Προς το περιεχόμενο

Αποκαλύφθηκαν τα μοντέλα της σειράς επεξεργαστών EPYC της AMD που έχουν έως και 32 πυρήνες

voltmod

Προτεινόμενες αναρτήσεις

cabdic με σένα συμφωνώ έχεις δίκιο...

με τον προηγούμενο ε... χαχαχαχαχαχ (συγνώμη για το οφτοπικ σχετικά με τους "καλύτερους φίλους" αλλά δεν άντεξα... φαντάζομαι δεν θα είμαι και ο μόνος.. άντε βγάλε άκρη τώρα... τεσπα... im out...

• Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

και μετα το χθεσινο show εχουμε και λεμε 

σχεδον το 95% της αγορας των datacenter γυρισαν ηδη σε amd 

σχεδον ολοι οι μεγαλο παικτες εχουν ηδη στα σκαρια epyc datacenters 

ΟΛΟΙ οι software παικτες εχουν ηδη support για τους epyc 

η απαντηση της intel?

With our next-generation Xeon Scalable processors, we expect to continue offering the highest core and system performance versus AMD. AMD’s approach of stitching together 4 desktop die in a processor is expected to lead to inconsistent performance and other deployment complexities in the data center.

το 4chan θα εδινε καλυτερη απαντηση απο αυτο κυριολεκτικα ομως αυτη η απαντηση ηταν shitposting

και μετα το χθεσινο show εχουμε και λεμε 

σχεδον το 95% της αγορας των datacenter γυρισαν ηδη σε amd 

σχεδον ολοι οι μεγαλο παικτες εχουν ηδη στα σκαρια epyc datacenters 

ΟΛΟΙ οι software παικτες εχουν ηδη support για τους epyc 

η απαντηση της intel?

With our next-generation Xeon Scalable processors, we expect to continue offering the highest core and system performance versus AMD. AMD’s approach of stitching together 4 desktop die in a processor is expected to lead to inconsistent performance and other deployment complexities in the data center.

• Like 2

Ενω η ιντελαρα που αλλαξε το ringbus σε mesh και το latency αναμεσα στους cores πηγε στα 100ns και αλλαξε και την cache, ολα θα ειναι κομπλε σου λεω!! :P

• Like 2

Να το βάλω και εδώ μιας και εδώ είναι το θέμα των NAPLES .

Βγήκε η πλατφόρμα EPYC στην αγορά με 32cores/64threads με 128 PCI-E LANES και με 2TB DDR4 RAM υποστήριξη σε 8 κανάλια ανά socket !!!!

Στην παρουσίαση συνέδεσαν  24 M2 NVME SSD της SAMSUNG για να πάρουν το τρελό αποτέλεσμα που φαίνεται παρακάτω !!!

epyc-storage-demo-645x510.jpg

HPE_Cloudline_CL3150-645x462.jpg

epyc-storage-demo2-645x282.jpg

samsung-ssd-1725a-645x339.jpg

Η πλατφόρμα αυτή είναι το πιο γερό χαστούκι στην Ιστορία απέναντι στην Intel , μετά την παρουσίαση το 2003 των ATHLON 64 ....

Λέγεται πως όλοι οι μεγάλοι παίκτες της αγοράς στρέφονται στην AMD , σε μια αγορά που παίζουν 30δις $$$ !!!!

Στην intel από εχθές πρέπει να ακούν Αννούλα .... :P :P :P

https://www.youtube.com/watch?v=ZwGMHyErJeM

Θέλετε να μιλήσετε ξανά για gaming και I7 4/8cores σε αυτό το θέμα ???

• Like 1

Τελικά κάποιος έμπειρος εδώ μέσα αντί να γράφει επιδυκνείοντας γνώσεις κάνοντας search στο google δε μας λέει σε ποιους απευθύνεται η συγκεκριμένη σειρά επεξργαστών? Έχει κανείς ιδέα τι σημαίνει να στήσεις ένα ακριβό σύστημα για ρεντερινγκ που μόνο εκεί απευθύνεται αυτή σειρά? έχει ιδέα κανείς ότι επενδύοντας ένα σημαντικό ποσό κάποιων χιλιάδων ευρώ σημαίνει ότι γίνεται για σοβαρό σκοπό και ρέντερινγκ ωρών ημερών η εβδομάδων? 

η amd δεν μας έχει συνηθίσει σε αξιοπιστία και σταθερότητα για τέτοιες εργασίες.. γιατί δηλαδή θα πρέπει τώρα να έχει αλλάξει η ποιότητα της? εδώ επί μονίμου βάσεως με προιόντα 100-200 ευρώ και είχε σοβαρότατο πρόβλημα σε συμβατότητα σταθερότητα και ποιοτικό αποτέλεσμα και θα εμπιστευτεί κανείς να στήσει σύστημα χιλιάδων ευρώ στηριζόμενος σε amd?

Και τέλος πάντων ακόμη και οι xeon επεξεργαστές προορίζονται για κάποιες βαριές εργασίες prerender / preview και ποτέ για τελικό αποτέλεσμα... Για αυτό υπάρχουν τα renderfarms επι ενοικίαση και όλοι οι σοβαροί επαγγελματίες και οι κινηματογραφικές παραγωγές δεν έχουν δικά τους συστήματα για να κάνουν ρέντερ... συνεργάζονται με μεγάλες εταιρίες ρεντερφαρμς για να κάνουν το τελικό αποτέλεσμα και που αποτελούντε από μερικές χιλιάδες επεξεργαστές...α... και πάντα αυοτί οι επεξεργαστές είναι της intel/nvidia και ουδέποτε της amd...

οπότε χαλαρώστε.. δεν πρόκειται τώρα στα ξαφνικά η amd να κάνει την διαφορά... να αγοράσεις amd για να τρέχεις benchmark Και να λες πόσο γρήγορος είσαι με λίγα λεφτά και ως εκεί.. για σοβαρή εργασία και εμπιστοσύνη πας πάντα σε intel και nvidia... 

ίσως μελλοντικά να αλλάξει το τοπίο... αλλά στο παρόν και όπως δείχνουν τα πράγματα δεν πρόκειται στο άμεσο μέλλον να δούμε καμία σοβαρή αλλαγή..

Server clusters για rendering ειναι 5% του μαρκετ των servers αν οχι λιγοτερο, με GPGPU γινεται πλεον rendering στα μεγαλυτερα studios, αλλα ακομα και εκει το market share ειναι αμελητέο.

Σε servers του στυλ blade, εκει ειναι το ψωμι και εκει κανουν απο VM instancing, Web hosting. Game servers, Fluid dynamic calculations, και ενα σορο αλλα πραγματα τα οποια δεν εχουν σχεση με το rendering.

η amd δεν μας έχει συνηθίσει σε αξιοπιστία και σταθερότητα για τέτοιες εργασίες.. γιατί δηλαδή θα πρέπει τώρα να έχει αλλάξει η ποιότητα της?

Για δωσε μας 2-3 παραδειγματα με προβληματα που ειχε το industry με τους Opteron

σοβαρότατο πρόβλημα σε συμβατότητα σταθερότητα και ποιοτικό αποτέλεσμα

Περα απο το προηγουμενο  "Provide source" τι εννοεις ποιοτικο αποτελεσμα? Σαν τα μερεμετια ενα πραγμα? θα μπρουσαν να βγουν καλυτερα? εκαναν λαθος υπολογισμους του Πι ή σταματουσαν στο στο εκατομυριοστό δεκαδικο?

Και τέλος πάντων ακόμη και οι xeon επεξεργαστές προορίζονται για κάποιες βαριές εργασίες prerender / preview και ποτέ για τελικό αποτέλεσμα... Για αυτό υπάρχουν τα renderfarms επι ενοικίαση και όλοι οι σοβαροί επαγγελματίες και οι κινηματογραφικές παραγωγές δεν έχουν δικά τους συστήματα για να κάνουν ρέντερ... συνεργάζονται με μεγάλες εταιρίες ρεντερφαρμς για να κάνουν το τελικό αποτέλεσμα και που αποτελούντε από μερικές χιλιάδες επεξεργαστές...α... και πάντα αυοτί οι επεξεργαστές είναι της intel/nvidia και ουδέποτε της amd...

Οχι, οχι ναι οχι οχι οχι.

Δεν εχεις ιδεα πως λειτουργει το industry απο την ελλαδα μεχρι και το hollywood. Εκτος απο τα animation studios (Να 'ναι 5-6 σοβαρα), τα οποια παραγγελνουν racks με 10δες tesla και ουτε που ξερουν τι CPU υπαρχει μεσα.

Οσο αναφορα τα υπολοιπα που λες τωρα, για πες μου το 2013 πχ τι επιλογες ειχαν για server grade CPUs? Οταν υπαρχει μονο η Intel στους servers, και το εμφανιζεις λες και υπηρχε επιλογη απο το industry αλλα διαλεξε τους Xeon της Intel ειναι τουλαχιστον αφελες.

Και για να μην ξεχασω, παρε και την τελευταια αξιοπιστια της Intel με bug εδω και ενα χρονο απο τουςSkylake..

https://arstechnica.com/information-technology/2017/06/skylake-kaby-lake-chips-have-a-crash-bug-with-hyperthreading-enabled/

"All Skylake and Kaby Lake processors appear to be affected, with one exception. While the brand-new Skylake-X chips still contain the flaw, their Kaby Lake X counterparts are listed by Intel as being fixed and unaffected."

"Short Loops Which Use AH/BH/CH/DH Registers May Cause Unpredictable System Behavior,"

"the recommendation is that hyperthreading be disabled in the system firmware."

• Like 1

Τελικά κάποιος έμπειρος εδώ μέσα αντί να γράφει επιδυκνείοντας γνώσεις κάνοντας search στο google δε μας λέει σε ποιους απευθύνεται η συγκεκριμένη σειρά επεξργαστών? Έχει κανείς ιδέα τι σημαίνει να στήσεις ένα ακριβό σύστημα για ρεντερινγκ που μόνο εκεί απευθύνεται αυτή σειρά? έχει ιδέα κανείς ότι επενδύοντας ένα σημαντικό ποσό κάποιων χιλιάδων ευρώ σημαίνει ότι γίνεται για σοβαρό σκοπό και ρέντερινγκ ωρών ημερών η εβδομάδων? 

η amd δεν μας έχει συνηθίσει σε αξιοπιστία και σταθερότητα για τέτοιες εργασίες.. γιατί δηλαδή θα πρέπει τώρα να έχει αλλάξει η ποιότητα της? εδώ επί μονίμου βάσεως με προιόντα 100-200 ευρώ και είχε σοβαρότατο πρόβλημα σε συμβατότητα σταθερότητα και ποιοτικό αποτέλεσμα και θα εμπιστευτεί κανείς να στήσει σύστημα χιλιάδων ευρώ στηριζόμενος σε amd?

οπότε χαλαρώστε.. δεν πρόκειται τώρα στα ξαφνικά η amd να κάνει την διαφορά... να αγοράσεις amd για να τρέχεις benchmark Και να λες πόσο γρήγορος είσαι με λίγα λεφτά και ως εκεί.. για σοβαρή εργασία και εμπιστοσύνη πας πάντα σε intel και nvidia... 

ίσως μελλοντικά να αλλάξει το τοπίο... αλλά στο παρόν και όπως δείχνουν τα πράγματα δεν πρόκειται στο άμεσο μέλλον να δούμε καμία σοβαρή αλλαγή..

Είτε είσαι νέος στους υπολογιστές είτε απλά δεν γνωρίζεις για το θέμα και αναμασάς μύθους. Πρέπει να ξυπνήσεις κάποια στιγμή στην πραγματικότητα. Το παραμυθάκι της μικρής αναξιόπιστης AMD που φτιάχνει τριτοκλασάτους επεξεργαστές για τις χώρες της πρώην σοβιετικής ένωσης με τον νεολληναρά να μην καταδέχετε ούτε να κοιτάξει μιάς και το Iphone του ειναι καλύτερο, απλά έχει τελειώσει, καιρός να το εμπεδώσεις μια και καλή.

http://www.anandtech.com/show/6421/inside-the-titan-supercomputer-299k-amd-x86-cores-and-186k-nvidia-gpu-cores

https://www.cnet.com/news/cray-supercomputer-taps-amd-16-core-processor/

Και για να μην ξεχασω, παρε και την τελευταια αξιοπιστια της Intel με bug εδω και ενα χρονο απο τουςSkylake..

https://arstechnica.com/information-technology/2017/06/skylake-kaby-lake-chips-have-a-crash-bug-with-hyperthreading-enabled/

"All Skylake and Kaby Lake processors appear to be affected, with one exception. While the brand-new Skylake-X chips still contain the flaw, their Kaby Lake X counterparts are listed by Intel as being fixed and unaffected."

"Short Loops Which Use AH/BH/CH/DH Registers May Cause Unpredictable System Behavior,"

"the recommendation is that hyperthreading be disabled in the system firmware."

Αμ το άλλο που το πάς, 10 χρόνια remote exploit bug και το έφτιαξαν πρίν ένα μήνα...

https://www.extremetech.com/computing/248919-major-intel-security-flaw-serious-first-thought

https://www.engadget.com/2017/05/02/intel-fixes-security-bug-affecting-business-pcs/

Η AMD για άλλη μια φορά πρωτοπόρα στο θέμα ασφάλειας.

http://www.networkworld.com/article/3204013/servers/epyc-win-for-amd-in-the-server-security-battle.html

https://www.youtube.com/watch?v=D8IQjjsghEI

• Like 1

Καλημέρα. Δεν θα αγόραζα πότε μου iphone καθαρά λόγο λογισμικού. Ποτέ δεν αναμασησα μύθους και γράψε Ζόγκος Νεκτάριος στο google να δεις ποιος είμαι. Στήνω μηχανήματα καθημερινά καθώς και έχω πελάτες που τους στηρίζω (δίκτυα με 50+ τερματικά κυρίως ναυτιλιακές εταιρείες) καθώς αυτό είναι το κύριο επάγγελμα μου.

30 χρόνια είμαι στον χώρο 20 χρόνια αγοράζω πουλάω και έχω καταστήματα με μεταχειρισμένα στον Πειραιά.

Δεν έχω το χρόνο και την πολυτέλεια να πειραματίζομαι για την κάθε εταιρία.

Όλες οι εταιρείες είναι καλές. Απλά. Προτιμώ πάντα το δοκιμασμένο προϊόν με την μικρότερη φυρα προβλημάτων.

Η συμβουλή μου δίχως να έχω κανένα απολύτως συμφέρον στους συμφορουμητες είναι μακριά από amd (προς το παρόν τουλάχιστον).

Και για να σου δώσω περισσότερη έμφαση για να εμπεδώσεις τη λογική μου τον 7700 αν θα τον προτιμήσω σε μηχάνημα μετά από 1-2 χρόνια αφού κυκλοφορήσει. Το έπιασες τώρα?

Όσο για το αν είμαι νεοελληναρας ποτέ δεν ξέρεις τι η ποιος είναι πίσω από το πληκτρολόγιο. Και η ζωή μικρή και γεμάτη εκπλήξεις!

Καλημέρα. Δεν θα αγόραζα πότε μου iphone καθαρά λόγο λογισμικού. Ποτέ δεν αναμασησα μύθους και γράψε Ζόγκος Νεκτάριος στο google να δεις ποιος είμαι. Στήνω μηχανήματα καθημερινά καθώς και έχω πελάτες που τους στηρίζω (δίκτυα με 50+ τερματικά κυρίως ναυτιλιακές εταιρείες) καθώς αυτό είναι το κύριο επάγγελμα μου.

30 χρόνια είμαι στον χώρο 20 χρόνια αγοράζω πουλάω και έχω καταστήματα με μεταχειρισμένα στον Πειραιά.

Δεν έχω το χρόνο και την πολυτέλεια να πειραματίζομαι για την κάθε εταιρία.

Όλες οι εταιρείες είναι καλές. Απλά. Προτιμώ πάντα το δοκιμασμένο προϊόν με την μικρότερη φυρα προβλημάτων.

Η συμβουλή μου δίχως να έχω κανένα απολύτως συμφέρον στους συμφορουμητες είναι μακριά από amd (προς το παρόν τουλάχιστον).

Και για να σου δώσω περισσότερη έμφαση για να εμπεδώσεις τη λογική μου τον 7700 αν θα τον προτιμήσω σε μηχάνημα μετά από 1-2 χρόνια αφού κυκλοφορήσει. Το έπιασες τώρα?

Όσο για το αν είμαι νεοελληναρας ποτέ δεν ξέρεις τι η ποιος είναι πίσω από το πληκτρολόγιο. Και η ζωή μικρή και γεμάτη εκπλήξεις!

Αυτα που ωριμαζουν με τον καιρο ειναι το software, οχι τα CPUs καθεαυτα, και τα motherboards ειναι που αποδεικνύονται πατατες ενίοτε, ειτε απο bugs στο software, το Bios, ειτε απο vrms και build quality. Δεν εχει να κανει με AMD και Intel το προβλημα σου, αλλα κυριως με τις MSI,ASUS,GIGABYTE κτλ. Κατα τ αλλα το CPU μενει σε γενικες γραμμες ιδιο στην αποδοση και στις θερμοκρασιες με την ημερα που βγηκε.

• 1 μήνα μετά...

O 1950x 16core και η μητρική της ashrock στην Γερμανία η την Γαλλία κοστίζουν 1395€ (1027€ + 368€) με τον ΦΠΑ στην Ελλάδα τα ίδια ακριβώς απλά 1650€ (1199 € +  451€) δηλαδή 255 € καπέλο.

Ομοίως μνημη, ssd και κάρτα γραφικών μπορούν να βρεθούν σε διαφορά τιμής αντίστοιχη. Πείτε μου για ποιο λόγο να πληρώσει κάποιος 20 με 25% παραπάνω για να τα αγοράσει από Ελλάδα όταν έχουν όλα εγγύηση ευρωπαϊκή και με 20€ κούριερ έρχονται όλα από εκεί.

Απλά ως ενημέρωση ....

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...