tz3s Δημοσ. 2 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 2 Ιουλίου 2019 2 ώρες πριν, Social Nick είπε Γειά σε όλους παιδιά! Θέλω να ρωτήσω. Πρώτη φορά θα κάνω κράτηση ενός δωματίου μέσω airbnb, μάλιστα πρώτη φορά που χρησιμοποιώ το airbnb, και όταν πάω να κάνω κράτηση, μου ζητάει φωτογραφία ταυτότητας. Την έχει ανεβάσει κάποιος από εσάς; Είναι ασφαλές; Διστάζω να το κάνω γιατί είναι και επίσημο έγγραφο. Η εταιρια στην ζηταει και ειναι απολυτως φυσιολογικο και ασφαλες.
Panagiotis!! Δημοσ. 7 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 7 Ιουλίου 2019 ολα εχουν τα υπερ και τα κατα τους οι μονιμοι κατοικοι αφηνουν ολο το χρονο λεφτα σε οποιο νησι πανε επισης γιατροι φοιτητες και σωματα ασφαλειας πλεον αρχιζουν και δηλωνουν ολοενα και λιγοτερο περιοχες νησιων διοτι δεν βρισκουν σπιτι να μεινουν προσφατα διαβασα οτι παρατηθηκε μια γιατρος απο δημοσιο νοσοκομειο αν δεν κανω λαθος στην κερκυρα ηταν σιγουρα ολοι κοιτανε την τσεπη τους , αλλα αν δεν δεις και μακροπροθεσμα λιγο τις επιπτωσεις μπορει να οδηγησει σε καταστασεις που δεν μπορουμε να εκτιμησουμε εν τελη οταν ανεβει ο ανταγωνισμος οταν βρουν μια φορμουλα για να φορολογουν τα airbnb θα αλλαξουν πολλα πραγματα 1
isay Δημοσ. 7 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 7 Ιουλίου 2019 1 ώρα πριν, Panagiotis!! είπε ολα εχουν τα υπερ και τα κατα τους οι μονιμοι κατοικοι αφηνουν ολο το χρονο λεφτα σε οποιο νησι πανε επισης γιατροι φοιτητες και σωματα ασφαλειας πλεον αρχιζουν και δηλωνουν ολοενα και λιγοτερο περιοχες νησιων διοτι δεν βρισκουν σπιτι να μεινουν προσφατα διαβασα οτι παρατηθηκε μια γιατρος απο δημοσιο νοσοκομειο αν δεν κανω λαθος στην κερκυρα ηταν σιγουρα ολοι κοιτανε την τσεπη τους , αλλα αν δεν δεις και μακροπροθεσμα λιγο τις επιπτωσεις μπορει να οδηγησει σε καταστασεις που δεν μπορουμε να εκτιμησουμε εν τελη οταν ανεβει ο ανταγωνισμος οταν βρουν μια φορμουλα για να φορολογουν τα airbnb θα αλλαξουν πολλα πραγματα Γιατί οι μονιμοι κάτοικοι νομίζεις βρίσκουν εύκολα να νοικιάσουν; Και δε μιλώ μονο για νησιά αλλά και πόλεις. Για ψάξε για τριάρι σε μικρο-μεσσαίες πόλεις με ψιλο-τουριστικό χαρακτήρα να δεις τιμες. 1
Panagiotis!! Δημοσ. 8 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 8 Ιουλίου 2019 8 ώρες πριν, isay είπε Γιατί οι μονιμοι κάτοικοι νομίζεις βρίσκουν εύκολα να νοικιάσουν; Και δε μιλώ μονο για νησιά αλλά και πόλεις. Για ψάξε για τριάρι σε μικρο-μεσσαίες πόλεις με ψιλο-τουριστικό χαρακτήρα να δεις τιμες. Δεν διαφωνώ φίλε έτσι ειναι όπως τα λες
adminaros Δημοσ. 10 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 10 Ιουλίου 2019 (επεξεργασμένο) Μπορεί μια συνέλευση ιδιοκτητων (synolo 6 διαμ/των), πολυκατοικιας, να αρνηθει σε καποιον να δωσει το διαμερισμα του για airbnb? Σιγουρα το καταστατικο δεν κανει αναφορα σε κατι τετοιο, διοτι ειναι 25 ετων και βαλε. Μπορουν οι 5 να σταματησουν τον εναν; Επεξ/σία 10 Ιουλίου 2019 από adminaros
tz3s Δημοσ. 10 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 10 Ιουλίου 2019 37 λεπτά πριν, adminaros είπε Μπορεί μια συνέλευση ιδιοκτητων (synolo 6 διαμ/των), πολυκατοικιας, να αρνηθει σε καποιον να δωσει το διαμερισμα του για airbnb? Σιγουρα το καταστατικο δεν κανει αναφορα σε κατι τετοιο, διοτι ειναι 25 ετων και βαλε. Μπορουν οι 5 να σταματησουν τον εναν; Οχι... θα σου ελεγα να τους αφησεις να γκρινιαζουν και να το πανε δικαστικα, αλλα θα σ κανουν ζημια οπως και να εχει στις δουλειες σου απο την στιγμη που δεν το αποδεχονται... Φιλικη συμβουλη: Ή θα πρεπει να τους δωσεις να καταλαβουν και να το δεχτουν ή θα πρεπει να αποδεχτεις εσυ, για το καλο της ψυχολογικης σου υγειας, οτι δεν θα αξιζει τον κοπο να το δωσεις αιρβνβ.
VonLoutsos Δημοσ. 10 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 10 Ιουλίου 2019 (επεξεργασμένο) 34 minutes ago, adminaros said: Μπορεί μια συνέλευση ιδιοκτητων (synolo 6 διαμ/των), πολυκατοικιας, να αρνηθει σε καποιον να δωσει το διαμερισμα του για airbnb? Σιγουρα το καταστατικο δεν κανει αναφορα σε κατι τετοιο, διοτι ειναι 25 ετων και βαλε. Μπορουν οι 5 να σταματησουν τον εναν; Δεν νομίζω οτι μπορούν να μην επιτρέψουν σε κάποιον να διαθέσει το διαμέρισμά του όπως επιθυμεί. Και δικαστικά να το πάνε, με ποιά δικαιολογία; Αν είναι καθόλα νόμιμος δεν βλέπω να υπάρχει θέμα. @tz3s Επεξ/σία 10 Ιουλίου 2019 από VonLoutsos
k_w_t Δημοσ. 10 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 10 Ιουλίου 2019 1 ώρα πριν, adminaros είπε Μπορεί μια συνέλευση ιδιοκτητων (synolo 6 διαμ/των), πολυκατοικιας, να αρνηθει σε καποιον να δωσει το διαμερισμα του για airbnb? Σιγουρα το καταστατικο δεν κανει αναφορα σε κατι τετοιο, διοτι ειναι 25 ετων και βαλε. Μπορουν οι 5 να σταματησουν τον εναν; Μπορει το καταστατικο να απαγορευει την χρηση διαμερισματων για επαγγελματικους σκοπους. Εαν υπαρχει κατι τετοιο μπορουν να σε σταματησουν. Για να αλλαξει το καταστατικο πρεπει να ειναι συμφωνοι ολοι οι ιδιοκτητες (100%) Ομως μπορει να αλλαξει ο κανονισμος της πολυκατοικιας με απλη πλειοψηφια.. (51%) Εαν αρχισεις τετοιο πολεμο μπορει να βρεις αλλα εμποδια. Πχ κλειδωμα της εξωπορτας στις 21:00 ,αλλαγες κλειδαριας με καρτα ή αποτυπωμα. Και στην τελικη μπορουν οι ενοικοι να χαλασουν την ηρεμια των φιλοξενουμενων μεσω airbnb και να παρεις χαμηλη βαθμολογια..
christakos07 Δημοσ. 10 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 10 Ιουλίου 2019 2 ώρες πριν, VonLoutsos είπε Δεν νομίζω οτι μπορούν να μην επιτρέψουν σε κάποιον να διαθέσει το διαμέρισμά του όπως επιθυμεί. Και δικαστικά να το πάνε, με ποιά δικαιολογία; Αν είναι καθόλα νόμιμος δεν βλέπω να υπάρχει θέμα. @tz3s Καθ' όλα νόμιμος μέχρι να σκάσει η αστυνομία στους επισκέπτες για διατάραξη κοινής ησυχίας, ακόμη και στον παραμικρό θόρυβο. Είναι πολύ λεπτό το ζήτημα.
k_w_t Δημοσ. 10 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 10 Ιουλίου 2019 1 ώρα πριν, christakos07 είπε Καθ' όλα νόμιμος μέχρι να σκάσει η αστυνομία στους επισκέπτες για διατάραξη κοινής ησυχίας, ακόμη και στον παραμικρό θόρυβο. Είναι πολύ λεπτό το ζήτημα. Προσφατο σκηνικο σε πολυκατοικια στην γειτονια μου. Ισογειο διαμερισμα airBnB . Εφεραν 3 φορες αστυνομια για διαταραξη. Την επομενη πηγαν ολοι οι ενοικοι στο τμημα και εκαναν μυνηση. Εσκασε απογευματακι 16:45 περιπολικο και εκεινη την ωρα τραγουδαγανε (κατι σουρωμενοι Ρωσοι ηταν) τους εβγαλε στο πεζοδρομιο. Τους ενημερωσε να καλεσουν τον ιδιοκτητη να τους βρει αλλο διαμέρισμα γιατι στην πολυκατοικια εχουν προβλημα.. Τσαμπουκα οι Ρωσοι και ολοι παρεακι στο τμημα. Απο τοτε δεν εχω να μπαινει κανενας στο διαμερισμα.. Εμαθα οτι ηταν επιμισθωση (το εχει νοικιασει καποιος και το εβγαλε στην πλατφορμα) οχι ιδιόκτητο ... 1
tz3s Δημοσ. 10 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 10 Ιουλίου 2019 4 ώρες πριν, VonLoutsos είπε Δεν νομίζω οτι μπορούν να μην επιτρέψουν σε κάποιον να διαθέσει το διαμέρισμά του όπως επιθυμεί. Και δικαστικά να το πάνε, με ποιά δικαιολογία; Αν είναι καθόλα νόμιμος δεν βλέπω να υπάρχει θέμα. @tz3s Εννοω αυτο ακριβως. Οτι νομικα, μονο μεσω δικαστηριου αμα καταφερουν κατι καθως το καταστατικο θελει παμψηφει για να αλλαξει. Αλλα θα εχει θεματα οπως οι ιστοριες που ακολουθησαν... Καλως ή κακως δεν ειναι ολες οι περιοχες για τουρισμο... Και πιο συγκεκριμενα, δεν ειναι ολοι οι συνανθρωποι το ιδιο με μας. Ο καθενας τις ιδιαιτεροτητες του...
pontez2 Δημοσ. 26 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 26 Ιουλίου 2019 (επεξεργασμένο) Αντε να ξεκαθαρίσει επιτέλους το πράγμα, να επανέλθει η αγορά https://www.dikaiologitika.gr/eidhseis/koinonia/264134/safari-gia-35-000-paranoma-airbnb-oi-kanones-pou-eksetazei-to-ypourgeio-tourismoy Το ζήτημα των περιορισμών στις βραχυχρόνιες μισθώσεις τέθηκε επί τάπητος στη συνάντηση της ΠΑΣΥΔΑ με τον υπουργό Τουρισμού. Συγκεκριμένα συζητήθηκαν τα εξής ενδεχόμενα: Να απαγορεύεται η βραχυχρόνια μίσθωση άνω των δύο ακινήτων ανά αριθμό φορολογικού μητρώου δικαιούχου εισοδήματος Να μην επιτρέπεται η μίσθωση ακινήτου για πάνω από 90 ημέρες ανά ημερολογιακό έτος. Για να μπορέσει κάποιος ενοικιαστής να μισθώσει το ακίνητο για περισσότερες από 90 ημέρες να αποδεικνύεται ότι το συνολικό του εισόδημα από την ενοικίαση ακινήτων μέσω Airbnb ή παρόμοιας πλατφόρμας δεν ξεπερνά τα 12.000 ευρώ ανά έτος Τα παραπάνω ισχύουν σε αρκετές Ευρωπαικές χωρες πλέον και όσοι ειναι σωστοί airbnbαδες μια χαρά βγάζουν εισόδημα Επεξ/σία 26 Ιουλίου 2019 από pontez2
tz3s Δημοσ. 26 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 26 Ιουλίου 2019 2 ώρες πριν, pontez2 είπε Αντε να ξεκαθαρίσει επιτέλους το πράγμα, να επανέλθει η αγορά https://www.dikaiologitika.gr/eidhseis/koinonia/264134/safari-gia-35-000-paranoma-airbnb-oi-kanones-pou-eksetazei-to-ypourgeio-tourismoy Το ζήτημα των περιορισμών στις βραχυχρόνιες μισθώσεις τέθηκε επί τάπητος στη συνάντηση της ΠΑΣΥΔΑ με τον υπουργό Τουρισμού. Συγκεκριμένα συζητήθηκαν τα εξής ενδεχόμενα: Να απαγορεύεται η βραχυχρόνια μίσθωση άνω των δύο ακινήτων ανά αριθμό φορολογικού μητρώου δικαιούχου εισοδήματος Να μην επιτρέπεται η μίσθωση ακινήτου για πάνω από 90 ημέρες ανά ημερολογιακό έτος. Για να μπορέσει κάποιος ενοικιαστής να μισθώσει το ακίνητο για περισσότερες από 90 ημέρες να αποδεικνύεται ότι το συνολικό του εισόδημα από την ενοικίαση ακινήτων μέσω Airbnb ή παρόμοιας πλατφόρμας δεν ξεπερνά τα 12.000 ευρώ ανά έτος Τα παραπάνω ισχύουν σε αρκετές Ευρωπαικές χωρες πλέον και όσοι ειναι σωστοί airbnbαδες μια χαρά βγάζουν εισόδημα Αυτο υπαρχει εδω και 2 χρονια σχεδον... Το θεμα ειναι ποτε θα ισχυσει
Mixalis9222 Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2020 Γεια σας .Θα ήθελατη βοήθεια-συμβουλη σας για ένα θέμα σχετικα με μια κράτηση σε σπίτι airbnb. Κλείνω σπιτι στη βιεννη για 4 βράδια απο 30/12/19 έως 1/1/20 και ένα 2ο σπιτι για 2/1/20 λογω μεγαλης πληρότητας. 2 ωρες πριν την πτήση μου Και ενώ βρισκόμουν στο αεροδρόμιο έχοντας ενημέρωση από τη προηγούμενη μέρα τον οικοδεσπότη για την ωρα άφιξης μου Και πτήσης μου δέχομαι μήνυμα ακυρωσης απο τον οικοδεσπότη λόγω βλάβης στους σωλήνες του σπιτιού. Επικοινωνώ με την airbnb Και με βεβαιώνει πως θα μου βρει κατάλυμα. Φτάνω βιεννη βραδυ και μ στέλνει links με πανάκριβα καταλύματα στα οποία δεν είχα την οικονομική δυνατότητα να μείνω. Μετα απο πολλά τηλεφωνήματα και μηνύματα βρίσκω το πρωί σπιτι με 116 ευρω 2 βραδια. Το κλείνω, πληρώνω και δέχομαι τηλέφωνο πως ακυρώθηκε και μήνυμα οικοδεσπότη πως έκανε λαθος με το ημερολόγιο του. Μου προσφέρει 250 ευρώ κουπόνι μετα απο πολυωρους τσακωμούς στο τηλέφωνο με την airbnb. Μου στέλνει links με ξενοδοχεία όπου 31 βραδυ είχε 259 ευρω και τις υπόλοιπες μέρες από 100 ευρω τη βραδια. Τα υπόλοιπα είχαν για 31 Οχι ομως για 1 του μηνα. Και το τρίτο link είχε για 1 άλλα Οχι για 31. Δηλαδή κάθε μέρα επρεπε να κάνω check in Και check out Σε διαφορετικά καταλύματα. Δυστυχώς δεν είχα λεφτά μέσα στη καρτα, είχα μονο μετρητα καθως μου ειχαν τραβηξει ηδη 320 ευρω τα οποία θα έμπαιναν σε 15 εργάσιμες. Φυσικα μου καυεστρεψαν τις διακοπες...Μπορώ να κανω κατι Η να κινηθώ νομικά εναντίον κάποιου η δε θα βγαλω ακρη.;; 1
Doubt Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2020 10 ώρες πριν, Mixalis9222 είπε Γεια σας .Θα ήθελατη βοήθεια-συμβουλη σας για ένα θέμα σχετικα με μια κράτηση σε σπίτι airbnb. Κλείνω σπιτι στη βιεννη για 4 βράδια απο 30/12/19 έως 1/1/20 και ένα 2ο σπιτι για 2/1/20 λογω μεγαλης πληρότητας. 2 ωρες πριν την πτήση μου Και ενώ βρισκόμουν στο αεροδρόμιο έχοντας ενημέρωση από τη προηγούμενη μέρα τον οικοδεσπότη για την ωρα άφιξης μου Και πτήσης μου δέχομαι μήνυμα ακυρωσης απο τον οικοδεσπότη λόγω βλάβης στους σωλήνες του σπιτιού. Επικοινωνώ με την airbnb Και με βεβαιώνει πως θα μου βρει κατάλυμα. Φτάνω βιεννη βραδυ και μ στέλνει links με πανάκριβα καταλύματα στα οποία δεν είχα την οικονομική δυνατότητα να μείνω. Μετα απο πολλά τηλεφωνήματα και μηνύματα βρίσκω το πρωί σπιτι με 116 ευρω 2 βραδια. Το κλείνω, πληρώνω και δέχομαι τηλέφωνο πως ακυρώθηκε και μήνυμα οικοδεσπότη πως έκανε λαθος με το ημερολόγιο του. Μου προσφέρει 250 ευρώ κουπόνι μετα απο πολυωρους τσακωμούς στο τηλέφωνο με την airbnb. Μου στέλνει links με ξενοδοχεία όπου 31 βραδυ είχε 259 ευρω και τις υπόλοιπες μέρες από 100 ευρω τη βραδια. Τα υπόλοιπα είχαν για 31 Οχι ομως για 1 του μηνα. Και το τρίτο link είχε για 1 άλλα Οχι για 31. Δηλαδή κάθε μέρα επρεπε να κάνω check in Και check out Σε διαφορετικά καταλύματα. Δυστυχώς δεν είχα λεφτά μέσα στη καρτα, είχα μονο μετρητα καθως μου ειχαν τραβηξει ηδη 320 ευρω τα οποία θα έμπαιναν σε 15 εργάσιμες. Φυσικα μου καυεστρεψαν τις διακοπες...Μπορώ να κανω κατι Η να κινηθώ νομικά εναντίον κάποιου η δε θα βγαλω ακρη.;; Πω πω φρίκη... Αυτό είναι το "Μόνος στη Βιέννη" λέμε... Να διαβάσεις τους όρους χρήσεις και τα νομικά του airbnb και να ρωτήσεις δικηγόρο. (μόλις έριξα μια ματιά, αρμόδια είναι τα δικαστήρια της Ιρλανδίας) Δες κι εδώ https://ec.europa.eu/consumers/odr/main/index.cfm?event=main.home2.show&lng=EL 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα