ReputGlory1 Δημοσ. 19 Ιουνίου 2017 Μέλος Δημοσ. 19 Ιουνίου 2017 δεν έχει mouse λειτουργία το bios άρα δεν μπορώ να ξέρω για το ποντίκι
ZELOMOTH Δημοσ. 19 Ιουνίου 2017 Δημοσ. 19 Ιουνίου 2017 Απο τι αποτελειται το μηχανημα? Για να δουμε αν κανας controller χαιρετησε.Για το usb keyboard που λεσ, οταν μπες στο bios με το ps/2 πηγαινε στις ρυθμισεις των usb και οτι ειναι disabled κανε το enabled A! Και κοιτα στο bios αν ειναι sata η΄ide combatible η΄ κανα raid
BlueBlood7 Δημοσ. 19 Ιουνίου 2017 Δημοσ. 19 Ιουνίου 2017 δεν έχει mouse λειτουργία το bios άρα δεν μπορώ να ξέρω για το ποντίκι Ναι σωστά δεν έχει uefi. Το πληκτρολόγιο λειτουργεί συνδεδεμένο με usb ή μόνο με ps/2?
ReputGlory1 Δημοσ. 19 Ιουνίου 2017 Μέλος Δημοσ. 19 Ιουνίου 2017 Παιδιά έβαλα το sata ahci mode απο ide σε ahci και ενω έδειξε το logo των windows μου πέταξε blue screen και τώρα μετά το restart μου βγάζει "a disk read error occurred"
BlueBlood7 Δημοσ. 19 Ιουνίου 2017 Δημοσ. 19 Ιουνίου 2017 Φίλε κάτι που μας έχεις μπερδέψει. Τον βλέπει ή δεν τον βλέπει τελικά το BIOS? Θα απαντήσω μόνος μου. Τον βλέπει. Σου βγάζει blue screen γιατί τα win εγκαταστάθηκαν με επιλεγμένο το ide.
ReputGlory1 Δημοσ. 20 Ιουνίου 2017 Μέλος Δημοσ. 20 Ιουνίου 2017 ειχα ide και δεν τον εβλεπε. ναι τα windows εγιναν installed σε ide.να το αλλαξω;
BlueBlood7 Δημοσ. 20 Ιουνίου 2017 Δημοσ. 20 Ιουνίου 2017 Δεν μπορεί να μην το βλεπει ρε συ ide και να τον βλέπει σε achi. Πω Πω τώρα είσα την μητρική. Είναι περίεργη. Έχει master/slave στο ide. Ο σκληρός είναι παλιός? Παίρνει jumper? Βγάλε μια φωτό αν θες πίσω τι συνδέσεις παίρνει. Το DVD είναι παλίό και αυτό. Τις ίδιες ερωτήσεις και γι αυτό.
ReputGlory1 Δημοσ. 20 Ιουνίου 2017 Μέλος Δημοσ. 20 Ιουνίου 2017 δεν ειναι παλιός. εχει sata και για ρεύμα. το ίδιο και το dvd
BlueBlood7 Δημοσ. 20 Ιουνίου 2017 Δημοσ. 20 Ιουνίου 2017 Ναι κατάλαβα τι είναι αλλά έχει pins για jumper? Η σίγουρη λύση είναι να σώσεις τα αρχεία σου σε άλλο δίσκο και να κάνεις εκ νέου φορματ με επιλεγμένο το achi και όχι το ide. Δεν ξέρω βέβαια αν έχεις μεηλ στο outlook ή να κάνεις σαωε τα αγαπημένα. Υπάρχει και η λύση να επέμβεις στο registry με ένα live cd όπως το hirens το οποίο έχει mini win xp. θα το δούμε αύριο αυτό. Πάω για νάνι. Ψάξε όμως και εσύ στο ggogle "convert ide to achi in registry" ή κάτι σχετικό.
ReputGlory1 Δημοσ. 20 Ιουνίου 2017 Μέλος Δημοσ. 20 Ιουνίου 2017 Ετσι ειναι. λογικα εννοείς τα 4 αυτα pins. https://support.wdc.com/images/kb/scrp_connect.jpg Έχω βάλει hirens, slackware και μου βγάζουν σφάλματα. θα προσπαθήσω να τα ξαναγράψω.
Alexlooker Δημοσ. 20 Ιουνίου 2017 Δημοσ. 20 Ιουνίου 2017 Ο υπολογιστης σαν Hardware δεν ειχε ΚΑΝΕΝΑ θεμα απλα μπερδεύεις κοσμο λογο ελλειψεως γνωσεων μια νεα καθαρη εγκατασταση λειτουργικου χρειαζεται ΜΟΝΟ 1: Bios load optimized defaults-save-Yes (απο το menu του bios) 2: Εγκατασταση λειτουργικου (μην βαλεις καποιον σκληρο με ετοιμο-εγκατεστημενο λειτουργικο) ελπιζω να μην εχεις πειραξει-αλλαξει κατι αλλο AHCI-RAID το ξεχναμε, γιατι το πιθανοτερο θα ζητησει Drivers και η εγκατασταση θα παει περιπατο
BlueBlood7 Δημοσ. 20 Ιουνίου 2017 Δημοσ. 20 Ιουνίου 2017 Ετσι ειναι. λογικα εννοείς τα 4 αυτα pins. https://support.wdc.com/images/kb/scrp_connect.jpg Έχω βάλει hirens, slackware και μου βγάζουν σφάλματα. θα προσπαθήσω να τα ξαναγράψω. Ναι τα jumper pins εννοώ και όχι την υποδοχή που παίρνει ρεύμα από molex. Έχει jumper pins ή όχι? Πρέπει να γράψεις όλο το ιστορικό. Τι θέλεις να κάνεις? Είχε windows (και ποια?) αλλά θέλεις να κάνεις φορμάτ ή απλά κάποια στιγμή κράσαρε ο σκληρός. Αν δεν γράψεις τι έγινε και τι θέλεις να κάνεις δεν θα μπορέσω να βοηθήσω.
ReputGlory1 Δημοσ. 20 Ιουνίου 2017 Μέλος Δημοσ. 20 Ιουνίου 2017 (επεξεργασμένο) Ο υπολογιστης σαν Hardware δεν ειχε ΚΑΝΕΝΑ θεμα απλα μπερδεύεις κοσμο λογο ελλειψεως γνωσεων μια νεα καθαρη εγκατασταση λειτουργικου χρειαζεται ΜΟΝΟ 1: Bios load optimized defaults-save-Yes (απο το menu του bios) 2: Εγκατασταση λειτουργικου (μην βαλεις καποιον σκληρο με ετοιμο-εγκατεστημενο λειτουργικο) ελπιζω να μην εχεις πειραξει-αλλαξει κατι αλλο AHCI-RAID το ξεχναμε, γιατι το πιθανοτερο θα ζητησει Drivers και η εγκατασταση θα παει περιπατο Φίλε οταν κάνω load optimized default ο σκληρός δεν φαίνεται στα bios. ΤΙ ΛΕΜΕ ΤΟΣΗ ΩΡΑ? Αυτό δεν μπορούμε να καταλάβουμε πως γίνεται. Σε ahci τον βλέπει αλλά πετάει blue screen στο loading των windows γιατί η εγκατάσταση έχει γίνει σε ide. λόγω ελλείψεως γνώσεων Επεξ/σία 23 Ιουνίου 2017 από ReputGlory1
Mariosmariosmarios Δημοσ. 20 Ιουνίου 2017 Δημοσ. 20 Ιουνίου 2017 Νομίζω οτί ειναι αυτό DISKPART list disk Select disk x (οπου χ ο εκάστοτε δίσκος που θες να τροποποιήσεις, αν στον εμφανίσε στο list disk) clean convert gpt exit diskpart exit Είχα το ιδιο θέμα δε μου εμφάνιζε τον σκληρό. Λύθηκε με αυτό. Δεν έχει να χάσεις κάτι εκτός απο τα αρχεία που με το "clean" όπως καταλαβαίνεις τα σβήνει όλα. Αν τώρα στο list disk δεν εμφανίζει κάτι, τότε ψάξου με μητρική. Τώρα να μου πεις πως να ανοίξεις το cmd χωρις OS? Κάνε ενα boot με ένα DVD Windows, ένα Shift f10 και είσαι έτοιμος.
kogos Δημοσ. 20 Ιουνίου 2017 Δημοσ. 20 Ιουνίου 2017 Μην το κάνεις. Θα μετατρέψει τον δίσκο σου σε gpt και δεν θα μπορείς να bootαρεις γιατί έχεις παλιό bios και όχι gpt.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα