TheDevilMayCare Δημοσ. 19 Ιουλίου 2020 Δημοσ. 19 Ιουλίου 2020 Kage δεν ειναι η εξωπορτα μεσα -δεν ξερω γιατι σου κολλησε η εξωπορτα, χαχα!- ουτε πολυ περισσοτερο για fake ενοικιασεις, αλλα μην το παμε ρωτωντας δια της ατοπου απαγωγης! 😛 Καποιος που του στοιχιζει οικονομικα -φαντασου να πας να παρεις 50 ευρω & να χασεις 500- και βλεπει οτι τον μπαναρουν επιπλεον, τοτε εκτος κι εχει πραγματικα πολλα διαμερισματα και στην ιδια πολυκατοικια, θα 'καταλαβει' οτι ετσι δεν εχει νοημα, αυτη η...διελκυστινδα! 😝 Για αντιδρασεις κι ειδικα για Ρομα κλπμ ειχε 'ζυγιστει' οτι δεν θα υπηρχε (φυσιολογικα), μια τετοια αντιδραση, μιας κατι τετοιο σημαινει οτι θα επρεπε να...ξεχασει, την ιδιοκτησια του! Καποιος αλλος -καθως δεν ειναι ιδιες ολες οι ανθρωπινες αντιδρασεις- ναι θα μπορουσε να το παρει τρελα "γροθια-στο-μαχαιρι" μεν και να συνεχιζει κατα βουληση αλλα εκει δεν εγινε.
hdonoblepsias Δημοσ. 30 Αυγούστου 2020 Δημοσ. 30 Αυγούστου 2020 (επεξεργασμένο) Καλησπέρα. Θέλω να κάνω 2-3 ερωτήσεις σχετικά με το airbnb (θα ρωτήσω και το λογιστή βέβαια την Πέμπτη που έχω ραντεβού, απλά είμαι και λίγο ανυπόμονος ). Μέχρι τώρα ο πατέρας μου διαθέτει ένα δυάρι και το νοικιάζει μέσω airbnb. Ο πατέρας μου έχει ακόμα 3 αδέρφια. Και οι 4 μαζί έχουν 2 κτήματα και 2 διαμερίσματα από κληρονομιά που δεν έχουν χωριστεί με χαρτιά όμως. Απλά τόσα χρόνια έχει πάρει ο καθένας αυτό που ήθελε και δεν έχει δημιουργηθεί πρόβλημα. Τεσπα. Ο λογιστής κάπως τα έχει φτιάξει και του έχει δώσει Αριθμό Μητρώου Ακινήτου και κάθε μήνα στέλνω μία κατάσταση με αυτούς που έμειναν μέσα στο μήνα (Ονοματα, ΑΦΜ, ποσό ενοικίασης) και τα δηλώνει στην εφορία. Επειδή ο πατέρας μου απέκτησε ένα πρόβλημα υγείας (ευτυχώς όχι σοβαρό), θα το αναλάβω εγώ το διαμέρισμα. Απλά αν ξέρει κάποιος να με πληροφορήσει σε 2-3 πράγματα. α) Πως ορίζεται ως διαχειριστής του ακινήτου που πρέπει να δηλώνει τα έσοδα? Αυτός που έχει το δηλωμένο κινητό του στο airbnb, αυτός που έχει το ακίνητο? ή αυτός που έχει το λογαριασμό τράπεζας που μπαίνουν τα λεφτά? Αν δεν κάνουμε κάποια αλλαγή και συνεχίσει να φαίνεται ο πατέρας μου και συνεχίσουμε να τα δηλώνουμε κανονικά στην εφορία, αλλά τα έσοδα μπαίνουν στο δικό μου iban, είμαι καλυμμένος? ή πρέπει να το πάρω στο όνομά μου? Δεν θέλω να είμαι παράνομος. β) Για να μην στέλνω αυτή την κατάσταση κάθε μήνα, μήπως υπάρχει κάποιος πιο αυτόματος τρόπος? Πχ να στέλνει κατάσταση το airbnb κάπως (πως όταν πάμε να κάνουμε την δήλωσή μας κάθε χρόνο, φαίνονται οι μισθοδοσίες κλπ). γ) Αν θελήσω να παρακάμψω τον λογιστή, πως μπορω να τα δηλώνω μόνος μου? Αν έχετε κάποιο λινκ... αυτά προς το παρόν Ευχαριστώ πολύ!!! Επεξ/σία 30 Αυγούστου 2020 από hdonoblepsias
nogoso Δημοσ. 30 Αυγούστου 2020 Δημοσ. 30 Αυγούστου 2020 Ιδιοκτήτης airbnb διαμερίσματος με όνομα @hdonoblepsias! Μη σου τύχει... 1
hdonoblepsias Δημοσ. 30 Αυγούστου 2020 Δημοσ. 30 Αυγούστου 2020 (επεξεργασμένο) 12 λεπτά πριν, nogoso είπε Ιδιοκτήτης airbnb διαμερίσματος με όνομα @hdonoblepsias! Μη σου τύχει... έκλαψα. χαχαχαχαχααχα Επεξ/σία 30 Αυγούστου 2020 από hdonoblepsias
george1807 Δημοσ. 31 Αυγούστου 2020 Δημοσ. 31 Αυγούστου 2020 (επεξεργασμένο) 2 ώρες πριν, hdonoblepsias είπε Καλησπέρα. Θέλω να κάνω 2-3 ερωτήσεις σχετικά με το airbnb (θα ρωτήσω και το λογιστή βέβαια την Πέμπτη που έχω ραντεβού, απλά είμαι και λίγο ανυπόμονος ). Μέχρι τώρα ο πατέρας μου διαθέτει ένα δυάρι και το νοικιάζει μέσω airbnb. Ο πατέρας μου έχει ακόμα 3 αδέρφια. Και οι 4 μαζί έχουν 2 κτήματα και 2 διαμερίσματα από κληρονομιά που δεν έχουν χωριστεί με χαρτιά όμως. Απλά τόσα χρόνια έχει πάρει ο καθένας αυτό που ήθελε και δεν έχει δημιουργηθεί πρόβλημα. Τεσπα. Ο λογιστής κάπως τα έχει φτιάξει και του έχει δώσει Αριθμό Μητρώου Ακινήτου και κάθε μήνα στέλνω μία κατάσταση με αυτούς που έμειναν μέσα στο μήνα (Ονοματα, ΑΦΜ, ποσό ενοικίασης) και τα δηλώνει στην εφορία. Επειδή ο πατέρας μου απέκτησε ένα πρόβλημα υγείας (ευτυχώς όχι σοβαρό), θα το αναλάβω εγώ το διαμέρισμα. Απλά αν ξέρει κάποιος να με πληροφορήσει σε 2-3 πράγματα. α) Πως ορίζεται ως διαχειριστής του ακινήτου που πρέπει να δηλώνει τα έσοδα? Αυτός που έχει το δηλωμένο κινητό του στο airbnb, αυτός που έχει το ακίνητο? ή αυτός που έχει το λογαριασμό τράπεζας που μπαίνουν τα λεφτά? Αν δεν κάνουμε κάποια αλλαγή και συνεχίσει να φαίνεται ο πατέρας μου και συνεχίσουμε να τα δηλώνουμε κανονικά στην εφορία, αλλά τα έσοδα μπαίνουν στο δικό μου iban, είμαι καλυμμένος? ή πρέπει να το πάρω στο όνομά μου? Δεν θέλω να είμαι παράνομος. β) Για να μην στέλνω αυτή την κατάσταση κάθε μήνα, μήπως υπάρχει κάποιος πιο αυτόματος τρόπος? Πχ να στέλνει κατάσταση το airbnb κάπως (πως όταν πάμε να κάνουμε την δήλωσή μας κάθε χρόνο, φαίνονται οι μισθοδοσίες κλπ). γ) Αν θελήσω να παρακάμψω τον λογιστή, πως μπορω να τα δηλώνω μόνος μου? Αν έχετε κάποιο λινκ... αυτά προς το παρόν Ευχαριστώ πολύ!!! α) Αυτός που έχει στο όνομα του το ακίνητο β) Μετά από κάθε κράτηση κάνεις τη δήλωση στην πλατφόρμα της ΑΑΔΕ, δεν υπάρχει άλλος τρόπος γ) https://www.aade.gr/polites/akinita/brahyhronia-misthosi-akiniton Επεξ/σία 31 Αυγούστου 2020 από george1807 1
Thaninho Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2020 Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2020 Πριν λίγο καιρό έμεινα σε ένα Airbnb όλα καλα όλα τέλεια αλλά τώρα η τυπισα που έχει το διαμέρισμα μου ζητάει την ταυτότητα μου και το αφμ μου λέει για λόγους εφορίας. Μου φαίνεται πολύ κουλό τι παίζει;
Moderators Spect~ Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2020 Moderators Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2020 15 λεπτά πριν, Thaninho είπε Πριν λίγο καιρό έμεινα σε ένα Airbnb όλα καλα όλα τέλεια αλλά τώρα η τυπισα που έχει το διαμέρισμα μου ζητάει την ταυτότητα μου και το αφμ μου λέει για λόγους εφορίας. Μου φαίνεται πολύ κουλό τι παίζει; Δεν εινα κουλο, ειναι υποχρεωμενη να το δηλωσει και χρειαζεται ΑΦΜ, να της το δωσεις 1
Doubt Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2020 Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2020 49 λεπτά πριν, Thaninho είπε Πριν λίγο καιρό έμεινα σε ένα Airbnb όλα καλα όλα τέλεια αλλά τώρα η τυπισα που έχει το διαμέρισμα μου ζητάει την ταυτότητα μου και το αφμ μου λέει για λόγους εφορίας. Μου φαίνεται πολύ κουλό τι παίζει; Και λοιπόν; ο φυγάς είσαι και φοβάσαι μη σε πιάσουν;
Thaninho Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2020 Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2020 3 λεπτά πριν, Doubt είπε Και λοιπόν; ο φυγάς είσαι και φοβάσαι μη σε πιάσουν; Εσυ δίνεις την ταυτότητα σου και το αφμ σου δεξιά και αριστερά;
Doubt Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2020 Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2020 Ο σπιτονοικοκύρης σου δεν είναι "δεξιά κι αριστερά". Χωρίς ταυτότητα σε είχε; στυλ "είσαι ότι δηλώσεις";
Thaninho Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2020 Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2020 23 λεπτά πριν, Doubt είπε Ο σπιτονοικοκύρης σου δεν είναι "δεξιά κι αριστερά". Χωρίς ταυτότητα σε είχε; στυλ "είσαι ότι δηλώσεις"; Μα τα στοιχεία μου είναι ήδη περασμένα στην πλατφόρμα, αλλιώς δεν μπορώ να κάνω κράτηση
Skrobo Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2020 Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2020 11 λεπτά πριν, Thaninho είπε Μα τα στοιχεία μου είναι ήδη περασμένα στην πλατφόρμα, αλλιώς δεν μπορώ να κάνω κράτηση Δεν θυμάμαι να έχω δώσει ΑΦΜ στο airbnb. όπως και να έχει, αφού δεν τα στέλνουν αυτοί απευθείας στο υπουργείο τα στοιχεία, δεν υπάρχει πιθανότητα να τα μεταβιβάσουν μονομερώς στον ιδιοκτήτη.
Doubt Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2020 Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2020 16 λεπτά πριν, Thaninho είπε Μα τα στοιχεία μου είναι ήδη περασμένα στην πλατφόρμα, αλλιώς δεν μπορώ να κάνω κράτηση Η πλατφόρμα όμως δεν ζητάει ταυτότητα, αν δεν κάνω λάθος. Τέλος πάντων, νομίζω λύθηκε η απορία σου. Αν έχεις κάποιο λογιστή/φοροτεχνικό θα σου τα πει καλύτερα ίσως.
gr1goris Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2020 Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2020 Αυτο το αστειο με τον καθενα που θελει να γινει ξενοδοχος και τον αλλο που θελει να γινει ταξιτζης και τον αλλον που γινεται και εγω δεν ξερω τι καποτε πρεπει να τελειωνει Υπαρχουν επαγγελματιες για ολα τα παραπανω με αδεια λειτουργιας και εμπειρεια και απορω πως ανεχωνται αυτη την κατασταση ?? 1
Βασίλης_29 Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2020 Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2020 Οι ιδιοκτήτες είναι υποχρεωμένοι να δηλώνουν το μίσθωμα από το airbnb στην εφορία, οπότε λογικό να ζητάει αυτά τα στοιχεία ως φορολογούμενου. Τα στοιχεία που καταχωρείς εσύ στην πλατφόρμα είναι σε περίπτωση που απαιτήσει το κράτος από την πλατφόρμα την προσκόμιση στοιχείων, όμως τα στοιχεία των ενοικιαστων δεν γνωστοποιούνται στους ιδιοκτήτες από την πλατφόρμα, οπότε, πρέπει να τα δώσεις στον ιδιοκτήτη.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα