Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 246
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Δεν βλέπεις την κριτική πριν γράψεις και στο λέω με 100% σιγουριά. Τα θέματα που λέτε υπάρχουν άλλα αυτά υπάρχουν από κακούς "επαγγελματίες" που αυτοί υπάρχουν σε όλες τις δουλειές

εκτος αν εχει και καποιο άλλο λογαριασμό; δε ξερω...

κι όταν το νοικιάσεις και σου χρωστάνε 3-4 μήνες.. θα το ξανασκεφτείς

Για αυτό ελεγχεις ποιους βαζεις στο σπιτι σου... Οπως εχω γραψει ηδη νοικιαζω και αλλα ακινητα και ουδεποτε ειχα θέμα μιας και το νοικιαζω εκει που θελω εγω...

Επισης αν ποτε συμβει κάτι τετοιο στο δευτερο ενοικιο που χρωστάνε παιρνουν χαρτακι απο δικηγόρο και πόδι πάραυτα...

• Like 2
  • Moderators
Δημοσ.

εκτος αν εχει και καποιο άλλο λογαριασμό; δε ξερω...

δεν μπορεις με κανενα τροπο, η διαδικασια εχει ως εξης

1) Ο πελατης αφηνει ή ο οικοδεσποτης αφηνει review

2) Αναλογα με το ποιος εκανε πρωτος review ο αλλος λαμβανει μηνυμα οτι ο Χ αφησε review και οτι πρεπει να γραψεις και εσυ για να δεις τι εχει γραψει ο αλλος

3) Αν δεν γινει αυτο σε 15 μερες αν θυμαμαι καλα διαγραφεται το review και δεν μπορεις να αφησεις

• Like 1
Δημοσ.

Εγώ προσωπικά στο παρελθόν είχα θέματα με ξενοδοχεία, κρατήσεις που χάθηκαν, δωμάτια που δεν είχα θέα στη θάλασσα όπως υπόσχονταν, καθαρίστριες που μπουκάρουν στα δωμάτια απροειδοποίητα και τα χειρότερο: αγένια από τους ιδιοκτήτες. Ποτέ όμως δεν είχα κανένα πρόβλημα με airbnb. Οι άνθρωποι που νοικιάζουν τα σπίτια τους και δεν είναι χωμένοι στην τουριστική μπίζνα εκτιμούν λίγο παραπάνω τα λεφτά που παίρνουν και είναι πιο επαγγελματίες και από τους επαγγελματίες.

• Like 2
Δημοσ.

Έχω μείνει και στην Ελλάδα και στο εξωτερικό (εντός και εκτός Ευρώπης) σε airbnb. Παίζει στην Ελλάδα να ήταν και πιο οργανωμένο που έχω δει, είχαν ετοιμάσει και μας είχαν στείλει ολόκληρη λίστα με το που να πάμε και τι να κάνουμε πριν καν φτάσουμε, το σπίτι γεμάτο ταξιδιωτικούς οδηγούς και χάρτες. Στην κουζίνα βασικό πρωινό: καφέ, τσάι, μπισκότα, δημητριακά. Δεν μπορώ να βρώ ούτε ένα λόγο που θα προτιμούσα να πάω να τα σκάσω σε ξενοδοχείο.

• Like 3
Δημοσ.

Στο αμστερνταμ δεν είχες δυσκολίες να βρεις σπίτι να νοικιασεις επειδή όλη η πόλη είναι listed;

Στα ίδια χρήματα με το AirBnB είναι ένα hostel, γιατί να μην πας εκεί;

Σκέψου και λίγο τι συνέπειες έχουν οι επιλογές σου.

• Like 1
Δημοσ.

μπορείς να δεις τι έγραψε ο άλλος και να απαντήσεις, απλά όχι πριν γράψεις την δική σου αξιολόγηση, και καλά για να μην ειναι biased, αλλά μαλακιούλες γενικά

Αυτο εννοουσα, απλα δεν το εκανα σαφεσ οτι δεν μπορεις να την δεις την αξιολογηση μεχρι να αφησουν και οι 2 μεριες

Δημοσ.

Έχω μείνει και στην Ελλάδα και στο εξωτερικό (εντός και εκτός Ευρώπης) σε airbnb. Παίζει στην Ελλάδα να ήταν και πιο οργανωμένο που έχω δει, είχαν ετοιμάσει και μας είχαν στείλει ολόκληρη λίστα με το που να πάμε και τι να κάνουμε πριν καν φτάσουμε, το σπίτι γεμάτο ταξιδιωτικούς οδηγούς και χάρτες. Στην κουζίνα βασικό πρωινό: καφέ, τσάι, μπισκότα, δημητριακά. Δεν μπορώ να βρώ ούτε ένα λόγο που θα προτιμούσα να πάω να τα σκάσω σε ξενοδοχείο.

Το πρόβλημα είναι ότι πολλοί "επαγγελματίες" διαθέτουν χώρους μέσω airbnb, με αποτέλεσμα φοροδιαφυγή & αθέμιτο ανταγωνισμό...

• Like 1
Δημοσ.

Το πρόβλημα είναι ότι πολλοί "επαγγελματίες" διαθέτουν χώρους μέσω airbnb, με αποτέλεσμα φοροδιαφυγή & αθέμιτο ανταγωνισμό...

Αυτά δεν την αφορούν προσωπικά, τα δημητριακά στο πρωινό έχουν σημασία...

αν της έκαναν και μασάζ στα ποδαράκια θα ήταν ακόμα πιο σημαντικό.

Δημοσ.

Και για του λόγου το αληθές ρίξτε μια ματιά εδώ:

https://www.airbnb.gr/rooms/6664865?location=%CE%91%CE%B3%CE%AF%CE%B1%20%CE%A6%CF%89%CF%84%CE%B9%CE%AC%2C%20%CE%9B%CE%B1%CF%83%CE%AF%CE%B8%CE%B9&s=5N-Qs3DB

Έχουν ολόκληρο ξενοδοχείο το οποίο προωθούν μέσω της πλατφόρμας.

Δημοσ.

Δηλαδή αν ο ένας απο τους δύο δεν αφήσει κριτική τότε η κριτική του άλλου δεν ανεβαίνει ποτέ διαθέσιμη για τους υπόλοιπους ;

Γιατί αν είναι έτσι οι οικοδεσπότες άμα δουν ότι δε πάει καλά με έναν φιλοξενούμενο μπορούν απλά να μην κάνουν κριτική για να αποφύγουν την πιθανή κακή από εκείνους.

Δε νομίζω να είναι έτσι.

Δημοσ.

Στο αμστερνταμ δεν είχες δυσκολίες να βρεις σπίτι να νοικιασεις επειδή όλη η πόλη είναι listed;

Στα ίδια χρήματα με το AirBnB είναι ένα hostel, γιατί να μην πας εκεί;

Σκέψου και λίγο τι συνέπειες έχουν οι επιλογές σου.

Μιας και μιλάς για Amsterdam, τα σπίτια που νοικιάζονται στο airbnb είναι αυτά που αγοράστηκαν από κάποιον ιδιώτη, ο οποίος μάλλον βρίσκεται εκεί γύρω για να εξυπηρετεί τους πελάτες του ή (συνήθως) μένει και ο ίδιος μέσα και βάζει ένα δωμάτιο στο airbnb. Η συντριπτική πλεοψηφία των ενοικιαζόμενων διαμερισμάτων (όπως και το δικό μου) ανήκουν σε εταιρίες οι οποίες διαχειρίζονται χιλιάδες σπίτια στη χώρα για λογαριασμό άλλων επενδυτών και όχι σε ιδώτες. Οι δυσκολίες στο να βρεις σπίτι στο Amsterdam είναι οι τιμές και όχι η διάθεση σπιτιών. Προφανώς δεν μπορείς να ζεις στο κέντρο και να έχεις την απαίτηση να πληρώνεις ψίχουλα.

Από την άλλη όταν αγοράζεις ένα σπίτι, αγοράζεις και το δικαίωμα να το διαθέσεις όπως θέλεις (φυσικά πληρώνοντας τους αντίστοιχους φόρους). Επομένως και ως συχνός ταξιδιώτης δεν βλέπω κάτι κακό σε όλο αυτό. 

• Moderators
Δημοσ.

Δηλαδή αν ο ένας απο τους δύο δεν αφήσει κριτική τότε η κριτική του άλλου δεν ανεβαίνει ποτέ διαθέσιμη για τους υπόλοιπους ;

Γιατί αν είναι έτσι οι οικοδεσπότες άμα δουν ότι δε πάει καλά με έναν φιλοξενούμενο μπορούν απλά να μην κάνουν κριτική για να αποφύγουν την πιθανή κακή από εκείνους.

Δε νομίζω να είναι έτσι.

Ναι αλλα οταν ο αλλος θα δει οτι δεν εχεις κριτικές δεν θα σε επιλέξει το ιδιο ευκολα 

Και για του λόγου το αληθές ρίξτε μια ματιά εδώ:

https://www.airbnb.gr/rooms/6664865?location=%CE%91%CE%B3%CE%AF%CE%B1%20%CE%A6%CF%89%CF%84%CE%B9%CE%AC%2C%20%CE%9B%CE%B1%CF%83%CE%AF%CE%B8%CE%B9&s=5N-Qs3DB

Έχουν ολόκληρο ξενοδοχείο το οποίο προωθούν μέσω της πλατφόρμας.

Το να βαλεις το ξενοδοχειο στο Airbnb ειναι σαν να το βαζεις στο Booking οποτε δεν εχει καμια διαφορα. Να φοροδιαφυγεις δεν μπορεις γιατι τα λεφτα πανε στην τραπεζα οπου και φαινονται τα εισερχομενα εμβασματα και μπορει να τον πιεις σε ελεγχο. Το προβλημα ειναι οτι δεν γινονται ελεγχοι

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...