Προς το περιεχόμενο

Κέρδη από newsletter

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Επισκέπτης
Δημοσ.

Σε site σχετικό με τέχνη υπάρχουν 20.000 συνδρομητές σε ένα newsletter, όλοι opt-in. Θεωρητικά πόσο μπορεί να χρεωθεί διαφήμιση;

Δημοσ.

Σε μηνύσεις? Μπορεί να χρεωθεί πολλά αν θελήσει κάποιος να σας τρέξει άσχημα.

Οπότε κοιτάξτε μή σπαμμάρετε τους αναγνώστες σας με άσχετο υλικό επειδή απλά έκαναν "opt-in".

Δημοσ.

Μηνύσεις; Απ'οσο ξερω δεν ειναι παρανομο να λαβεις email απο ενα site που εχεις κανει εγγραφη. Ειδικα οταν βαλεις και link για unsubscribe.

Δημοσ.

Μηνύσεις; Απ'οσο ξερω δεν ειναι παρανομο να λαβεις email απο ενα site που εχεις κανει εγγραφη. Ειδικα οταν βαλεις και link για unsubscribe.

ναι αλλα δεν μπορει πχ να εχω κανει εγγραφη στο newsletter του Insomnia και να μου στελνει διαφημηση απτα νεα του ψαρωτουφεκου.

• Like 2
Δημοσ.

"Θεωρητικα" δεν μετραει το περιεχομενο (τουλαχιστον βαση νομου) αλλα το domain απο το οποιο ερχεται το email.

Επισκέπτης
Δημοσ.

Ρε παιδιά, τι κουλά λέτε; Για διαφήμιση ΜΕΣΑ στο newsletter ρωτάω. Μπα σε καλό σας βραδιάτικα.

Νέα του ψαροτούφεκου δεν θα πάρεις γιατί είναι premium το κοινό. Αλλά μια διαφημισούλα από τη Mercedes άνετα παίζει.

Επισκέπτης
Δημοσ.

Ναι, γιατί, πρώτη φορά το ακούς; Όλα τα newsletters που παίρνω από εξωτερικό έχουν μέσα διαφημίσεις. Και μερικά ελληνικά το κάνουν αυτό. Απλά δεν γνωρίζω τα τιμολόγια στην Ελλάδα γι αυτό ρωτάω. Στο εξωτερικό για τέτοιο κοινό χρεώνουν τουλάχιστον $20/CPM.

Δημοσ.

Ναι, γιατί, πρώτη φορά το ακούς; Όλα τα newsletters που παίρνω από εξωτερικό έχουν μέσα διαφημίσεις. Και μερικά ελληνικά το κάνουν αυτό. Απλά δεν γνωρίζω τα τιμολόγια στην Ελλάδα γι αυτό ρωτάω. Στο εξωτερικό για τέτοιο κοινό χρεώνουν τουλάχιστον $20/CPM.

Ε ζήτα ένα ποσό και παζάρεψέ το. :P

Αν το εξωτερικό χρεώνει 20 εσύ τότε θα πρέπει να το ρίξεις κατά πολύ. 

Επισκέπτης
Δημοσ.

Έτσι δεν γίνεται δουλειά, φαίνεσαι τελείως ερασιτέχνης. Αν δεν ξέρετε θα ρωτήσω σε εταιρίες που κάνουν εμπορική εκμετάλλευση για newsletters. Έλεγα μήπως γνώριζε κανείς εδώ αλλά ατύχησα.

Δημοσ.

1) Το να πάρεις Google Display Network ad μέσα στο email το έχω δει και εγώ... αλλά δεν ξέρω κατα πόσο μπορείς να ελέγξεις το περιεχόμενο. πχ. WIRED.
Θέλεις να μου πεις 1-2 sites που στέλνουν τέτοιες διαφημίσεις στα newsletter τους?

2) Αν όντως γίνεται... το θεωρώ κακό για το site που στέλνει τις διαφημίσεις.
Αν όντως πρόκειται για για premium διαφήμιση, τύπου mercedes, θα απευθύνεται σε premium κοινό, άρα ο αρχικός αποστολέας του newsletter θεωρεί ότι έχει premium κοινό.
Που σαν Premium κοινό, ΔΕΝ νομίζω να δει με καλό μάτι διαφήμιση μέσα στο ενημερωτικό του δελτίο.
Προσωπικά θα το θεωρούσα ευτελές να με spam-άρεις με διαφημίσεις που δεν αφορούν εσένα τον ίδιο στο newsletter.

3) Τέλος για το θέμα της χρέωσης φαντάζομαι θα παίζει ανάλογα με την βάση των εγγραφών που έχεις.
Τα 15-20€/CPM μου φαίνονται λογική τιμή.
Η μπορείς να ρίξεις λίγο το CPM και να πάρεις ένα εξτρά ποσοστό για το CPC.

Επισκέπτης
Δημοσ.

Πήγαινε σε οποιοδήποτε site τέχνης του εξωτερικού και κάνε subscribe στο newsletter τους. Θα δεις μέσα διαφημίσεις από Luis Vuitton μέχρι Jaguar και Rolex. Δεν υπάρχει τίποτα το επιλήψιμο ή ευτελές στη διαφήμιση. Ενδεικτικά αναφέρω: artnet, artistsnetwork, monocle.

Δεν μιλάμε για διαφημίσεις της Google που έχει μέσα τη σάρα και τη μάρα. Μιλάμε καθαρά για επιλεγμένες διαφημίσεις που πολλές φορές μπορεί να έχουν τη μορφή χορηγίας για μήνες ολόκληρους. Για παράδειγμα το μουσείο Guggenheim έχει χορηγία της BMW.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...