Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Έτσι ψάχνεις ψυλλους στα αχυρα,  δεν έχει νόημα να πιάσεις τυχαία άτομα,  αλλά αυτούς που έχουν δεκάδες - εκατοντάδες listings και δεν τα δηλώνουν.  

Τι εννοείς να το δίνεις μετά τις 90 μέρες σε εταιρεία. Ο περιορισμός αφορά το ακίνητο,  όχι τον ιδιοκτήτη. 

• Απαντ. 246
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπέρα,

προσπαθώ να κλείσω δωμάτιο μέσω της airbnb και κολλάει στο θέμα της πληρωμής.

παίζει ρόλο το ότι είναι visa prepaid; που διάβασα στη βοήθεια την δέχεται. γιατί εδώ και 2 ώρες βάζω τα στοιχεία σωστά, έχω επαρκές υπόλοιπο αλλά δεν μου ολοκληρώνει τη συναλλαγή και δεν μπορώ να καταλάβω το λόγο.

ξέρετε εσείς τι παίζει; βοηθήστε έναν απελπισμένο.

Καλησπέρα,

προσπαθώ να κλείσω δωμάτιο μέσω της airbnb και κολλάει στο θέμα της πληρωμής.

παίζει ρόλο το ότι είναι visa prepaid; που διάβασα στη βοήθεια την δέχεται. γιατί εδώ και 2 ώρες βάζω τα στοιχεία σωστά, έχω επαρκές υπόλοιπο αλλά δεν μου ολοκληρώνει τη συναλλαγή και δεν μπορώ να καταλάβω το λόγο.

ξέρετε εσείς τι παίζει; βοηθήστε έναν απελπισμένο.

Επεξ/σία από kostakis_kor
ξέχασα να ενεργοποιήσω την ειδοποίηση για νέες απαντήσεις
Δημοσ.

Πρεπει να βγαζει μηνυμα τι δεν δεχεται .Δοκιμασε και με αλλη καρτα.Μηπως αφορα οριο τραπεζας.Εχουμε καπιταλ κοντρολ

• 2 μήνες μετά...
Δημοσ.

Καλημέρα,,είμαι νέος οικοδεσπότης στη πλατφόρμα,στις μεθόδους πληρωμής μου έχω βάλει paypal και μια χρεωστική κάρτα.Παρολα αυτά μου γράφει (επαλήθευση σε εκκρεμότητα) και ενώ βλέπω τα χρήματα από δύο κρατήσεις στη σελίδα δε μπαίνουν στο λογαριασμό μου.Ξερει κάποιος φίλος να βοηθήσει;

• Moderators
Δημοσ.
1 ώρα πριν, billvergo είπε

Καλημέρα,,είμαι νέος οικοδεσπότης στη πλατφόρμα,στις μεθόδους πληρωμής μου έχω βάλει paypal και μια χρεωστική κάρτα.Παρολα αυτά μου γράφει (επαλήθευση σε εκκρεμότητα) και ενώ βλέπω τα χρήματα από δύο κρατήσεις στη σελίδα δε μπαίνουν στο λογαριασμό μου.Ξερει κάποιος φίλος να βοηθήσει;

Υπάρχει ρυθμίσει που ορίζει ελάχιστο ποσό ώστε να γίνει η πληρωμή. Πιο συγκεκριμένα, αν εσύ έχεις σαν ελάχιστο τα 500 ευρώ και έχεις κάνει κρατήσεις 499 τα λεφτά δεν θα μπουν, την στιγμή που αυτό το ποσό θα γίνει μεγαλύτερο από τα 500 που έχεις ορίσει τότε θα γίνει και η πληρωμή στο λογαριασμο σου. 

Δημοσ.

Ναι το έχω δει αυτό που λες,αλλά δεν έχω βάλει κάποιο όριο στα λεφτά.Με προβληματίζει το ότι αναφέρει (επαλήθευση σε έκταση)για τους τρόπους πληρωμής.Μαλλον θα στείλω κάποιο μέιλ στην πλατφόρμα μήπως βγάλω άκρη.

Δημοσ.
59 λεπτά πριν, billvergo είπε

Ναι το έχω δει αυτό που λες,αλλά δεν έχω βάλει κάποιο όριο στα λεφτά.Με προβληματίζει το ότι αναφέρει (επαλήθευση σε έκταση)για τους τρόπους πληρωμής.Μαλλον θα στείλω κάποιο μέιλ στην πλατφόρμα μήπως βγάλω άκρη.

Πρεπει να γινει επαληθευση πρωτα... περιμενε 4-5 μερες και θα γινουν ολα...

• 3 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Αν έχω ενεργοποιημένη την άμεση κράτηση και ακυρώσω πελάτη 8μέρες πριν, τί επιπτώσεις έχω?

Επεξ/σία από Razor_7
  • 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Ακούγεται στη πιάτσα πως η Ευρώπη έχει εισηγηθεί το rbnb να μπορει κάποιος να το χρησιμοποιήσει για μολις 40 ημέρες το χρόνο, σε περίοδο που θα διαλέγει ο ίδιος. Έχει ακούσει κάποιος κάτι τέτοιο;

• Moderators
Δημοσ.
3 λεπτά πριν, pontez2 είπε

Ακούγεται στη πιάτσα πως η Ευρώπη έχει εισηγηθεί το rbnb να μπορει κάποιος να το χρησιμοποιήσει για μολις 40 ημέρες το χρόνο, σε περίοδο που θα διαλέγει ο ίδιος. Έχει ακούσει κάποιος κάτι τέτοιο;

Οχι και ελπίζω να μην κάνουν καμία τέτοια μαλακία γιατί οδεύουν στα χνάρια των ταξιτζήδων. Τους πόνεσε που uber/taxibeat τους πηραν τους πελάτες αλλά αντί να κοιτάξουν να προσφέρουν καλύτερες/φτηνότερες υπηρεσίες κοίταξαν πως να χαντακώσουν τους άλλους (και πριν παει κανείς να υποστηρίξει τους ταρίφες θα σας πω το τελευταίο που έγινε όπου ταρίφας παίρνει κόσμο απο αεροδρόμιο για να τους φέρει κοντά στο λιμάνι, τους παίρνει, του αφήνει 5 χιλιόμετρα μακριά λέγοντας οτι δεν μπορεί να πάει σε αυτό το κομμάτι της περιοχής, τσιμπάει το 20αρικο και φεύγει)

Δημοσ.

Δε νομιζω οτι ειναι το ιδιο με την beat. Η Βeat εξυπηρετει και ταξιτζίδες και πελάτες. Ανεβαίνει η δουλειά του ταξιτζή, ενω ο πελάτης έχει ένα ταξι της προκοπής σπίτι του. 

Με την airbnb ειναι λιγο διαφορετικο το πράγμα.Ως ιδιοκτήτη και ως τουριστα σε συμφέρει, αλλά ως ενοικιαστή/φοιτητή/εκπαιδευτικό είναι τραγική η κατάσταση.

Δημοσ.
1 ώρα πριν, pontez2 είπε

Υπαρχουν ηδη καποιοι νομοι (που δεν ειναι σε ισχυ) στην Ελλαδα που μπορουν να ενεργοποιηθουν σε περιπτωση που το παρουν αποφαση για 60-90 μερες μαξ, αναλογως την περιοχη. Πιστευω πως στο μελλον σιγουρα θα γινει, και πρεπει να γινει, το να μπουν καποια ορια για τους ιδιωτες. Εδω να σου πω πως ηδη νοικιαζω ενα διαμερισμα στην Αθηνα, οποτε δεν το λεω  και "προς οφελος μου" αλλα ειναι κατι αναγκαιο αμα ξεφυγουν πολυ τα ενοικια.  Επισης αμα γινει κατι τετοιο, θα ανεβουν οι τιμες των σπιτιων (μικροτερη προσφορα μεγαλυτερη ζητηση) και δεν θα δινουν καποιοι τραγικοι το σπιτι τους 20 ευρω την μερα (ηθελα να ξερα αν τους μενει κατι)

Αυτο που εχει γινει ηδη στην Ισπανια ειναι οτι χωρις αδεια απο τον δημο δεν μπορεις να ανεβασεις το ακινητο σου στην airbnb (εχουν κατεβασει ενα που ειχα νοικιασει 1 βδομαδα πριν παω)

1 ώρα πριν, Spect~ είπε

Οχι και ελπίζω να μην κάνουν καμία τέτοια μαλακία γιατί οδεύουν στα χνάρια των ταξιτζήδων. Τους πόνεσε που uber/taxibeat τους πηραν τους πελάτες αλλά αντί να κοιτάξουν να προσφέρουν καλύτερες/φτηνότερες υπηρεσίες κοίταξαν πως να χαντακώσουν τους άλλους (και πριν παει κανείς να υποστηρίξει τους ταρίφες θα σας πω το τελευταίο που έγινε όπου ταρίφας παίρνει κόσμο απο αεροδρόμιο για να τους φέρει κοντά στο λιμάνι, τους παίρνει, του αφήνει 5 χιλιόμετρα μακριά λέγοντας οτι δεν μπορεί να πάει σε αυτό το κομμάτι της περιοχής, τσιμπάει το 20αρικο και φεύγει)

Αλλο uber αλλο airbnb... Πηγαινε να νοικιασεις σπιτι μεσω airbnb για να μεινεις μακρυχρονια να δεις αν θα σου βγει φθηνοτερα απο το να το ψαξεις στην αγορα. Μην σκεφτεσαι μονο την ια μερια των πραγματων, δεν ειναι ο τουρισμος πιο σημαντικος απο τις συνθηκες ζωης των πολιτων μιας πολης!

• Moderators
Δημοσ.
4 λεπτά πριν, tz3s είπε

Αλλο uber αλλο airbnb... Πηγαινε να νοικιασεις σπιτι μεσω airbnb για να μεινεις μακρυχρονια να δεις αν θα σου βγει φθηνοτερα απο το να το ψαξεις στην αγορα. Μην σκεφτεσαι μονο την ια μερια των πραγματων, δεν ειναι ο τουρισμος πιο σημαντικος απο τις συνθηκες ζωης των πολιτων μιας πολης!

Ανάλογα, οταν όλα τα νησιά ζουν καθαρά απο τον τουρισμό τι θα κοιτάξεις τον τουρισμό ή τον ντόπιο χωριάτη που δίνει δουλεια για 500€ χωρις ρεπο κλπ? Θα σου πω τι έχω προσέξει τα τελευταία χρόνια λόγω δουλειάς. οι τουρίστες που πάνε σε ξενοδοχεία είναι κατά κύριο λόγο από γραφεία και πάνε συνήθως half-board ή all-inclusive. Ειδικά οι δεύτεροι δεν αφήνουν σχεδόν τίποτα στην τοπική αγορά γιατι περνάει κατα κύριο λόγο το χρόνο του στο ξενοδοχείο και τα πέριξ και τρώει/πίνει πάντα μέσα γιατι ειναι "τσαμπα" (πληρωμένο ηδη). ΑΠο την άλλη ο τουρίστας που έρχεται με airbnb είναι αυτός που θα φάει έξω, θα βγεί βόλτα στα μαγαζιά, θα πάρει ταξί, θα κάνει εκδρομές κλπ. Οπότε ποιος θεωρείς οτι προσφέρει περισσότερο στην τοπική κοινωνία?

Δημοσ.

Με λίγα λόγια τυχεροί όσοι είστε ιδιοκτήτες και μένετε στο δικό σας σπίτι. Όλοι οι υπόλοιποι που είμαστε ενοικιαστές είμαστε καταδικασμένοι να ζούμε με την αγωνία του πού/πώς και σε τί κόστος θα βρούμε σπίτι να μείνουμε...χρόνο με τον χρόνο όλο και χειρότερα τα πράγματα όσον αφορά την εύρεση σπιτιού.
Η λύση ποιά είναι βρε παιδιά για μας λοιπόν τους τυχερούς; Να ζητήσουμε αύξηση στον μισθό μας [ΧΑΧΑΧΑ] για να καταφέρουμε να νοικιάσουμε το σπίτι που έχει ξεμείνει στα 500€; Να γυρίσουμε στο πατρικό [ΧΑΧΑΧΑ+δάκρυα] να μας ζουν οι συνταξιούχοι γονείς; Να αγοράσουμε δικό μας σπίτι [ΧΩΡΙΣ ΛΕΦΤΑ!!]; Ή μήπως να μείνουμε κι εμείς σε airbnb και να μας βγει περίπου 800€ το μήνα; 
Σόρρυ γι'αυτό το 'ξέσπασμα' αλλά πραγματικά υπάρχουν 2 πλευρές του νομίσματος. Και η κατάσταση είναι τέτοια που δεν βλέπω λύσεις. [Οκ, οι ιδιοκτήτες βέβαια λογικό να κοιτάνε μόνο την τσέπη τους....απλά ήλπιζα και σε λίγο ανθρωπισμό & αλληλεγγύη & κατανόηση του πού ζούμε και με τί συνθήκες.]

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...