Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• 2 εβδομάδες αργότερα...
  • Απαντ. 246
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Έχει επιλογή να γίνεται κατάθεση σε λογαριασμό PayPal, από εκεί μπορείς να βγάλεις κάρτα Visa PayPal* και να τα παίρνεις στο χέρι οπότε θες.

Το PayPal δεν μπορούν να το ελέγξουν.

*και χωρίς capital controls

Για καρτα βιζα παυπαλ πρεπει να εχεις κατοικια στις ΕΠΑ.

Δημοσ.

Revolut με λογαριασμό σε Ευρώ και σε Στερλίνα.Εγω σήμερα επιβεβαίωσα τον λογαριασμό μου στο Airbnb σε στερλίνες γιατί το ευρώ δεν το δέχονται ως τρόπο πληρωμής με επιλογή Ηνωμένο Βασίλειο.Ομως βλέπω ότι πρέπει να κάνω Δήλωσης Πληροφοριακών Στοιχείων Μίσθωσης Ακίνητης Περιουσίας σε κάθε επίσκεπτη για να είμαι καλυμμένος και αρχίζω να το ξανασκεφτομαι.

• Like 1
Δημοσ.

Revolut με λογαριασμό σε Ευρώ και σε Στερλίνα.Εγω σήμερα επιβεβαίωσα τον λογαριασμό μου στο Airbnb σε στερλίνες γιατί το ευρώ δεν το δέχονται ως τρόπο πληρωμής με επιλογή Ηνωμένο Βασίλειο.Ομως βλέπω ότι πρέπει να κάνω Δήλωσης Πληροφοριακών Στοιχείων Μίσθωσης Ακίνητης Περιουσίας σε κάθε επίσκεπτη για να είμαι καλυμμένος και αρχίζω να το ξανασκεφτομαι.

Δηλωση πληροφοριακων στοιχειων....περιουσιας; δεν το εχω ξανακουσει. Λογιστη ρωτησες;

Δημοσ.

Λογιστής σε τέτοιο βαθμό δεν χρειάζεται.Υπαρχει επιλογή για βραχυπρόθεσμη μίσθωση,όλα τα ενοίκια και τα μισθωτηρια έτσι γίνονται πλέον,μεσως taxis.Μεχρι και το Airbnb ζητάει το ΑΦΜ σου βέβαια προχωράει και χωρίς αυτό κανονικά μέχρι στιγμής.Το θέμα είναι ότι αν ενοικιάσεις δωμάτιο είναι πολύ καλό για το τίποτα.Προσανατολιζομαι στην τιμή διαμονής και στην αναγραφή 15% φόρου στους κανόνες σπιτιού,μιας και από ΦΠΑ απαλλάσσεται η βραχυπρόθεσμη ενοικίαση.

Δημοσ.

Δηλαδή αν ο ένας απο τους δύο δεν αφήσει κριτική τότε η κριτική του άλλου δεν ανεβαίνει ποτέ διαθέσιμη για τους υπόλοιπους ;

Γιατί αν είναι έτσι οι οικοδεσπότες άμα δουν ότι δε πάει καλά με έναν φιλοξενούμενο μπορούν απλά να μην κάνουν κριτική για να αποφύγουν την πιθανή κακή από εκείνους.

Δε νομίζω να είναι έτσι.

Νομίζω υπάρχει ένα χρονικό περιθώριο. Μετά ανεβαίνει η κριτική και νομίζω ότι δεν έχει μετά δικαίωμα να αφησει ο άλλος που δεν έγραψε εξαρχής.

• 3 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

η εγγύηση που ζητάνε μερικοί τι ρόλο βαράει;

έχει τύχει στο εξωτερικό να μείνω σε σπίτι μέσω του booking και να δώσω εγγύηση αλλά εδώ μια παλαβή ζητάει 500€ εγγύηση για ένα studio.

τι δεν έχω καταλάβει σωστά;

• Moderators
Δημοσ.

η εγγύηση που ζητάνε μερικοί τι ρόλο βαράει;

έχει τύχει στο εξωτερικό να μείνω σε σπίτι μέσω του booking και να δώσω εγγύηση αλλά εδώ μια παλαβή ζητάει 500€ εγγύηση για ένα studio.

τι δεν έχω καταλάβει σωστά;

Εγγύηση για πράγματα που μπορεί να σπάσετε/κλεψετε. Αν δεν γίνει κατι από τα παραπάνω επιστρέφεται μόλις κάνεις τσεκ ούτ

Δημοσ.

Δεν ξέρω, πάντως δεν μου κάθετε καλά το όλο σύστημα airbnb.

Γενικά είμαι πολύ ανοιχτόμυαλος, έχω ταξιδέψει πάρα πολύ εξωτερικό και έχω μείνει σε διάφορα Hotel,camping, Hostel (που μερικά ήταν άθλια και μοιραζόμουν δωμάτιο με αγνώστους).

Το να μείνω στο σπίτι κάποιου άλλου μέσω airbnb δεν μου κάθετε καθόλου καλά, ούτε και το να μισθώσω ακίνητο και να μπαίνει όποιος γουστάρει μέσα.

Μόνο κατα ανάγκη αν δεν είχα άλλη επιλογή ξενοδοχείου θα το σκεφτόμουν, αλλά σίγουρα δε θα το προτιμούσα από κάποιον "επαγγελματία" του χώρου.

Οι προβληματισμοί μου είναι:

1) Αν πας να μείνεις στο σπίτι του άλλου δεν έχεις ιδέα τι άνθρωπος είναι, αν είναι κανένας ψυχασθενείς και το βράδυ έρθει και σε μαχαιρώσει η σε βιάσει π.χ. Ακόμα και όλο το σπίτι να νοικιάσεις, κλειδιά έχει και αυτός και μπουκάρει όποτε θέλει.

2) Μπορεί ο τυπάς που το έχει να έχει βάλει κρυφές κάμερες σε όλο το σπίτι και να σε παίρνει μάτι όλη την ώρα(ακόμα και στο χέσιμο  :-D  ) η ακόμα και να τα ανεβάσει στο διαδίκτυο...

3) Αν γίνει καμιά στραβή π.χ σε καταγγείλει για κλοπή ο ιδιοκτήτης άντε να βρεις το δίκιο σου.

4) Δεν γουστάρω να χρησιμοποιώ σεντόνια, πετσέτες άλλου από την στιγμή που δεν υπάρχει κάποιος έλεγχος όπως υπάρχει στα ξενοδοχεία.

Αλήθεια μόνο εγώ σκέφτομαι έτσι ρε παιδιά; Είμαι υπερβολικός;

Δημοσ.

ναι, είσαι λίγο υπερβολικός. Στο πρώτο σου ερώτημα, για αυτό τον λόγο υπάρχουν κριτικές για κάθε άνθρωπο που "νοικιάζει" το σπίτι του. Προφανώς δεν πας σε κάποιον που δεν έχει καθόλου κριτικές ή λίγες ή κακές κριτικές. Για το τέταρτο που λες, μπορείς να φέρεις τα δικά σου σεντόνια και πετσέτες. Αν δεν κάνω λάθος δεν προσφέρουν όλα τα δωμάτια δωρεάν τέτοιες υπηρεσίες, εξού και η χαμηλότερη τιμή από τα ξενοδοχεία. Για το θέμα τον false κλοπών, πάλι, ένας άνθρωπος που βγάζει λεφτά απο το airbnb και έχει καλές κριτικές, δεν θα ρισκάρει να κάνει μια ψεύτικη καταγγελία, κάτι που παίρνεται στα σοβαρά από τις εταιρίες, ειδικά αν δεν έχει αποδείξεις. Έχουν τύχει τέτοια περιστατικά και η όλη διαδικασία περνάει μέσα από το Airbnb και αν ο ιδιοκτήτης δεν έχει αποδείξεις δεν πρόκειται να πληρώσεις τίποτα. Το δεύτερο που θέτεις είναι για μένα ο πιο βάσιμος φόβος σου, αλλά φαντάζομαι το ίδιο μπορούμε να πούμε και για ένα δωμάτιο ξενοδοχείου, μιας και εκεί έχουν πρόσβαση καθαριστές κτλ που θα μπορούσαν να βάλουν εύκολα μια κάμερα, σωστά;

Δημοσ.

Το δεύτερο που θέτεις είναι για μένα ο πιο βάσιμος φόβος σου, αλλά φαντάζομαι το ίδιο μπορούμε να πούμε και για ένα δωμάτιο ξενοδοχείου, μιας και εκεί έχουν πρόσβαση καθαριστές κτλ που θα μπορούσαν να βάλουν εύκολα μια κάμερα, σωστά;

Ναι ΟΚ και στα ξενοδοχεία μπορεί να συμβεί αυτό με τις κάμερες, αλλά δεν είναι το ίδιο.... Πιο εύκολο είναι να σου την κάνει ο άσχετος στο σπίτι του από τον επαγγελματία ξενοδόχο.

• 1 μήνα μετά...

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...