Προς το περιεχόμενο

Αγορά αυτοκινήτου από ιδιώτη που έχει δάνειο

stelios_2809

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλησπέρα ,

Είμαι πολύ κοντά σε 2 αυτοκίνητα ιδιωτών. 

Και οι 2 όμως περιπτώσεις είναι παρόμοιες όπου οι ιδιώτες έχουν με δόσεις τα αυτοκίνητά τους και εκκρεμεί υπόλοιπο.

Τι μπορώ να κάνω σε αυτή την περίπτωση , που ο ιδιώτης χρειάζεται τα χρήματα μου για να ξεπληρώσει , να πάρει την κυριότητα και μετά να το εξοφλήσει σε εμένα ??

Για παράδειγμα ένα αυτοκίνητο 15000 , ο ιδιώτης έχει δάνειο 5000. τα βήματα που βλέπω είναι τα εξής 

1. από την τράπεζα του παίρνει ενημέρωση για το υπόλοιπο δανείου

2. εξοφλείτε το δάνειο με χρήματα δικά μου 

3. αναιρείται η παρακράτηση κυριότητας

4. γίνεται πληρωμή από μέρους μου του υπολοίπου απευθείας στον ιδιώτη πωλητή

5. τελική μεταβίβαση σε εμένα 

πως μπορώ να διασφαλίσω ότι θα εξοφλήσω το δάνειο του και θα πάρω το αυτοκίνητο ?

η άρση παρακράτησης και η τελική μεταβίβαση μπορεί να γίνει σε 1 μέρα ? 

έχει τύχει κανείς αντίστοιχη περίπτωση ??

Ευχαριστώ πολύ 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Σου αποδεικνυει το υπολοιπο του χρεους και πας στην ΤΡΑΠΕΖΑ του και τα καταθέτεις εσυ με το ονομα σου σαν αιτιολογια και αγορα αυτοκινηττου από τον.....με αριθμο κυκλοφοριας .....

Την ιδια μερα μπορει να κανει αρση και να σο πουλησει αλλα αρση μονο από την Διεθυνση συγκοινωνιων που είναι ο φάκελος του αυτοκινητου,

Το ειχε κανει εμπορος που του ειχα πουλησει αυτοκινητο που χρωσταγα ακομα .

Ειχε γραφει "δια χειρος.......(το ονομα του) "

• Like 1

όταν εγώ του το πληρώσω , δεν θα πρέπει η τράπεζα να του στείλει εξοφλητική και με αυτήν να πάει στο συγκοινωνιών ?

Χρειάζεται να κάνω τίποτα υπεύθυνη δήλωση επιπλέον σχετικά με την εξόφληση του δανείου του ?

Αν έχει το υπόλοιπο χρέους και αυτό κλείνει σε μια μέρα με βολεύει πάρα πολύ.

Είναι ανησυχία και ίσως ρίσκο να δώσεις χρήματα και να μην έχεις αυτοκίνητο...

όταν εγώ του το πληρώσω , δεν θα πρέπει η τράπεζα να του στείλει εξοφλητική και με αυτήν να πάει στο συγκοινωνιών ?

Χρειάζεται να κάνω τίποτα υπεύθυνη δήλωση επιπλέον σχετικά με την εξόφληση του δανείου του ?

Αν έχει το υπόλοιπο χρέους και αυτό κλείνει σε μια μέρα με βολεύει πάρα πολύ.

Είναι ανησυχία και ίσως ρίσκο να δώσεις χρήματα και να μην έχεις αυτοκίνητο...

Εγω σου ειπα δικη μου περιπτωση . Με το χαρετι της Τραπεζας πηγα εκει που ειχα αγορασει το αυτοκινητο και μου εδωσαν χαρτι ότι το εχω εξοφλησει και εκανα αρση σε μια μερα . Ο εμπορος μου ειχε δωσει χαρτι ότι παρελαβε το αυτοκινητο και μια επιταγή 10 ημερων που εισεπραξα.

ένα golf tdi μοντέλο 2014 και ένα A1 μοντέλο 2015 είναι.

αποφάσισα να ''μπλέξω'' με ιδιώτες , έχει τα καλά του έχει και τα άσχημα..

Καινουργια αμαξια είναι αν είναι προσεγμενα .Να ζητήσεις βιβλιο συντηρισης με σφραγίδες επισημου service .Λογικα εχουν εγγυηση ακομα ειδικα το Α1 .

Εγώ όσα κοίταξα ιδιωτών και ήταν 1-2 ετών μεταχειρισμένα ήταν όλα τρακαρισμένα που έψαχναν να τα ξεφορτωθούν.

Καλό έλεγχο πριν την αγορά υπάρχουν και πολλοί ιδιώτες λαμόγια.

Πρόσεξε και αυτήν την ιστορία με τα δάνεια γιατί δεν έχεις να κανείς με έμπορο όπου υπάρχει μια εξασφάλιση αλλά με έναν ιδιώτη που δεν ξέρεις τι άνθρωπος είναι και θα πρέπει να ξεχρεώσεις το δάνειο του και μετά να γίνει μεταβίβαση. Μιλα με έναν έμπειρο διεκπεραιωτή και κανέναν δικηγόρο για το πως θα είσαι εξασφαλισμένος.

• Like 1

Ναι το κοιτάω. Θα δω για έλεγχο από spotmechanics.

Αυτό με το δάνειο με φοβίζει θα προσπαθήσω να περικυκλώσω το θέμα για να είμαι όσο πιο καλυμμένος μπορώ.

Ειδικά αν αυτό μπορεί να γίνει σε μια μέρα εξυπηρετεί.

Πάντως η προσωπική μου εμπειρία από το ψάξιμο ως τώρα είναι δράμα.. ειδικά στις μάντρες.

Και καπάκι τρως και την αβολεψιά του χωρίς αμάξι

Ναι το κοιτάω. Θα δω για έλεγχο από spotmechanics.

Αυτό με το δάνειο με φοβίζει θα προσπαθήσω να περικυκλώσω το θέμα για να είμαι όσο πιο καλυμμένος μπορώ.

Ειδικά αν αυτό μπορεί να γίνει σε μια μέρα εξυπηρετεί.

Πάντως η προσωπική μου εμπειρία από το ψάξιμο ως τώρα είναι δράμα.. ειδικά στις μάντρες.

Και καπάκι τρως και την αβολεψιά του χωρίς αμάξι

Θελει υπομονη φιλε μου .....Καλου κακου ρωτα και ενα δικηγορο πως μπορεις να εξασφαλιστεις με ιδιωτη . Πιο καλα σε δικο σου συνεργειο να γινει ο ελεγχος που να εχεις εμπιστοσυνη .

Γειά σας , δεν θα ανοίξω άλλο θέμα , θέλω μόνο την άποψη σας στην περίπτωση μου.
Είμαι μεταξύ των δύο παρακάτω αυτοκινήτων

Επιλογή 1
Audi A1 Tdi 1600cc , Euro 6, μοντλέλο 3/2016 5.500 χλμ 

εργοστασιακή εγγύηση ώς 2021 ή 100.000 χλμ

εξοπλισμός πλούσιος (όχι ηλιοροφή) , τιμή βάση καταλόγου 24000 ευρώ

τιμή αγοράς μου περίπου 18500 τελική

Επιλογή 2
Golf Tdi 1600cc, Euro 6, μοντέλο 3/2014 30.000 χλμ
εγγύηση δεν έχει

εξοπλισμός πλούσιος πάλι (όχι ηλιοροφή και όχι χειριστήρια) , τιμή βάση καταλόγου 22000 ευρώ

τιμή αγοράς μου περίπου 16400 τελική

Αυτή τη στιγμή δεν έχω άμεση ανάγκη για πιο μεσαίο αυτοκίνητο και το μικρό με καλύπτει σίγουρα για τα επόμενα 3 χρόνια.

Το σκεπτικό μου είναι να αγοράσω το Α1 και να το κρατήσω αυτά τα 3 χρόνια ή μέχρι τα 70-75.000 χλμ (με το ρυθμό που πάω είναι 2.5 χρόνια) και μετά να το αλλάξω σε κάτι του στυλ Α3 ή Golf. Θεωρώ ότι το Α1 μετά από αυτό το διάστημα και όντας σε εγγύηση και καλή κατάσταση ίσως παραμένει μια ελκυστική αγορά για κάποιον που δίνοντάς το θα χάσω ένα ποσό περίπου 3-4.000 ευρώ (ελπίζω λιγότερο)

Από την άλλη το Golf είναι πιο μεγάλο αμάξι και ίσως να μην χρειαστεί να το αλλάξω ποτέ ή να το αλλάξω σε πχ 4-5 χρόνια.
Στην περίπτωση αυτή εικάζω (δεν μπορώ να είμαι σίγουρος) ότι θα έχει χάσει περίπου 5.000 ευρώ αξία.

Αυτά τα αυτοκίνητα τώρα έχουν διαφορά περίπου 2.000 ευρώ και με καλύπτουν και τα δύο. Θεωρώ ότι στο μέλλον με το πλάνο που έχω θα μπορώ να δώσω το Α1 χωρίς να έχω μεγάλη χασούρα. Οικονομικά τώρα μπορώ να στηρίξω και τα δύο , θεωρώ ότι αυτή η λογική να αγοράσω Α1 και στο μέλλον να αλλάξω έχει νόημα.

έχει νόημα αυτό που λέω ? τι θα κάνατε ? είμαι 33 αν αυτό δίνει μια πληροφορία ακόμα.

Ποιά είναι η απόψή σας? 

Δεν ξέρω αν σε απασχολεί το μέγεθος του αυτοκίνητου αλλά γιατί από την στιγμή που μπορείς να δώσεις 18500 για το α1 δεν βλέπεις και κάτι τέτοιο https://www.car.gr/10142797-audi-a3-16oocc-sedan-s-tronic-diesel μπορεί εσωτερικά να μην έχει πολλά μπιχλιμπίδια αλλά σαν αμάξι και σαν brand name μετράει.

Το Α3 Μ αρέσει πολύ , αλλά όχι το σεντάν. Αν θα αγόραζα θα ήταν η έκδοση ambition με την οθόνη τα χειριστήρια και το κλίμα. Ο λόγος που δεν πάω είναι ότι η νέα έκδοση είναι σχεδόν στα 20.000 (μέσω αντιπροσωπείων 22-24000)

Έστυψα τη σκέψη μου λίγο και αποφάσισα να "χαρώ" το Α1 και μετά να αλλάξω σε ένα από τα παραπάνω. Να είμαστε καλά πρώτα !

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...