Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Το τωρινό μου σύστημα είναι το παρακάτω (το είχα πάρει το 2011 τον Αύγουστο.).

Case (Κουτί):   Thermaltake Commander MS-I vn400a1w2n Middle Tower

PSU (Τροφοδοτικό & Watt): Xilence Power Supply 550W

Motherboard (Μητρική): GA-970A-UD3

CPU (Κεντρικός επεξεργαστής): AMD Phenom II X6 [email protected]

RAM (Μνήμη συστήματος): 2x4gb,  Kingston Hyper X DDR3 1600mhz

GPU (Κάρτα γραφικών): MSI Geforce GTX 650 Ti Boost 2gb

Monitor/Resolution (Οθόνη/Ανάλυση): έχω μια 26" samsung syncmaster Full HD

Με ενδιαφέρει να πάω σε αναβάθμιση με βάση τους νέους επεξεργαστές (έχω μια τάση να προτιμήσω να παραμείνω σε amd δεν ξέρω τι θα μου προτείνεται εδώ.)

i) Το ποσό που διαθέτουμε: 380 ευρώ

ii) Tη χρήση του υπολογιστή (Fifa, PES, Dark souls και άλλα διάφορα )

iii) Ειδικά προγράμματα που θα χρησιμοποιηθούν: (Unreal Engine, Visual Studio)

iv) Στη σύνθεση θέλουμε να συμπεριληφθεί οθόνη? Αν όχι ποια οθόνη έχουμε? Υπάρχει πιθανότητα για μελλοντική αγορά άλλης? (Υπάρχει ήδη 26" Samsung Syncmaster Full HD και μελλοντικά θα πάω προς 4Κ δεν ξέρω αν θα είναι monitor η τηλεόραση.)

v) Στη σύνθεση θέλουμε να συμπεριληφθούν και πληκτρολόγιο,ηχεία,ποντίκι? υπάρχει ήδη

vi) Το Hardware-περιφερειακά-οθόνη που θέλουμε να αγοράσουμε, θέλουμε να είναι από ένα κατάστημα (διευκρινίστε ποιο) ή επιθυμούμε την αγορά από διαφορετικά καταστήματα? (Ότι συμφέρει καλύτερά από τιμές.)

vii) Επιθυμούμε να συναρμολογηθεί το σύστημα στο κατάστημα (στην περίπτωση που δεν γνωρίζουμε πως να το συναρμολογήσουμε) ή το σύστημα θα στηθεί από τον ενδιαφερόμενο? (Θα συναρμολογηθει στο κατάστημα κατόπιν συνεννόησης.)

viii) Επιθυμούμε λειτουργικό σύστημα? Αν ναι ποιο? (Υπάρχει ήδη Windows 10)

ix) Στο νέο σύστημα θα γίνουν πιθανές μελλοντικές αναβαθμίσεις στο Hardware? Αν ναι, υπάρχει πιθανότητα για διπλές κάρτες γραφικών (sli/crossfire)? -> Μελλοντικές αναβαθμίσεις θα υπάρξουν σίγουρα . Μονη κάρτα γραφικών (όχι SLI) και κάποια οθόνη (η τηλεόραση?) 4Κ.

x) Θα γίνει oc στο CPU (επεξεργαστής)? Αν ναι σε τί μέγεθος? (μικρό, μεσαίο, μεγάλο) -> Όχι

xi) Θα γίνει oc στη GPU (κάρτα γραφικών)? Αν ναι θα γίνει με πείραγμα της τάσης για stability (μεγάλο oc) ή απλά θα ανεβάσετε λίγο τις συχνότητες με stock voltage? -> Όχι

xii) Αναφέρετε αν θα χρησιμοποιήσετε ή όχι κάποιο κομμάτι Hardware από άλλο/παλιό σύστημα: Επιθυμώ να κρατήσω τα υπάρχοντα Case, PSU, GPU και σκληρούς δίσκους οπότε αυτά που ψάχνω είναι ένα κάλο combo CPU, MOBO, RAM.

Δημοσ.

Μολις βρεις να πουλησεις τα παλια κομματια(μητρικη-ραμ-επεξεργαστη), ξανα μπες κατευθειαν εδω και πες μας το συνολικο ποσο γιατι μπορεις να παρεις και καλυτερη καρτα γραφικων με τα παρα πανω φραγκακια...

Η γνωμη μου βεβαια.... Εκτος κι αν τα προοριζεις για αλλου... :-)

Τωρα σου χωραει χοντρικα ενας 1400amd  μια b350 και κανα 16ρι gb ραμ που παιζεται βεβαια γιατι αν πας σε 8gb και προσθεσεις τα ρεστα με τα λεφτα απο το παλιο συστημα βγαινει και μια συμπαθητικη καρτουλα για να δεις το φως σου που λεμε καλυτερα....

Δημοσ.

@ZELEMOTH Βασικα σκεφτομουνα να εστηνα ενα μηχανηματακι με αυτα τα τρια που λες αλλα αν η τιμη που πιανουν ειναι καλη μπορει και να τα εδινα . Ποσο λες να πιασουν αυτα?

Δημοσ.

Απο 100-120 για να φυγουν και πιο ανετα αλλα ρωτα για πιο επισημα εδω γι αυτο. Θα σου απαντησουν κατευθειαν οι συμφορουμιτες αλλα κοιτα να σου απαντησουν κανα 2-3 γιατι παιζουν και ζονγκ στο παιχνιδι! :-D

http://www.insomnia.gr/topic/501899-%CF%80%CF%8C%CF%83%CE%BF-%CE%BD%CE%B1-%CF%80%CE%BF%CF%85%CE%BB%CE%AE%CF%83%CF%89-%CE%B1%CE%B3%CE%BF%CF%81%CE%AC%CF%83%CF%89-%CE%AD%CE%BD%CE%B1/page-1056

Δημοσ.

Απο 100-120 για να φυγουν και πιο ανετα αλλα ρωτα για πιο επισημα εδω γι αυτο. Θα σου απαντησουν κατευθειαν οι συμφορουμιτες αλλα κοιτα να σου απαντησουν κανα 2-3 γιατι παιζουν και ζονγκ στο παιχνιδι! :-D

http://www.insomnia.gr/topic/501899-%CF%80%CF%8C%CF%83%CE%BF-%CE%BD%CE%B1-%CF%80%CE%BF%CF%85%CE%BB%CE%AE%CF%83%CF%89-%CE%B1%CE%B3%CE%BF%CF%81%CE%AC%CF%83%CF%89-%CE%AD%CE%BD%CE%B1/page-1056

Μπα κοιτα με 100 δεν θα τα εδινα καλυτερα να τα κρατησω να στησω κανενα μηχανηματακι να το παω στο χωριο να βρισκεται οταν πηγαινω εκει :-)

Δημοσ.

Κοιτα να δεις, εγω πουλαω fx8350 + asus 970 aura + 8gb ram, καινουργια (6 μηνων ειναι) με εγγυησεις 200€ και θα λεγα οτι ειναι και πολλα. Οποτε αμα τα δικα σου ειναι εκτος εγγυησης, ε ποσο να πανε? 

Δημοσ.

Κοιτα να δεις, εγω πουλαω fx8350 + asus 970 aura + 8gb ram, καινουργια (6 μηνων ειναι) με εγγυησεις 200€ και θα λεγα οτι ειναι και πολλα. Οποτε αμα τα δικα σου ειναι εκτος εγγυησης, ε ποσο να πανε? 

Σωστη η λογικη σου αλλα προτιμαω να τα κρατησω , παρα να τα σκοτωσω για 100 ευρω,  για να τα χρησιμοποιησω μελλοντικα.

Δημοσ.

Πάντως σε monitor να πας και όχι σε τηλεόραση.

Για την αναβάθμιση θα άλλαζα και τροφοδοτικό με κάτι ποιοτικότερο εφόσον πας σε νέα πλατφόρμα. Για psu,cpu,m/b, ram 8gb φτάνεις το budget που έχεις ορίσει. Από κει και πέρα ανάλογα με το κασέ σου επιλέγεις gpu (με την φθηνότερη επιλογή να είναι αυτή τη στιγμή η gtx1050ti).

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ποιες ram; Sorry δεν βλέπω... Εγώ είδα μόνο το combo στα 259€+30€ τα μεταφορικά. Το ίδιο combo εδώ κάνει μόλις 10€ παραπάνω  https://www.skroutz.gr/s/11224251/Asus-Prime-B350-Plus.html + https://www.skroutz.gr/s/11139195/AMD-Ryzen-5-1500X.html?from=catspan&keyphrase=r5+1500x

Επεξ/σία από tanasen01

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...