Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Οκ,εγινε αν ετσι σε βολευει να πιστευεις. Απλα για να κλεισω απο την στιγμη που δουλευε ετσι μπορει να εχει γινει ζημια ειτε σε μητρικη ειτε σε επεξεργαστη και δεν μπορει να σου πει κανεις τιποτα εδω με σιγουρια.

• Απαντ. 48
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Για λιγα δευτερόλεπτα ξεπέρασε τους 90°C με occt νομιζω και το έκλεισαναμεσως. Δεν παθαίνει κατι, το όριο νομιζω είναι τυπικά 72°C αλλά δε χαλάει ο επεξεργαστής αν ξεπεράσει τους 90°C στιγμιαία. Πάντως όταν η ειδικα προσαρμοσμένη μητρική για τον 3258 σου έχει προεπιλεγμένο over clock στα 4,4 με 1,42v δε νομιζω να μην το σηκώνει

Ναι αμε, γιατί όταν χαλάσει ο επεξεργαστής την εγγύηση την χρεώνεται η μητρική.

Όχι, τα πέταλα του πέταξες, αν και να πω την αλήθεια έχω δει και χειρότερα. Κάτι 1.6Volt σε 14nm.

Δημοσ.

Για λιγα δευτερόλεπτα ξεπέρασε τους 90°C με occt νομιζω και το έκλεισαναμεσως. Δεν παθαίνει κατι, το όριο νομιζω είναι τυπικά 72°C αλλά δε χαλάει ο επεξεργαστής αν ξεπεράσει τους 90°C στιγμιαία. Πάντως όταν η ειδικα προσαρμοσμένη μητρική για τον 3258 σου έχει προεπιλεγμένο over clock στα 4,4 με 1,42v δε νομιζω να μην το σηκώνει

Το οτι η μητρικη εδωσε τετοιο ρευμα,δεν σημαινει οτι ειναι ασφαλες επειδη κανεις overclock.Μπορει να διαφημιζεται το overclock ως feature αλλα καμια εταιρια δεν το καλυπτει μεσα στην εγγυηση.Οποτε απο την στιγμη που τρεχεις κατι περα απο την εργοστασιακη του ρυθμιση,αναλαμβανεις το ρισκο εσυ και μονο εσυ.

Δημοσ.

Το οτι η μητρικη εδωσε τετοιο ρευμα,δεν σημαινει οτι ειναι ασφαλες επειδη κανεις overclock.Μπορει να διαφημιζεται το overclock ως feature αλλα καμια εταιρια δεν το καλυπτει μεσα στην εγγυηση.Οποτε απο την στιγμη που τρεχεις κατι περα απο την εργοστασιακη του ρυθμιση,αναλαμβανεις το ρισκο εσυ και μονο εσυ.

εγω παντος θα την πω την αμαρτια μου εγώ αποφεύγω το overclock γτ μειώνει την διάρκεια ζωής του επεξεργαστή !

Δημοσ.

εγω παντος θα την πω την αμαρτια μου εγώ αποφεύγω το overclock γτ μειώνει την διάρκεια ζωής του επεξεργαστή !

1)Ευχαριστούμε που μας ενημέρωσες...

2)Γιαυτό μας έχει τεντώσει στις ερωτήσεις για oc στο σύστημά σου,ενώ σου έχουμε δώσει λύσεις..

• Like 5
Δημοσ.

Η αμαρτία που θα πεις δεν σημαίνει όμως ότι είναι και σωστή, αυτό για να ξεκαθαρίζουμε τα πράγματα. Αν στο oc που θα κάνεις είσαι ένα κλικ κάτω από το μέγιστο ασφαλές ρεύμα που μπορείς να δώσεις στο cpu (σύμφωνα με το όριο του κατασκευαστή) και φυσικά κρατάς χαμηλά τις θερμοκρασίες, τουλάχιστον 20 βαθμούς κάτω από το μέγιστο ασφαλές όριο θερμοκρασιών (πάλι σύμφωνα με τον κατασκευαστή) δεν υπάρχει θέμα για την μείωση της διάρκειας του επεξεργαστή. Επομένως αν ένα overclock γίνει με την κατάλληλη προσοχή δεν τίθεται θέμα degrade, αν πάλι δεν δοθεί προσοχή τότε θα είναι ενδεχομένως αν όχι σίγουρα επιβλαβές.

• Like 2
Δημοσ.

Σωστός.

Επόμενη ερώτηση είναι, πόσο εκτιμάς τη ζωή μιας cpu σε στοκ casual χρήση(surfing, games κτλ.). Δηλαδή πόσα χρόνια πρέπει να περάσουν μέχρι μια στοκ cpu να βγάλει μπλε οθόνες, λόγω φυσιολογικής φθοράς.

Δημοσ.

Σωστός.

Επόμενη ερώτηση είναι, πόσο εκτιμάς τη ζωή μιας cpu σε στοκ casual χρήση(surfing, games κτλ.). Δηλαδή πόσα χρόνια πρέπει να περάσουν μέχρι μια στοκ cpu να βγάλει μπλε οθόνες, λόγω φυσιολογικής φθοράς.

Σου γράφω απο Q9400 που για χρόνια ήταν OC στα 3.6

Πες καμιά εικοσαριά.

• Like 3
Δημοσ.

Μια απο τα ίδια με τονq 9400 μονο που το μεγαλυτερο διαστημα τον είχα στα 3,2. Μονο με τηasus p5q deluxe πήγαινε άνετα στα 3,6. Μ'σρεσει πάντως που βλέπω να πουλάνε κομμάτια k ξεκλεοδωτα και αναφέρουν πως δεν έχει γίνει ποτε overclock. Προσωπικά θεωρώ οτι κομμάτια όπως τον 3258 δεν αξίζει να τα έχεις χωρίς overclock

• Like 1
Δημοσ.

Τελικά αντικαταστάθηκε ο επεξεργαστής και αναμένεται αύριο να παραδωθεί. Τι να πω δηλαδη, σε λιγοτερο απο εβδομαδα. Σίγουρα καλύτερη εξυπηρέτηση απο οποιοδήποτε ελληνικό κατάστημα!!

• Like 1
Δημοσ.

Και μια απορια: ο νεος επεξεργαστης εχει εγγυηση απο το serial μεχρι 30/9/2020. Να υποθεσω οτι δεν ισχυει?

Δημοσ.

Και μια απορια: ο νεος επεξεργαστης εχει εγγυηση απο το serial μεχρι 30/9/2020. Να υποθεσω οτι δεν ισχυει?

Κανονικά ναι. Μπορείς να το δεις και ο ίδιος φυσικά.

• Like 1
Δημοσ.

Καλα οι τυποι ειναι απιστευτοι, μου στείλανε σφραγισμένο box μαζί με τη χύτρα και προφανώς με εγγύηση άλλα τρία χρόνια. Και όλα αυτά σε 5 μέρες από ολλανδια. Χλωμό να γινόταν αυτό από ελληνικό καταστημα

Δημοσ.

Σου γράφω απο Q9400 που για χρόνια ήταν OC στα 3.6

Πες καμιά εικοσαριά.

Εγώ στα 3.4 τον έχω απ το 2009 :P Ακόμα ζει !  χαχαχαχαχα

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...