Pablo_Hasan Δημοσ. 9 Αυγούστου 2017 Δημοσ. 9 Αυγούστου 2017 Φυσικά και έχω προσωπική εμπειρία και σαν guest και σαν host (για μικρό διάστημα) και σαν άτομο που έψαχνε να βρει σπίτι και δεν έβρισκε γιατί προτιμούν να το δίνουν μέσω airbnb. Η νοοτροπία που καλλιεργει είναι αυτή που περιεγραψες, εφόσον εγώ περνάω καλά και έχω φτηνές διακοπές δεν πάνε να πνίγουν όλοι οι άλλοι. Και φυσικά δεν είσαι η μόνη, αλλά αυτό δεν σε κάνει πιο σωστή. Και κάτι άλλο που είχα παρατηρήσει σαν host, είναι ότι πάνω από 70% των requests ήταν από γυναίκες, δεν ξέρω για ποιον λόγο, ίσως επειδή πολλές δεν καταλαβαίναν την διαφορά με τα ξενοδοχεία;
archimidis Δημοσ. 9 Αυγούστου 2017 Δημοσ. 9 Αυγούστου 2017 Γενικά με το airbnb σε ένα δωμάτιο θα βρεις όλα τα βασικά που υπάρχουν στάνταρ και σε ένα ξενοδοχείο (πετσέτες, σεντόνια, κολοχαρτα κτλ) ή πρέπει να τα διευκρινήσεις όλα; Επίσης πχ ότι το κλείνεις για 2 βδομάδες κ δεν έχει υπηρεσία καθαρισμού άρα δεν μπαίνουν πότε μέσα κ κρατας εσύ δικά σου σεντόνια να αλλάξεις?
Pablo_Hasan Δημοσ. 9 Αυγούστου 2017 Δημοσ. 9 Αυγούστου 2017 Αυτά τα γράφει στην περιγραφή του listing, δεν υπάρχει στάνταρ.
defacer Δημοσ. 9 Αυγούστου 2017 Δημοσ. 9 Αυγούστου 2017 Από την άλλη όταν αγοράζεις ένα σπίτι, αγοράζεις και το δικαίωμα να το διαθέσεις όπως θέλεις (φυσικά πληρώνοντας τους αντίστοιχους φόρους). Επομένως και ως συχνός ταξιδιώτης δεν βλέπω κάτι κακό σε όλο αυτό. Ως ιδιοκτήτης έχεις κάθε οικονομικό συμφέρον να νοικιάζεις σε περιοχές φιλέτα με τη μέρα. Αυτό εκτινάσσει τις τιμές των ακινήτων γιατί είναι low risk high reward επένδυση αν έχεις το κεφάλαιο και κάνει displace τους υπάρχοντες ενοίκους που δεν έχουν οικονομική απλα. Ανάλογα την περιοχή εν τέλει καταλήγεις σε διάφορα πιθανά σενάρια τα οποία έχουν όλα ένα κοινό γνώρισμα: είναι άσχημα για όσους θέλουν να μείνουν εκεί και καλά για όσους θέλουν να βγάλουν λεφτά χωρίς να τους νοιάζουν οι κοινωνικές συνέπειες. Κάνεις λάθος με την απλοϊκή καπιταλιστική θεώρηση, οι δήμοι στη γενική περίπτωση έχουν λόγο στο τι θα κάνεις με το ακίνητο, και πρέπει να έχουν γιατί διαφορετικά τα οικονομικά συμφέροντα θα γαμήσουν τη ζωή των υπάρχοντων κατοίκων. Ενδεικτικά αν δεν έχεις υπόψη ψάξε για gentrification effects στο Frisco, Αγγλία Cornwall housing situation, Berlin νόμο κατά της αύξησης των ενοικίων και επίσης Berlin anti Airbnb protests. Επίσης όταν κάποιοα στιγμή εδραιωθεί το uber και στην Ελλάδα θα μιλήσουμε για αθέμιτο ανταγωνισμό με τους αγαπημένους ταξιτζήδες; Ο αθέμιτος ανταγωνισμός είναι red herring. Η ουσία είναι η καταφανής και σχεδιασμένη καταστρατήγηση της νομοθεσίας σε βάρος των "σε καμία περίπτωση υπαλλήλων". Αν η Uber δεν έπινε το αίμα των οδηγών προσεκτικά με το καλαμάκι σε πείσμα του πνεύματος του νόμου και παρόλα αυτά κατάφερνε να προσφέρει ανώτερη/φτηνότερη υπηρεσία από τα ταξί, προσωπικά στα τέτοια μου τι θα λένε οι ταξιτζήδες. Αλλά είναι δύο διαφορετικά θέματα. Lol, κάτι κορυφαίο που κάνουν οι ολλανδοι είναι όταν πάνε οι ίδιοι διακοπές, υπενοικιαζουν τα δικά τους σπίτια στο Airbnb όσο καιρό λείπουν. Πρώτον δεν το κάνουν μόνο οι Ολλανδοί και δεύτερον θες να μας εξηγήσεις που είναι το κακό σε αυτή την πρακτική; Εμένα μου φαίνεται πως αυτό είναι ο ορισμός του win/win situation. Απλά (καθόλου τυχαία) δεν κάνει scale σε καπιταλιστική κλίμακα. Και κάτι άλλο που είχα παρατηρήσει σαν host, είναι ότι πάνω από 70% των requests ήταν από γυναίκες, δεν ξέρω για ποιον λόγο, ίσως επειδή πολλές δεν καταλαβαίναν την διαφορά με τα ξενοδοχεία; Το πολύ παραπάνω από 70% των ηλιθιοτήτων που διαβάζω στα φόρουμ είναι από άντρες, δεν ξέρω για ποιον λόγο, ίσως επειδή είμαι λίγο σεξιστής και λέω μαλακίες όπως μου κατέβουν χωρίς κανένα φιλτράρισμα.
Ψιτ Δημοσ. 9 Αυγούστου 2017 Δημοσ. 9 Αυγούστου 2017 το airbnb δεν είναι τίποτα παραπάνω από μία πολύ καλή πλατφόρμα αγγελιών με συγκεκριμένο αντικείμενο. Αγγελίες επινοικίασης μπορείς να βρεις οπουδήποτε, από την εφημερίδα μέχρι το craigslist. Το πρόβλημα δεν είναι το airbnb ή οποιαδήποτε άλλη πλατφόρμα, αλλά η νοοτροπία "να τα αρπάξουμε". Επομένως αντί να κατηγορείτε ενοικιαστές, μπορείτε να κατηγορήσετε την έλλειψη παιδείας, την αισχοκέρδεια, τη μηδενική κοινωνική συνοχή και άλλα τέτοια παρόμοια... Από εκεί και πέρα, περιμένω να δω το θέμα που κάποιος μαγαζάτορας θα κατηγορήσει το σκρουτζ που συμπιέζει τα κέρδη του ή άτομα που δε χρησιμοποιούν το σκρουτζ για να μη βάλουν πίεση στους συνανθρώπους μαγαζάτορες να ρίξουν τις τιμές τους...
kage Δημοσ. 9 Αυγούστου 2017 Δημοσ. 9 Αυγούστου 2017 Υπαρχουν κ αλλα παρομοια π.χ. Flipkey homeaway vrbo αναλογα με την χωρα.. Στο δουβλινο που ειπε καποιος ας ρωτησει ξανα σε ποιον ανηκουν τα ακινητα και οτι τα διαχειριζονται εταιρειες...(να ναι καλα τα funds).αποφασισαν την νομιμη αυξηση σε ολους και τελος.. Τωρα για βαρκελωνη τα barcelona apartments υπηρχαν και πριν το μπαμ του airbnb.. Οπως και στην ολλανδια η διαμονη στα ποταμοπλοια...
Pablo_Hasan Δημοσ. 9 Αυγούστου 2017 Δημοσ. 9 Αυγούστου 2017 Πρώτον δεν το κάνουν μόνο οι Ολλανδοί και δεύτερον θες να μας εξηγήσεις που είναι το κακό σε αυτή την πρακτική; Εμένα μου φαίνεται πως αυτό είναι ο ορισμός του win/win situation. Απλά (καθόλου τυχαία) δεν κάνει scale σε καπιταλιστική κλίμακα. Το πολύ παραπάνω από 70% των ηλιθιοτήτων που διαβάζω στα φόρουμ είναι από άντρες, δεν ξέρω για ποιον λόγο, ίσως επειδή είμαι λίγο σεξιστής και λέω μαλακίες όπως μου κατέβουν χωρίς κανένα φιλτράρισμα. Και έλεγα ο mangina του forum δεν θα απαντήσει; Άργησες όμως, παλιά ήσουν πιο γρήγορος. 1. Ήταν απάντηση στους ισχυρισμούς της totem_lost ότι χρειάζεται άδεια από τον ιδιοκτήτη, κτλ. Οποιοδήποτε μπορεί να καταχωρησει listing. Το AirBnB δεν ελέγχει τίποτα. 2. Αυτή είναι η δική μου εκτύπωση, η οποία ενισχύεται από τους ισχυρισμούς της totem_lost, ότι δεν τρέχει τίποτα, η υπηρεσία δεν έχει externalities και μάλλον όλοι αυτοί που λένε πχ. ότι τους εδιωξαν από τα σπίτια που νοικιαζαν μάλλον το φαντάστηκαν. Btw. έχουν δημιουργηθεί πολλά spinoffs πάνω σε αυτό το concept, πχ. νοικιαζεις το αυτοκίνητο σου όταν δεν το χρησιμοποιείς, την μηχανή σου, τα εργαλεία σου, τα έπιπλα σου, κτλ Υπάρχει start up που κάνει το ίδιο με τα εστιατόρια, μαγειρεύεις στο σπίτι και καλεις κόσμο με πληρωμή από κάποιο app. Δεν ξέρω αλλά αυτή η νοοτροπία του κέρδους και της εκμετάλλευσης των πάντων δεν μου κάθεται καλά.
totem_lost Δημοσ. 9 Αυγούστου 2017 Δημοσ. 9 Αυγούστου 2017 Btw. έχουν δημιουργηθεί πολλά spinoffs πάνω σε αυτό το concept, πχ. νοικιαζεις το αυτοκίνητο σου όταν δεν το χρησιμοποιείς, την μηχανή σου, τα εργαλεία σου, τα έπιπλα σου, κτλ Υπάρχει start up που κάνει το ίδιο με τα εστιατόρια, μαγειρεύεις στο σπίτι και καλεις κόσμο με πληρωμή από κάποιο app. Δεν ξέρω αλλά αυτή η νοοτροπία του κέρδους και της εκμετάλλευσης των πάντων δεν μου κάθεται καλά. Ας πούμε οτι το airbnb δεν σου κάθεται καλά γιατί τα σπίτια νοικιάζονται με τη μέρα στους τουρίστες και όχι με το μήνα στους μόνιμους κατοίκους. Στα υπόλοιπα που ανέφερες που είναι το πρόβλημα; Στο carpooling ας πούμε, τι σε χαλάει ακριβώς; Που παίζει να κυκλοφορήσουν 10 αυτοκίνητα λιγότερα στους δρόμους;
Pablo_Hasan Δημοσ. 10 Αυγούστου 2017 Δημοσ. 10 Αυγούστου 2017 το γράφω στην τελευταια σειρά που παρεθεσες, μάλλον δεν καταλαβαινεις, η διαφωνία μου ειναι με την λογική του κέρδους ως κέντρο των πάντων. Δεν έχω πρόβλημα με το να μοιράζονται το αυτοκινητο τους, αλλά το να ψάχνουν τρόπους να βγάλουν απο την μύγα ξύγγι. Και κοινωνίες που το χρήμα ειναι το επικεντρο των πάντων, μπορεί να ειναι πλούσιες κοινωνίες αλλά ειναι σκατά κοινωνίες. 2
totem_lost Δημοσ. 10 Αυγούστου 2017 Δημοσ. 10 Αυγούστου 2017 Αυτά τα site δεν είναι κάτι παραπάνω από υπηρεσίες που προσφέρονται ήδη. Δεν είναι κάτι το καινούριο ούτε να έχεις ενοικιαζόμενα δωμάτια - σπίτια, ούτε να δουλεύεις το taxi. Προφανώς όσο το νομικό πλαίσιο είναι ακόμα ανύπαρκτο, ο καθένας θα κάνει οτι γουστάρει και οι startups θα πλουτίζουν. Παρεμπιπτόντως πιστεύω οτι σε όλες τις κοινωνίες οι άνθρωποι ψάχνουν το χρήμα και όχι μόνο στις πλούσιες.
AristidisZ Δημοσ. 10 Αυγούστου 2017 Δημοσ. 10 Αυγούστου 2017 Ας πούμε οτι το airbnb δεν σου κάθεται καλά γιατί τα σπίτια νοικιάζονται με τη μέρα στους τουρίστες και όχι με το μήνα στους μόνιμους κατοίκους. Στα υπόλοιπα που ανέφερες που είναι το πρόβλημα; Στο carpooling ας πούμε, τι σε χαλάει ακριβώς; Που παίζει να κυκλοφορήσουν 10 αυτοκίνητα λιγότερα στους δρόμους; Το πρόβλημα με αυτού του τύπου τις υπηρεσίες δημιουργείται όταν κάποιοι τις κάνουν exploit, και ουσιαστικά προσπαθούν να ασκήσουν ένα επάγγελμα παρακάμπτωντας επαγγελματίες που πληρώνουν φόρους, (λέμε τώρα) εισφορές, ΦΠΑ, λογιστές κλπ κλπ κλπ Carpooling στο χωριό μου σημαίνει πάμε ένα ταξίδι και πληρώνουμε μισά μισά τα έξοδα,στο Uber είδα χρέωση 0,60 € / χλμ Ούτε Cayenne δεν έχει τέτοιο μέσο κόστος ανά χλμ... 1
Pablo_Hasan Δημοσ. 10 Αυγούστου 2017 Δημοσ. 10 Αυγούστου 2017 Αυτά τα site δεν είναι κάτι παραπάνω από υπηρεσίες που προσφέρονται ήδη. Δεν είναι κάτι το καινούριο ούτε να έχεις ενοικιαζόμενα δωμάτια - σπίτια, ούτε να δουλεύεις το taxi. Προφανώς όσο το νομικό πλαίσιο είναι ακόμα ανύπαρκτο, ο καθένας θα κάνει οτι γουστάρει και οι startups θα πλουτίζουν. Παρεμπιπτόντως πιστεύω οτι σε όλες τις κοινωνίες οι άνθρωποι ψάχνουν το χρήμα και όχι μόνο στις πλούσιες. καμία σχέση, αλλά μάλλον δεν θες να καταλάβεις. τεσπά, απο τα τέλη του '16 υπάρχει αυτή η νομοθεσία, http://www.kathimerini.gr/888367/article/oikonomia/real-estate/kofths-12000-eyrw-gia-tis-online-enoikiaseis-katoikiwn-se-toyristes βεβαια χωρίς την συνεργασία της airbnb θα παραμείνει στα χαρτιά, μέχρι τώρα στην σελίδα της εταιρίας δεν γράφει τίποτα που να εναρμονίζεται σχετικά. Άλλος ένας αποτυχημένος νόμος...
defacer Δημοσ. 11 Αυγούστου 2017 Δημοσ. 11 Αυγούστου 2017 Ας πούμε οτι το airbnb δεν σου κάθεται καλά γιατί τα σπίτια νοικιάζονται με τη μέρα στους τουρίστες και όχι με το μήνα στους μόνιμους κατοίκους. Στα υπόλοιπα που ανέφερες που είναι το πρόβλημα; Στο carpooling ας πούμε, τι σε χαλάει ακριβώς; Που παίζει να κυκλοφορήσουν 10 αυτοκίνητα λιγότερα στους δρόμους; Όταν λες carpooling εννοείς Uber? Αν ναι, ρίξε μια ματιά στο τι σημαίνει carpooling εκτός του υλικού μάρκετινγκ της Uber. Επίσης, ridesharing. Γελάει και το παρδαλό κατσίκι. Και έλεγα ο mangina του forum δεν θα απαντήσει; Άργησες όμως, παλιά ήσουν πιο γρήγορος. Μου είχαν λείψει οι ηλίθιες προσωπικές επιθέσεις σου τώρα που διακοπάρω.
totem_lost Δημοσ. 11 Αυγούστου 2017 Δημοσ. 11 Αυγούστου 2017 Όταν λες carpooling εννοείς Uber? Αν ναι, ρίξε μια ματιά στο τι σημαίνει carpooling εκτός του υλικού μάρκετινγκ της Uber. Επίσης, ridesharing. Γελάει και το παρδαλό κατσίκι. Όχι εννοώ το κανονικό carpooling (πχ blablacar), τι εννοείς γελάει και το παρδαλό κατσίκι;
defacer Δημοσ. 11 Αυγούστου 2017 Δημοσ. 11 Αυγούστου 2017 Όχι εννοώ το κανονικό carpooling (πχ blablacar), τι εννοείς γελάει και το παρδαλό κατσίκι; Με το μάρκετινγκ της Uber. "The ridesharing economy" κλπ.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα