strawman Δημοσ. 20 Ιουνίου 2017 Δημοσ. 20 Ιουνίου 2017 @ strawman Καθόλου δεν το αγνοεισα, 13-6 κάπου εκεί μέτρησα τις φορές που πέρασε μπροστά ο 7700K, έχει βουιξη το ίντερνετ ότι ακόμα κι ο 1800x είναι πίσω από τον 7700K στα παιχνίδια κι εσύ μου λες ότι παραπληροφορο εγω! Κατσε για να καταλαβω, το 1fps διαφορα που ειχαν σε καποια games το μετρησες σαν διαφορα υπερ του ενος η του αλλου? Μαλιστα....το βλεπεις ρε αγορι μου οτι κυριολεκτικα οι διαφορες παιζουν στα 1-2-3-4 fps? Μιλαμε για rounding error εδω. Δηλαδη αυτη ειναι η διαφορα που σε κανει να πεις "τα πινει ο 1800x στα games"? Ρε φιλε, πληρωνεσαι? Δεν βρισκω αλλο λογο να γραφεις τετοιες κουταμαρες. Και που να λαβουμε υποψιν οτι για να παει ο 7700k στα 5.0ghz θελει 100ευρω ψυκτρα και 110 ευρω μητρικη σε σχεση με 90ευρω μητρικη και 0 ευρω ψυκτρα για τον 1700. Δηλαδη σου φαινεται φυσιολογικο που ενας επεξεργαστης με 120€ παραπανω κοστος πλατφορμας αποδιδει +1 fps τα 10 απτα 13 games που ειναι μπροστα!! Μαλιστα, σου φαινεται τοσο λογικο που θα πεις οτι ο αλλος "τα πινει στα games". Ε αντε γιεα, δεν τρωγεσαι ρε φιλαρακο. εξηγησε εσυ που τα ειδες τα 100 ευρω παραπανω να γελασουμε ο τυπος λεει περισσοτερα fps επαληθευοντας τη πλειoψηφια των benchmarksπου κυκλοφορουν στο net, γιαυτο εγραψα ενδεικτικα, τα υπολοιπα εινα δικα σου παραλογα συμπερασματα Καλα αστο εσυ, που κανεις OC με την εργοστασιακη ψυκτρα του 7700k, μην σχολιαζεις. Σε πιασαμε ξεβρακωτο, τουλαχιστον σεβασου την νοημοσυνη μας και μεινε σιωπηλος. Εν πασει περιπτωση, σου απαντησα ηδη. Ο τυπος ΔΕΝ ΕΧΕΙ 7700k για να ξερει ποσα fps βγαζει. Ημαρτον δηλαδη, ποσο μυαλο θες για να το καταλαβεις. Τα comments του skroutz απο τεχνολογια ειναι χειροτερος βοθρος και απο το παρον νημα που ατομα εκθειαζουν το stock cooler του 7700k, τι ψαχνεις τωρα? Που σου ξαναλεω, και δικιο να εχει, που δεν εχει,, μιας και σε ολα τα competitive online games (cs go / overwatch / dota 2 / lol) ακομα και ενας i3 βγαζει πανω απο 100fps, 4 παιχνιδια δεν αποτελουν το gaming. Ξερεις, υπαρχουν και αλλα games εκει εξω περα απο αυτα τα 4. Οσο για τα 100€, και λιγα ειπα, αλλα εστω. 15€ ο επεξεργαστης, 20€ η μητρικη (εβαλα την φτηνοτερη z170) και 50€ το cooler. Αλλα ξεχασα, εσυ κανεις OC με το stock cooler του 7700k. My bad. Αν δε, ακολουθησω την δικια σου fanboyιστικη λογικη και λαβω υποψιν μου τα comments του skroutz, θες τουλαχιστον 80€ cooler, οποτε η διαφορα ειναι πανω απο 100€. Εκτος βεβαια, αν οπως ειπα, υπαρχουν και αλλοι σαν εσενα που κανουν overclock με τη stock ψυκτρα του 7700k for god's sake. 3
Odyss3us Δημοσ. 20 Ιουνίου 2017 Δημοσ. 20 Ιουνίου 2017 ειναι βλεπεις που μεχει καλομαθει η intel και εχω σταματησει να ασχολουμαι με OC προ ετων γιατι οταν εχεις base frequency 4.20 GHz και turbo @4.50 GHz δεν εχει και πολυ νοημα να ασχολεισαι με OC απο την αλλη οταν πας να αγορασεις ryzen 1700 με stock συχνοτητα @ 3.0Ghz θα πρεπει να επενδυσεις σε πολυ περισσοτερα απο μια ψυκτρα (κουτι, case cooling, psu, mobo) για να αγγιξει την εργοστασιακη συχνοτητα του 7700k! ο τυπος στο pcper "καταφερε" να το σηκωσει στα 4.0Ghz με 250 ευρω μητρικη και αλλα 225 ευρω τροφοδοτικο! αφου το wattage του δεν εχει καμια σχεση με τα 65 που αναγραφει, σε πληρη λειτουργια τραβαει 108 watts και σε overclock 214watts! και μιλαμε για να κατορθωσει να φτασει μολις τα 4.0Ghz!!! και ρωτω εγω τωρα ποιος σοβαρος χρηστης θα αποφασισει να στρεσαρει με τετοιο τροπο επι 24/7 τη cpu! και αν αξιζει ολο αυτο το εγχειρημα τον κοπο μεχρι να καταφερει να το σταθεροποιησει αλλα και το χρημα! https://www.pcper.com/reviews/Processors/Overclocking-AMD-Ryzen-7-1700-Real-Winner και χωρις igpu για να μη ξεχνιομαστε..
ison Δημοσ. 20 Ιουνίου 2017 Δημοσ. 20 Ιουνίου 2017 @strawman παραθετω ενδεικτικα απο το skroutz review χρηστη που αγορασε τον ryzen 1700 "Όποιος παίζει online μόνο παιχνίδια που απαιτούν πολλά FPS καλύτερα να πάρει τον 7700Κ ή τον 6700Κ της ιντελ." Με ολο το σεβασμο εκει θα επρεπε να σταματησεις να συζητας και να επιχειρηματολογεις...ακομα και λαθος να ησουν...κερδιζες. Και σου μιλαει ατομο που εχει να αγορασει amd απο την εποχη του athlon. Δεν θελω να τρολαρω ειναι να αρχισω flame posts και σπανια γραφω στα comments αν και χρονια μελος...αλλα ηταν too much ρε φιλος odyss3us. Ουτε το Μαρι Κλαιρ δεν θα τολμουσε να το γραψει αυτό για επιχειρήμα
adtakhs Δημοσ. 20 Ιουνίου 2017 Δημοσ. 20 Ιουνίου 2017 Κοιτάξτε να δείτε τι πάει να γίνει στο gaming . Όλα σχεδόν τα games τείνουν να γίνουν open world γεμάτα με non player characters (NPC) και σε αυτή την περίπτωση τα πολυπύρηνα είναι το Α και το Ω για μια σωστή gaming εμπειρία. Όσο παραθέτουμε μετρήσεις από games τα οποία είναι απλά μια σειριακή παράθεση μιας ιστορίας που το παιχνίδι καθορίζει την εξέλιξή του σε στενά γραμμικά πλαίσια, θα βλέπουμε και τα ολιγοπύρηνα να κρατάνε γερά. Το θέμα είναι πως σε λίγο θα γεμίσουμε open world games. Εκεί πάει η βιομηχανία του gaming ! Οπότε κάλιο γαιδουρόδενε παρά γαιδαρογύρευε ... 1
RTW4ever Δημοσ. 20 Ιουνίου 2017 Δημοσ. 20 Ιουνίου 2017 το αζημιωτο ειναι η τιμη, 300+ ευρω μονο για επεξεργαστη δεν θεωρειται mainstream αγορα και καποιος που διαθετει ποσο μεταξυ 350-450 απλα θα παρει το καλυτερο δε θα κανει παραχωρησεις σε επιδοσεις ουτε θα κοιταξει fanboysμους και το λεω αυτο γιατι ο 1700 ειναι entry level κομματι απο μερους της amd.. και φιλε γραφεις κι εσυ πολλες ανακριβειες, ο 7700k κοστιζει μολις 15ευρω παραπανω απο τον 1700 και ακομα και με την εργοστασιακη του ψυκτρα σηκωνει OC παραθετω ενδεικτικα απο το skroutz review χρηστη που αγορασε τον ryzen 1700 "Όποιος παίζει online μόνο παιχνίδια που απαιτούν πολλά FPS καλύτερα να πάρει τον 7700Κ ή τον 6700Κ της ιντελ." Ρε πόσο καραγκιόζης μπορεί να είσαι; Εργοστασιακή ψύκτρα ο 7700κ και κάνει και oc; Δεν ντρέπεσαι να μιλάς ακόμα, που έπρεπε να έχεις φάει ban ξεγυρισμένο; Τέτοια ξεδιάντροπη παραπληροφόρηση; 4
Odyss3us Δημοσ. 20 Ιουνίου 2017 Δημοσ. 20 Ιουνίου 2017 Ρε πόσο καραγκιόζης μπορεί να είσαι; Εργοστασιακή ψύκτρα ο 7700κ και κάνει και oc; Δεν ντρέπεσαι να μιλάς ακόμα, που έπρεπε να έχεις φάει ban ξεγυρισμένο; Τέτοια ξεδιάντροπη παραπληροφόρηση; η ουσιαστικη παραπληροφορηση και κοροιδια ειναι να γραφεις οτι ο 1700 μπορει να φτασει ευκολα τον 7700k με oc (που υποτιθεται κοστιζει και 100 ευρω παραπανω!!!) επειδη εχει λεει τη δικη του wraith ψυκτρα ενω για να το καταφερει χρειαζεται εξτρα state of the art hardware ανω των 700 ευρω (mobo, psu,case fan, case) για να αγγιξει αγκομαχωντας μολις τα 4.0Ghz!! για κατι που ο 7700k το κανει ΗΔΗ απο τη μανα του με τα μισα χρηματα και entry lvl hardware ΑΦΟΥ ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ επιπλεον OC! δiυλιζετε τον κωνωπα (stock cooler) και καταπινετε την καμηλο που ειναι ολο το υπολοιπο hardware!
JcD Δημοσ. 20 Ιουνίου 2017 Δημοσ. 20 Ιουνίου 2017 Κατσε για να καταλαβω, το 1fps διαφορα που ειχαν σε καποια games το μετρησες σαν διαφορα υπερ του ενος η του αλλου? Μαλιστα....το βλεπεις ρε αγορι μου οτι κυριολεκτικα οι διαφορες παιζουν στα 1-2-3-4 fps? Μιλαμε για rounding error εδω. Δηλαδη αυτη ειναι η διαφορα που σε κανει να πεις "τα πινει ο 1800x στα games"? Ρε φιλε, πληρωνεσαι? Δεν βρισκω αλλο λογο να γραφεις τετοιες κουταμαρες. Κουταμάρες... https://www.youtube.com/watch?v=Iy4T6JY2uB8 Κουταμάρες Νο2 https://www.youtube.com/watch?v=HZPr-gNWdvI Υπερχρονισμένες κουταμάρες με τον ακριβότερο κατά 140 ευρώ amd να χάνει καμιά 10αριά frames κάποιες φορές! https://www.youtube.com/watch?v=iV682EUOOKA Λυπάμαι αλλά την πίνει κανονικότατα!
strawman Δημοσ. 20 Ιουνίου 2017 Δημοσ. 20 Ιουνίου 2017 ειναι βλεπεις που μεχει καλομαθει η intel και εχω σταματησει να ασχολουμαι με OC προ ετων γιατι οταν εχεις base frequency 4.20 GHz και turbo @4.50 GHz δεν εχει και πολυ νοημα να ασχολεισαι με OC απο την αλλη οταν πας να αγορασεις ryzen 1700 με stock συχνοτητα @ 3.0Ghz θα πρεπει να επενδυσεις σε πολυ περισσοτερα απο μια ψυκτρα (κουτι, case cooling, psu, mobo) για να αγγιξει την εργοστασιακη συχνοτητα του 7700k! ο τυπος στο pcper "καταφερε" να το σηκωσει στα 4.0Ghz με 250 ευρω μητρικη και αλλα 225 ευρω τροφοδοτικο! αφου το wattage του δεν εχει καμια σχεση με τα 65 που αναγραφει, σε πληρη λειτουργια τραβαει 108 watts και σε overclock 214watts! και μιλαμε για να κατορθωσει να φτασει μολις τα 4.0Ghz!!! και ρωτω εγω τωρα ποιος σοβαρος χρηστης θα αποφασισει να στρεσαρει με τετοιο τροπο επι 24/7 τη cpu! και αν αξιζει ολο αυτο το εγχειρημα τον κοπο μεχρι να καταφερει να το σταθεροποιησει αλλα και το χρημα! https://www.pcper.com/reviews/Processors/Overclocking-AMD-Ryzen-7-1700-Real-Winner και χωρις igpu για να μη ξεχνιομαστε.. Αρα 1) Δεν ξερεις αν κανει OC με την stock ψυκτρα, απλα πεταξες κατι λανθασμενο να δικαιολογησεις τι? Τα λευτα που πληρωνεσαι? 2) Δεν ηξερες καν οτι δεν εχει καθολου stock ψυκτρα!!!) 3) Το frequency ειναι εντελοπαντελως αδιαφορο, οπως και ο αριθμος των πυρηνων. Στο εγραψα και πριν, αλλα μυαλο δεν βαζεις. ΔΕΝ με νοιαζει σε τι συχνοτητα τρεχει ουτε ποσους πυρηνες εχει. Με ενδιαφερει ποσο αποδιδει. 4) Σιγα μην θελει και ακριβο τοιχο ρε φιλε για να κλοκαρι. Αραξε, τα βιασες ολα. Εγω σου λεω οτι 3.7-3.8 (το γραψα και 5 ποστ πριν btw) παει με τη stock ψυκτρα. Ουτε μητρικη ακριβη θελει ουτε τιποτα. 5) Αρα πολυ ρευμα καιει μονο ο 1700. O i7 στα 5.0ghz ειναι cool and quiet ε? Νταξει ρε φιλε, ευγενικα να στο πω, εισαι biased as *uck και γραφεις αρλουμπες. Οποιος εχει ματια βλεπει, ο 1700 τον παιζει στα ισα στα games και τον κατουραει στα workstation με μικροτερο κοστος. Αυτα ειναι τα facts. Αμα δεν σαρεσουν, μη σκας, αγνοησε τα. Κουταμάρες... Κουταμάρες Νο2 Υπερχρονισμένες κουταμάρες με τον ακριβότερο κατά 140 ευρώ amd να χάνει καμιά 10αριά frames κάποιες φορές! Λυπάμαι αλλά την πίνει κανονικότατα! Σορρυ κιολας, κουταμαρες ειναι αυτα που γραφεις. Πρωτον, και τα 3 ειναι launch date benchmarks. Ξερεις τι σημαινει αυτο ε? Απο τοτε εχουν βγει 10αδες patches για καλυτερη υποστηριξη των Rysen. Αν το επιχειρημα σου ειναι οτι 3 μηνες πριν οι Rysen τα πινανε στα games τοτε φιλε, μαζι σου, συμφωνουμε 100% και τζαμπα συζηταμε. Εγω λεω οτι ΣΗΜΕΡΑ αποδιδουν πανομοιοτυπα, οπως φανηκε και απτο προσφατο bench που σου εβαλα. 2ον, επιμενεις να τον συγκρινεις με τον 1800x για τους δικους σου περιεργους λογους. Στο ειπα ηδη, 2 φορες, ο 1700 αποδιδει ΑΚΡΙΒΩΣ τα ιδια με τον 1800x και κοστιζει σαν πλατφορμα minimum 100€ κατω απο τον 7700k, 150€ αν σκοπευεις να κλοκαρις στα 5ghz τον 7700k. Οποτε και παλι, αν το επιχειρημα σου ειναι οτι ο 1800x δεν αξιζει, τοτε και παλι συμφωνουμε, κανενας λογος να το συζηταμε. Το δικο μου επιχειρημα ειναι οτι ο 1700 αξιζει πολυ παραπανω απο τον 7700k, σε αυτο εχεις να πεις κατι η θα συνεχισεις τα strawman και τις απαντησεις σε πραματα που ποτε δεν ειπα? 3ον, στο τελευταιο bench που εβαλες την διαφορα δεν την κανει ο επεξεργαστης αλλα οι μνημες. Το βλεπεις οτι ο ενας ειναι με μνημες στα 2400 και ο αλλος στα 3200 ετσι? Θες να βρουμε κανα bench με τις μνημες τουμπα? Τι θα μου λεγες αν σου εβαζα για αποδειξη οτι ο 1700 ειναι πιο γρηγορος ενα bench που εχει υπερβολικα πιο γρηγορες μνημες απο τον 7700κ? 4
Heybro Δημοσ. 20 Ιουνίου 2017 Δημοσ. 20 Ιουνίου 2017 Κουταμάρες... https://www.youtube.com/watch?v=Iy4T6JY2uB8 Κουταμάρες Νο2 https://www.youtube.com/watch?v=HZPr-gNWdvI Υπερχρονισμένες κουταμάρες με τον ακριβότερο κατά 140 ευρώ amd να χάνει καμιά 10αριά frames κάποιες φορές! https://www.youtube.com/watch?v=iV682EUOOKA Λυπάμαι αλλά την πίνει κανονικότατα! Ποιος την πίνει αδερφέ? Που ο 1800 είναι με 2400 μνήμες? Βάλτου 3400 και δες πόση αύξηση θα πάρει. Δε και καλά να βγάλετε κατώτερους του Ryzen. Και στο gaming καλύτεροι είναι με σωστές μνήμες μην τρελαίνεστε.
Odyss3us Δημοσ. 20 Ιουνίου 2017 Δημοσ. 20 Ιουνίου 2017 Αρα 1) Δεν ξερεις αν κανει OC με την stock ψυκτρα, απλα πεταξες κατι λανθασμενο να δικαιολογησεις τι? Τα λευτα που πληρωνεσαι? 2) Δεν ηξερες καν οτι δεν εχει καθολου stock ψυκτρα!!!) 3) Το frequency ειναι εντελοπαντελως αδιαφορο, οπως και ο αριθμος των πυρηνων. Στο εγραψα και πριν, αλλα μυαλο δεν βαζεις. ΔΕΝ με νοιαζει σε τι συχνοτητα τρεχει ουτε ποσους πυρηνες εχει. Με ενδιαφερει ποσο αποδιδει. 4) Σιγα μην θελει και ακριβο τοιχο ρε φιλε για να κλοκαρι. Αραξε, τα βιασες ολα. Εγω σου λεω οτι 3.7-3.8 (το γραψα και 5 ποστ πριν btw) παει με τη stock ψυκτρα. Ουτε μητρικη ακριβη θελει ουτε τιποτα. 5) Αρα πολυ ρευμα καιει μονο ο 1700. O i7 στα 5.0ghz ειναι cool and quiet ε? Νταξει ρε φιλε, ευγενικα να στο πω, εισαι biased as *uck και γραφεις αρλουμπες. Οποιος εχει ματια βλεπει, ο 1700 τον παιζει στα ισα στα games και τον κατουραει στα workstation με μικροτερο κοστος. Αυτα ειναι τα facts. Αμα δεν σαρεσουν, μη σκας, αγνοησε τα. βρε χαζουλη εχω εμπειρια απο τον δικο μου 4790 (χωρις k) μιλαμε για επεξεργαστη 3ετιας που μια χαρα τον εχω φτασει @4.4 με το stock cooler και σε μητρικη 120 ευρω (Asus H97i) ωστε τωρα που εμαθες ποσα watts καιει σε OC (214) και τί hardware απαιτειται δε σενδιαφερει ουτε το oc ουτε η συχνοτητα.. οκ.. δες τί εγραφες λιγο πιο πανω: Ο 1700 λοιπον, που ειναι αρκετα φτηνοτερος σαν συνολο απο τον 7700k, με λιγο OC που θα σου κοστισει 0 ευρω αποδιδει πανω κατω τα ιδια σε καινουργια games, και σε εφαρμογες κατουραει το πτωμα του. αν αυτο δεν ειναι απαυγασμα φανμποισμου και ασυναρτησιας τοτε τί ειναι; πως θα το καταφερει αυτο ρε κακομοιρη με 0 ευρω οταν δε μπορει καν να ξεπερασει τα 4.0Ghz με μητρικη των 250ευρω και Psu των 225 ευρω; και ποσο να φτασει σε OC με απλo hardware, τα 3.7Ghz? δλδ οσο ειναι η base frequency του δικου μου 4790 γιατι τα stock 4.2-4.5Ghz του 7700k τα βλεπει μονο με το κυαλι
Heybro Δημοσ. 20 Ιουνίου 2017 Δημοσ. 20 Ιουνίου 2017 Αρα 1) Δεν ξερεις αν κανει OC με την stock ψυκτρα, απλα πεταξες κατι λανθασμενο να δικαιολογησεις τι? Τα λευτα που πληρωνεσαι? 2) Δεν ηξερες καν οτι δεν εχει καθολου stock ψυκτρα!!!) 3) Το frequency ειναι εντελοπαντελως αδιαφορο, οπως και ο αριθμος των πυρηνων. Στο εγραψα και πριν, αλλα μυαλο δεν βαζεις. ΔΕΝ με νοιαζει σε τι συχνοτητα τρεχει ουτε ποσους πυρηνες εχει. Με ενδιαφερει ποσο αποδιδει. 4) Σιγα μην θελει και ακριβο τοιχο ρε φιλε για να κλοκαρι. Αραξε, τα βιασες ολα. Εγω σου λεω οτι 3.7-3.8 (το γραψα και 5 ποστ πριν btw) παει με τη stock ψυκτρα. Ουτε μητρικη ακριβη θελει ουτε τιποτα. 5) Αρα πολυ ρευμα καιει μονο ο 1700. O i7 στα 5.0ghz ειναι cool and quiet ε? Νταξει ρε φιλε, ευγενικα να στο πω, εισαι biased as *uck και γραφεις αρλουμπες. Οποιος εχει ματια βλεπει, ο 1700 τον παιζει στα ισα στα games και τον κατουραει στα workstation με μικροτερο κοστος. Αυτα ειναι τα facts. Αμα δεν σαρεσουν, μη σκας, αγνοησε τα. Σορρυ κιολας, κουταμαρες ειναι αυτα που γραφεις. Πρωτον, και τα 3 ειναι launch date benchmarks. Ξερεις τι σημαινει αυτο ε? Απο τοτε εχουν βγει 10αδες patches για καλυτερη υποστηριξη των Rysen. Αν το επιχειρημα σου ειναι οτι 3 μηνες πριν οι Rysen τα πινανε στα games τοτε φιλε, μαζι σου, συμφωνουμε 100% και τζαμπα συζηταμε. Εγω λεω οτι ΣΗΜΕΡΑ αποδιδουν πανομοιοτυπα, οπως φανηκε και απτο προσφατο bench που σου εβαλα. 2ον, επιμενεις να τον συγκρινεις με τον 1800x για τους δικους σου περιεργους λογους. Στο ειπα ηδη, 2 φορες, ο 1700 αποδιδει ΑΚΡΙΒΩΣ τα ιδια με τον 1800x και κοστιζει σαν πλατφορμα minimum 100€ κατω απο τον 7700k, 150€ αν σκοπευεις να κλοκαρις στα 5ghz τον 7700k. Οποτε και παλι, αν το επιχειρημα σου ειναι οτι ο 1800x δεν αξιζει, τοτε και παλι συμφωνουμε, κανενας λογος να το συζηταμε. Το δικο μου επιχειρημα ειναι οτι ο 1700 αξιζει πολυ παραπανω απο τον 7700k, σε αυτο εχεις να πεις κατι η θα συνεχισεις τα strawman και τις απαντησεις σε πραματα που ποτε δεν ειπα? 3ον, στο τελευταιο bench που εβαλες την διαφορα δεν την κανει ο επεξεργαστης αλλα οι μνημες. Το βλεπεις οτι ο ενας ειναι με μνημες στα 2400 και ο αλλος στα 3200 ετσι? Θες να βρουμε κανα bench με τις μνημες τουμπα? Τι θα μου λεγες αν σου εβαζα για αποδειξη οτι ο 1700 ειναι πιο γρηγορος ενα bench που εχει υπερβολικα πιο γρηγορες μνημες απο τον 7700κ? Πες τα γιατί θα μας τρελάνουν αυτοί. Όντως οι Ryzen τους πρώτους 2 μήνες είχαν θέματα αλλά σήμερα είναι πολυ καλύτεροι και πολύ φθηνότεροι από τους Intel. Η Intel πρέπει να προσέξει γιατί θα την πατήσει. 1
strawman Δημοσ. 20 Ιουνίου 2017 Δημοσ. 20 Ιουνίου 2017 βρε χαζουλη εχω εμπειρια απο τον δικο μου 4790 (χωρις k) μιλαμε για επεξεργαστη 3ετιας που μια χαρα τον εχω φτασει @4.4 με το stock cooler και σε μητρικη 120 ευρω (Asus H97i) ωστε τωρα που εμαθες ποσα watts καιει σε OC (214) και τί hardware απαιτειται δε σενδιαφερει ουτε το oc ουτε η συχνοτητα.. οκ.. To 4.4 απο το 5.0ghz το αντιλαμβανεσαι οτι ειναι τεραστια αποσταση ετσι? Και γω τον fx μου τον φτανω 4.4 με την stock ψυκτρα, αλλα 4.6 δεν τον φτανω ουτε μεσα σε ιγκλου. Τοσα watt καιει και ο i7 στα 5.0ghz ρε φιλε. Αυτο που σου εξηγω και για καποιο λογο ΔΕΝ λες να καταλαβεις ειναι οτι δεν εχει σημασια comparatively ποσα hz και ποσους πυρηνες εχει ο καθενας. Σημασια εχει ποσο κοστιζουν και ποσο αποδιδουν. Δηλαδη αν ο i7 ειχε τις ιδιες επιδοσεις που εχει τωρα αλλα κλοκαρισμενος στα 800mhz θα σε πειραζε? Θα αλλαζε κατι? Οποτε γιατι να πειραζει που ο 1700 ειναι στα 3.0ghz, αφου αποδιδει οπως αποδιδει? Και οι 2 κλοκαρισμενοι σχεδον στο ταβανι, ο 7700k βγαινει ακριβοτερος και οι επιδοσεις ειναι απελπιστικα παραπλησιες στα games, και γελαει ο κοσμος στο workstation. Τωρα αν συνεχιζεις να μου λες οτι ο 7700k κλοκαρι με την stock ψυκτρα και ο Rysen θελει ακριβο κουτι και keyboard για να κλοκαρι, be my guest. πως θα το καταφερει αυτο ρε κακομοιρη με 0 ευρω οταν δε μπορει καν να ξεπερασει τα 4.0Ghz με μητρικη των 250ευρω και Psu των 225 ευρω; ποσο να φτασει σεOC με απλo hawrdware τα 3.7Ghz? δλδ οσο ειναι η base frequency του δικου μου 4790 Ρε κακομοιρη, σταματα να μας δειχνεις ξανα και ξανα οτι εισαι αμπαλος. Ο 1700 δεν ξεπερναει τα 4.0ghz ουτε με μητρικη των 800 ευρω. Αυτο ειναι το limit τους σε ambient temps. Σου ειπα να τους κλοκαρις πανω απο 4ghz? Φαντασματα βλεπεις? Εγραψα για 3.7-3.8 αντε και 3.9. Αυτο ειναι απολυτα εφικτο με την stock ψυκτρα και mobo των 90€. Google it. ΤΙ σημασια εχει ποσο ειναι το base frequency του 4790 ρε φιλε? Δηλαδη, θες και τα λες? Και ο δικος μου ο fx ειναι στα 4.5 αρα ειναι καλυτερος απο τον 4790 σου? ΠΡΟΦΑΝΩΣ και οχι. Καθεσαι και συγκρινεις πυρηνες και frequency μεταξυ αλλων αρχιτεκτονικων και βγαζεις και χρησιμα συμπερασματα τρομαρα σου. Ο 1700 στα 3.8-3.9 ghz κατουραει τον i7 στα 4.8 σε ολες τις workstation εφαρμογες και ειναι neck and neck στο gaming. Κουραστηκα να το γραφω 7 φορες και να κανεις strawman. 3
Odyss3us Δημοσ. 20 Ιουνίου 2017 Δημοσ. 20 Ιουνίου 2017 τα εχεις κανει σαλατα, ο 1700 τον πινει στα περισσοτερα σεναρια vs 7700k ειτε ο πρωτος ειναι OCed ειτε οχι, εσυ αρχικα ανεφερες ως επιχειρημα οτι με φθηνο tuning μπορει να παει παραπερα.. πουθενα δεν παει
adtakhs Δημοσ. 20 Ιουνίου 2017 Δημοσ. 20 Ιουνίου 2017 τα εχεις κανει σαλατα, ο 1700 τον πινει στα περισσοτερα σεναρια vs 7700k ειτε ο πρωτος ειναι OCed ειτε οχι, εσυ αρχικα ανεφερες ως επιχειρημα οτι με φθηνο tuning μπορει να παει παραπερα.. πουθενα δεν παει Γιατί πράγμα μιλάμε ? 2
RTW4ever Δημοσ. 20 Ιουνίου 2017 Δημοσ. 20 Ιουνίου 2017 @strawman Απορώ που συνεχίζεις το διάλογο μαζί του. Είναι προφανές ότι δεν αξίζει και ότι πρόκειται για απίστευτο troll / fanboy / αδίστακτο. Και εγώ μέχρι σήμερα μόνο intel είχα, τώρα είμαι με 4770κ, αλλά είναι προφανές ότι οι ρίζεν ζωγραφίζουν και αν αναβαθμίσω, θα πάω σ' αυτούς χωρίς δεύτερη σκέψη. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα