσα στο γενικότερο «σεβασμό προς άτομα που δεν ξέρεις» μου απάντησες: mhn mas les ti exeis diabasei have a nice day!! Επίσης ΥΓ: Άνοιξε ένα καλό ερμηνευτικό λεξικό και κοίτα τον όρο "μετριοπάθεια"... Ζητώ συγγνώμη από τους υπόλοιπους αναγνώστες του θέματος για το flame.
green_beret Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2004 Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2004 Οποιος θελει να μαθει περισσοτερα για τις επαναφορτιζομενες μπαταριες και γενικα για μπαταριες εχει αφιερωμα το RAM Ιανουριου. Θα σας λυθουν αρκετες απορριες.
ntsili Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2004 Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2004 epeidi egw to ram ianouariou den to exw parei-xexexe!- mipws kserei kaneis na mou pei times gia mpataries 2100mAh (Ni-Mh) :?:
crAss Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2004 Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2004 19 euro an thimame oi 4 markas Kodak apo to carefour crAss
vagpap Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2004 Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2004 Για τιμές, σε μαγαζάκι της γειτονιάς (Καλλιθέα στην Σκρα πριν την Δημοσθένους) πήρα Fuji 2100+ με 9,5Ευρώ το ζευγάρι και μέχρι στιγμής με έχουν βγάλει ασπροπρόσωπο. Καλό είναι να πάρεις 4 -> 2 στο μηχανάκι και 2 στην φόρτιση ;-)
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.