antonis_peros Δημοσ. 20 Ιουνίου 2017 Δημοσ. 20 Ιουνίου 2017 Καλησπέρα σε όλους εδώ στο φόρουμ! Έχω 4 ενοικιαζόμενα δωμάτια σε νησί τα οποία μέχρι στιγμής τα νοικιαζα σε στρατιωτικούς ή οικογένειες. Φέτος η σεζόν τα βρήκε ξενοικιαστα και έτσι μιας και εδώ στο εξωτερικό που μένω είναι αρκετά δημοφιλής το airbnb σκεφτόμουν να τα νοικιαζω έτσι για την περίοδο του καλοκαιριού. Ποια η γνώμη σας για αυτό; Έχει ξανά δουλέψει κανείς από εσάς με το airbnb; Σε περίπτωση που τα καταχωρήσω και βρεθεί ενοικιαστής τι θα πρέπει να κάνω εγώ σαν οικοδεσποτης; Ποιες οι υποχρεώσεις μου; Ευχαριστώ σε όποιον βρει χρόνο να μου απαντήσει! 1
paylidis Δημοσ. 20 Ιουνίου 2017 Δημοσ. 20 Ιουνίου 2017 Σε πρώτη φάση θα πρέπει σίγουρα να φροντίσεις να εχεις καποιον που θα αναλαμβάνει την καθαριότητα τους, τον ελεγχο οτι ολα ειναι οκ και φυσικά το check in - check out. Εαν δεν εχεις καποιο να το κάνει τσαμπα ή με ελάχιστα σκέψου, Αξιζει; Επισης εχει διαφορά εαν ειναι στην Μυτιλήνη ή στη Μυκονο...
antonis_peros Δημοσ. 20 Ιουνίου 2017 Μέλος Δημοσ. 20 Ιουνίου 2017 Ευχαριστώ πολύ για την απάντηση! Θα βρίσκομαι εγώ στο νησί όλο το καλοκαίρι, το ίδιο και οι γονείς μου, οπότε θα υπάρχει σίγουρα κάποιος να καθαρίζει και να αναλαμβάνει να ελέγχει αν είναι όλα εντάξει στα δωμάτια χωρίς κάποιο κόστος. Τώρα εγώ σαν οικοδεσποτης τι θα πρέπει να κάνω όταν κλείσει κάποιος ένα δωμάτια; Πέρα από το ότι πρέπει να είμαι εκεί μόλις φτάσει μα του δώσω τα κλειδιά. Πχ αν κάποιος μείνει στο δωμάτιο για 3-4 μέρες εγώ θα πρέπει να πάω να αλλάξω σεντόνια, να πάρω πετσέτες όπως σε ένα ξενοδοχείο ή απλά θα τα έχω όλα αυτά σε ένα συρτάρι και θα μπορεί πχ ο ενοικιαστής να αλλάξει σεντόνι κάποια στιγμή αν θέλει; Επίσης το νησι είναι η ρόδος!
paylidis Δημοσ. 20 Ιουνίου 2017 Δημοσ. 20 Ιουνίου 2017 Δεν χρειαζεται να κανεις καθημερινη καθαριοτητα. Οσες φορες εχω μείνει ήταν σα να νοικιαζω δικο μου σπίτι και να εχω εγω την ευθυνη. Εσυ πρεπει να το παραδίδεις καθαρό στον εκαστοτε ενοικιαστη, αν θα δωσεις και άλλο ενα σετ σεντονια πετσετες μονο θετικο ειναι για σενα! Η ρόδος εχει Potential για airbnb αλλα και πολύ ανταγωνισμό στις τιμές με τα ξενοδοχεία (εχει πολλα οικονομικά καταλύματα)...
Baator Δημοσ. 22 Ιουνίου 2017 Δημοσ. 22 Ιουνίου 2017 Τα εισοδήματα αυτά πως ακριβώς δηλώνονται; Πες έχω εγώ 2 σπίτια και αποφασίζω να τα βάλω μόνιμα στο AirBnB. Πως είμαι νόμιμος με την εφορία;
Pablo_Hasan Δημοσ. 22 Ιουνίου 2017 Δημοσ. 22 Ιουνίου 2017 υπάρχει σχετικός κωδικός που δηλώνονται τα εισοδήματα απο airbnb, ρωτα σε λογιστή, η φορολογία ειναι 15% μέχρι 12.000€. https://www.taxheaven.gr/laws/circular/view/id/25537 1
katz Δημοσ. 22 Ιουνίου 2017 Δημοσ. 22 Ιουνίου 2017 Μεχρι στιγμης επικρατει μπαχαλο. Εγω ξερω πολλους που νοικιαζουν και κανενας μα κανενας δεν δηλωνει τιποτα.
Pablo_Hasan Δημοσ. 22 Ιουνίου 2017 Δημοσ. 22 Ιουνίου 2017 Γιατί πληρώνει φόρους ή AirBnB; Ευρωπαϊκή έδρα στην Ιρλανδία που χρησιμοποιεί double irish σύστημα... Τίποτα δεν πληρώνουν σε καμία ευρωπαϊκή χώρα.
tsioulak Δημοσ. 25 Ιουνίου 2017 Δημοσ. 25 Ιουνίου 2017 υπάρχει σχετικός κωδικός που δηλώνονται τα εισοδήματα απο airbnb, ρωτα σε λογιστή, η φορολογία ειναι 15% μέχρι 12.000€. https://www.taxheaven.gr/laws/circular/view/id/25537 Όσο και ο φορος ενοικιου δηλαδη;
torq Δημοσ. 1 Αυγούστου 2017 Δημοσ. 1 Αυγούστου 2017 Έκλεισα πρώτη φορά με Airbnb και από εχθές το βράδυ είμαι σε αναμονή, pending..... Τι γίνεται τώρα, πόσο περιμένω; Υπάρχει ενδεχόμενο να μου ρίξουν άκυρο στην κράτηση;
Conan2046 Δημοσ. 8 Αυγούστου 2017 Δημοσ. 8 Αυγούστου 2017 Πρώτη φορά δοκίμασα κι εγώ να κάνω κράτηση με την airbnb κυρίως επειδή δεν έβρισκα κάτι μέσω του booking και άλλων παρόμοιων σελίδων. Σαν πρώτη διαπίστωση θα έλεγα ότι πολλοί δεν έχουν απλώς ένα σπίτι που παραχωρούν αλλά ολόκληρα διαμερίσματα, συγκροτήματα ακόμα και με πισίνες, εστιατόρια και άλλες εγκαταστάσεις και που πλέον δεν φαίνονται σε πλατφόρμες όπως η booking. προφανώς αυτές είναι και στο όριο της νομιμότητας και δημιουργούν σίγουρα αθέμιτο ανταγωνισμό. Αυτό σαν παρατήρηση. Σε μένα μου έτυχε το εξής: Στέλνω την πρώτη αίτηση και μου στέλνει μήνυμα ότι δυστυχώς για τις ημερομηνίες δεν υπάρχει διαθέσιμο δωμάτιο, τις είχα γράψει και ένα ευγενικό μήνυμα, υπέθεσα ότι επειδή η περιγραφή ήταν στα γερμανικά προτιμούσε ξένους τουρίστες. Στέλνω δεύτερο αίτημα σε άλλο πρόσωπο (με ελληνική περιγραφή αν έχει σημασία) και μου στέλνει το ίδιο μήνυμα ότι δεν υπάρχουν διαθέσιμα δωμάτια. Τι ακριβώς συμβαίνει;
Ψιτ Δημοσ. 8 Αυγούστου 2017 Δημοσ. 8 Αυγούστου 2017 γιατί δεν ψάχνεις για τις συγκεκτιμένες ημερομηνίες που ενδιαφέρεσαι;
Conan2046 Δημοσ. 8 Αυγούστου 2017 Δημοσ. 8 Αυγούστου 2017 γιατί δεν ψάχνεις για τις συγκεκτιμένες ημερομηνίες που ενδιαφέρεσαι; Για τις συγκεκριμένες έψαχνα. Υπήρχε διαθεσιμότητα και έστειλα αίτημα το οποίο απέρριψαν με την δικαιολογία που είπα.
Pablo_Hasan Δημοσ. 8 Αυγούστου 2017 Δημοσ. 8 Αυγούστου 2017 μπορεί να μην τους γεμίζεις το μάτι, έχεις αρκετά reviews; 1
Conan2046 Δημοσ. 8 Αυγούστου 2017 Δημοσ. 8 Αυγούστου 2017 Κανένα review, πρώτη φορά είπα να το χρησιμοποιήσω και δεν φανταζόμουν ότι είχε τέτοιες ιδιαιτερότητες.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα