Lumini Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2020 11 ώρες πριν, Mixalis9222 είπε Γεια σας .Θα ήθελατη βοήθεια-συμβουλη σας για ένα θέμα σχετικα με μια κράτηση σε σπίτι airbnb. Κλείνω σπιτι στη βιεννη για 4 βράδια απο 30/12/19 έως 1/1/20 και ένα 2ο σπιτι για 2/1/20 λογω μεγαλης πληρότητας. 2 ωρες πριν την πτήση μου Και ενώ βρισκόμουν στο αεροδρόμιο έχοντας ενημέρωση από τη προηγούμενη μέρα τον οικοδεσπότη για την ωρα άφιξης μου Και πτήσης μου δέχομαι μήνυμα ακυρωσης απο τον οικοδεσπότη λόγω βλάβης στους σωλήνες του σπιτιού. Επικοινωνώ με την airbnb Και με βεβαιώνει πως θα μου βρει κατάλυμα. Φτάνω βιεννη βραδυ και μ στέλνει links με πανάκριβα καταλύματα στα οποία δεν είχα την οικονομική δυνατότητα να μείνω. Μετα απο πολλά τηλεφωνήματα και μηνύματα βρίσκω το πρωί σπιτι με 116 ευρω 2 βραδια. Το κλείνω, πληρώνω και δέχομαι τηλέφωνο πως ακυρώθηκε και μήνυμα οικοδεσπότη πως έκανε λαθος με το ημερολόγιο του. Μου προσφέρει 250 ευρώ κουπόνι μετα απο πολυωρους τσακωμούς στο τηλέφωνο με την airbnb. Μου στέλνει links με ξενοδοχεία όπου 31 βραδυ είχε 259 ευρω και τις υπόλοιπες μέρες από 100 ευρω τη βραδια. Τα υπόλοιπα είχαν για 31 Οχι ομως για 1 του μηνα. Και το τρίτο link είχε για 1 άλλα Οχι για 31. Δηλαδή κάθε μέρα επρεπε να κάνω check in Και check out Σε διαφορετικά καταλύματα. Δυστυχώς δεν είχα λεφτά μέσα στη καρτα, είχα μονο μετρητα καθως μου ειχαν τραβηξει ηδη 320 ευρω τα οποία θα έμπαιναν σε 15 εργάσιμες. Φυσικα μου καυεστρεψαν τις διακοπες...Μπορώ να κανω κατι Η να κινηθώ νομικά εναντίον κάποιου η δε θα βγαλω ακρη.;; Δικό σου λάθος να μην έχεις 2ρη και 3τη κάρτα με λεφτά. Εγώ πάντα κουβαλάω 4 χρεωστικές γιατί ποτέ δεν ξέρεις. 1 2 1
tsioulak Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2020 Στις 7/7/2019 στις 9:08 ΜΜ, Panagiotis!! είπε ολα εχουν τα υπερ και τα κατα τους οι μονιμοι κατοικοι αφηνουν ολο το χρονο λεφτα σε οποιο νησι πανε επισης γιατροι φοιτητες και σωματα ασφαλειας πλεον αρχιζουν και δηλωνουν ολοενα και λιγοτερο περιοχες νησιων διοτι δεν βρισκουν σπιτι να μεινουν προσφατα διαβασα οτι παρατηθηκε μια γιατρος απο δημοσιο νοσοκομειο αν δεν κανω λαθος στην κερκυρα ηταν σιγουρα ολοι κοιτανε την τσεπη τους , αλλα αν δεν δεις και μακροπροθεσμα λιγο τις επιπτωσεις μπορει να οδηγησει σε καταστασεις που δεν μπορουμε να εκτιμησουμε εν τελη οταν ανεβει ο ανταγωνισμος οταν βρουν μια φορμουλα για να φορολογουν τα airbnb θα αλλαξουν πολλα πραγματα Όλο και λιγότεροι δέχονται να πηγαίνουν στα νησιά, ειδικά όταν η υπηρεσία δεν προσφέρει κατάλυμα, εκπαιδευτικοί, πυροσβέστες, νοσηλευτές, διασώστες ΕΚΑΒ, γιατροί ήδη κοντεύουν να εξαφανιστούν. Αστυνομικοί και στρατιωτικοί είναι (ακόμη) κάπως καλύτερα επειδή (μέχρι ένα σημείο) φροντίζει η υπηρεσία για κατάλυμα. Αφού πολλοί από τους νησιώτες δεν θέλουνε εκπαιδευτικούς, πυροσβέστες κτλ, πολύ απλά σε κανα δυο χρόνια ΔΕΝ ΘΑ ΕΧΟΥΝ. Στις 26/7/2019 στις 12:10 ΜΜ, pontez2 είπε Αντε να ξεκαθαρίσει επιτέλους το πράγμα, να επανέλθει η αγορά https://www.dikaiologitika.gr/eidhseis/koinonia/264134/safari-gia-35-000-paranoma-airbnb-oi-kanones-pou-eksetazei-to-ypourgeio-tourismoy Το ζήτημα των περιορισμών στις βραχυχρόνιες μισθώσεις τέθηκε επί τάπητος στη συνάντηση της ΠΑΣΥΔΑ με τον υπουργό Τουρισμού. Συγκεκριμένα συζητήθηκαν τα εξής ενδεχόμενα: Να απαγορεύεται η βραχυχρόνια μίσθωση άνω των δύο ακινήτων ανά αριθμό φορολογικού μητρώου δικαιούχου εισοδήματος Να μην επιτρέπεται η μίσθωση ακινήτου για πάνω από 90 ημέρες ανά ημερολογιακό έτος. Για να μπορέσει κάποιος ενοικιαστής να μισθώσει το ακίνητο για περισσότερες από 90 ημέρες να αποδεικνύεται ότι το συνολικό του εισόδημα από την ενοικίαση ακινήτων μέσω Airbnb ή παρόμοιας πλατφόρμας δεν ξεπερνά τα 12.000 ευρώ ανά έτος Τα παραπάνω ισχύουν σε αρκετές Ευρωπαικές χωρες πλέον και όσοι ειναι σωστοί airbnbαδες μια χαρά βγάζουν εισόδημα Αυτό αν και εφόσον εφαρμοστεί (και τηρηθεί) και δεν υπάρξουν παραθυράκια, τότε θα βοηθήσει την κατάσταση αλλα δεν θα λύσει το πρόβλημα.
Lumini Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2020 1 ώρα πριν, tsioulak είπε Όλο και λιγότεροι δέχονται να πηγαίνουν στα νησιά, ειδικά όταν η υπηρεσία δεν προσφέρει κατάλυμα, Να κανει το κρατος μεγαλα κτήρια, να μενουν εκει δωρεαν οι δημ. υπαλληλοι ή να τους νοικιάζει δωματιο ξενοδοχείων. Δε θα σας ρωτησω αν θα δωσω το σπιτι μου σε τουριστα ή σε δημ. υπαλληλο. 1
Dannie Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2020 Παντως βλεπω ενα μισος για το airbnb σε διαφορες ομαδες και με παραξενευει οτι ως ελληνες δεν ξερουμε τι θελουμε η μαλλον τα θελουμε οπως μας βολευει.Θυμαμαι με την κριση κοροιδευαν τους ηλιθιους που ειχαν ακινητα και καλα να παθουν με τον ενφια και με την κριση επισης(οτι ας μου το δωσουν να μενω και θα πληρωνω τους φορους του - ακινητου).Αυτη την εποχη ανεβαινουν τα ενοικια και λογικα και οι τιμες των ακινητων(δεν εχουν φτασει στις τιμες προ κρισεως αλλα ανεβαινουν...)και ολοι ριχνουν την ευθυνη στους ιδιοκτητες που τα κανουν airbnb.Επι κρισεως αλλαξαν χερια τσαμπα περιουσιες και οι περισσοτεροι δεν προασπαθησαν καν να αγορασουν κατι και ελεγαν σιγα μην πιαστω μ....... αλλα τωρα του φταινε ολα.Οποιος μπορει να προβλεψει τι θα γινει στο μελλον σιγουρα θα βγει ο πιο κερδισμενος γιατι κανεις δεν ξερει τι θα γινει σε μερικους μηνες(μπορει να βγουν σε πλειστηριασμους δεκαδες σπιτια οποτε η μεγαλη προαφορα να ριξει τις τιμες/ενοικια.Μπορει να φυγουν πολλοι μεταναστες οποτε παλι το ιδιο κ.τ.λ). 1
tsioulak Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2020 28 λεπτά πριν, Lumini είπε Να κανει το κρατος μεγαλα κτήρια, να μενουν εκει δωρεαν οι δημ. υπαλληλοι ή να τους νοικιάζει δωματιο ξενοδοχείων. Δε θα σας ρωτησω αν θα δωσω το σπιτι μου σε τουριστα ή σε δημ. υπαλληλο. Λύσεις από το κράτος υπάρχουν διάφορες, το να χτίσει/αγοράσει κτήρια είναι μια από αυτές, για λόγους που όλοι γνωρίζουμε το κράτος δεν εφαρμόζει καμία από τις πιθανές λύσεις, το σύστημα είναι αυτό που είναι. Οπότε, όταν το νησί σου δεν θα έχει δασκάλους, πυροσβέστες, νοσοκόμες κτλ να μην σε ακούσω να παραπονιέσαι για το κακό κράτος. ΥΓ. Δεν έχω ακούσει πολλούς να ζητάνε να μείνουν τζάμπα για τους λίγους μήνες που θα είναι στο νησί, έχω ακούσει όμως να ζητάνε το ενοικίο να είναι κάπου ανάμεσα στο 33% - 50% του μισθού τους και όχι ανάμεσα στο 80% - 300% του μισθού τους. ΥΓ2. Για να μην τσουβαλιάζω όλους τους νησιώτες, ξέρω ότι υπάρχουν κάποιες λίγες εξαιρέσεις που νοικιάζουν ένα από τα σπίτια τους σε εποχικούς δημοσίους υπαλλήλους του νησιού, ή ισως ακόμη και 1 από τα δωμάτια τους σε εποχικό δημόσιο υπάλληλο. 2 λεπτά πριν, Dannie είπε Παντως βλεπω ενα μισος για το airbnb σε διαφορες ομαδες και με παραξενευει οτι ως ελληνες δεν ξερουμε τι θελουμε η μαλλον τα θελουμε οπως μας βολευει.Θυμαμαι με την κριση κοροιδευαν τους ηλιθιους που ειχαν ακινητα και καλα να παθουν με τον ενφια και με την κριση επισης(οτι ας μου το δωσουν να μενω και θα πληρωνω τους φορους του - ακινητου).Αυτη την εποχη ανεβαινουν τα ενοικια και λογικα και οι τιμες των ακινητων(δεν εχουν φτασει στις τιμες προ κρισεως αλλα ανεβαινουν...)και ολοι ριχνουν την ευθυνη στους ιδιοκτητες που τα κανουν airbnb.Επι κρισεως αλλαξαν χερια τσαμπα περιουσιες και οι περισσοτεροι δεν προασπαθησαν καν να αγορασουν κατι και ελεγαν σιγα μην πιαστω μ....... αλλα τωρα του φταινε ολα.Οποιος μπορει να προβλεψει τι θα γινει στο μελλον σιγουρα θα βγει ο πιο κερδισμενος γιατι κανεις δεν ξερει τι θα γινει σε μερικους μηνες(μπορει να βγουν σε πλειστηριασμους δεκαδες σπιτια οποτε η μεγαλη προαφορα να ριξει τις τιμες/ενοικια.Μπορει να φυγουν πολλοι μεταναστες οποτε παλι το ιδιο κ.τ.λ). Πρώτον, (κατα την γνώμη μου) 3 είναι οι βασικότεροι λόγοι που τα ενοικία έχουν εκτιναχθεί (μιλάω γενικά και για τις πόλεις, για τα νησιά αλλάζει το πράγμα): 1ον το airbnb, 2ον το επίδομα ενοικίου 3ον η μαζική ενοικίαση ακινήτων από την ξαφνική μαζική αύξηση του πληθυσμού. Υπάρχουν σίγουρα και άλλοι λόγοι όπως η μη οικοδόμηση νέων κατοικιών, κλειστά ακίνητα, σπασμένα από κακοπληρωτές κλπ. 1
Dannie Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2020 (επεξεργασμένο) 11 λεπτά πριν, tsioulak είπε Λύσεις από το κράτος υπάρχουν διάφορες, το να χτίσει/αγοράσει κτήρια είναι μια από αυτές, για λόγους που όλοι γνωρίζουμε το κράτος δεν εφαρμόζει καμία από τις πιθανές λύσεις, το σύστημα είναι αυτό που είναι. Οπότε, όταν το νησί σου δεν θα έχει δασκάλους, πυροσβέστες, νοσοκόμες κτλ να μην σε ακούσω να παραπονιέσαι για το κακό κράτος. ΥΓ. Δεν έχω ακούσει πολλούς να ζητάνε να μείνουν τζάμπα για τους λίγους μήνες που θα είναι στο νησί, έχω ακούσει όμως να ζητάνε το ενοικίο να είναι κάπου ανάμεσα στο 33% - 50% του μισθού τους και όχι ανάμεσα στο 80% - 300% του μισθού τους. ΥΓ2. Για να μην τσουβαλιάζω όλους τους νησιώτες, ξέρω ότι υπάρχουν κάποιες λίγες εξαιρέσεις που νοικιάζουν ένα από τα σπίτια τους σε εποχικούς δημοσίους υπαλλήλους του νησιού, ή ισως ακόμη και 1 από τα δωμάτια τους σε εποχικό δημόσιο υπάλληλο. Πρώτον, (κατα την γνώμη μου) 3 είναι οι βασικότεροι λόγοι που τα ενοικία έχουν εκτιναχθεί (μιλάω γενικά και για τις πόλεις, για τα νησιά αλλάζει το πράγμα): 1ον το airbnb, 2ον το επίδομα ενοικίου 3ον η μαζική ενοικίαση ακινήτων από την ξαφνική μαζική αύξηση του πληθυσμού. Υπάρχουν σίγουρα και άλλοι λόγοι όπως η μη οικοδόμηση νέων κατοικιών, κλειστά ακίνητα, σπασμένα από κακοπληρωτές κλπ. Βαλε και το μεγαλο αριθμο σπουδαστων(και σχολων) και στις δημοσιες σχολες και στα ιδιωτικα.Πολλα διαμερισματα ενοικιαζονται απο ΜΚΟ για μεταναστες χωρις να εχει προβληματα ο ιδιοκτητης(αλλα αυτο συμπεριλαμβανεται στην αυξηση του πληθυσμου λογω μεταναστων).Ολοι αυτοι που ηταν σε μεγαλα κτηρια(σε "καταληψεις")καπου μενουν και αυτοι.Παντως τα ξενοδοχεια συντομα θα αντιδρασουν με οτι σημαινει αυτο....! Επεξ/σία 7 Ιανουαρίου 2020 από Dannie
Mixalis9222 Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2020 14 ώρες πριν, Doubt είπε Πω πω φρίκη... Αυτό είναι το "Μόνος στη Βιέννη" λέμε... Να διαβάσεις τους όρους χρήσεις και τα νομικά του airbnb και να ρωτήσεις δικηγόρο. (μόλις έριξα μια ματιά, αρμόδια είναι τα δικαστήρια της Ιρλανδίας) Δες κι εδώ https://ec.europa.eu/consumers/odr/main/index.cfm?event=main.home2.show&lng=EL Σ ευχαριστώ πολυ να σαι καλα Doubt θα το κοιτάξω. Σχετικά με τις κάρτες δε νομίζω να μαι υποχρεωμένος να κουβαλάω 4,5 κάρτες μαζι μου γιατί θα μου ακυρώσει 2 φορες την κράτηση την οποία έχω κάνει μηνες πριν την μια και έκανε λαθος στην αλλη. Άλλωστε είχα λεφτά μετρητά δεν πήγα χυμα. Επίσης για ποιο λογο μου έβγαλε διαθέσιμο το 2ο σπιτι ενώ ήταν ήδη κλείσμενο και δεχθηκε και τα λεφτα; καθόλου σοβαρή εταιρία Και τραγικος host. Η βοήθεια με τα links δεν ήταν βοήθεια...έψαχνα και μονος μου. Άλλωστε σε μερικά links που μου έστελναν πατούσα πάνω και μου έλεγε δοκιμάστε Αλλά ημερομηνίες.
tz3s Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2020 1 ώρα πριν, Mixalis9222 είπε Σ ευχαριστώ πολυ να σαι καλα Doubt θα το κοιτάξω. Σχετικά με τις κάρτες δε νομίζω να μαι υποχρεωμένος να κουβαλάω 4,5 κάρτες μαζι μου γιατί θα μου ακυρώσει 2 φορες την κράτηση την οποία έχω κάνει μηνες πριν την μια και έκανε λαθος στην αλλη. Άλλωστε είχα λεφτά μετρητά δεν πήγα χυμα. Επίσης για ποιο λογο μου έβγαλε διαθέσιμο το 2ο σπιτι ενώ ήταν ήδη κλείσμενο και δεχθηκε και τα λεφτα; καθόλου σοβαρή εταιρία Και τραγικος host. Η βοήθεια με τα links δεν ήταν βοήθεια...έψαχνα και μονος μου. Άλλωστε σε μερικά links που μου έστελναν πατούσα πάνω και μου έλεγε δοκιμάστε Αλλά ημερομηνίες. Συγνωμη που θα σου το πω, αλλα οι εποχες εχουν αλλαξει και τα μετρητα δεν ειναι το πιο χρησιμο, ειδικα οταν κοιτας να κλεισεις κατι online... Επισης, μην ξεσπας μονο πανω στην ''AIRBNB'' σαν να ειναι δικο της φταιξιμο εξ ολοκληρου. Υπαρχει ολο αυτο το hipe για την εν λογω εταιρια και πολλοι κλεινουν χωρις να γνωριζουν. Στην τελικη μιλαμε για απλους πολιτες (κατα κυριο λογο) που κατεχουν τα σπιτια και τα νοικιαζουν... Παντα πρεπει να κρατατε μια πισινη για το κακο συμβαν. Εδω εσυ ειχες πολλες ατυχιες... Αλλα σιγουρα αν ειχες 2-3 καρτες με λεφτα (αν εχεις την δυνατοτητα παντα) θα ηταν καλυτερο απο τα μετρητα. Τωρα στο θεμα μας. Επειδη το εψαξα αρκετα τελευταια, στο θεμα κρατησης ξενοδοχειου κτλ, η νομοθεσια δεν ειναι τοσο δυνατη οσο το θεμα του αεροπορικου για παραδειγμα. Το μονο που σε καλυπτει και ειναι σαν συμβολαιο, ειναι η αποδειξη πληρωμης. Υπαρχει ενας καθαρος νομος για τους ταξιδιωτες, αλλα ειναι μονο για πακετα ταξιδιων. Το μονο που μπορεις να κανεις παραπανω, ειναι να πας δικαστικα την εταιρια με την οποια ειχες συναψει συμβολαιο (αποδειξη). Πραγμα χρονοβορο και δαπανηρο, καθως θα πρεπει να το κανεις σε δικαστιριο της χωρας της. Επισης μην ξεχνας οτι εχεις ηδη λαβει μια αποζημιωση... Στην τελικη, αμα πληρωσες κατι παραπανω αποτι θα εδινες αρχικα, μπορεις ακομα να απαιτησεις απο την εταιρια να σε καλυψει. Εχω ακουσει ιστοριες με παρομοια θεματα, που μετα το ταξιδι η εταιρια καλυψε τα εξτρα εξοδα. Το καλυτερο που εχεις να κανεις κατ' εμε, ειναι να το αποδεχτεις πλεον και να εχεις μια γαματη ιστορια να λες στους γυρω σου Επισης, να μην φοβασαι στο μελλον για κατι παρομοιο... Ατυχια ηταν 1
gthe Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2020 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, Mixalis9222 είπε Σ ευχαριστώ πολυ να σαι καλα Doubt θα το κοιτάξω. Σχετικά με τις κάρτες δε νομίζω να μαι υποχρεωμένος να κουβαλάω 4,5 κάρτες μαζι μου γιατί θα μου ακυρώσει 2 φορες την κράτηση την οποία έχω κάνει μηνες πριν την μια και έκανε λαθος στην αλλη. Άλλωστε είχα λεφτά μετρητά δεν πήγα χυμα. Επίσης για ποιο λογο μου έβγαλε διαθέσιμο το 2ο σπιτι ενώ ήταν ήδη κλείσμενο και δεχθηκε και τα λεφτα; καθόλου σοβαρή εταιρία Και τραγικος host. Η βοήθεια με τα links δεν ήταν βοήθεια...έψαχνα και μονος μου. Άλλωστε σε μερικά links που μου έστελναν πατούσα πάνω και μου έλεγε δοκιμάστε Αλλά ημερομηνίες. Ήσουν πολύ άτυχος ομολογουμένως. Σε περιπτώσεις σαν την δική σου, δύσκολα θα σε βοηθήσει η rbnb για να διαχειριστείς το θέμα σε 1 μέρα. Τέτοιες υπηρεσίες θέλουν το χρόνο τους. Προσωπικά ποτέ δεν είχα τόσο θέμα και έχω κλείσει διάφορα rbnb ανά την Ευρώπη. Μια φορά μόνο Βουδαπέστη μου ζήτησε έξτρα λεφτά μια ιδιοκτήτρια cash, δεν πήρε τίποτα, μου πάτησε αρνητική, της πάτησα και εγώ και έκανα και άφησα το rbnb να το λύσει. Σε 2 βδομάδες είχα δικαιωθεί. Πέρα από αυτό κάτι μικροπροβληματάκια σε στυλ ... η πόρτα με το ζόρι άνοιγε, ούτε μισό χαρτί στην τουαλέτα κτλ είναι στο πρόγραμμα. Σίγουρα αν έχεις δεύτερη κάρτα μαζί σου σε κάθε ταξίδι πάντα βοηθάει. Υπάρχουν φορές που η revolut μου δεν δούλεψε ή η starling μου δεν έγινε δεκτή για να βγάλω cash, και απλά έβαλα μια άλλη. Μου έχει τύχει και στην άλλη ακρη του κόσμου (Αμερική LA) να είμαι μόνος μου και να μην περνάει η πιστωτική της Πειραιώς ... και εκεί μια δεύτερη καρτα σε γλιτώνει από αγωνίες. Όσον αφορά την rbnb προσπάθησε να πηγαίνεις στους "επαγγελματίες" του χώρου όσο γίνεται που είναι superhosts και έχουν καμιά 100αριά αξιολογήσεις... αυτοί 99% είναι στο χώρο χρόνια. Συνήθως είναι λίγο πιο ακριβοί. Επίσης γενικά ... αν έχεις νοικιάσει στη "κυρά Νίτσα" (τυχαίο όνομα) δωμάτιο σε νησί, τα rbnb συνήθως είναι καλύτερα Έχει και εκεί φόλες αλλά μόλις φάνε μερικές αρνητικές, μαζεύονται αρκετά ... Επεξ/σία 7 Ιανουαρίου 2020 από gthe 1
thanasis019 Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2020 Πάντως αν κάποιος έχει ενα σπίτι και θέλει να μή μπλέξει με καθαρισμούς, σεντόνια κλπ. όπως και με ζημιές, ειναι καλύτερα να το νοικιάσει σε ένα δημόσιο υπάλληλο, με σίγουρο μισθό και τα ενοίκια στην ώρα τους, παρά με airbnb και να μη ξερει ποιος θα μπεί μέσα. Μπορει στο τέλος το κέρδος να μήν ειναι όσο φαίνεται. 1
Lumini Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2020 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, thanasis019 είπε Πάντως αν κάποιος έχει ενα σπίτι και θέλει να μή μπλέξει με καθαρισμούς, σεντόνια κλπ. όπως και με ζημιές, ειναι καλύτερα να το νοικιάσει σε ένα δημόσιο υπάλληλο, με σίγουρο μισθό και τα ενοίκια στην ώρα τους, παρά με airbnb και να μη ξερει ποιος θα μπεί μέσα. Μπορει στο τέλος το κέρδος να μήν ειναι όσο φαίνεται. Έχω Airbnb, στις 15 μέρες νοικιασμένο το μήνα έχω βγάλει όσα θα έβγαζα με τον μόνιμο ενοικιαστή για ένα μήνα. Μιλάμε για τα διπλά λεφτά. Φυσικά έχει δουλιτσα και καθαρισμό που κάνει η συνταξιούχος μάνα μου. Περνάει την ώρα της, γνωρίζει και ανθρώπους από όλο τον κόσμο και τους δίνει συμβουλές. Πολύ τις αρέσει αυτό και δεν θέλει ούτε να ακούσει να το δώσει μόνιμα σε κάποιον δημ. Υπάλληλο και να το κάνει σα τα μούτρα του. Όλοι αφήνουν το σπιτάκι πολύ καθαρό, εκτός από όσους μαγειρέψουν, σπάνια περίπτωση. Επεξ/σία 7 Ιανουαρίου 2020 από Lumini 1
gthe Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2020 1 ώρα πριν, Lumini είπε Έχω Airbnb, στις 15 μέρες νοικιασμένο το μήνα έχω βγάλει όσα θα έβγαζα με τον μόνιμο ενοικιαστή για ένα μήνα. Μιλάμε για τα διπλά λεφτά. Φυσικά έχει δουλιτσα και καθαρισμό που κάνει η συνταξιούχος μάνα μου. Περνάει την ώρα της, γνωρίζει και ανθρώπους από όλο τον κόσμο και τους δίνει συμβουλές. Πολύ τις αρέσει αυτό και δεν θέλει ούτε να ακούσει να το δώσει μόνιμα σε κάποιον δημ. Υπάλληλο και να το κάνει σα τα μούτρα του. Όλοι αφήνουν το σπιτάκι πολύ καθαρό, εκτός από όσους μαγειρέψουν, σπάνια περίπτωση. Μήπως η μαμά να κρίνει αν αξίζουν τα διπλά λεφτά που τραβάει και το ζόρι να καθαρίζει η γυναίκα? 3
thanasis019 Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2020 Εξαρτάται βεβαια και τη περιοχή για το παραπάνω που λές. Κυρίως ξένοι το χρησιμοποιούν. Χειμώνα πχ σε νησί, μπορει να μεινει και ξενοίκιαστο. Επίσης δε ξέρεις ποιος μένει μέσα και καμια φορά και πόσοι! Ασε που πολλές φορές κάποια σπίτια χρησιμοποιούνται και για παράνομες ενέργειες και μπορεί να μπλέξει ο ιδιοκτήτης για 1 ημέρα ενοικίαση. Το airbnb πλέον φορολογείται. Οπότε σιγά σιγά τα πλεονεκτήματα μειώνονται.
akisdom Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2020 9 ώρες πριν, Lumini είπε Έχω Airbnb, στις 15 μέρες νοικιασμένο το μήνα έχω βγάλει όσα θα έβγαζα με τον μόνιμο ενοικιαστή για ένα μήνα. Μιλάμε για τα διπλά λεφτά. Φυσικά έχει δουλιτσα και καθαρισμό που κάνει η συνταξιούχος μάνα μου. Περνάει την ώρα της, γνωρίζει και ανθρώπους από όλο τον κόσμο και τους δίνει συμβουλές. Πολύ τις αρέσει αυτό και δεν θέλει ούτε να ακούσει να το δώσει μόνιμα σε κάποιον δημ. Υπάλληλο και να το κάνει σα τα μούτρα του. Όλοι αφήνουν το σπιτάκι πολύ καθαρό, εκτός από όσους μαγειρέψουν, σπάνια περίπτωση. Αν κρατήσεις εξοδα και έσοδα είμαι κατα 99% σίγουρος οτι τα έσοδα του Airbnb δεν ειναι τόσα. Βγάλε τις εργατοώρες , τα υλικά καθαριότητας , το ρεύμα , το νερό , την θέρμανση , τα σεντόνια και τις πετσέτες που ¨καθε τόσο θέλουν αντικατάσταση, τις βλάβες που επισκευάζεις το τρέξιμο για οτι σου τηλεφωνήσει ο ενοικιαστης οτι δεν δουλεύει και πολλά αλλα και θα δεις οτι τα λεφτά που παίρνεις ειναι ίδια ή και λιγότερα. Και δεν σου το λέει κάποιος που δεν το έκανε. Εδώ και τέσσερα χρονια είχα το πρώτο σπίτι στην πόλη μου ΝΟΜΙΜΟ δηλωμένο στον ΕΟΤ που νοίκιαζα σε Airbnb Kai booking. Εδώ και ένα χρόνο το νοικιάζω μόνιμα και βρήκα την υγεία μου. Έχω ακόμη την ιστοσελίδα (luxuryhome.gr ) βεβαια αλλα το έβγαλα απο booking Kai Airbnb. Και τέλος μην ξεχνάς οτι το 15% όσων παίρνεις πρέπει να τα δίνεις στο κράτος !!! Υ.Γ. Για όλα αυτά υπαρχουν αρχεία σε excel που αποδεικνύουν του λόγου το αληθές !
Lumini Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2020 2 λεπτά πριν, akisdom είπε Αν κρατήσεις εξοδα και έσοδα είμαι κατα 99% σίγουρος οτι τα έσοδα του Airbnb δεν ειναι τόσα. Βγάλε τις εργατοώρες , τα υλικά καθαριότητας , το ρεύμα , το νερό , την θέρμανση , τα σεντόνια και τις πετσέτες που ¨καθε τόσο θέλουν αντικατάσταση, τις βλάβες που επισκευάζεις το τρέξιμο για οτι σου τηλεφωνήσει ο ενοικιαστης οτι δεν δουλεύει και πολλά αλλα και θα δεις οτι τα λεφτά που παίρνεις ειναι ίδια ή και λιγότερα. Και δεν σου το λέει κάποιος που δεν το έκανε. Εδώ και τέσσερα χρονια είχα το πρώτο σπίτι στην πόλη μου ΝΟΜΙΜΟ δηλωμένο στον ΕΟΤ που νοίκιαζα σε Airbnb Kai booking. Εδώ και ένα χρόνο το νοικιάζω μόνιμα και βρήκα την υγεία μου. Έχω ακόμη την ιστοσελίδα (luxuryhome.gr ) βεβαια αλλα το έβγαλα απο booking Kai Airbnb. Και τέλος μην ξεχνάς οτι το 15% όσων παίρνεις πρέπει να τα δίνεις στο κράτος !!! Υ.Γ. Για όλα αυτά υπαρχουν αρχεία σε excel που αποδεικνύουν του λόγου το αληθές ! ξεχνας τα τυχερα, κατι μαυρα λεφτα για 1 μηνα διαμονη κλπ. Ασε που το καλοκαιρι οι τιμες ανεβαίνουν περισσότερο, κατι που σημαίνει 4 μηνες ακόμα ακριβότερη ενοικίαση. Οσοι δεν αντεχετε να βγειτε απο την πλατφορμα να δουλεψουμε οι υπόλοιποι. Τα λεφτα ειναι ΠΟΛΥ ΚΑΛΎΤΕΡΑ απο να το εδινα μονιμα σε ακομα εναν τεμπελη δημ.υπ. 2
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα