Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλημέρα σας,

δεν είμαι σίγουρος αν πρέπει το παρακάτω να το βάλω εδώ ή στην ενότητα software, αλλά μάλλον πιο πιθανό είναι να πάρω απάντηση από εδώ. Ζητώ προκαταβολικά συγνώμη αν είναι σε λάθος μέρος, και συνεχίζω με το κυρίως θέμα μου.

Έχω ένα vps hosting το οποίο το πληρώνω ένα σωρό χρήματα κάθε χρόνο... δεν είναι καθόλου φθηνό αλλά είναι εξαιρετικά αξιόπιστο. Το χρησιμοποιώ για εταιρεία που ενώ έχει πολύ μικρές απαιτήσεις για το site, έχω πολύ υψηλές απαιτήσεις για τα mail accounts. Έχουμε περίπου 50-60 imap mail accounts, στα οποία πρέπει να υπάρχει άπλετος χώρος (και όχι τα 500-800ΜΒ που δίνουν οι περισσότεροι στα shared hosting). Αυτή τη στιγμή έχω 50GB χώρο, το οποίο δεν φτάνει. Επίσης, δεν γίνεται να χρησιμοποιηθούν pop mail accounts για λόγους οργάνωσης της εταιρείας.

Σκέφτηκα λοιπόν να κάνω κάτι διαφορετικό. Να έχω ένα φθηνό shared hosting για το site, το οποίο υπερκαλύπτει τις ανάγκες του site και των addon/sub domains, και να πάρω office 365 για τα mail. Είδα πως σε κάθε office 365 subscription μπορώ να έχω 50GB. Επομένως, θα χρειαστώ 1 office 365 subscription για κάθε 3-4 mail accounts. Σαν κόστος βγαίνει αρκετά φθηνότερο από το vps που έχω τώρα.

Στο παρελθόν έχω ενώσει office 365 με shared hosting βάζοντας τα σχετικά mx entries. Αλλά στην προκειμένη περίπτωση θα χρειαστώ πολλά office 365 subscriptions στο ίδιο hosting, και δεν γνωρίζω αν μπορώ να το κάνω.

Έχει κανείς γνώση σχετικά;

Ευχαριστώ για όσους απαντήσουν!

Δημοσ.

Πώς υπολόγισες ότι θα βγει πιο φτηνά; Απ' ότι βλέπω κοστίζει 5,10 ευρώ + ΦΠΑ για το κάθε mailbox το μήνα, επομένως για 50 χρήστες θα είναι 316,20 ευρώ / μήνα. Δες και εδώ: https://products.office.com/el-gr/compare-all-microsoft-office-products?tab=2

Δημοσ.

Έχεις δίκιο, αλλά με το office θα έχω 50gb για κάθε 3 accounts ενώ τώρα έχω 50gb για όλα τα accounts. Υπολογίζοντας αντίστοιχο χώρο σε vps, το office είναι φθηνότερο, για 40 περίπου mail accounts. Το κόστος του office είναι ένα κόστος που είμαι διατεθειμένος να δώσω, αν μπορώ να κάνω την δουλειά μου

Είναι λοιπόν εφικτό να έχω πολλά office 365 subscriptions στο ίδιο domain?

Δημοσ.
Δες τα παρακάτω λινκ.

Μπορείς να βάλεις standalone Exchange Online Plan 1 με 50 GB ανά χρήστη (ανά άδεια δηλαδή) και αν θες να το αυξήσεις στο μέλλον με το add-on Απεριόριστου χώρου Αποθήκευσης (σου μετακινεί το inbox σε έξτρα 50 GB και αδειάζει από το κανονικό) ή να πας κατευθείαν σε Exchange Online Plan 2 που σε λίγο καιρό θα δίνει 100 GB ανά χρήστη (τώρα δίνει 50 GB και κάποια extra που δεν έχει το plan 1, το λέει και στα notes από κάτω από τον πίνακα).

(Τα Enterprise plans δίνουν ήδη 100 GB και απεριόριστο Archive αλλά είναι πιο ακριβά)

Edit: Όσον αφορά τα subscriptions από τη στιγμή που έχεις ένα .onmicrosoft.com tenant (λογαριασμό) μπορείς να προσθέσεις όσα domain θέλεις και όσα subscriptions θέλεις εκεί μέσα.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...