Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Εγώ θα περιμένω να μιλήσουμε στις 31/12/2020 με όσους θέλουν να κρατήσουν ακριβή στοιχεία εσόδων εξόδων για ένα χρόνο. Επισης για όσους θέλουν μπορώ να τους στείλω και το excelο φύλο για τα οικονομικά με μια μικρή επιφύλαξη για το ξεκλείδωμα του. ( Έχω ξεχάσει τον κωδικό αλλα θα τον βρω )

• Απαντ. 246
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• Moderators
Δημοσ.
7 ώρες πριν, akisdom είπε

Τώρα λοιπόν έχουμε μια βάση για κάνουμε υπολογισμούς. 
με τα 7100 λοιπόν που πήρες καθαρά πλήρωσες ΔΕΗ , νερό , τηλέφωνο υλικά καθαριότητος , εργατοώρες (γιατί ακόμη κι αν δεν τις πληρώνεις υπαρχουν ) και προφανώς ένα ακόμη ποσό σε μικρό βλάβες. Αν υποθέσουμε οτι έχεις 800 για ΔΕΗ 250 για νερό 360για τηλέφωνο 300-400 για χαρτικά και είδη καθαρισμού , και ένα 500αρι για βλαβες και βελτιωσεις τότε σου μένουν απο τα 7100 τα 4790. Δλδ 400 τον μήνα καθαρά. Και είμαι σίγουρος οτι αν κρατήσεις ΟΛΑ τα εξοδα και τα έσοδα με χαρτί και μολύβι ίσως δεν ειναι ούτε τόσα. 
Ίσως με έναν μόνιμο ενοικιαστή να είχες 250 - 300 τον μήνα αλλα σκέψου απο τι θα γλυτώσεις. Εγώ προσωπικά προκαλώ όλους όσους δίνουν σπίτια σε πλατφόρμες να κρατήσουν ακριβή οικονομικά στοιχεία για ένα ολόκληρο έτος και μετά εδώ είμαστε και τα ξαναλέμε.  

Συμφωνώ μαζί σου και το λέω αυτο εδω και χρόνια οτι οι περισσότεροι οσο περνάει ο καιρος και δεν θα μπορουν να το δινουν μαύρα θα δουν οτι τα κέρδη δεν ειναι οσο μεγαλα νομιζουν αλλα κλασσικα το ελληνικό επιχειρηματικό δαιμόνιο βλέπει μόνο τι εχει εκεινη τη στιγμη και δεν μπορει να κανει ενα ολοκληρομένο πλάνο. Σκέφτεται οτι βγάζει 5000€ σε 3-4 μήνες αλλα χωρίς να υπολογίζει οτι αυτα δεν ειναι καθαρα κέρδη και οτι αν το εδινε σε νοικι μόνιμα θα ειχε μικρές εως καθόλου διαφορες με λιγότερο τρέξιμο..

Εγω αυτο που θέλω να κάνουν ειναι:

1. Μέσα στο χρόνο να μπορείς να το νοικιάσεις είτε μονο μεσω Αιρβνβ ειτε μόνιμη κατοικία
  2. Να μπουν τα λεφτα απο τα ενοίκια στο 30% που πρεπει να μαζεψεις ωστε να αρχίσουν οι ενοικιαστες να κανουν κανονικα δηλωση στο Taxis με το πραγματικο ενοικιο και ετσι θα μειωθουν τα μαυρα που βγαζουν μερικοι. Ετσι οχι μονο θα γλιτώσεις απο την αδήλωτη ενοικίαση αλλα ταυτόχρονα θα ισορροπήσει λίγο η κατάσταση με τα ενοίκια και τα airbnb.

ΥΓ: νοικιάζω και μεσω αιρβνβ καμια φορα και εχω και μονιμο ενοικιαστη οποτε δεν τα λεω εξω απο το χορό απλα κάποιοι το εχουν ξεφτυλισει

• Like 2
Δημοσ.

Υπάρχει μια διαμονοποίηση για την ενοικίαση σπιτιών στην Ελλάδα είτε μιλάμε για rbnb είτε για μόνιμο . Και δεν καταλαβαίνω και τον λόγο. Τσακωμοι με χαρακτηρισμους για τεμπέληδες, δημόσιους, αρπαχτές κτλ χαλαρώστε λίγο όλοι, και στα 2 σχήματα υπάρχουν καλοί και κακοί ενοικιαστές. Και τα 2 έχουν υπερ και κατά. Άπειρες ιστορίες ήσυχων μονίμων ή rbnb ενοικιάσεων, πολλές και οι περιπέτειες που γεμίσανε ακόμα και τοίχο (ω ναι, σε rbnb μεγάλο σπίτι φίλου Ιρλανδου, το νοίκιασα ε για bachelor και σπάσανε μέχρι και τον τοιχο). Επίσης ένα 24/7 ανοιχτό ac η μία θέρμανση στους 22 χειμώνα σε ενοικίαση rbnb, μπορεί εύκολα να σε βάλει μέσα οικονομικά (τώρα μην ακούσω ιστορίες.... Το νοικιάζω χωρίς θέρμανση rbnb) 

Και τι σημαίνει δλδ.... Σιγά μην το νοικιάσω σε δημόσιο υπάλληλο.... Χολέρα έχουν; Εσύ ζητάς ένα ενοίκιο, ο άνθρωπος συμφωνεί να το πληρώσει, συντηρεί όλους τους λογαριασμούς του, στο παραδόσει σε καλή κατάσταση και τέρμα. 

• Like 1
Δημοσ.
8 ώρες πριν, akisdom είπε

Αν υποθέσουμε οτι έχεις 800 για ΔΕΗ 250 για νερό 360για τηλέφωνο 300-400 για χαρτικά και είδη καθαρισμού , και ένα 500αρι για βλαβες και βελτιωσεις

250 για νερό; Με πισίνα μέσα:P;

Το τηλέφωνο είναι υποχρεωτικό;

Γενικά τα νούμερα τα βρίσκω υπερβολικά.

Όσον αφορά τη θέρμανση, επιτρέπεται να έχεις a/c μόνο;

Δημοσ.
10 ώρες πριν, Lumini είπε

ξεχνας τα τυχερα, κατι μαυρα λεφτα για 1 μηνα διαμονη κλπ. Ασε που το καλοκαιρι οι τιμες ανεβαίνουν περισσότερο, κατι που σημαίνει 4 μηνες ακόμα ακριβότερη ενοικίαση.

Οσοι δεν αντεχετε να βγειτε απο την πλατφορμα να δουλεψουμε οι υπόλοιποι.

Τα λεφτα ειναι ΠΟΛΥ ΚΑΛΎΤΕΡΑ απο να το εδινα μονιμα σε ακομα εναν τεμπελη δημ.υπ.

Λες για τεμπελη δημ. υπ. και παραπανω αναφερεις για τα μαυρα του ενος μηνα.

Δεν ντρεπεσαι με την παρτη σου??

• Like 1
Δημοσ.
3 λεπτά πριν, tz3s είπε

Λες για τεμπελη δημ. υπ. και παραπανω αναφερεις για τα μαυρα του ενος μηνα.

Δεν ντρεπεσαι με την παρτη σου??

Εδώ λέει πως του καθαρίζει το BnB η μάνα του, τι ντροπή πιστεύεις πως νιώθει;

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
43 λεπτά πριν, Doubt είπε

Δεν υπάρχει επιτρέπεται, υπάρχει ο νόμος της προσφοράς και της ζήτησης στο rbnb. Αν φας αρνητικές δύσκολα ξανάρχεται κόσμος.  Έχω νοικιάσει προσωπικά rbnb πάνω από 10 φορές χειμώνα, καλοκαίρι και ενδιάμεσα σε διάφορες χώρες της ευρώπης και με διάφορους καιρούς (-20 μέχρι +40). Προσωπικά σαν πελάτης, δύσκολα θα έβαζα καλή άξιολόγηση σε σπίτι χωρις κεντρική θέρμανση για χειμώνα ακόμα και αν πετύχαινα την Ελλάδα σε πολύ καλές μέρες. Ισχύει και για το Α/C καλοκαίρι αν έξω έχει 40άρια. Μου έχει τύχει μόνο μια φορά, Κρακοβία ευτράπελο με ζεστό νερό (ο θερμοσίφωνας ήταν με διακόπτη και της κακιάς ώρας, άρα ήθελε πολύ ώρα να ζεστάνει νερό) και ψιλοτσατίστηκα. Φυσικά έχει να κάνει και σε τι τιμή νοικιάζεις.

43 λεπτά πριν, Doubt είπε

Wifi δλδ δεν θα έχει το σπίτι?

Επεξ/σία από gthe
  • Like 1
Δημοσ.
16 λεπτά πριν, gthe είπε

Wifi δλδ δεν θα έχει το σπίτι?

Άλλο το wifi κι άλλο το δωρεάν/απεριόριστες/κινητά/εξωτερικό να τα χρεώνεται όλα ο host.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
54 λεπτά πριν, Doubt είπε

Άλλο το wifi κι άλλο το δωρεάν/απεριόριστες/κινητά/εξωτερικό να τα χρεώνεται όλα ο host.

Αν εννοείς να έχει τηλεφωνική συσκευή το rbnb, εδώ κοντεύουν να μην έχουν τα κανονικά σπίτια :) Προφανώς η δαπάνη τηλεφώνου που έβαλε στα 360 παραπάνω είναι για την γραμμή adsl/vdsl ένα 30αρι το μήνα (και όντως τόσα χοντρικά είναι).

Επεξ/σία από gthe
  • Like 1
Δημοσ.
4 ώρες πριν, Doubt είπε

250 για νερό; Με πισίνα μέσα:P;

Γενικά τα νούμερα τα βρίσκω υπερβολικά.

Τα πάντα ειναι ρευστά. Το νερό για παράδειγμα αν έρθουν 4 άτομα το καλοκαίρι και κάνουν απο 1-2 μπάνια την ημέρα και είσαι σε πόλη τότε ίσως να μην φτάσουν κιόλας. Εγώ είχα 280€ νερό απο τον Ιανουάριο του 2019 μέχρι σήμερα μόνο με ένα ενοικιαστή μέσα στο σπίτι. 
Οσο για το τηλ μόνο μια τριαντάρα να έχεις ειναι 28€ / μήνα. 
Και ειλικρινά τα νούμερα ειναι πολυ μικρά σε σχεση με την πραγματικότητα. 
Οταν για παράδειγμα φεύγουν το καλοκαίρι στις 10 και το κλιματιστικό δουλεύει 24 ώρες τότε θα δεις ποσό φουσκωμένος θα έρθει ο λογαριασμός της ΔΕΗ. 

Δημοσ.
4 ώρες πριν, afragorn είπε

Εδώ λέει πως του καθαρίζει το BnB η μάνα του, τι ντροπή πιστεύεις πως νιώθει;

Εδω δεν τον παρεξηγω... Γιατι αν μπορουσα να βαλω και εγω δικο μου ανθρωπο να καθαριζει οταν ειχα το σπιτι rbnb, θα το εκανα.
Για λογους οικονομιας (καλυτερα να τα επαιρνε καποιος δικος μου) και κυριως για λογους καθαριοτητας... Ο λογος που το εβγαλα το σπιτι απο τις πλατφορμες ειναι επειδη ξενερωσα με την κατασταση  που το βρηκα, οταν πηγα να μεινω εγω για ενα 10ημερο.

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, tz3s είπε

Εδω δεν τον παρεξηγω... Γιατι αν μπορουσα να βαλω και εγω δικο μου ανθρωπο να καθαριζει οταν ειχα το σπιτι rbnb, θα το εκανα.
Για λογους οικονομιας (καλυτερα να τα επαιρνε καποιος δικος μου) και κυριως για λογους καθαριοτητας... Ο λογος που το εβγαλα το σπιτι απο τις πλατφορμες ειναι επειδη ξενερωσα με την κατασταση  που το βρηκα, οταν πηγα να μεινω εγω για ενα 10ημερο.

Να τη βάζει, αλλά να της "στάζει" μισθό, όχι επειδή είναι η μάνα, να την έχει δουλάρα και να το γράφει έτσι αβίαστα (εγώ θα ντρεπόμουν να το γράψω). Υπάρχει μία νοοτροπία που θέλει μία μάνα να είναι υπηρέτρια μας μέχρι να πεθάνει. Να μας μεγαλώνει τα παιδιά, να μας μαγειρεύει, να μας πλένει, και τώρα το καινούργιο (δε το ακούω πρώτη φορά δυστυχώς), να μας καθαρίζει το airbnb και τα έσοδα να τα τσεπώνουμε όλα εμείς φυσικά (άντε να της δώσουμε ένα φιλάκι).

Τι να πω, όταν καταλάβουν κάποιοι πως η μάνα είναι μόνο μία, θα είναι αργά...

Sorry για το of topic.

• Like 3
  • Thanks 1
Δημοσ.
14 λεπτά πριν, afragorn είπε

Να τη βάζει, αλλά να της "στάζει" μισθό, όχι επειδή είναι η μάνα, να την έχει δουλάρα και να το γράφει έτσι αβίαστα (εγώ θα ντρεπόμουν να το γράψω). Υπάρχει μία νοοτροπία που θέλει μία μάνα να είναι υπηρέτρια μας μέχρι να πεθάνει. Να μας μεγαλώνει τα παιδιά, να μας μαγειρεύει, να μας πλένει, και τώρα το καινούργιο (δε το ακούω πρώτη φορά δυστυχώς), να μας καθαρίζει το airbnb και τα έσοδα να τα τσεπώνουμε όλα εμείς φυσικά (άντε να της δώσουμε ένα φιλάκι).

Τι να πω, όταν καταλάβουν κάποιοι πως η μάνα είναι μόνο μία, θα είναι αργά...

Sorry για το of topic.

Συγνώμη τώρα...

Θα σχολιάσω/αξιολογήσω εγώ ο ξένος τη σχέση κάποιου με τη μάνα του και μάλιστα με χαρακτηρισμούς;

Συνταξιούχος είναι λέει η κυρία, άρα και εισόδημα έχει και χρόνο και μακάρι να έχει πάντα και υγεία και διάθεση. Επίσης και λόγω ηλικίας τα έξοδα της θα είναι περιορισμένα φαντάζομαι.

Αν είναι ΟΚ οι δυο τους μας πέφτει εμάς λόγος;

• Like 1
  • 6 μήνες μετά...
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Νομικα στεκουν οι πλατφορμες βραχυχρονιας μισθωσης των πολυκατοικιων;  Σε καποιες πολυκατοικιες ο κανονισμος αναφερει οτι απαγορευεται βραχυχρονια μισθωση.

τι εχουν αποφασισει τα Ελληνικα δικαστηρια; Ρωταω γιατι καναν την πολυκατοικια μας ξενοδοχειο ορισμενοι.

Επεξ/σία από Zerg13
Δημοσ.

Δεν τα λες και ακριβως ξεκαθαρα.....
https://www.lawspot.gr/nomika-blogs/eyaggelos_margaritis/airbnb-kai-kanonismos-polykatoikias
https://www.lawspot.gr/nomika-nea/pomida-nomimes-oi-vrahyhronies-misthoseis-stis-polykatoikies
https://m.naftemporiki.gr/story/1543479
https://www.nb.org/greek/vraxixronies-misthoseis-akiniton.html

Αλλα ας υποθεσουμε οτι υπηρχε μια σειρα καταδικαστικων αποφασεων, τι ακριβως φανταζεσαι οτι θα εκανες
με αυτες, διχως να αναγκαστεις να δωσεις ενα τσουβαλι/σκασμο λεφτα: εναντια σε αυτους που...βγαζουν ηδη?
Θα τις ξερωγω εκτυπωνες, θα τους τις κορνιζαρες(!) και θα τους ζητουσες να τις...εφαρμοσουν αυτοδικαιως?
Χα, ορεξη να 'χεις να...λαδωνεις τα δικανικα γραναζια! ☠️ Ισως η μονη αντιδραση περαν της...φυγης, να ειναι ο
<ασυμμετρος πολεμος>! (Ετουτο δεν το προτεινω, οχι. Απλως εχω δει να ειναι το μονο που δουλεψε & αμεσα..)

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...