Pablo_Hasan Δημοσ. 8 Αυγούστου 2017 Δημοσ. 8 Αυγούστου 2017 αυτή ειναι μια διαφορά με τα ξενοδοχεία, δεν ειναι υποχρεωμένοι να δεχτούν κάθε κράτηση
Conan2046 Δημοσ. 8 Αυγούστου 2017 Δημοσ. 8 Αυγούστου 2017 Έτσι που το βλέπω τώρα πάντως το σύστημα είναι επικεντρωμένο περισσότερο στους οικοδεσπότες παρά στους φιλοξενούμενους. Αν κλείσω ας πούμε στο booking ένα δωμάτιο μπορώ να γράψω άφοβα τι μου άρεσε και τι όχι. Στο Airbnb αν πάω και γράψω ας πούμε μια κακή κριτική θα δεχτεί κάποιος να με φιλοξενήσει ξανά; 1
Pablo_Hasan Δημοσ. 8 Αυγούστου 2017 Δημοσ. 8 Αυγούστου 2017 δεν νομίζω ότι μπορούν να δουν τι έγραψες εσύ, αλλά τι εγραψαν οι άλλοι για εσένα
kleo1 Δημοσ. 8 Αυγούστου 2017 Δημοσ. 8 Αυγούστου 2017 χρησιμοποίησα 1 φορά το airbnb αλλά δε μου γεμίζει το μάτι. χίλιες φορές το booking.com. απλά λόγω των ημερών δεν έβρισκα τίποτα και είπα να κοιτάξω και στο airbnb. βλέπω τις τιμές, μου έλεγε πχ 70€ το δωμάτιο, φτάνω να κάνω την κράτηση και το ποσό πάει στα 100+. βάζουμε προμήθεια και κόστος καθαρισμού. τι καραγκιοζιλίκια είναι αυτά ρε; βάλτε τελική τιμή να ξέρουμε τι πληρώνουμε. κλείνω το δωμάτιο, χρεώνομαι και παρόλα αυτά δεν είμαι σίγουρος ότι έχω εξασφαλίσει την κράτηση. πρέπει να πάρεις το Ok μέσα σε 24 ώρες. μπορεί να φας άκυρο. σε περιόδους που γίνεται χαμός και ο ιδιοκτήτης αργεί να απαντήσει μπορεί να δημιουργήσει μεγάλο πρόβλημα εντωμεταξύ βρίσκω ένα που νόμιζα ήταν ένα μικρό διαμέρισμα. έτσι έδειχνε δηλαδή και τελικά ήταν κτήριο με ενοικιαζόμενα διαμερίσματα. και προφανώς δούλευε μόνο μέσω airbnb . η χαρά της φοροδιαφυγής. ε με κάτι τέτοιους καλά κάνουν και θέλουν να τους φορολογήσουν ίσως βγάζω λανθασμένα συμπεράσματα αλλά γενικά δε μου έκατσε καλά.
Pablo_Hasan Δημοσ. 8 Αυγούστου 2017 Δημοσ. 8 Αυγούστου 2017 βγήκε προσφατα νομοσχέδιο που υποτιθεται ρυθμίζει το καθεστος airbnb, αλλά δεν ξέρω κατα πόσο ειναι υποχρεωμένη η εταιρία να συνεργαστεί. Δεν έχει ελληνικό αφμ, αλλά ιρλανδικό, οποτε ούτε προστιμα μπορείς να βάλεις ούτε τίποτα. Αν δεν το γράψουν στην σελίδα τους, εθελοντικά όσοι θέλουν τα δηλώνουν.
overpower Δημοσ. 8 Αυγούστου 2017 Δημοσ. 8 Αυγούστου 2017 Έτσι που το βλέπω τώρα πάντως το σύστημα είναι επικεντρωμένο περισσότερο στους οικοδεσπότες παρά στους φιλοξενούμενους. Αν κλείσω ας πούμε στο booking ένα δωμάτιο μπορώ να γράψω άφοβα τι μου άρεσε και τι όχι. Στο Airbnb αν πάω και γράψω ας πούμε μια κακή κριτική θα δεχτεί κάποιος να με φιλοξενήσει ξανά; δεν νομίζω ότι μπορούν να δουν τι έγραψες εσύ, αλλά τι εγραψαν οι άλλοι για εσένα Επειδη εχω μεινει σε πολλα σπιτια να πω το εξης. Οταν εν τελει μεινεις σε καποιο σπιτι, και αφου εχεις φυγει θες να κανεις αξιολογηση, ο ιδιοκτητης ΔΕΝ μπορει να δει τι εγραψες για λογους οπως να μην αφησει και ο ιδιος θετικη αξιολογηση αν εσυ ησουν οκ απεναντι του αλλα οχι αυτος σε εσενα. Το αν αφησεις κακη κριτικη σε καποιον, σιγουρα δεν προτρεπει τους αλλους απο το να σε φιλοξενησουν. χρησιμοποίησα 1 φορά το airbnb αλλά δε μου γεμίζει το μάτι. χίλιες φορές το booking.com. απλά λόγω των ημερών δεν έβρισκα τίποτα και είπα να κοιτάξω και στο airbnb. ... Εγω αντιθετως η πρωτη κρατηση στο Booking βγηκε μαπα. Εκλεισα για καλοκαιρι ξενοδοχειο κανα 1-2 μηνες πριν, και οταν φτανουμε εκει μας λεει οτι δεν υπαρχει κρατηση και οτι την ακυρωσε και μας εστειλε μηνυμα. Πουθενα e-mail ή στο κινητο μηνυμα, ουτε κληση και απο την καρτα ειχαν κρατηθει τα χρηματα. Μετα μας εκανε την χαρη, μας εβαλε ενα βραδυ σε δωματιο στο υπογειο και μετα μας ανεβασε σε κανονικο δωματιο ια τις υπολοιπες μερες. Το συμπερασμα μου? Τα ηθελε μαυρα αφου ουτε αποδειξη μας εδωσε, αλλα σε περιπτωση που εκοψε και δεν την εδωσε, τοτε σιγουρα χρησιμοποιει την υπηρεσια Booking.com για να μαζευει κρατησεις, να τις ακυρωνει και μετα απλα να μην δινει στην Booking την προμηθεια.
Pablo_Hasan Δημοσ. 8 Αυγούστου 2017 Δημοσ. 8 Αυγούστου 2017 μπορείς να δεις τι έγραψε ο άλλος και να απαντήσεις, απλά όχι πριν γράψεις την δική σου αξιολόγηση, και καλά για να μην ειναι biased, αλλά μαλακιούλες γενικά
kleo1 Δημοσ. 8 Αυγούστου 2017 Δημοσ. 8 Αυγούστου 2017 Το συμπερασμα μου? Τα ηθελε μαυρα αφου ουτε αποδειξη μας εδωσε, αλλα σε περιπτωση που εκοψε και δεν την εδωσε, τοτε σιγουρα χρησιμοποιει την υπηρεσια Booking.com για να μαζευει κρατησεις, να τις ακυρωνει και μετα απλα να μην δινει στην Booking την προμηθεια. κι εγώ είχα αρνητική εμπειρία από το booking. έχω κάνει και αρκετές κρατήσεις. να ακυρώσει την κράτηση έτσι απλά δεν είναι εύκολο. το booking δεν είναι ξέφραγο αμπέλι. θα το κάνεις 1-2 την επόμενη τον ήπιες.
Conan2046 Δημοσ. 8 Αυγούστου 2017 Δημοσ. 8 Αυγούστου 2017 Αν ακύρωσε την κράτηση έπρεπε να σας βρει άλλο ξενοδοχείο ίδιας κατηγορίας και να καλύψει το κόστος. Ένα τηλεφώνημα στο booking και θα τακτοποιούνταν όλα. 1
tsioulak Δημοσ. 9 Αυγούστου 2017 Δημοσ. 9 Αυγούστου 2017 χρησιμοποίησα 1 φορά το airbnb αλλά δε μου γεμίζει το μάτι. χίλιες φορές το booking.com. απλά λόγω των ημερών δεν έβρισκα τίποτα και είπα να κοιτάξω και στο airbnb. βλέπω τις τιμές, μου έλεγε πχ 70€ το δωμάτιο, φτάνω να κάνω την κράτηση και το ποσό πάει στα 100+. βάζουμε προμήθεια και κόστος καθαρισμού. τι καραγκιοζιλίκια είναι αυτά ρε; βάλτε τελική τιμή να ξέρουμε τι πληρώνουμε. κλείνω το δωμάτιο, χρεώνομαι και παρόλα αυτά δεν είμαι σίγουρος ότι έχω εξασφαλίσει την κράτηση. πρέπει να πάρεις το Ok μέσα σε 24 ώρες. μπορεί να φας άκυρο. σε περιόδους που γίνεται χαμός και ο ιδιοκτήτης αργεί να απαντήσει μπορεί να δημιουργήσει μεγάλο πρόβλημα εντωμεταξύ βρίσκω ένα που νόμιζα ήταν ένα μικρό διαμέρισμα. έτσι έδειχνε δηλαδή και τελικά ήταν κτήριο με ενοικιαζόμενα διαμερίσματα. και προφανώς δούλευε μόνο μέσω airbnb . η χαρά της φοροδιαφυγής. ε με κάτι τέτοιους καλά κάνουν και θέλουν να τους φορολογήσουν ίσως βγάζω λανθασμένα συμπεράσματα αλλά γενικά δε μου έκατσε καλά. Η προμήθεια που είδες ειναι αυτα που κρατάει το airbnb απο σενα (απο τον οικοδεσπότη κρατάει αλλα, απο τα δικά του), για το κοστος καθαρισμού δεν ξερω να σε πω.
kage Δημοσ. 9 Αυγούστου 2017 Δημοσ. 9 Αυγούστου 2017 7 κ 3% ειναι προμηθεια τους. Οταν θα προσφερεις καθαρισμα πρωινο κτλ φορολογεισαι σαν εταιρεια αλλιως οπως ολα τα ενοικια ιδιωτων.. Μια startup εταιρεια ειναι που προς το παρον τσουλαει με χρηματοδοτηση..σκεφτειτε την σαν την uber xiaomi που τις αποθεωναν στο νετ οταν πρωτοβγηκαν και τωρα η 1η παλευει με δικαστηρια ανα χωρα και η 2η εμεινε σταστιμη και ξεπεσε η αξια της..
Conan2046 Δημοσ. 9 Αυγούστου 2017 Δημοσ. 9 Αυγούστου 2017 Είμαι λίγο αρνητικός είναι αλήθεια με το όλο σύστημα ανεξάρτητα από την χθεσινή μου εμπειρία. Δεν ξέρω πως δουλεύει σε άλλες χώρες αλλά εδώ έχει ξεφύγει. Πρώτον υπάρχουν περιοχές που δεν βρίσκεις να νοικιάσεις σπίτι ούτε για πλάκα γιατί όλοι προτιμούν να τα δίνουν μέσω της πλατφόρμας. Δεύτερον από το χθεσινό μου ψάξιμο είδα μέχρι και εγκαταστάσεις των 100 δωματίων, άτομα που έχουν συγκροτήματα κατοικιών κλπ, δηλαδή δεν χρησιμοποιείται πια μόνο από ιδιώτες που έχουν διαθέσιμο το σπίτι τους για κάποια περίοδο του χρόνου ή κάποιο δωμάτιο τους αλλά άτομα επαγγελματίες που ζουν από αυτό και δημιουργούν αθέμιτο ανταγωνισμό με όσους έχουν κάνει έναρξη. Να πω ότι δεν έχω την παραμικρή σχέση με τον κλάδο, δεν θίγομαι προσωπικά απλώς κάνω παρατηρήσεις. 2
Pablo_Hasan Δημοσ. 9 Αυγούστου 2017 Δημοσ. 9 Αυγούστου 2017 https://www.airbnb.com/help/article/1857/what-are-airbnb-service-fees Συνολικά γύρω στο 20% είναι η προμηθεια για λιγότερο από βδομάδα, μετά κάνει κάποια έκπτωση. Το valuation της είναι 30 δις $, καθόλου άσχημα για μια εταιρεία που δεν έχει ούτε μια καρέκλα επενδύσεις...
paylidis Δημοσ. 9 Αυγούστου 2017 Δημοσ. 9 Αυγούστου 2017 μπορείς να δεις τι έγραψε ο άλλος και να απαντήσεις, απλά όχι πριν γράψεις την δική σου αξιολόγηση, και καλά για να μην ειναι biased, αλλά μαλακιούλες γενικά Εγω παντως την πρώτη και τελευταια φορα που εμεινα στο airbnb εκανα σχόλιο το οποιο ήταν αντικειμενικό (ελαφρως κακο) και με πηρε και μου ζήτησε το λόγο η κυρατσα που ειχε τα δωματια-καλυβες αρα λογικα τα βλέπει... οποτε πιθανώς να μου εκανε και αυτη αρνητικό σχόλιο αλλα χεστηκα κιολας... Το όλο συστημα ειναι γτπ, ενισχυει την παραοικονομία και μειωνει τα σπιτια που διατίθενται για τους μονομους κατοικους σε επικινδυνο βαθμο σε πολλες περιοχες... (ενα φεγγαρι σκεφτόμουν να φτιαξω και εγω ενα airbnb αλλα το μετανιωσα, χιλιες φορες να το νοικιασω σε ενα ζευγαρι και ας βγαζω τα μισα και λιγότερα..) 2
Moderators Spect~ Δημοσ. 9 Αυγούστου 2017 Moderators Δημοσ. 9 Αυγούστου 2017 Δεν βλέπεις την κριτική πριν γράψεις και στο λέω με 100% σιγουριά. Τα θέματα που λέτε υπάρχουν άλλα αυτά υπάρχουν από κακούς "επαγγελματίες" που αυτοί υπάρχουν σε όλες τις δουλειές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα