coffeex Δημοσ. 20 Ιουνίου 2017 Δημοσ. 20 Ιουνίου 2017 Βλεπω τη φωτο και λεω, "καπου την εχω ξαναδει αυτην πριν απο καιρο". Με λιγο googl-αρισμα τη βρηκα: Η ιδια ειδηση απο το 2014: The ambulance drone that could save your life: Flying defibrillator can reach speeds of 60mph Είπα και εγώ.. είχα μια αίσθηση déjà vu.
panther_512 Δημοσ. 20 Ιουνίου 2017 Δημοσ. 20 Ιουνίου 2017 Πλάκα ήταν το "προβατίλα" νομίζω .. Σοβαρά τώρα άμα εμπλακείς καλείς αμέσως το 112 , περιγράφεις λεπτομερώς και δεν αγγίζεις τον τραυματία - εκτός αν καίγεται Είναι λάθος ο τρόπος σκέψης σου. Είναι υποχρέωσή μας να είμαστε σε θέση να παρέχουμε πρώτες βοήθειες στον συνάνθρωπό μας. Και κανονικά είναι υποχρέωση του κράτους να μορφώσει και να διδάξει τον κόσμο επι αυτού.
spectaculator Δημοσ. 20 Ιουνίου 2017 Δημοσ. 20 Ιουνίου 2017 Μαζί με τον απινιδωτή το drone θα κουβαλά και κάποιον που να ξέρει να τον χρησιμοποιεί... Δε το βλέπω να γίνεται σουξέ.
teri23 Δημοσ. 20 Ιουνίου 2017 Δημοσ. 20 Ιουνίου 2017 jmod και δεν θα παρω εγω διπλωμα επειδη εσυ το θεωρεις προβατιλα και δηθεν ; βρε ουστ απο δω
alex1001 Δημοσ. 20 Ιουνίου 2017 Δημοσ. 20 Ιουνίου 2017 φάτε jank συνέχεια και μετά περιμένετε το drone να έρθει! οι κακοπληρωμένοι γιατροί θα αρχίσουν να "αποδημούν" σε άλλα κράτη και εδώ θα έρχονται τα drone να σώζουν αναλώσιμους! θα τραβάνε μερικά ηλεκτροσόκ και θα φεύγουν για άλλον τυχερό..
funbreaker Δημοσ. 20 Ιουνίου 2017 Δημοσ. 20 Ιουνίου 2017 στην Γερμανία έχει έναν απινιδωτή σε κάθε Sparkasse τράπεζα. Επίσης στην Γερμανία προϋπόθεση για να πάρεις δίπλωμα αυτοκινήτου είναι να έχεις κάνει το σεμινάριο πρώτης βοήθειας όποτε όλο και κάποιος θα είναι κοντά που ξέρει τι να κάνει δεν είναι δύσκολες οι πρώτες βοήθειες Όπως λέει και ο teri23 μην τα κρίνετε όλα από την Ελληνική σκοπιά. Στις Σκανδιναβικες χώρες μαθαίνουν πρώτες βοήθειες στο σχολείο, αυτό περιλαμβάνει και χρήση απινιδωτη. Στην Γερμανία και στην Αυστρία δεν παίρνεις δίπλωμα αυτοκινήτου αν δεν κάνεις αυτό το σεμινάριο. Οπότε μήπως αντί να απαξιώνουμε αυτά, να απαιτήσουμε να μάθουμε και εμείς πέντε πράγματα χρήσιμα; μλκιες, κι εμείς κάνουμε στον στρατό αλλά κανεις δεν ξερει τιποτα.
esertas Δημοσ. 20 Ιουνίου 2017 Δημοσ. 20 Ιουνίου 2017 Το πρόβλημα είναι άλλο. Ποιος θα κάνει την διάγνωση για το αν χρειάζεται απινιδωτής; Και εγώ μπορώ να τον χρησιμοποιήσω (έχω περάσει σεμινάριο της πολιτικής προστασίας αλλά και στις καταδύσεις που έκανα τα μαθήματα) αλλά δεν μπορώ να κάνω διάγνωση. Εκτός και στέλνουν ένα ντρον για καλό και για κακό. Τέτοιο μηχάνημα έχει αυτή την στιγμή μόνο στα αεροδρόμια.
George.Ember Δημοσ. 20 Ιουνίου 2017 Δημοσ. 20 Ιουνίου 2017 Δε νομίζω να ήταν πλάκα. Τον τραυματία δεν τον αγγίζεις, γιατί δεν ξέρεις να τον αγγίξεις κι αυτό γιατί το 99,9% δεν έχει βασικές γνώσεις ώστε να προσφέρει τις πρώτες βοήθειες. Σαφώς και καλείς αμέσως το 112 αλλά υπάρχουν σίγουρα αρκετές περιπτώσεις στις οποίες αν οι οδηγοί ήξεραν πρώτες βοήθειες, θα είχαν σώσει ζωές. Είναι λάθος ο τρόπος σκέψης σου. Είναι υποχρέωσή μας να είμαστε σε θέση να παρέχουμε πρώτες βοήθειες στον συνάνθρωπό μας. Και κανονικά είναι υποχρέωση του κράτους να μορφώσει και να διδάξει τον κόσμο επι αυτού. Δεν ειναι ακριβως λαθος ο τροπος σκεψης του. Υπαρχουν περιπτωσεις που ο αλλος εχει χτυπησει αυχενα η κεφαλι πχ και αν δεν ξερεις και πας να τον κουνησεις, μπορει να τον αφησεις παραλλητο. Ενα κοκκαλο να τσακισει ενα νευρο, αρκει. Αν ο αλλος καιγεται, ναι. τον μεταφερεις προφανως! Αλλα σε καθε αλλη περιπτωση ειναι καλυτερα να μην τον μετακινησεις!
Damachi Δημοσ. 20 Ιουνίου 2017 Δημοσ. 20 Ιουνίου 2017 Ακριβώς και ειναι το πρώτο που σου μαθαινουν. Αν τα ειχαν παρακολουθησει και ολοι οι πονοψυχοι σχολιαστες με τα "είναι υποχρέωσή μας" δεν παιζεις τον Dr House ..... ουτε βγαζεις διαγνωση με 2 click.
dkmaster Δημοσ. 20 Ιουνίου 2017 Δημοσ. 20 Ιουνίου 2017 μλκιες, κι εμείς κάνουμε στον στρατό αλλά κανεις δεν ξερει τιποτα. Εμένα πάντως στον στρατό κανείς δε μου έδειξε κάτι σχετικό με πρώτες βοήθειες.
korakios Δημοσ. 21 Ιουνίου 2017 Δημοσ. 21 Ιουνίου 2017 Και πάλι αργό δεν είναι ? Νομίζω μέχρι 3 λεπτά είναι το όριο αν θυμάμαι καλά .
vastegial_74 Δημοσ. 21 Ιουνίου 2017 Δημοσ. 21 Ιουνίου 2017 Μαζι με τον απινιδωτη θα πρεπει να μεταφερει και καποιον που γνωριζει να τον χρησιμοποιει.
Greg9 Δημοσ. 21 Ιουνίου 2017 Δημοσ. 21 Ιουνίου 2017 χαχα καλό. Και εγώ που νόμιζα ότι τα drones είναι μόνο για να κάνεις σούζες
ktlk21 Δημοσ. 21 Ιουνίου 2017 Δημοσ. 21 Ιουνίου 2017 Πραγματικά απορώ με το επίπεδο μερικών, εδω μέσα που, θεωρητικά, παρακολουθούν φόρουμ τεχνολογίας, ενω η κρητική τους σκέψη είναι ακόμα στην σπηλιά... iPhone, galaxy και ότι μαλάκια σας πασάρουν για πρώτο, Facebook και έχετε αποψη για ολα... Η τεχνολογία έχει και άλλα παρακλάδια... η υγεία είναι ενα από αυτό, που χωρίς την εξέλιξη της τεχνολογίας θα είχαμε μεσο όρο ζωης στα 50 οπως παλαιότερα... Επίσης βλάχοελληνα, οσο και να με πληγώνει και εμένα ο κόσμος δεν περιστρέφετε γυρω απο την Ελλάδα... υπάρχουν και αλλες χώρες.. και δεν περιστρέφετε γυρω απο εμας γτ κατι. τετοιες αντιλήψεις μας κρατανε πίσω....
ktlk21 Δημοσ. 21 Ιουνίου 2017 Δημοσ. 21 Ιουνίου 2017 Επίσης αν ειχε διαβάσει κανείς το παλιότερο άρθρο, μιας και αυτο είναι απλα η δοκιμή του συστήματος σε πραγματικές συνθήκες, θα έβλεπε οτι οταν καλεις το κέντρο για καποιο περιστατικό δεν στο κλείνουν στην μούρη καινσου στέλνουν μονο ενα drone, αλλα με την βοήθεια του κέντρου έχετε το drone, σου λεει τι πρέπει να κάνεις μέχρι να έρθει και το κανονικό ασθενοφόρο
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα