Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Αν και το iPad Pro της Apple και το Surface Pro είναι αρκετά διαφορετικά, τόσο από την άποψη του hardware όσο και του software, και τα δύο προορίζονται να καλύψουν παρόμοιες ανάγκες και επιθυμίες των χρηστών.

Σε αυτό το πλαίσιο, ο Ryan Gavin, Γενικός Διευθυντής του τμήματος τω συσκευών Surface, δήλωσε σε πρόσφατη συνέντευξη πως το iPad Pro αποτελεί “καθαρό παράδειγμα” υιοθέτησης των υλοποιήσεων της Microsoft στην κατηγορία των συσκευών “2 σε 1”.

“Σκεφτείτε το: αν απλώς κοιτούσαμε τι κάνει η Apple δεν θα είχαμε κατασκευάσει ποτέ ένα προϊόν σαν Surface Pro ή το Surface Book”, είπε ο Gavin. “Εδώ και χρόνια αποκτούμε εμπειρία και τελειοποιούμε τις 2 σε 1 συσκευές μας, ωστόσο όταν κυκλοφόρησε το πρώτο Surface όλοι ήταν επιφυλακτικοί, ανάμεσα σε αυτούς και η Apple. Στη συνέχεια όμως μας ακολούθησαν, με το iPad Pro να αποτελεί ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα γι’ αυτό”.

Το iPad Pro όντως μοιάζει με βήμα της Apple προς το τμήμα της αγοράς στο οποίο στοχεύει η Microsoft με τη σειρά Surface, επομένως φαίνεται να έχει βάση ο ισχυρισμός του Gavin. Την ίδια στιγμή, είναι δύσκολο να αποφανθεί κανείς για το ποιο από τα δύο προϊόντα πληροί καλύτερα τον ρόλο του laptop, πόσω περισσότερο να μιλήσει κανείς με βεβαιότητα για τον βαθμό των ομοιοτήτων ανάμεσα στα δύο, και το πιο “ακολούθησε” τον δρόμο που χάραξε το άλλο.

Link.png Site: Phonearena

Διαβάστε ολόκληρη την άρθρο

Δημοσ.

Κατά την ταπεινή μου άποψη μικρό ρόλο παίζει το ποιός αντέγραψε ποιόν. Τα συγκεκριμένα προϊόντα στοχεύουν σε διαφορετικό αγοραστικό κοινό ακόμα και αν ισχυρίζονται διαφορετικά στις διαφημιστηκές τους καμπάνιες.Φαντάζομαι, βέβαια, πως δευτερεύων ανσκ είναι να κλέψουν, έστω και λίγο, από τις πωλήσεις του έτερου ανταγωνιστή.

Δημοσ.

Ναι ....για αυτό χρησιμοποιεί Arm like επεξεργαστές επειδή αντέγραψε το surface..... ας μας ρε στέλεχος...

Αν δεν είχαν εξελιχτεί σε επιδόσεις οι A επεξεργαστές ,δεν θα τα ονόμαζε ποτέ pro.

Μάλλον πονάει λίγο.... με το καινούργιο iPad Pro που με το iOS 11 θα κάνει παπάδες.

• Like 4
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Άσε μας ρε Microsoft αν το iPad Pro είχε αντιγράψει το Surface, θα ήταν σπίτι μου τώρα και δεν θα το έβριζα. Επίσης δεν θα είχε ARM επεξεργαστή και θα έτρεχε DesktopOS με χρήσιμα προγράμματα. 

Το μόνο που αντέγραψε ξυστά είναι το πληκτρολόγιο και εκεί δεν ήταν σε θέση να βάλουν Trackpad. Τι το ψάχνουν.. το Surface προσωπική μου άποψη, ανώτερο από το iPad Pro.

Επεξ/σία από Neg
  • Like 9
Δημοσ.

Να δούμε αν αυτή τη φορά θα έχουμε σχόλια τύπου: "Έλα τώρα, πόσοι διαφορετικοί τρόποι να σχεδιάσεις ένα ταμπλετ η ένα πληκτρολόγιο για ταμπλετ υπάρχουν;;" Αλλά ναι, αυτό αφορά μόνο τις κινεζιες.

Δημοσ.

Εγώ φαντάζομαι ότι εννοεί ότι αντέγραψε τη «λογική» (έστω και στο περίπου). Προσωπικά θυμάμαι το τότε σθένος του Jobs υπέρ του εικονικού keyboard έναντι του κλασσικού πληκτρολογίου. Η Microsoft από την day 1 ακολούθησε τη λογική του hardware keyboard.

Παρόμοια ιστορία και για το πενάκι που για τη Microsoft ήταν key factor ενώ για την Apple όχι. 

• Like 1
Δημοσ.

Εδώ θα ήθελα από το Insomnia ένα πραγματικά καλό comparative test μεταξύ iPad Pro & Surface Pro.

Είμαι από αυτούς που δουλεύουν και τα δύο συστήματα (iPhone/iPad Air2 + PC για εργασία/παιχνίδια) και δεν ξέρω ποιό Pro να πάρω στο επόμενο διάστημα.

Και, εντάξει, η κλασική απάντηση είναι «ό,τι βολεύει σε αυτά που χρειάζεσαι», αλλά πέραν αυτού, θα ήθελα ένα πραγματικά καλό και αμερόληπτο test μεταξύ αυτών.

Insomnia, θα το αναλάβεις;

Δημοσ.

Εγώ φαντάζομαι ότι εννοεί ότι αντέγραψε τη «λογική» (έστω και στο περίπου). Προσωπικά θυμάμαι το τότε σθένος του Jobs υπέρ του εικονικού keyboard έναντι του κλασσικού πληκτρολογίου. Η Microsoft από την day 1 ακολούθησε τη λογική του hardware keyboard.

Παρόμοια ιστορία και για το πενάκι που για τη Microsoft ήταν key factor ενώ για την Apple όχι. 

Την λογική σίγουρα την αντέγραψε, αλλά στην πράξη η μέρα με την νύχτα. Ο Jobs έκανε αυτό που γούσταρε, ο Cook ακολουθεί τον ανταγωνισμό πλέον.

• Like 1
Δημοσ.

https://www.apple.com/ipad-pro/

https://www.microsoft.com/en-us/surface

Από πάνω οι επίσημες ιστοσελίδες των προϊόντων.

Το μεν surface διαφημίζεται με πληκτρολόγιο , το δε iPad χωρίς....

Τα καθαρόαιμα tablet έχουν τα πληκτρολόγια ως αξεσουάρ. Τα tablet pc ή υβριδικά όπως τα λένε χωρίς πληκτολογιο δεν απολαμβάνεις την φουλ εμπειρία.

Εδώ που τα λέμε το πληκτρολόγιο σε iPad Pro δεν προσφέρει και πολλά πράγματα στην καταπληκτική εμπειρία χρήσης του iPad Pro που είναι κυρίως το touch responsiveness. Εγώ προσωπικά το βλέπω σαν βάρος.

Οι φορές που θα κάτσει να πληκτρολογήσει κάποιος σε 10' οθόνη είναι παρά πολύ λίγες και αν θέλει πραγματικά να πληκτρολογήσει υπάρχουν πολύ καλύτερα πληκτρολόγια αξεσουάρ από αυτό της Apple.. Μην τρελαθούμε κιόλας...

• Like 3
Δημοσ.

Εδώ θα ήθελα από το Insomnia ένα πραγματικά καλό comparative test μεταξύ iPad Pro & Surface Pro.

Είμαι από αυτούς που δουλεύουν και τα δύο συστήματα (iPhone/iPad Air2 + PC για εργασία/παιχνίδια) και δεν ξέρω ποιό Pro να πάρω στο επόμενο διάστημα.

Και, εντάξει, η κλασική απάντηση είναι «ό,τι βολεύει σε αυτά που χρειάζεσαι», αλλά πέραν αυτού, θα ήθελα ένα πραγματικά καλό και αμερόληπτο test μεταξύ αυτών.

και ομως ειναι αληθεια,πρεπει να πεις για τι χρηση το θελεις εκτος αν απλα κοιτας τα specs και οχι την χρησιμοτητα,να καταλαβεις καποιος εδω μεσα ηταν μεταξυ ipad pro και samsung s3  και το ηθελε ΑΠΚΛΕΙΣΤΙΚΑ για να διαβαζει comics kai να κανει προβολη ταινειων στον προτσεκτορα του ,και αλλος τον προτεινε το ipad γιατι ειναι λεει πιο γρηγορο ακομα και απο to imac pro ,οτι ναναι δηλαδη 

• Like 2
Δημοσ.

Απλά τα πράγματα, το iPad είναι ο αρχηγός στον χώρο των Mobile Tablet. Το Surface Pro είναι ο αρχηγός στον χώρο των Pro Tablets (Dekstop ΛΣ, Desktop εφαρμογές, θύρες, trackpad κλπ).

Άμα  το θες για Mobile χρήση, εφαρμογές, ταινίες, παιχνίδια, social media, ζωγραφική αγοράζεις iPad.

Αν το θες για Desktop προγράμματα, επαγγελματική χρήση, προγραμματισμό, Photoshop, παρουσιάσεις κλπ τότε κοιτάς να πάρεις το Surface Pro

• Like 3
Δημοσ.

Δεν είναι τόσο απλά τα πράγματα, γιατί δεν είναι ότι το ένα κάνει κάτι που δεν κάνει το άλλο. Για παράδειγμα, αφού υπάρχει Office για Apple, δεν θα παίζει εξίσου καλά σε iPad Pro, άρα και οι παρουσιάσεις μια χαρά δεν θα γίνονται εκεί;

Δεν θέλω να μπω σε λεπτομέρειες, ούτε να γίνει η συζήτηση ως τσόντα εδώ. Ένα καλό συγκριτικό test, θα έβαζε όλους τους παράγοντες και θα άφηνε τον ενδιαφερόμενο να αποφασίσει.

Αν πιστεύετε ότι όλα λύθηκαν και είναι ξεκαθαρισμένα με 2 προτάσεις του τύπου «το Surface Pro είναι το καλύτερο εκεί», και «το iPad Pro είναι το καλύτερο εκεί», θα παραμείνουμε στην χαβαλέ συζήτηση. Καλή και αυτή :)

• Like 1
Δημοσ.

Δεν είναι τόσο απλά τα πράγματα, γιατί δεν είναι ότι το ένα κάνει κάτι που δεν κάνει το άλλο. Για παράδειγμα, αφού υπάρχει Office για Apple, δεν θα παίζει εξίσου καλά σε iPad Pro, άρα και οι παρουσιάσεις μια χαρά δεν θα γίνονται εκεί;

Δεν θέλω να μπω σε λεπτομέρειες, ούτε να γίνει η συζήτηση ως τσόντα εδώ. Ένα καλό συγκριτικό test, θα έβαζε όλους τους παράγοντες και θα άφηνε τον ενδιαφερόμενο να αποφασίσει.

Αν πιστεύετε ότι όλα λύθηκαν και είναι ξεκαθαρισμένα με 2 προτάσεις του τύπου «το Surface Pro είναι το καλύτερο εκεί», και «το iPad Pro είναι το καλύτερο εκεί», θα παραμείνουμε στην χαβαλέ συζήτηση. Καλή και αυτή :)

το office σε μενα ειχε αρκετα θεματα στο ipad air 2 

Απλά τα πράγματα, το iPad είναι ο αρχηγός στον χώρο των Mobile Tablet. Το Surface Pro είναι ο αρχηγός στον χώρο των Pro Tablets (Dekstop ΛΣ, Desktop εφαρμογές, θύρες, trackpad κλπ).

Άμα  το θες για Mobile χρήση, εφαρμογές, ταινίες, παιχνίδια, social media, ζωγραφική αγοράζεις iPad.

Αν το θες για Desktop προγράμματα, επαγγελματική χρήση, προγραμματισμό, Photoshop, παρουσιάσεις κλπ τότε κοιτάς να πάρεις το Surface Pro

ταινειες στο ipad καλυτερα?οταν το ειχα ουτε Kodi δεν μπορουσα να περασω ,δεν μιλαω για αλλα πραγματα που μαλλον θα φαω μπαναρισμα

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...