Nuanky Δημοσ. 19 Ιουνίου 2017 Δημοσ. 19 Ιουνίου 2017 Καλησπερα.Σημερα το πρωι για καποιο λογο ξεκινησε μια σειρα προβληματων με το pc που εχω στησει απο δεκεμβρη. Ο επεξεργαστης απο το πουθενα χτυπησε 90+ βαθμους με ελαχιστο load και δεν κατεβαινει με τιποτα. Στο bios και το profile με την συχνοτητα του επεξεργαστη αλλα και το xmp profile των ram ειχαν ακυρωθει και δεν μπορουσα να τα ενεργοποιησω λογο error επειτα save and exit οπου με ενημερωνε πως υπαρχει προβλημα με τις τρεχουσες ρυθμισεις και πρεπει να επαναφερω το bios σε παλαιοτερο stable mode. Φρεσκαρα το μηχανημα (καθαρισμα και αλλαγη παστας) αλλα τιποτα. Το hardware που χρησιμοποιω ειναι το εξης : Cpu : Intel Skylake i5 6600K Mobo : Gigabyte GA-Z170X-Gaming 7 rev.1 Ram : G.Skill Trident Z DDR4 3000Mhz 16GB GPU : Asus Gtx 1060 6GB OC Cpu Cooler : Corsair H100i v2 Psu : Coolermaster V850 80+ Gold PS : Δεν εχω κανει OC σε κανενα απο τα εξαρτηματα. Ανεβαζω και μια φωτογραφια απο το software του Cpu Cooler.
MSSB Δημοσ. 19 Ιουνίου 2017 Δημοσ. 19 Ιουνίου 2017 Ξανά πέρνα την τρέχουσα έκδοση του bios σου ή ποιο νέα αν υπάρχει και από εκεί και ύστερα μπορεί να έπεσες σε προβληματικό CPU. Θα σου έλεγα για τίποτα miner ή κανέναν ιό, αλλά αφού μου λες ότι δεν έχει καθόλου χρήση η cpu, (idle θεωρείτε οτιδήποτε κάτω του 4-5% χρήσης σε κατάσταση μετά από restart, με το που ανοίξει) τότε πας εκεί. Τις θερμοκρασίες, τις κοιτάς μέσα από το bios ή μέσα από τα Windows; Γιατί αν από το bios είναι εντάξει, κάτι με τα Windows σου παίζει.
Nuanky Δημοσ. 19 Ιουνίου 2017 Μέλος Δημοσ. 19 Ιουνίου 2017 Εκανα downgrade (απο F21 πηγα F20) προσπαθησα να περασω τις ρυθμισεις εκει αλλα τιποτα. Μετα απο λιγη ωρα ξαναεκανα update στην latest εκδοση και το προβλημα με τα timings εστρωσε αλλα η θερμοκρασια παραμενει. Την θερμοκρασια αρχικα την εβλεπα απο το software του cpu cooler (corsair link) αλλα κατεβασα και το core temp για να το διασταυρωσω (ιδιες θερμοκρασιες δειχνουνε) και το διασταυρωσα και με το bios. Μπορω να πω οτι στο bios εδειχνε ελαχιστος πιο ανεβασμενες θερμοκρασιες.
BlueBlood7 Δημοσ. 19 Ιουνίου 2017 Δημοσ. 19 Ιουνίου 2017 Στο BIOS είναι πιο ανεβασμένες γιατί ο επεξεργαστής δεν idlάρει. Θερμοκρασίες ανέβασε ξαφνικά ή έκανες κάπιοια αλλαγή σε hardware?
Nuanky Δημοσ. 19 Ιουνίου 2017 Μέλος Δημοσ. 19 Ιουνίου 2017 Καμια αλλαγη...απο το πουθενα οσο ειμουν idle στο facebook.
BlueBlood7 Δημοσ. 19 Ιουνίου 2017 Δημοσ. 19 Ιουνίου 2017 Βρες μια άλλη ψύκτρα να δοκιμάσεις μήπως τα έφτυσε η υδρόψυξη. Αν δεν είχες k cpu θα είχες την μαμίσια της Intel. Ένα μειονέκτημα των k cpu 1
BlueBlood7 Δημοσ. 19 Ιουνίου 2017 Δημοσ. 19 Ιουνίου 2017 Από κάποπιον γνωστό σου διαφορερικά το πας σε κατάστημα με service.
ZELOMOTH Δημοσ. 19 Ιουνίου 2017 Δημοσ. 19 Ιουνίου 2017 Αμα το βαλεις μπροστα και με ανοιχτο το κουτι πιασεις με το χερι το σκατουλακι της υδροψυξης που καλυπτει την cpu , λογικα θα καταλαβεις οτι ζεματαει σιγα σιγα ωστε να εισαι σχεδον βεβαιος οτι φταιει η υδροψυξη! Και μετα παρε μια ψυκτρουλα με κανα 15ρι αφου δεν κανεις overclock οπως λες...Πως το λενε ρε blue και κολλησα? Το.... της υδροψυξης! 2
Nuanky Δημοσ. 19 Ιουνίου 2017 Μέλος Δημοσ. 19 Ιουνίου 2017 Δεν ακουμπησα αντλια αλλα ετυχε να ακουμπησω τους σωληνες κοντα στην αντλια και ειχαν υψηλη θερμοκρασια. Επισης στο software της hydro μου βγαζει 0 rpm fan / 0 rpm pump...Το θεμα ειναι οτι δεν μπορω να το εμπιστευτω πληρως γιατι ενω μου λεει 0 rpm fan βλεπω και τα 2 fans να δουλευουν κανονικα!!
ZELOMOTH Δημοσ. 19 Ιουνίου 2017 Δημοσ. 19 Ιουνίου 2017 Το ματζαφλαρι .... αντλία Ναι μωρε α στα διαλα! Βαλε αλλη ψυκτρα πριν τα καψεις ολα. Η υδροψυξη αμα εχει εγγυηση ψαξε το
Nuanky Δημοσ. 19 Ιουνίου 2017 Μέλος Δημοσ. 19 Ιουνίου 2017 Δεν το χρησιμοποιω πλεον...μιλησα με corsair εκανα rma request το δεχτηκανε και με την πρωτη ευκαιρια θα το στειλω πακετο.
BlueBlood7 Δημοσ. 19 Ιουνίου 2017 Δημοσ. 19 Ιουνίου 2017 Δεν ακουμπησα αντλια αλλα ετυχε να ακουμπησω τους σωληνες κοντα στην αντλια και ειχαν υψηλη θερμοκρασια. Επισης στο software της hydro μου βγαζει 0 rpm fan / 0 rpm pump...Το θεμα ειναι οτι δεν μπορω να το εμπιστευτω πληρως γιατι ενω μου λεει 0 rpm fan βλεπω και τα 2 fans να δουλευουν κανονικα!! Άσε τα fans είναι άλλη ιστορία. Όπως φαίνεται η αντλία έχει πρόβλημα. Πάρε μια σχετικά φθηνή αερόψυκτρα να κάνεις τη δουλειά σου https://www.skroutz.gr/s/8179182/Deepcool-Gammaxx-200T.html https://www.skroutz.gr/s/6919050/Alpenfoehn-Ben-Nevis.html 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα