Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Επιτέλους! Καλά νέα για όσους πήραν τους Ryzen και τώρα τελευταία το μηχάνημα σέρνεται με τους 8 πυρήνες... Άντε να κανουν και καμία αναβάθμιση και αυτοί... :P

Πριν μας έφταιγε η Intel με τις 3 πλατφόρμες και τις τιμές στο Θεό... Τώρα αυτοί θα πάνε άνετα πάνω από το 1000ρικο και όλοι όσοι φώναζαν θα αρχίσουν να σφυρίζουν αδιάφορα... :ph34r:

Αυτό για όσους βιάζονται να βαπτίσουν τις εταιρείες "καλές" ή "κακές". Εϊναι θέμα θέσης, όχι καλοσύνης. Τώρα που η AMD έβγαλε κάτι πολύ καλό κάνει τα ίδια (και χειρότερα...) με την Intel. H άλλη έχει ξοδέψει χρήματα για την 7 σειρά και δεν τη παρατάει (έχει ήδη τρελά κεφάλαια) και στο τέλος το "κορόϊδο" ο καταναλωτής θα πρέπει να διαλέξει ποιος τον "γδύνει" καλύτερα... B)

Εεεεεε?????

Ξέρεις που απευθύνονται αυτά τα CPU ?

Ξέρεις πόσο κοστίζουν οι ανταγωνιστές τους ?

Πχ.

Intel Xeon E7-8800 v4  24 CORES LGA2011-1  $7174

http://www.cpu-world.com/CPUs/Xeon/Intel-Xeon%20E7-8890%20v4.html

• Like 1
  • Απαντ. 72
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

κλαίω ρε παιδια κλαίω, :')

μπηκα να διασκεδασω, δεν απογοητευτικα απο τα σχολια. καντε μια χαρη στην κοινότητα και οσοι θελετε να μιλήσετε για consumer cpus να τα γράψετε αλλου, και ας μηνουν μονο 5 και ουσιώδη σχολια μετα αντι για 45 και ασχετα :)

• Like 2
Δημοσ.

Από ότι λένε τα amd funboys θα αξιοποιούν στο μέλλον....όποτε πάρε ένα epyc να έχεις το κεφάλι σου ήσυχο....

Χαχαχα. Έτσι όπως πάμε θα τ'ακούσουμε και αυτό καμιά μέρα.

Το σχόλιο γίνεται ακόμα πιο EPYC με το ορθογραφικό λάθος.

Δημοσ.

Σταματήστε να κάνετε τους εξυπνάκηδες μερικοί και τους ξερόλες ! Μίλησε ο άλλος για gaming στους epyc , ε και ? Τι έγινε ? Ο καθένας μπορεί να λέει οτι γουστάρει αν ξέρετε κατι παραπάνω ενημερώστε αλλα μην κράζετε γαμω τον κομπλεξισμό σας μέσα!

• Like 1
Δημοσ.

Σταματήστε να κάνετε τους εξυπνάκηδες μερικοί και τους ξερόλες ! Μίλησε ο άλλος για gaming στους epyc , ε και ? Τι έγινε ? Ο καθένας μπορεί να λέει οτι γουστάρει αν ξέρετε κατι παραπάνω ενημερώστε αλλα μην κράζετε γαμω τον κομπλεξισμό σας μέσα!

Φίλε εχεις δίκιο αλλά σκέψου λίγο και κάποιους που έχουν γνώσεις πανω σε τέτοιου είδους επεξεργαστές και μπαίνουν μέσα να ενημερωθούν , να δουν κάτι καινούργιο και διαβάζουν οτι νάνε γιατί μερική... Τι να πω.

Εκτός και αν είναι σύστημα απο μερικούς να κάνουν τα θέματα καλοκαιρινά και να λένε αρλούμπες έτσι για να περνάει η ώρα

Δημοσ.

1) γιατι epyc και οχι epic?

2) ο 32κορ δεν φτανει ουτε καν το διπλασιο σε βατ του 8κορα;

3) τι μεγεθος εχει; 32κορ σιγουρα δεν χωρανς στο κλασικο.

Δημοσ.

Τελικά κάποιος έμπειρος εδώ μέσα αντί να γράφει επιδυκνείοντας γνώσεις κάνοντας search στο google δε μας λέει σε ποιους απευθύνεται η συγκεκριμένη σειρά επεξργαστών? Έχει κανείς ιδέα τι σημαίνει να στήσεις ένα ακριβό σύστημα για ρεντερινγκ που μόνο εκεί απευθύνεται αυτή σειρά? έχει ιδέα κανείς ότι επενδύοντας ένα σημαντικό ποσό κάποιων χιλιάδων ευρώ σημαίνει ότι γίνεται για σοβαρό σκοπό και ρέντερινγκ ωρών ημερών η εβδομάδων? 

η amd δεν μας έχει συνηθίσει σε αξιοπιστία και σταθερότητα για τέτοιες εργασίες.. γιατί δηλαδή θα πρέπει τώρα να έχει αλλάξει η ποιότητα της? εδώ επί μονίμου βάσεως με προιόντα 100-200 ευρώ και είχε σοβαρότατο πρόβλημα σε συμβατότητα σταθερότητα και ποιοτικό αποτέλεσμα και θα εμπιστευτεί κανείς να στήσει σύστημα χιλιάδων ευρώ στηριζόμενος σε amd?

Και τέλος πάντων ακόμη και οι xeon επεξεργαστές προορίζονται για κάποιες βαριές εργασίες prerender / preview και ποτέ για τελικό αποτέλεσμα... Για αυτό υπάρχουν τα renderfarms επι ενοικίαση και όλοι οι σοβαροί επαγγελματίες και οι κινηματογραφικές παραγωγές δεν έχουν δικά τους συστήματα για να κάνουν ρέντερ... συνεργάζονται με μεγάλες εταιρίες ρεντερφαρμς για να κάνουν το τελικό αποτέλεσμα και που αποτελούντε από μερικές χιλιάδες επεξεργαστές...α... και πάντα αυοτί οι επεξεργαστές είναι της intel/nvidia και ουδέποτε της amd...

οπότε χαλαρώστε.. δεν πρόκειται τώρα στα ξαφνικά η amd να κάνει την διαφορά... να αγοράσεις amd για να τρέχεις benchmark Και να λες πόσο γρήγορος είσαι με λίγα λεφτά και ως εκεί.. για σοβαρή εργασία και εμπιστοσύνη πας πάντα σε intel και nvidia... 

ίσως μελλοντικά να αλλάξει το τοπίο... αλλά στο παρόν και όπως δείχνουν τα πράγματα δεν πρόκειται στο άμεσο μέλλον να δούμε καμία σοβαρή αλλαγή..

Δημοσ.
μπλαμπλα

Φαντάζομαι εσύ θεωρείς και τους Ryzen "αποτυχία".

Επίσης θες να μου πεις ότι οι Xeon προορίζονται για rendering εργασίες;

• Like 1
Δημοσ.

Εχεις μπερδεψει τους gpu με τους cpu. Render θελει streamers (gpu cores) και οχι cpu cores που έχουν συνθετο και γενικης χρησης ινστεουκτιον σετ.

• Like 1
Δημοσ.

εχω βαρεθει να βλεπω ασχετες συγκρισεις.....!!   Ρε πατε καλα εδω μεσα?  εχετε συνειδηση του τι συγκρινετε?  

αλλο τα πορτοκαλια, αλλο οι μπανανες...!!   ημαρτον πια...!  

ΥΓ  καντε και συγκριση του 7700Κ με τον 6900Κ..!!  

και το ακρον αωτον αυτης της συγκρισης, θα ειναι οτι ο 7700Κ ειναι καλυτερος απο τον 6900Κ, επειδη ειναι πιο γρηγορος στα παιχνιδια!!   

ΗΜΑΡΤΟΝ....... τι διαβαζουμε....!!! 

ευτυχως υπαρχουν ακομα λογικοι ανθρωποι

Δημοσ.

είμαι έξυπνος και φαίνομαι μπλα,μπλα,...και...rendering εργασίες;

Βλέπω και την υπογραφή σου εσένα...

Βασικά για να κρίνεις κάτι πρέπει πρώτα να το δοκιμάσεις φίλε μου. Και εγώ πειραματόζωο δεν γίνομαι. Δεν έχω τίποτε με την amd. Πόσο καλά θα είναι θα δείξει ο χρόνος. Μετά από 2 με 3 χρόνια η αγορά θα δείξει πόσο καλός είναι. Φυσικά αν είναι καλός θα δώσουμε μια ευκαιρία στην επόμενη γενιά δειλά δειλά.

Τα φανταχτερά ονόματα οι διαφήμιση και τα benchmarks δεν μου λένε απολύτως τίποτα.

Προς το παρόν τα προηγούμενα χρόνια η amd μας έχει διδάξει το μακριά και αγαπημένοι.

Τώρα τι σημαίνει rendering xeon κλπ κλπ, αν θέλεις να μάθεις και που χρησιμεύει μπορείς να ψάξεις στον καλύτερο μας φίλο... Εκεί θα μάθεις πραγματικά πολλά πράγματα. Μην τον φοβάσαι καθόλου! Θέλει χρόνο υπομονή και ψυχραιμία.

• Like 1
Δημοσ.

Πολύ σωστός.

Στους Ryzen δεν ξέρω αν το έλυσαν το πρόβλημα αλλά αν όχι θα το κάνουν.

Το θέμα είναι ότι αν στους EPYC δεν υποστηρίζεται σωστά από την πρώτη στιγμή θα είναι μεγάλο φάουλ για την AMD ας ελπίσουμε ότι δεν θα κάνουν καμία γκάφα.

Δε νομιζω οτι θα κανουν το ιδιο λαθος, με δεδομενης της δυνατοτητας να μπουν σε ενα τετοιο mobo μια 10δα Gpus ή accelerators οπως Tesla Cards, ελπιζω να το εχουν φτιαξει σωστα για να μπορει να γινει assigned απο 1 ως 10 καρτες ανα VM.

PS: Αναρωτιεμαι αν το launch τους θα ειναι κατι περισσοτερο απο e-mails και presentations σε corporate IT departments.

http://www.tomshardware.com/news/amd-epyc-processor-models-pricing,34833.html

Μου αρεσει το οτι υπαρχουν και low core options για καποιον που χρειαζετε τα lanes ή τη Ram αλλα οχι την ισχη. Το θεμα ειναι τα ρολογια που βλεπω. Πρεπει να εχουν αρκετα μεγαλη διαφορα απο εναν Ryzen Core αλλιως στα 8c θα βλεπαμε ρολογια του 1700X και στα 16 cores τα ρολογια του Thread-reaper. 

• Like 1
Δημοσ.

Βλέπω και την υπογραφή σου εσένα...

Βασικά για να κρίνεις κάτι πρέπει πρώτα να το δοκιμάσεις φίλε μου. Και εγώ πειραματόζωο δεν γίνομαι. Δεν έχω τίποτε με την amd. Πόσο καλά θα είναι θα δείξει ο χρόνος. Μετά από 2 με 3 χρόνια η αγορά θα δείξει πόσο καλός είναι. Φυσικά αν είναι καλός θα δώσουμε μια ευκαιρία στην επόμενη γενιά δειλά δειλά.

Τα φανταχτερά ονόματα οι διαφήμιση και τα benchmarks δεν μου λένε απολύτως τίποτα.

Προς το παρόν τα προηγούμενα χρόνια η amd μας έχει διδάξει το μακριά και αγαπημένοι.

Τώρα τι σημαίνει rendering xeon κλπ κλπ, αν θέλεις να μάθεις και που χρησιμεύει μπορείς να ψάξεις στον καλύτερο μας φίλο... Εκεί θα μάθεις πραγματικά πολλά πράγματα. Μην τον φοβάσαι καθόλου! Θέλει χρόνο υπομονή και ψυχραιμία.

Μάλλον δεν έχεις δει την δικιά σου υπογραφή, αυτό είναι το θέμα.

Εσύ κάθεσαι και βγάζεις όλη τη σειρά άχρηστη χωρίς να έχει δοκιμαστεί λέγοντας ότι σου κατέβει στο κεφάλι. Συγκρίνεις προηγούμενα χρόνια με την καινούργια σειρά.

Επίσης σχετικά με καλύτερους φίλους και μπούρδες μπες και δες εσύ πρώτα για τι προορίζονται οι συγκεκριμένοι cpu και μετά έλα πάλι πίσω. Έλα να σε βοηθήσω http://www.amd.com/en/products/epyc

Δημοσ.

η amd δεν μας έχει συνηθίσει σε αξιοπιστία και σταθερότητα για τέτοιες εργασίες.. γιατί δηλαδή θα πρέπει τώρα να έχει αλλάξει η ποιότητα της? εδώ επί μονίμου βάσεως με προιόντα 100-200 ευρώ και είχε σοβαρότατο πρόβλημα σε συμβατότητα σταθερότητα και ποιοτικό αποτέλεσμα και θα εμπιστευτεί κανείς να στήσει σύστημα χιλιάδων ευρώ στηριζόμενος σε amd?

Αν και δεν θελω να μενω off topic......

αυτες τις 2 λεξεις, καλο ειναι να τις χρησιμοποιουμε με μεγαλη επιλεκτικοτητα.  δεν τις πεταμε ετσι οπου να ναι...!  

"συμβατοτητα" ναι, θα συμφωνησω, αλλα ειναι αλλη υποθεση και αλλη κουβεντα..!!! 

Η AMD μπορει στις τελευταιες 2 αρχιτεκτονικες, να εμεινε πισω σε επιδοσεις, και αυτο να ειχε τα αποτελεσματα που λες, με εξαπλωση της INTEL, αρα και περισσοτερη συμβατοτητα με αυτην, παρα με την AMD, αλλα η αξιοπιστια και η σταθεροτητα ειναι εντελως αλλο πραμα......!  

• Like 4

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...