Επισκέπτης Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2017 Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2017 Ούτε εμένα με ενθουσιάζει η ιδέα του airbnb. Αρχικά σου φαίνεται φθηνό, αλλά τελικά με τέλη καθαρισμού και τις προμήθειες σου βγαίνει σε τιμές ξενοδοχείου ή ενοικιαζόμενου. Μπορεί να είναι θεωρητικά πιο άνετο, αλλά στην πράξη όταν πας διακοπές ή επαγγελματικό ταξίδι δεν χρειάζεσαι πολυτέλειες (πλυντήρια κλπ). Επίσης όσες φορές δοκίμασα να κλείσω έφαγα άκυρο από τους ιδιοκτήτες και δεν πήρα έγκριση. Οπότε είσαι εξαρτημένος από τις διαθέσεις του κάθε οικοδεσπότη. Υπάρχει πάντα και ο κίνδυνος της αναξιοπιστίας του οικοδεσπότη, πράγμα πιο σπάνιο σε ξενοδοχείο. Οπότε μάλλον συμφέρει μόνο για μακροχρόνια μίσθωση και όχι για λίγες μέρες.
Moderators Spect~ Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2017 Moderators Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2017 Ούτε εμένα με ενθουσιάζει η ιδέα του airbnb. Αρχικά σου φαίνεται φθηνό, αλλά τελικά με τέλη καθαρισμού και τις προμήθειες σου βγαίνει σε τιμές ξενοδοχείου ή ενοικιαζόμενου. Μπορεί να είναι θεωρητικά πιο άνετο, αλλά στην πράξη όταν πας διακοπές ή επαγγελματικό ταξίδι δεν χρειάζεσαι πολυτέλειες (πλυντήρια κλπ). Επίσης όσες φορές δοκίμασα να κλείσω έφαγα άκυρο από τους ιδιοκτήτες και δεν πήρα έγκριση. Οπότε είσαι εξαρτημένος από τις διαθέσεις του κάθε οικοδεσπότη. Υπάρχει πάντα και ο κίνδυνος της αναξιοπιστίας του οικοδεσπότη, πράγμα πιο σπάνιο σε ξενοδοχείο. Οπότε μάλλον συμφέρει μόνο για μακροχρόνια μίσθωση και όχι για λίγες μέρες. η κοιτας παντα Superhost και εχεις το κεφαλι σου ησυχο
john cuba Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 2017 Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 2017 Ξερεις κανεις αν επαγγελματικα αξιζει η κινηση σαν οικοδεσποτης σπιτι κοντα στο κεντρο της αθηνας αντι να το νοικιαζεις με τον μηνα;;εχει κανεις εμπειρια τι αφηνει σε μηνιαια βαση για σπιτι 60-80 τμ περιπου 30 ετων(εχει πολλα τετοια διαμερισματα η αθηνα).;;;
Pa0ki Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 2017 Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 2017 Από ό,τι διαβάζω στο net, έχει γίνει λίγο μόδα τελευταία Πιο πολύ αξίζει από την άποψη ότι γλιτώνεις από ενοικιαστές που και δεν πληρώνουν και δε μπορείς και να τους διώξεις εύκολα
pontez2 Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 2017 Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 2017 Kαι αν ο άλλος αποφασίσει να κατσικωθεί μέσα στο σπίτι και να μη πληρώνει, ποιος τον βγάζει έξω? (πληρωσε για 5 μέρες ξέρω γω, αλλά κατσικωθηκε για 2 μηνες χωρις να πληρωνει) Και πάνω απ΄όλα, με τι νομικο πλαίσιο? Με αυτο της έξωσης? 1
_chris_ Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2017 Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2017 από λογαριασμό συγγενικού προσώπου έγινε κράτηση σε σπίτι για 2 άτομα χρησιμοποιώντας δική μου χρεωστική κάρτα. το θέμα είναι ότι αυτό το άτομο δε θα είναι μαζί μου αλλά θα μείνω εγώ με άλλο άτομο στο σπίτι. στην κράτηση συμπλήρωσα το δικό μου όνομα σαν καλεσμένος. δε μπορούσα να διαγράψω το πρώτο όνομα ώστε να βάλω τα σωστά. υπάρχει περίπτωση να έχουμε θέμα; 3 φορές έχω κλείσει με το δικό μου λογαριασμό και ποτέ δε ρωτηθήκαμε για τα ονόματα.
AristidisZ Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2017 Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2017 Kαι αν ο άλλος αποφασίσει να κατσικωθεί μέσα στο σπίτι και να μη πληρώνει, ποιος τον βγάζει έξω? (πληρωσε για 5 μέρες ξέρω γω, αλλά κατσικωθηκε για 2 μηνες χωρις να πληρωνει) Και πάνω απ΄όλα, με τι νομικο πλαίσιο? Με αυτο της έξωσης? Αν αρχίσει να του χρεώνει την κάρτα κάθε μέρα να δεις πόσο θα του αρέσει... Από την άλλη βέβαια επειδή είμαστε Έλληνες, θα βάζουμε μια προπληρωμένη με 100€ μέσα, και θα τραβάμε την κατάληψή μας άμα λάχει...
overpower Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2017 Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2017 από λογαριασμό συγγενικού προσώπου έγινε κράτηση σε σπίτι για 2 άτομα χρησιμοποιώντας δική μου χρεωστική κάρτα. το θέμα είναι ότι αυτό το άτομο δε θα είναι μαζί μου αλλά θα μείνω εγώ με άλλο άτομο στο σπίτι. στην κράτηση συμπλήρωσα το δικό μου όνομα σαν καλεσμένος. δε μπορούσα να διαγράψω το πρώτο όνομα ώστε να βάλω τα σωστά. υπάρχει περίπτωση να έχουμε θέμα; 3 φορές έχω κλείσει με το δικό μου λογαριασμό και ποτέ δε ρωτηθήκαμε για τα ονόματα. Δεν θα εχετε θεμα. Το πολυ πολυ αν σας περιμενει και παει να συστηθει, να πεις οτι ηρθες με αλλον. Kαι αν ο άλλος αποφασίσει να κατσικωθεί μέσα στο σπίτι και να μη πληρώνει, ποιος τον βγάζει έξω? (πληρωσε για 5 μέρες ξέρω γω, αλλά κατσικωθηκε για 2 μηνες χωρις να πληρωνει) Και πάνω απ΄όλα, με τι νομικο πλαίσιο? Με αυτο της έξωσης? Παραμενει σπιτι σου, οποτε ναι, μπορεις (ή απλα αστυνομια w/e)
xtrmsnpr Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2017 Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2017 Μια ερώτηση, στο taxisnet που πάω να δηλώσω τα έσοδα; έχω φτάσει ως εδώ Στοιχεία Μισθώσεων Ακινήτης ΠεριουσίαςΔήλωση Πληροφοριακών Στοιχείων Μισθώσεων Ακινήτης Περιουσίας συμπληρώνω τα στοιχεία μου. Στο ποσοστό τί βάζω; Τα στοιχεία των μισθωτών τα συμπληρώνω;; το είδος μίσθωσης βάζω βραχυπρόθεσμη. Ημερομηνία σύνταξης συμφωνητικού δεν χρειάζεται,μόνο τις μέρες δίπλα που έμεινε. Επιλέγω Υπεκμίσθωση; Όχι ε;
fastnq2 Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2017 Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2017 Mονο για το ποσοστο ξερω να σου απαντησω,που ειναι το ποσοστο που εχεις στο σπιτι που νοικιαζεις.Αν ειναι εξ ημισειας βαζεις 50 και ο αλλος ιδιοκτητης πρεπει να κανει επισης μισθωτηριο με τα ιδια ακριβως στοιχεια.Αν ειναι μονο δικο σου βαλε 100.Βεβαια στα νορμαλ μισθωτηρια βαζεις το αφμ του ενοικιαστη και αυτος με την σειρα του μπαινει και αποδεχεται το συμβολαιο,τωρα σε αυτη την περιπτωση δεν ξερω τι γινεται.Αν για παραδειγμα ο μισθωτης ειναι σερβος?
Avatar_GR Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2017 Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2017 Μια ερώτηση, στο taxisnet που πάω να δηλώσω τα έσοδα; έχω φτάσει ως εδώ Στοιχεία Μισθώσεων Ακινήτης Περιουσίας Δήλωση Πληροφοριακών Στοιχείων Μισθώσεων Ακινήτης Περιουσίας συμπληρώνω τα στοιχεία μου. Στο ποσοστό τί βάζω; Τα στοιχεία των μισθωτών τα συμπληρώνω;; το είδος μίσθωσης βάζω βραχυπρόθεσμη. Ημερομηνία σύνταξης συμφωνητικού δεν χρειάζεται,μόνο τις μέρες δίπλα που έμεινε. Επιλέγω Υπεκμίσθωση; Όχι ε; Είσαι τελείως λάθος. Η εφαρμογή αυτή είναι για "κανονικές μισθώσεις". Καμία σχέση με airbnb. Η πλατφόρμα για airbnb δεν έχει ανοίξει ακόμα. Πήγαινε ρώτα τον λογιστή σου πριν κάνεις οτιδήποτε μην μπλέξεις. ΟΠΟΣΔΗΠΟΤΕ ΜΗΝ ΣΤΕΙΛΕΙΣ μισθωτήριο από την πλατφόρμα που δείχνεις,είσαι σε τελείως λάθος πλατφόρμα.
Conan2046 Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2017 Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2017 Ειδικά για τις βραχυχρόνιες αριθμό διαβατηρίου, χώρα και διεύθυνση. Κανονικά όποιος κάνει έστω και βραχυχρόνιες μισθώσεις πρέπει να κάνει και ηλεκτρονικό μισθωτήριο. Οπότε η πλατφόρμα δεν είναι λάθος. Αν το κάνεις βέβαια θέλει και ενεργειακό πιστοποιητικό.
xtrmsnpr Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2017 Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2017 Mονο για το ποσοστο ξερω να σου απαντησω,που ειναι το ποσοστο που εχεις στο σπιτι που νοικιαζεις.Αν ειναι εξ ημισειας βαζεις 50 και ο αλλος ιδιοκτητης πρεπει να κανει επισης μισθωτηριο με τα ιδια ακριβως στοιχεια.Αν ειναι μονο δικο σου βαλε 100.Βεβαια στα νορμαλ μισθωτηρια βαζεις το αφμ του ενοικιαστη και αυτος με την σειρα του μπαινει και αποδεχεται το συμβολαιο,τωρα σε αυτη την περιπτωση δεν ξερω τι γινεται.Αν για παραδειγμα ο μισθωτης ειναι σερβος? Όχι ολόκληρο δικό μου είναι,δεν υπάρχει άλλος, οπότε θα βάζω κύριος+επικαρπία. Οπότε οκ κατάλαβα τι να βάλω εκεί. Είσαι τελείως λάθος. Η εφαρμογή αυτή είναι για "κανονικές μισθώσεις". Καμία σχέση με airbnb. Η πλατφόρμα για airbnb δεν έχει ανοίξει ακόμα. Πήγαινε ρώτα τον λογιστή σου πριν κάνεις οτιδήποτε μην μπλέξεις. ΟΠΟΣΔΗΠΟΤΕ ΜΗΝ ΣΤΕΙΛΕΙΣ μισθωτήριο από την πλατφόρμα που δείχνεις,είσαι σε τελείως λάθος πλατφόρμα. Φυσικά και είναι σωστά φίλε μου..το λάθος το έχεις εσύ. Εκεί στο taxis μπαίνεις για να δηλώσεις. Όπως και επίσης έχει ανοίξει η νέα πλατφόρμα,αλλά εκεί δεν έχω γραφτεί ακόμα μιας και η Airbnb δήλωσε ότι δεν θα μοιράζει τα στοιχεία μας σε τρίτους, οπότε περιμένω τις εξελίξεις..αλλά στο taxis κανονική δήλωση θα παίξει. https://community.withairbnb.com/t5/Help/διαδικασια-ενοικιασης-στην-Ελλαδα/td-p/50401 Ειδικά για τις βραχυχρόνιες αριθμό διαβατηρίου, χώρα και διεύθυνση. Κανονικά όποιος κάνει έστω και βραχυχρόνιες μισθώσεις πρέπει να κάνει και ηλεκτρονικό μισθωτήριο. Οπότε η πλατφόρμα δεν είναι λάθος. Αν το κάνεις βέβαια θέλει και ενεργειακό πιστοποιητικό. Εννοειται εχω το ενεργειακό πιστοποιητικό.Σε αυτό το πλαίσιο όμως κόλλησα.. Τα στοιχεία που θα βάλω είναι σαν όπως δήλωνα με τον μήνα που το είχα με ενοίκιο, σωστά? Αφμ των ξένων δεν έχω, οπότε αριθμό διαβατηρίου χρειάζομαι και να επιλέγω αλλοδαπούς κτλ που έχει. Μα φυσικά και πρέπει να το δηλώνω εκεί, επιλέγοντας απλώς την βραχυπρόθεσμη/τουριστική επιλογή. --- Πρέπει να κοιτάξω κάτι άλλο?
Zazula Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2017 Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2017 (επεξεργασμένο) Επιλέγω Υπεκμίσθωση; Όχι ε; Όχι, την Υπεκμίσθωση την επιλέγεις όταν είσαι Υπεκμισθωτής· εσύ ως κύριος και νομέας είσαι Εκμισθωτής. Επεξ/σία 22 Νοεμβρίου 2017 από Zazula
Alithinos Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2017 Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2017 Ούτε εμένα με ενθουσιάζει η ιδέα του airbnb. Αρχικά σου φαίνεται φθηνό, αλλά τελικά με τέλη καθαρισμού και τις προμήθειες σου βγαίνει σε τιμές ξενοδοχείου ή ενοικιαζόμενου. Μπορεί να είναι θεωρητικά πιο άνετο, αλλά στην πράξη όταν πας διακοπές ή επαγγελματικό ταξίδι δεν χρειάζεσαι πολυτέλειες (πλυντήρια κλπ). Επίσης όσες φορές δοκίμασα να κλείσω έφαγα άκυρο από τους ιδιοκτήτες και δεν πήρα έγκριση. Οπότε είσαι εξαρτημένος από τις διαθέσεις του κάθε οικοδεσπότη. Υπάρχει πάντα και ο κίνδυνος της αναξιοπιστίας του οικοδεσπότη, πράγμα πιο σπάνιο σε ξενοδοχείο. Οπότε μάλλον συμφέρει μόνο για μακροχρόνια μίσθωση και όχι για λίγες μέρες. Εγώ το μόνο που ξέρω απ' αυτό το θέμα είναι ότι τελευταία ακούω πολλά Βρετανικά αγγλικά στο δρόμο. Είναι μια αλλαγή, από κει που έχεις συνηθίσει να ακούς γλώσσες της Ανατολικής Ευρώπης και του Μουσουλμανικού κόσμου ξαφνικά να ακούς Λονδρέζικα.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα