Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Εκτός gaming που είναι με αργές μνήμες σε όλα τα υπόλοιπα ο Ryzen έχει διπλάσιες επιδόσεις από τον 7700k που έχουν ίδια τιμή. 

αποφασισε ομως, μεχρι τωρα ολα σου τα ποστ αφορουσαν παιχνιδια, 

μεχρι να κανεις την κωλοτουμπα βεβαιως    B)

υγ.

αν καποιοι ονομαζονται threadrippers τοτε ο 7700k αποδεικνυεται coreripper και μαλιστα σα να βγηκε απο ταινια prequel

• Απαντ. 136
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

αποφασισε ομως, μεχρι τωρα ολα σου τα ποστ αφορουσαν παιχνιδια,

μεχρι να κανεις την κωλοτουμπα βεβαιως B)

υγ.

αν καποιοι ονομαζονται threadrippers τοτε ο 7700k αποδεικνυεται coreripper και μαλιστα σα να βγηκε απο ταινια prequel

Και σε Gaming με γρήγορες μνήμες κοντράρουν στα ίσια τον 7700k και σε αρκετά τον περνάνε. Μιλάμε για ίδια τιμή Cpu. Εμένα με ενδιαφέρει το Gaming. Αρκετοί όμως που θέλουν Multitasking με streaming rendering ο Ryzen 1700 πατάει κάτω τους Intel μέχρι 1000 ευρώ. Και δεν καταλαβαίνω γιατί δεν θέλετε ανταγωνισμό ο οποίος ευνοεί τους πάντες.

Δημοσ.

φανμποϊστικη είναι και η άποψη ότι είναι χρήσιμοι το 2017 τουμπανιασμένοι i3 στα 200+ γιατί κάτι τέτοιες μ@λακιες παρουσίαζε η intel μέχρι και τους ryzen 

φανμποϊστικές είναι επίσης και οι απόψεις ότι η intel είχε στις αποθήκες της κρυμμένη  την τεχνολογία των νεφελιμ και χωρίς τη παραμικρή προσπάθεια θα έσβηνε την amd από το χάρτη 

στη πράξη παίζει φάση και επιτέλους και μετά από χρόνια κάτι πάει να γίνει ώστε να υπάρχει ουσιαστικός ανταγωνισμός οπότε ας μείνουμε σε αυτό 

βέβαια η amd το χάλασε κάπως στο θέμα των καρτών (ευτυχώς όχι στη κατηγορία που με ενδιαφέρει) , αλλά ελπίζω να κάνει κι εκεί τίποτα αξιόλογο γιατί ανέκαθεν υπήρχε κάποιος ανταγωνισμός με nvidia 

• Like 2
Δημοσ.

αλλο ο ανταγωνισμος κι αλλο οι φανμποϊστικες ανακριβειες, για να μη πω κατι βαρυτερο

Ποιες ανακρίβειες ακριβώς? Το guru3d είναι αντικειμενικο και τα benchmarks μιλάνε από μόνα τους. Όταν η amd κοντράρει τους αντίστοιχους Intel που έχουν διπλάσια τιμή αυτό σημαίνει fanboismos? Intel έχω και εγώ και Intel είχα και παλιότερα αλλά η Ryzen με τις τιμές που έχουν έχουν βάλει τα γυαλιά στην Intel. Δεν μπορεί να μην το βλέπετε.

Δημοσ.

Ποιες ανακρίβειες ακριβώς? Το guru3d είναι αντικειμενικο και τα benchmarks μιλάνε από μόνα τους. Όταν η amd κοντράρει τους αντίστοιχους Intel που έχουν διπλάσια τιμή αυτό σημαίνει fanboismos? Intel έχω και εγώ και Intel είχα και παλιότερα αλλά η Ryzen με τις τιμές που έχουν έχουν βάλει τα γυαλιά στην Intel. Δεν μπορεί να μην το βλέπετε.

οσο και να προσπαθεις δε θα με αναγκασεις να πω το βαρυτερο..

Δημοσ.

οσο και να προσπαθεις δε θα με αναγκασεις να πω το βαρυτερο..

Ξεκόλλα ρε συ δεν προσπαθώ για τίποτα. Απλά δεν μπορεί να μην βλέπετε την προσπάθεια της AMD για ένα ποιοτικό ανταγωνισμό με την Intel.

Δημοσ.

δεν χρειάζεσαι τόσο δυνατό επεξεργαστή για παιχνίδια, πάρε έναν 6core στα 240 (ryzen) και ρίξε τα λεφτά στην gpu, η διαφορά θα είναι πολύ μεγαλύτερη στις επιδόσεις.

οι intel έχουν λίγο καλύτερο optimize για παιχνίδια αλλά η διαφορά δεν είναι τόσο μεγάλη για να αξίζει σε σχέση με το κόστος.

αν βάλεις επεξεργαστή 240 ευρώ απο την μία και 340 απο την άλλη και τα 100 ευρώ διαφοράς πάνε στην gpu τότε θα έχεις θεαματικές διαφορές και όχι ένα 5% στην καλύτερη περίπτωση.

τώρα άν έχεις ρίξει κανα τριχίλιαρο για gaming pc ε ναι εκεί θα βάλεις 8-core για να παίξεις μπάλα σε vr η 4k ultra.

Το λαθος σου ειναι οτι ξεκινας με το δεδομενο οτι αυτος που αγοραζει 350€ επεξεργαστη θα αγορασει 200€ καρτα γραφικων. Σε αυτη την περιπτωση, ναι εχεις δικιο. Ομως κανεις δεν το κανει αυτο. Αυτος που θα αγορασει 350€ επεξεργαστη για games θα παρει τουλαχιστον μια 1080, οποτε σε αυτη την περιπτωση τα 100€ που θα ριξει στην καρτα γραφικων δεν νομιζω να του φερουν ιδιαιτερο οφελος. 

Το πρόβλημα του συγκεκριμένου τεστ είναι η 970. Στα περισσότερα τεστ με καλύτερες κάρτες γραφικών ακόμα κι ο 1080x  τον πίνει κι είναι και ακριβότερος! Μακάρι να βελτιωθούν οι επιδόσεις τους, εγώ ειλικρινά ψάχνω λόγο για να ξανά πάρω μετά από χρόνια amd!

Σου εβαλα test με 1080ti..προτιμησες να το αγνοησεις για να συνεχισεις την παραπληροφορηση. Νταξει, μην αφηνεις την πραγματικοτητα να μπει εμποδιο στις πεποιθησεις σου. 

η amd στακαρε πυρηνες (με το αζημιωτο) εβγαλε την ενσωματωμενη καρτα γραφικων, κατεβασε τα ρολογια και καταφερε να εχει παρομοιες επιδοσεις με 4cores+4threads

που ακριβως ειναι η προοδος;

Δυσκολευεσαι να πιστεψω οτι τα εννοεις αυτα που γραφεις. Ας ξεκινησουμε

Καταρχας, define αζημιωτο. O 8/16 ειναι φτηνοτερος απο τον 4/8 και μαλιστα με τουμπανο cooler. Για να του clockaris και τους 2 ο 7700k θα σου βγει τουλαχιστον 100€ πανω, και αυτο με cooler του 50€. Καλη τυχη να κλοκαρις με αυτο το πραμα.

Το ποσα cores και ποσα threads εχει ειναι εντελοπαντελως αδιαφορο. Ας εχει μισο core και 1/4 thread, αν αποδιδει, αυτο μετραει. Ο 1700 λοιπον, που ειναι αρκετα φτηνοτερος σαν συνολο απο τον 7700k, με λιγο OC που θα σου κοστισει 0 ευρω αποδιδει πανω κατω τα ιδια σε καινουργια games, και σε εφαρμογες κατουραει το πτωμα του. Το οτι εβγαλε την gpu  δεν καταλαβαινω γιατι το βαζεις σαν αρνητικο, ειδικα οταν 1 post αργοτερα μας λες οτι μιλας για gaming. Αφου μιλας για gaming, ποσο θετικο ειναι που ο 7700 εχει ενσωματωμενη GPU? :)

Νταξει, και μεις αγαπαμε Intel ρε φιλε, αλλα τοσο bias ουτε να σε πληρωναν. 

• Like 2
Δημοσ.
Καταρχας, define αζημιωτο. O 8/16 ειναι φτηνοτερος απο τον 4/8 και μαλιστα με τουμπανο cooler. Για να του clockaris και τους 2 ο 7700k θα σου βγει τουλαχιστον 100€ πανω, και αυτο με cooler του 50€. Καλη τυχη να κλοκαρις με αυτο το πραμα.

Το ποσα cores και ποσα threads εχει ειναι εντελοπαντελως αδιαφορο. Ας εχει μισο core και 1/4 thread, αν αποδιδει, αυτο μετραει. Ο 1700 λοιπον, που ειναι αρκετα φτηνοτερος σαν συνολο απο τον 7700k, με λιγο OC που θα σου κοστισει 0 ευρω αποδιδει πανω κατω τα ιδια σε καινουργια games, και σε εφαρμογες κατουραει το πτωμα του. Το οτι εβγαλε την gpu  δεν καταλαβαινω γιατι το βαζεις σαν αρνητικο, ειδικα οταν 1 post αργοτερα μας λες οτι μιλας για gaming. Αφου μιλας για gaming, ποσο θετικο ειναι που ο 7700 εχει ενσωματωμενη GPU? :)

Νταξει, και μεις αγαπαμε Intel ρε φιλε, αλλα τοσο bias ουτε να σε πληρωναν. 

το αζημιωτο ειναι η τιμη, 300+ ευρω μονο για επεξεργαστη δεν θεωρειται mainstream αγορα

και καποιος που διαθετει ποσο μεταξυ 350-450 απλα θα παρει το καλυτερο δε θα κανει παραχωρησεις σε επιδοσεις ουτε θα κοιταξει fanboysμους και το λεω αυτο γιατι ο 1700 ειναι entry level κομματι απο μερους της amd..

και φιλε γραφεις κι εσυ πολλες ανακριβειες,  ο 7700k κοστιζει μολις 15ευρω παραπανω απο τον 1700 και ακομα και με την εργοστασιακη του ψυκτρα σηκωνει OC

παραθετω ενδεικτικα απο το skroutz review χρηστη που αγορασε τον ryzen 1700

"Όποιος παίζει online μόνο παιχνίδια που απαιτούν πολλά FPS καλύτερα να πάρει τον 7700Κ ή τον 6700Κ της ιντελ."

Δημοσ.

@ strawman

Καθόλου δεν το αγνοεισα, 13-6 κάπου εκεί μέτρησα τις φορές που πέρασε μπροστά ο 7700K, έχει βουιξη το ίντερνετ ότι ακόμα κι ο 1800x είναι πίσω από τον 7700K στα παιχνίδια κι εσύ μου λες ότι παραπληροφορο εγω!

Όσων αφορά την ενσωματωμένη Gpu, αυτή αποτελεί σημαντικό λόγο αγοράς του επεξεργαστή αφού τύποι σαν εμένα συχνά μένουν χωρίς Gpu, πουλώντας την δικιά τους όταν δεν έχουν χρόνο να ασχοληθούν για να ξανά πάρουν άλλη αργότερα, στο ενδιάμεσο δεν μένουν χωρίς υπολογιστή όμως!

• Like 1
Δημοσ.

@ strawman

Καθόλου δεν το αγνοεισα, 13-6 κάπου εκεί μέτρησα τις φορές που πέρασε μπροστά ο 7700K, έχει βουιξη το ίντερνετ ότι ακόμα κι ο 1800x είναι πίσω από τον 7700K στα παιχνίδια κι εσύ μου λες ότι παραπληροφορο εγω!

Όσων αφορά την ενσωματωμένη Gpu, αυτή αποτελεί σημαντικό λόγο αγοράς του επεξεργαστή αφού τύποι σαν εμένα συχνά μένουν χωρίς Gpu, πουλώντας την δικιά τους όταν δεν έχουν χρόνο να ασχοληθούν για να ξανά πάρουν άλλη αργότερα, στο ενδιάμεσο δεν μένουν χωρίς υπολογιστή όμως!

ακριβως ιδια περιπτωση κι εγω οταν πουλησα την Gtx 970 εμεινα 6 μηνες με την igpu της intel στα 3440x1440! μεχρι να παρω την 1070, ενω παρα πολλες φορες κατα τη διαρκεια setup ή στο bios ή οταν βαζω 2η οθονη χρησιμοποιω την igpu για να μη χαλαω τις ρυθμισεις της εξωτερικης καρτας

• Like 1
Δημοσ.

και οταν συγκρινεται FX με ι7 7700κ δεν λετε πουθενα οτι ειναι cpu του 2012 ο fx το κανεται γαργαρα οπως πολλα αλλα για τιν ιντελ.

πολυ καλα τα πραγματα απο την amd.αντε να δουμε λιγο ανταγονισμο της προκωπεις και να κερδισου και εμεις οι πτωχουλιδες :) :) :)

όταν λες φτωχούληδες προφανώς μιλάς στην ορθογραφία...μας πέθανες

Δημοσ.

το αζημιωτο ειναι η τιμη, 300+ ευρω μονο για επεξεργαστη δεν θεωρειται mainstream αγορα

και καποιος που διαθετει ποσο μεταξυ 350-450 απλα θα παρει το καλυτερο δε θα κανει παραχωρησεις σε επιδοσεις ουτε θα κοιταξει fanboysμους και το λεω αυτο γιατι ο 1700 ειναι entry level κομματι απο μερους της amd..

και φιλε γραφεις κι εσυ πολλες ανακριβειες,  ο 7700k κοστιζει μολις 15ευρω παραπανω απο τον 1700 και ακομα και με την εργοστασιακη του ψυκτρα σηκωνει OC

παραθετω ενδεικτικα απο το skroutz review χρηστη που αγορασε τον ryzen 1700

"Όποιος παίζει online μόνο παιχνίδια που απαιτούν πολλά FPS καλύτερα να πάρει τον 7700Κ ή τον 6700Κ της ιντελ."

Απο που να ξεκινησω να σχολιαζω αυτο το επος? Απτην εργοστασιακη ψυκτρα του 7700k? Aπτο οτι σηκωνει και OC με την εργοστασιακη ψυκτρα του? Απτο τι λενε τα reviews στο skroutz? Πωπω με μπερδεψες.

Γραφω εγω πολλες ανακριβειες μας λες, και κατοπιν εκθειαζεις το εργοστασιακο cooler του 7700k.  Σηκωνει και oc με το cooler του ε? Να φανταστω, το δοκιμασες, οχι λαλακιες! Aπο δω και μονο καταλαβαινουμε να μη σε παιρνουμε στα σοβαρα.

Hey, bro, ο 7700k ΔΕΝ ΕΡΧΕΤΑΙ ΜΕ COOLER!!!!111eleven

Και κει που νομιζα οτι αυτο ηταν ολο, συνεχιζεις τα χτυπηματα αλυπητος. Review απτο SKROUTZ? Ενδεικτικο κιολας? Να σου παραθεσω και γω review απτο skroutz του 7700k? 

"Πρόβλημα με την θερμοκρασία, μην σκεφτείτε να βάλετε ανεμηστιράκι, το πράγμα θέλει οπωσδήποτε watercooler."

"Οσο αναφορα την θερμοκρασια...ναι ειναι ζεστος αλλα οχι κατι φοβερο,απαραιτητο ομως να υπαρχει μια αξιοπρεπης ψυξη,αν ο επεξεργαστης προοριζεται για βαρια games ή εφαρμογες πατε για ψυξη ανω των 75-80 ευρω"

Ναι man, με την εργοστασιακη ψυκτρα που δεν εχει μια χαρα θα παει, ακομα και OC σηκωνει. Ημαρτον, γελαει ο κοσμος με αυτα που γραφεις.

Παμε τωρα στο ενδεικτικο review του skroutz. Για πες μας, τι games νομιζεις οτι εννοει ο τυπος? Χμμ, να εννοει lol / cs go / overwatch? Και οτι τωρα ο 1700 δεν βγαζει 100 frames σε αυτα τα games? Σοβαρα ρε δικε μου? Και στην τελικη, δεν μαμιεται, πες εχει δικιο το παιδι. Και δικιο να εχει, αυτο αφορα αποκλειστικα οσους εχουν 140hz monitor και παιζουν σε 1080p και παιζουν csgo και dotes. Τα υπολοιπα games τι γινεται?

• Like 2
Δημοσ.

εξηγησε εσυ που τα ειδες τα 100 ευρω παραπανω να γελασουμε

ο τυπος λεει περισσοτερα fps επαληθευοντας την πλειoψηφια των benchmarks που κυκλοφορουν στο net, γιαυτο εγραψα ενδεικτικα, τα υπολοιπα ειναι δικα σου παραλογα συμπερασματα

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...