panos9553 Δημοσ. 20 Ιουνίου 2017 Δημοσ. 20 Ιουνίου 2017 Για Ryzen και i7 μίλησα μάστορα, και το σχόλιο μου είναι εντελώς στοχευμένο. Αν έχεις κανένα στείλε, γιατί σε όλα όσα έχω δει ο 7700k τον πατάει τον 1800x σε gaming-benchmarks. Κάτι το οποίο με απογοήτευσε κιόλας μιας και περίμενα πολύ καλύτερες επιδόσεις. Μαστορα Αν θες να κανεις συγκρισεις ryzen i7 για Gaming να πας στα αντιστοιχα θεματα και λαλατο.. Εδω το θεμα αναφερεται στην σειρα cpu Epyc...αντιλαμβανεσαι το ποσο ασχετα ειναι αυτα που λες εδω? 1
Menelegr Δημοσ. 20 Ιουνίου 2017 Δημοσ. 20 Ιουνίου 2017 Atheatos εσυ μεινε με 2 πυρηνες και την σειρα pentium γιατι σoυ τρεχει τα games και ασε εμας τα "fanboys" της amd να αγορασουμε οτι θελουμε. Τοσα χρονια η intel μας κοροιδευει μπροστα στα ματια μας,ηρθε η ωρα να δουμε αν θα συνεχισει το ιδιο τωρα που υπαρχει ανταγωνισμος. Hail AMD! (μιας και ειμαι fanboy) Φιλτατε η AMD και αν σε κοροιδευει τοσα χρονια... φιλικα μιας και δεν ειμαι Fanboys καμιας παρα της τσεπης μου. 2
Black Flag Δημοσ. 20 Ιουνίου 2017 Δημοσ. 20 Ιουνίου 2017 Πάντως η Rx 480 και FX 8350 μια χαρά την βγάζουν ακόμα και σήμερα. Κατά τον Αύγουστο πάω σε Ryzen και εννοείται τον 1800x. Ο τελευταίος Intel που είχα ήταν ο MMx 233 MHz. Τον οποίο τον έχω λειτουργικό σήμερα, υποχρονισμένο στα 100 MHz για τις ανάγκες της DOS παιχνιδομηχανής που έστησα. (Asus P5-99VM, Riva TNT PCI 16 MB, 32 MB PC100 SDRAM, ESS1868F Audiodrive ISA, Dreamblaster S2 Midi daughterboard, DVD-ROM και DOS 7.10 και Windows 3.11 for Workgroups. 1
GBorb Δημοσ. 20 Ιουνίου 2017 Δημοσ. 20 Ιουνίου 2017 Για Ryzen και i7 μίλησα μάστορα, και το σχόλιο μου είναι εντελώς στοχευμένο. Αν έχεις κανένα στείλε, γιατί σε όλα όσα έχω δει ο 7700k τον πατάει τον 1800x σε gaming-benchmarks. Κάτι το οποίο με απογοήτευσε κιόλας μιας και περίμενα πολύ καλύτερες επιδόσεις. Ο 7700k υπερτερεί του 6900k σε gaming στις περισσότερες περιπτώσεις, επίσης είναι φετινό μοντέλο και πολύ πιο εμπορικό ενώ ο δεύτερος περσινό. Η AMD λογικό να τον συγκρίνει με τον 6900k των 1000 ευρώ, marketing είναι αυτό. Σαν καλος Cowboy που εισαι το εχεις καβαλησει το καλάμι μια χαρα.
Panahs Δημοσ. 20 Ιουνίου 2017 Δημοσ. 20 Ιουνίου 2017 Είναι ιδέα μου ή είναι σαν να έχουν μπει και να συζητάνε για "το νέο opel astra" σε θέμα για νταλίκες; 4
nectons Δημοσ. 20 Ιουνίου 2017 Δημοσ. 20 Ιουνίου 2017 Είναι amd... οπότε όσους πυρήνες και να έχει... ατύχησε... 2
SonyMan7 Δημοσ. 20 Ιουνίου 2017 Δημοσ. 20 Ιουνίου 2017 Εμ σχολιαζουμε οτι να ναι απο τεχνικης αποψης εμ εχουμε ασχοληθει με τον 7700κ σε περισσοτερα comments απο οτι με την amd την οποια αφορα και το post της ειδησης. Δηλαδη αν καθομαστε και συγκρινουμε τον 7700κ με οποιοδηποτε ryzen, threadripper, epyc οταν η ιδια η Intel βγηκε και δηλωσε δημοσια, αλλα με διακριτικο τροπο, οτι ο 7700κ ειναι κοπια του 6700κ απλα ΟCed και με αλλη ονομασια. Οταν ο 7700κ ειναι η χειροτερη επιλογη αυτη τη στιγμη στα λεφτα του, με περισσοτερα προβληματα στις θερμοκρασιες του και απο τα laptop των 65nm και επισημη ανακοινωση να μην τον πειραζει κανεις σε συχνοτητα ή vcore....και απο πανω ο αλλος λεει οι ryzen δεν κανουν το oc του 7700κ που ειναι ο επεξεργαστης που ειτε τον παρεις σε Κ series ειτε σε απλο κλειδωμενο ειναι η μεγαλυτερη αποτυχια της δεκαετιας μαζι με ολη την 5η γενια Intel και αλλες τοσες πριν απο αυτην. Και εγω intel εχω και ειχα παντα, μια φορα δοκιμασα εναν fx, δεν μου αρεσε και τον αλλαξα. Δεν εκατσα να πω οτι ειναι χρεπι γιατι για τα λεφτα του ηταν ακριβως οτι πληρωνες και επειδη εμενα δεν μου εκανε απλα. Καλοι οι Intel δεν λεω αλλα εδω και 20 χρονια που ειμαι στο αθλημα οι περισσοτερες αποτυχιες επεξεργαστων ειχαν logo intel πανω και οχι amd. Και φυσικα επδ ειναι η δουλεια μου, ειτε gaming ειτε workstation ειτε οτιδηποτε και να μου ζητησει ο πελατης μονο amd θα του προτεινω να φτιαξει αυτη τη στιγμη. Ετσι ακριβως εχω πελατες που ερχονται και μου λενε ευχαριστω για τα λεφτα που μας εσωσες. Φιλοι τους και γνωστοι τους εχουν ξοδεψει 5000+ για i7 5960x και ειτε μιλαμε για benchmark ειτε για real life performance ηταν η αποτυχια της φυσης και του πυριτιου για τα 1800+ ευρω που ειχε μονο το cpu kai του ριχνουν σε single core ακομα και τα ivy bridge 3770k με χρονισμο στα 4.5-4.6ghz βαρια. Ειναι απλα γεγονος πλεον οτι η Intel μας αρεσει η οχι ειναι απλα 1 γενια καινοτομιας, 1 βελτιωσης που δεν αξιζει να παρεις αν εχεις παρει την γενια καινοτομιας, και 2 γενιες παρακμης. Αυτο συμβαινει απο την εποχη των πρωτων quad core q6xxx μεχρι και σημερα. Kαι οι φλυαριες αυτος ειναι καλυτερος για gaming γιατι βγαζει 5 fps περισσοτερα και ιστοριες με αγριους ειναι για τα παιδακια και τουε fanboys.Οχι για τους πραγματικους επαγγελματιες που εχουν καταλαβει την λειτουργια του Η/Υ. Και μονο που καποιος καθεται και φτιαχνει pc για να παιζει με 7700κ εξαρχης νομιζω ειναι πιο θυμα και απο τα θυματα. 4
freegr Δημοσ. 20 Ιουνίου 2017 Δημοσ. 20 Ιουνίου 2017 Το θέμα είναι ποια πολυνηματική λειτουργία χρειάζονται τα windows και αν οι επιπλέον πυρήνες πλήρως ενεργοποιημένοι αφορούν μόνο ορισμένες κατηγορίες επαγγελματιών..
Lied Δημοσ. 20 Ιουνίου 2017 Δημοσ. 20 Ιουνίου 2017 Το θέμα είναι ποια πολυνηματική λειτουργία χρειάζονται τα windows και αν οι επιπλέον πυρήνες πλήρως ενεργοποιημένοι αφορούν μόνο ορισμένες κατηγορίες επαγγελματιών.. 9 στους 10 epycs θα τρεχουν custom linux distros σε server farms πανω σε mobos με 2 τετοιους... βλεπεις λοιπον γιατι οι περισσοτεροι δεν εχουν ιδεα απο το θεμα? Οι Epyc δε θα πρεπει να συγκρινονται καν με τους E3 Xeon αλλα με τους Ε5-2XXX και πανω. Οχι λογο πυρηνων, αλλα λογο συνολικης υποστηριζομενης μνημης και 2cpu per board. Θα υπαρχουν και single socket boards για αυτους αλλα θα ειναι της κλασης P10-WS της asus. 500euro+, με IPMI, RAID 5,6,50,60 support,onboard vga, και ενα Bios βγαλμενο απο τα 90s. Και αναρωτιουνται πως θα ειναι στα games.... ζαααααααααα! Αλλα ας μην ειμαι τοσο αποτομος.. ας μπω λιγο στο θεμα.. Λιγο το IOMMU θα πρεπει να δουν για να γινετε σωστα το GPU pass-through στα VMs *PS οποιος δεν καταλαβαινει τι λεω στα Bold απο πανω, gtfo δεν εχετε θεση στο θεμα. https://mobile.twitter.com/LisaSu/status/877155195016359941/photo/1 setup για crisis ειναι αυτο, πολλα FPS και windows 10 Home 3
strawman Δημοσ. 20 Ιουνίου 2017 Δημοσ. 20 Ιουνίου 2017 Πυρήνες να φάν' κ' οι κότες! Σε gaming πάντως όπως και στα περισσότερα benchmarks ο Ryzen 7 1800X που έχει 500 ευρώ είναι κατώτερος από τον i7 7700k που έχει 335 ευρώ, και ας έχει τα διπλάσια cores/threads. Ωραια συγκριση διαλεξες Και ο xeon ταδε που εχει 8.000€ ειναι κατωτερος απο τον R5 1600 που εχει 220€. Με συγκρισεις του πισινου δεν βγαζουμε ακρη. Ο 1700 πιανει ακριβως τις ιδιες επιδοσεις με τον 1800x σε mobo των 80-90€ και με το stock cooler. Αρα εν τελει ο 7700k θα σου βγει τουλαχιστον 100€ πανω, και εν τελει δεν αποδιδει και καλυτερα στα games. Στα συγχρονα games, sorry που θα σε πικρανω, τις ιδιες επιδοσεις εχουν πανω κατω. Ειδικα αν βαλεις στα παιχνιδια και τα minimum (αυτα ειναι που μετρανε αλλωστε), ενας 1700 στα 3.8-3.9 παιζει μπαλα εναν 7700k στα 4.8 στα games και κατουραει το πτωμα του σε workstation εφαρμογες. PS1. Κατσε, τωρα το ειδα. Εγραψες οτι στα περισσοτερα bench ο 1800x ειναι πισω απο τον 7700k? 1
Cowboy Δημοσ. 20 Ιουνίου 2017 Δημοσ. 20 Ιουνίου 2017 Μαστορα Αν θες να κανεις συγκρισεις ryzen i7 για Gaming να πας στα αντιστοιχα θεματα και λαλατο.. Εδω το θεμα αναφερεται στην σειρα cpu Epyc...αντιλαμβανεσαι το ποσο ασχετα ειναι αυτα που λες εδω? Μίλησα για το πλήθος των πυρήνων και έφερα τη διαφορά Ryzen και i7 σε gaming και could benchmarks ως παράδειγμα. Οι μισοί εδώ μέσα μιλάμε για gaming και οι άλλοι μισή κράζουν αυτούς που μιλάμε για gaming. Αν σου φαίνονται άσχετα αυτά που γράφω προσπέρασε τα και άσε τη λογοκρισία.
coffeex Δημοσ. 20 Ιουνίου 2017 Δημοσ. 20 Ιουνίου 2017 Αλλα ας μην ειμαι τοσο αποτομος.. ας μπω λιγο στο θεμα.. Λιγο το IOMMU θα πρεπει να δουν για να γινετε σωστα το GPU pass-through στα VMs *PS οποιος δεν καταλαβαινει τι λεω στα Bold απο πανω, gtfo δεν εχετε θεση στο θεμα. Πολύ σωστός. Στους Ryzen δεν ξέρω αν το έλυσαν το πρόβλημα αλλά αν όχι θα το κάνουν. Το θέμα είναι ότι αν στους EPYC δεν υποστηρίζεται σωστά από την πρώτη στιγμή θα είναι μεγάλο φάουλ για την AMD ας ελπίσουμε ότι δεν θα κάνουν καμία γκάφα. 1
zaratustra Δημοσ. 20 Ιουνίου 2017 Δημοσ. 20 Ιουνίου 2017 Με το παραπάνω lineup όλοι οι xeon καθίστανται irrelevant. Οι τιμές είναι εξαιρετικές αν ισχύουν - δες 7281 με 16/32 στα 700 ευρώ?? Θέλω να δω τιμές και υλοποιήσεις mobos. H intel θα αναγκαστεί να απαντήσει με price cut. Εδώ δεν υπάρχουν τρικ του στυλ ναι μεν αλλά όπως στα benchmarks των ryzen. Εδώ έχουμε ωμή δύναμη και productivity. Ο επαγγελματίας που χρειάζεται τέτοια cpus υπακούει σε έναν απλό κανόνα. Λιγότερος χρόνος = περισσότερο χρήμα. Βασική βέβαια προϋπόθεση, η αξιοπιστία της πλατφόρμας. Και εκεί μάλλον θα χτυπήσει η intel τον πρώτο καιρό, δεδομένου ότι η amd λείπει πάρα πολύ καιρό από αυτό το παιχνίδι και σίγουρα θα υπάρχουν προβλήματα στην αρχή. 1
afantos Δημοσ. 20 Ιουνίου 2017 Δημοσ. 20 Ιουνίου 2017 Ο δικός μου ο zxspectrum πατάει κάτω τον c64 γιατί έχει επεξεργαστή στα 3,5 mhz ενώ ο άλλος ούτε 1 mhz δεν έχει...
georgepppo Δημοσ. 20 Ιουνίου 2017 Δημοσ. 20 Ιουνίου 2017 Με το παραπάνω lineup όλοι οι xeon καθίστανται irrelevant. Οι τιμές είναι εξαιρετικές αν ισχύουν - δες 7281 με 16/32 στα 700 ευρώ?? Θέλω να δω τιμές και υλοποιήσεις mobos. H intel θα αναγκαστεί να απαντήσει με price cut. Εδώ δεν υπάρχουν τρικ του στυλ ναι μεν αλλά όπως στα benchmarks των ryzen. Εδώ έχουμε ωμή δύναμη και productivity. Ο επαγγελματίας που χρειάζεται τέτοια cpus υπακούει σε έναν απλό κανόνα. Λιγότερος χρόνος = περισσότερο χρήμα. Βασική βέβαια προϋπόθεση, η αξιοπιστία της πλατφόρμας. Και εκεί μάλλον θα χτυπήσει η intel τον πρώτο καιρό, δεδομένου ότι η amd λείπει πάρα πολύ καιρό από αυτό το παιχνίδι και σίγουρα θα υπάρχουν προβλήματα στην αρχή. καλά δεν το ξέρεις ότι θα είναι αναξιόπιστα , απλά δεν είσαι σίγουρος και παίρνεις ένα ρίσκο. όμως όταν είναι η μισή τιμή και κάτω θα πάρεις το ρίσκο και ας σου χαλάσει σε 4 χρόνια και να τα αλλάξεις είσαι και πάλι στα 2/3 της αξίας του intel.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα