Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα,

θέλω να αγοράσω έναν καινούργιο υπολογιστή για τον αδερφό μου (18 ετών) για να μπορεί να παίζει online παιχνίδια μιας και ο παλιός πλέον αργοπεθαίνει. Έχω χαθεί διαβάζοντας τα τόσα thread στο forum συνεπώς οποιαδήποτε βοήθεια είναι ευπρόσδετη.

Συγκεκριμένα:

i) Το ποσό που διαθέτουμε:    700 ίσως κ κάτι παραπάνω μέχρι + 100

ii) Tη χρήση του υπολογιστή (εάν πρόκειται για gaming pc, αναφέρετε τι είδους παιχνίδια παίζετε/θα παίξετε και δώστε από ένα παράδειγμα.)  

Gaming  κυρίως για παιχνίδια GTA, Call of Duty κλπ...

iii) Ειδικά προγράμματα που θα χρησιμοποιηθούν:  

Κανένα 

iv) Στη σύνθεση θέλουμε να συμπεριληφθεί οθόνη? Αν όχι ποια οθόνη έχουμε? Υπάρχει πιθανότητα για μελλοντική αγορά άλλης? (απαραίτητη η διευκρίνηση της οθόνης μας για κάθε είδος συστήματος και αναβάθμισης. Εάν δεν γνωρίζετε τον κωδικό μοντέλου, αναφέρετε τουλάχιστον μάρκα, ίντσες και ανάλυση.)         

Ναι θέλουμε οθόνη γύρω στις 24΄ 

v) Στη σύνθεση θέλουμε να συμπεριληφθούν και πληκτρολόγιο,ηχεία,ποντίκι?      

Όχι

vi) Το Hardware-περιφερειακά-οθόνη που θέλουμε να αγοράσουμε, θέλουμε να είναι απο ένα κατάστημα (διευκρινίστε ποιο) ή επιθυμούμε την αγορά απο διαφορετικά καταστήματα? (Αναφέρετε και την περιοχή στην οποία βρίσκεστε για περαιτέρω διευκόλυνση) :       

Με ενδιαφέρει να μπορώ αν γίνεται να τα πάρω από το ίδιο κατάστημα έτσι ώστε να μπορώ να πληρώσω και με δόσεις.

vii) Επιθυμούμε να συναρμολογηθεί το σύστημα στο κατάστημα (στην περίπτωση που δεν γνωρίζουμε πως να το συναρμολογήσουμε) ή το σύστημα θα στηθεί απο τον ενδιαφερόμενο?  

Θα κάνω την συναρμολόγηση εγώ αλλά αν γίνεται και από το κατάστημα ακόμα καλύτερα.

viii) Επιθυμούμε λειτουργικό σύστημα? Αν ναι ποιο?

Θα εγκαταστήσω Windows 10.

ix) Στο νέο σύστημα θα γίνουν πιθανές μελλοντικές αναβαθμίσεις στο Hardware? Αν ναι, υπάρχει πιθανότητα για διπλές κάρτες γραφικών (sli/crossfire)?       

Ίσως κάποια στιγμή μετά από χρόνια αν δω ότι υπάρχει ανάγκη.

x) Θα γίνει oc στο CPU (επεξεργαστής)? Αν ναι σε τί μέγεθος? (μικρό, μεσαίο, μεγάλο) :

Σε πρώτη φάση δεν θα γίνει .

xi) Θα γίνει oc στη GPU (κάρτα γραφικών)? Αν ναι θα γίνει με πείραγμα της τάσης για stability (μεγάλο oc) ή απλά θα ανεβάσετε λίγο τις συχνότητες με stock voltage? 

Ευχαριστώ προκαταβολικά για την βοήθειά σας.

Δημοσ.

-έχω την τιμή να ξεκινάω ..πρώτος!  B)
λοιπόν, για να δούμε.. 24 ίντσες.. και gaming.. (GTA, Call of Duty κλπ...)

-Επεξεργαστής: AMD Ryzen R5 1600 (3,2GHz's, Πυρήνες: 6, Threads: 12, 19 Mb Cache)
-Κάρτα Γραφικών: AMD Radeon RX 570 έκδοση με 4 GB μνήμη (FreeSync Ready για την οθόνη που θα σηκώνει την πατέντα)

-Μνήμη: 16 GB 3000~3200 MHz's dual channel (για το Infinity Fabric του επεξεργαστή..)

-Σκληροί δίσκοι:

1) M.2 SSD ή SSD

2) 2ΤΒ HDD απο την Western Digital ή απο την Seagate

-Κουτί: εδώ

-Μητρική: Chipset B350 εδώ

-Τροφοδοτικό: εδώ
(Απο 550Watt και άνω και με πιστοποίηση 80 Plus Bronze και άνω και αν υπάρχει η δυνατότητα σε Modular ή Full Modular)
Οπτικός Οδηγός Ανάγνωσης: εδώ

Οθόνη: εδώ

..Αυτές όλες είναι οι προσωπικές μου επιλογές..
ανάλογα με το κατάστημα της επιλογής σου κάνεις την παραπάνω σύνθεση απο τα κομμάτια που έβαλα μέσω σκρούτζ :)

• Like 1
Δημοσ.

Καλησπέρα,

θέλω να αγοράσω έναν καινούργιο υπολογιστή για τον αδερφό μου (18 ετών) για να μπορεί να παίζει online παιχνίδια μιας και ο παλιός πλέον αργοπεθαίνει. Έχω χαθεί διαβάζοντας τα τόσα thread στο forum συνεπώς οποιαδήποτε βοήθεια είναι ευπρόσδετη.

Συγκεκριμένα:

i) Το ποσό που διαθέτουμε:    700 ίσως κ κάτι παραπάνω μέχρι + 100

ii) Tη χρήση του υπολογιστή (εάν πρόκειται για gaming pc, αναφέρετε τι είδους παιχνίδια παίζετε/θα παίξετε και δώστε από ένα παράδειγμα.)  

Gaming  κυρίως για παιχνίδια GTA, Call of Duty κλπ...

iii) Ειδικά προγράμματα που θα χρησιμοποιηθούν:  

Κανένα 

iv) Στη σύνθεση θέλουμε να συμπεριληφθεί οθόνη? Αν όχι ποια οθόνη έχουμε? Υπάρχει πιθανότητα για μελλοντική αγορά άλλης? (απαραίτητη η διευκρίνηση της οθόνης μας για κάθε είδος συστήματος και αναβάθμισης. Εάν δεν γνωρίζετε τον κωδικό μοντέλου, αναφέρετε τουλάχιστον μάρκα, ίντσες και ανάλυση.)         

Ναι θέλουμε οθόνη γύρω στις 24΄ 

v) Στη σύνθεση θέλουμε να συμπεριληφθούν και πληκτρολόγιο,ηχεία,ποντίκι?      

Όχι

vi) Το Hardware-περιφερειακά-οθόνη που θέλουμε να αγοράσουμε, θέλουμε να είναι απο ένα κατάστημα (διευκρινίστε ποιο) ή επιθυμούμε την αγορά απο διαφορετικά καταστήματα? (Αναφέρετε και την περιοχή στην οποία βρίσκεστε για περαιτέρω διευκόλυνση) :       

Με ενδιαφέρει να μπορώ αν γίνεται να τα πάρω από το ίδιο κατάστημα έτσι ώστε να μπορώ να πληρώσω και με δόσεις.

vii) Επιθυμούμε να συναρμολογηθεί το σύστημα στο κατάστημα (στην περίπτωση που δεν γνωρίζουμε πως να το συναρμολογήσουμε) ή το σύστημα θα στηθεί απο τον ενδιαφερόμενο?  

Θα κάνω την συναρμολόγηση εγώ αλλά αν γίνεται και από το κατάστημα ακόμα καλύτερα.

viii) Επιθυμούμε λειτουργικό σύστημα? Αν ναι ποιο?

Θα εγκαταστήσω Windows 10.

ix) Στο νέο σύστημα θα γίνουν πιθανές μελλοντικές αναβαθμίσεις στο Hardware? Αν ναι, υπάρχει πιθανότητα για διπλές κάρτες γραφικών (sli/crossfire)?       

Ίσως κάποια στιγμή μετά από χρόνια αν δω ότι υπάρχει ανάγκη.

x) Θα γίνει oc στο CPU (επεξεργαστής)? Αν ναι σε τί μέγεθος? (μικρό, μεσαίο, μεγάλο) :

xi) Θα γίνει oc στη GPU (κάρτα γραφικών)? Αν ναι θα γίνει με πείραγμα της τάσης για stability (μεγάλο oc) ή απλά θα ανεβάσετε λίγο τις συχνότητες με stock voltage? 

Ευχαριστώ προκαταβολικά για την βοήθειά σας.

ωραια εχουμε και λεμε παρε απο μενα μια πρόταση κουτι

https://www.mgmanager.gr/%CE%BA%CE%BF%CF%85%CF%84%CE%B9%CE%AC-%CF%85%CF%80%CE%BF%CE%BB%CE%BF%CE%B3%CE%B9%CF%83%CF%84%CF%8E%CE%BD/56338-aerocool-qs-240-micro-atx-case-black-4713105958102.html

μητρικη

https://www.mgmanager.gr/socket-1151/58209-asrock-h110m-hds-s1151-intel-h110-2xddr4-4xsata3-usb30-matx-90-mxb150-a0uayz.html  kai ζητας update bios 

επεξεργαστης

https://www.mgmanager.gr/cpu/59713-intel-pentium-processor-g4560-s1151-3mb-cache-350-ghz-bx80677g4560.html

trofodotiko 

https://www.mgmanager.gr/%CF%84%CF%81%CE%BF%CF%86%CE%BF%CE%B4%CE%BF%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AC/56185-evga-bronze-500w-psu-80plus-100-b1-0500-k2.html

ραμ https://www.mgmanager.gr/dimms-ddr4/54634-kingston-hyperx-fury-black-series-8gb-ddr4-2400mhz-cl15-hx424c15fb28.html

ssd

https://www.mgmanager.gr/solid-state-drive/52656-samsung-850-evo-series-250gb-25-inch-sata3-ssd-starter-laptop-kit-mz-75e250rw.html

καρτα γραφικων 

https://www.mgmanager.gr/pci-express/57989-gigabyte-gtx-1050-ti-oc-4gb-gddr5-128-bit-dvi-hdmi-dp-gv-n105toc-4gd.html?search_query=gtx+1050&results=52

hdd 

https://www.mgmanager.gr/%CF%83%CE%BA%CE%BB%CE%B7%CF%81%CE%BF%CE%AF-%CE%B4%CE%AF%CF%83%CE%BA%CE%BF%CE%B9-%CE%B5%CF%83%CF%89%CF%84%CE%B5%CF%81%CE%B9%CE%BA%CE%BF%CE%AF/58759-seagate-barracuda-1tb-35-sata-iii-64mb-cache-7200rpm-st1000dm010.html

oθονη 

https://www.mgmanager.gr/%CE%BF%CE%B8%CF%8C%CE%BD%CE%B5%CF%82/53549-lg-led-ips-mp58-238-inch-monitor-1920x10805ms-vga-dvi-hdmi-24mp58vq-p.html

Δημοσ.

@life is music χωρίς να θέλω να προσβάλω τις επιλογές σου μαν μου, γιατί επέλεξες τον Intel Core i5 7500? (και όχι τον r5 1600?)
όπως γιατί έβαλες 1 κανάλι με 8 γίγα ραμ μόνο? (λίγο μου φαίνεται.. πέρα του ότι είναι αργή και σε συχνότητα) και η gtx 1050 ti καλή μεν αλλά μικρή.. (σε σχέση με την rx 570 που πρότεινα)

τσέκαρε ενα δείγμα εδώ..

AMD Ryzen R5 1600 : 3,2GHz's     6 πυρήνες 12 νήματα 19 Mb κρυφής μνήμης..
Intel Core i5 7500 :      3,4GHz's     4 πυρήνες    4 νήματα   6 Mb κρυφής μνήμης..

..Προς Θεού δεν ανοίγω Ηate και Vs έτσι.. :) :) απλά απορία το έχω :)

• Like 1
Δημοσ.

@life is music χωρίς να θέλω να προσβάλω τις επιλογές σου μαν μου, γιατί επέλεξες τον Intel Core i5 7500? (και όχι τον r5 1600?)

όπως γιατί έβαλες 1 κανάλι με 8 γίγα ραμ μόνο? (λίγο μου φαίνεται.. πέρα του ότι είναι αργή και σε συχνότητα) και η gtx 1050 ti καλή μεν αλλά μικρή.. (σε σχέση με την rx 570 που πρότεινα)

τσέκαρε ενα δείγμα εδώ..

AMD Ryzen R5 1600 : 3,2GHz's     6 πυρήνες 12 νήματα 19 Mb κρυφής μνήμης..

Intel Core i5 7500 :      3,4GHz's     4 πυρήνες    4 νήματα   6 Mb κρυφής μνήμης..

..Προς Θεού δεν ανοίγω Ηate και Vs έτσι.. :) :) απλά απορία το έχω :)

αλλαξα cpu αν ειδες και εβαλα g4560 γτ ρε φιλε θεωρω οτι h amd θελουν δουλιτσα ακομη γ αυτο πρωτινό intel που την ξερω και εχω στησει και μερικα μηχανήματα !

• Like 1
Δημοσ.

Για τη σύνθεση του @life is music ούτε λόγος.

Όσον αφορά στη σύνθεση του @wooddoll, αυτή ξεπερνάει τα 1000€.

Οπότε έχουμε και λέμε:

Monitor: Samsung S24F350FHU ~139€

Case: Aerocool SI5100 ~32€

PSU: Thermaltake Smart SE 530W ~54€

CPU: Ryzen 1400 ~166€
M/B: Asrock AB350M ~78€

RAM: Corsair Vengeance LPX 8GB DDR4-2666MHz ~66€
HDD: Western Digital Caviar Blue 1TB ~45€

Σύνολο: 580€

Το μόνο που λείπει είναι η GPU. Προτείνω κάποια RX570 4GB, όταν με το καλό πέσει λίγο η τιμή της (<220€).

Όλες οι τιμές είναι από QuickShop, απλά τα περισσότερα links είναι από skroutz. Η σελίδα τους είναι πάρα πολύ αργή :P

• Like 6
Δημοσ.

Για αρχή μπορεί να ξεκινήσει και με 8gb Ram, δεν χάλασε ο κόσμος. Αν χωραει βεβαια και η 16αρα στο budget απο τωρα χωρις ομως να χρειαστει κοψει απο αλλου,τότε οκ.Επίσης, ο 1600 σαφώς και είναι πιο vfm απ'τον 7500. Χωρις καμια αμφισβητηση. Και εγω μαλλον τον ryzen θα προτεινα οπως αλλωστε εχω κανει πολλακις τελευταια. Παρ'όλα αυτά μην ισοπεδωνουμε τον 7500 λες και είναι κανένας περιθώριακος επεξεργαστης. Πριν δυο μηνες τον προτειναμε συνεχως-και δικαιως-όχι πριν κάνα χρόνο. Ακομη και σημερα μπορει να προταθει απροβληματιστα. Ειδικά στο gaming άνετα θα καλύψει ακομη κι έναν απαιτητικό χρήστη. Ναι, σίγουρα πιο future ο 1600. Άλλο το ένα όμως κι άλλο το άλλο. Σε καθαρά gaming σύστημα ναι, ο 7500 είναι μια εναλλακτική που θα κάνει και με το παραπάνω τη δουλειά του.

Υ.γ. Επι του θεματος τωρα, πολύ καλή η σύνθεση του LambisElef.

• Like 2
Επισκέπτης
Δημοσ.

Οι δυο τους σε ένα θέμα.. Overdose!

Δημοσ.

Μόνο πιο γρήγορη ραμ στην παραπάνω σύνθεση και θα είναι μια χαρά. 

edit: Πρέπει οπωσδήποτε να χωρέσει και ένας ssd έστω και 120gb των 60€ 

• Like 1
Δημοσ.
χμμ.. ίσως σε αυτά τα λεφτά (750 ευρώ ταβάνι) και με μια δεύτερη ματια (είδα το build του LambisElef και μου άρεσε..)
ένας r5 1400 με μια gtx 1050 ti και 8 giga ram παίζει να είναι ότι καλύτερο μπορείς να αγοράσεις.. εγώ θα έβαζα μέσα στο build μια rx 460 για να έχω και το freesync στις επιλογές μου ;) (προσωπική μου άποψη πάντα..)

-παραθέτω απο e-shop την σύνθεση.. Χωρίς Οθόνη και ΛΣ

Γενικό Σύνολο (συμπεριλαμβάνεται ο ΦΠΑ): 737.40€
Δημοσ.

χμμ.. ίσως σε αυτά τα λεφτά (750 ευρώ ταβάνι) και με μια δεύτερη ματια (είδα το build του LambisElef και μου άρεσε..)
ένας r5 1400 με μια gtx 1050 ti και 8 giga ram παίζει να είναι ότι καλύτερο μπορείς να αγοράσεις.. εγώ θα έβαζα μέσα στο build μια rx 460 για να έχω και το freesync στις επιλογές μου ;) (προσωπική μου άποψη πάντα..)

-παραθέτω απο e-shop την σύνθεση.. Χωρίς Οθόνη και ΛΣ

Γενικό Σύνολο (συμπεριλαμβάνεται ο ΦΠΑ): 737.40€

Η πρόταση αυτή είναι αρκετά δελεαστική δεδομένου ότι είναι και από eshop που έχω αγοράσει πολλές φορές και το εμπιστέυομαι. Ωστόσο γνωρίζει κανείς αν κάνουν και στήσιμο του pc ?

Δημοσ.

Η πρόταση αυτή είναι αρκετά δελεαστική δεδομένου ότι είναι και από eshop που έχω αγοράσει πολλές φορές και το εμπιστέυομαι. Ωστόσο γνωρίζει κανείς αν κάνουν και στήσιμο του pc ?

"Υπηρεσία δωρεάν συναρμολόγησης από το e-shop.gr (Απαιτεί 2-3 εργάσιμες)"

-μια χαρά κάνουν και δωρεάν! ;) 

Επισκέπτης
Δημοσ.

Μητρική 105 ευρώ με ένα pcie κουτί τροφοδοτικο αμφιλεγόμενα 120αρη ssd μπλιαχ με 130 παίρνεις 560 ενώ από άλλο μαγαζί στα 140 την καλύτερη 1050ti.

Αυτά τα λίγα.

Δημοσ.

"Υπηρεσία δωρεάν συναρμολόγησης από το e-shop.gr (Απαιτεί 2-3 εργάσιμες)"

-μια χαρά κάνουν και δωρεάν! ;)

Χμ τώρα που το ξανακοιτάω μήπως μπορούμε να βάλουμε κάποια άλλη cpu ? Διότι προσθέτοντας και μονιτορ κ πληρωμη με δόσεις φτάνει τα 920 κ ξεφεύγει πολύ :S

Δημοσ.

Χμ τώρα που το ξανακοιτάω μήπως μπορούμε να βάλουμε κάποια άλλη cpu ? Διότι προσθέτοντας και μονιτορ κ πληρωμη με δόσεις φτάνει τα 920 κ ξεφεύγει πολύ :S

χμμ.. το cpu είναι το ποιο μικρό και φτηνό στην κατηγορία του (Σειρά Ryzen) το μόνο που μπορείς να κάνεις είναι να θυσιάσεις τον SSD ώστε να κάνεις χώρο για την Οθόνη (Ποια οθόνη θες να δώ λίγο τις τιμές..)

Ή να πας σε επεξεργαστή Intel και σειρά Pentium G.. με chipset h110 (στην έσχατη) ή να θυσιάσεις το psu και να κατεβείς σε κατηγορία 80 Plus White..

Μητρική 105 ευρώ με ένα pcie κουτί τροφοδοτικο αμφιλεγόμενα 120αρη ssd μπλιαχ με 130 παίρνεις 560 ενώ από άλλο μαγαζί στα 140 την καλύτερη 1050ti.

Αυτά τα λίγα.

no comment.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...