Προς το περιεχόμενο

Ram και windows

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα παιδιά. Να κάνω μια ερώτηση.

Είναι λογικό αν η ram είναι πάνω από 95% να γράφουν σχεδόν τα μισά προγράμματα not responding όταν τα κλείνω, μέχρι και το windows photo viewer, και να χρειάζεται να τα κλείνω από task manager; Έχει θέμα η εγκατάσταση των windows μου ή έτσι γίνεται;

Επίσης solidworks κλπ μερικές φορές δεν ολοκληρώνουν κάποια εντολή επειδή είναι στο 98% ή ram ή πάλι έχουν θέμα τα windows;

Είμαι στα windows 7 sp1

Δημοσ.

Πόση ram έχεις?

Μπας και τρέχει καμιά περίεργη διεργασία και δεν το έχεις πάρει χαμπάρι?

Έχω 8gb ram αλλά κάνω λιγό βαριά πράγματα σε photoshop και solidworks. Τις έχω τσεκάρει όλες τις διεργασίες, είναι οι κανονικές απ τα προγράμματα.

κάτι έχεις κολλήσει μάλλον

βαλε antimalware free , avg free online scaner

και τσέκαρε

2) Τα έχω  βάλει κι έχω τσεκάρει για malware όλα το μόνο malware που λέει οτι έχω είναι το KMS που ενεργοποιεί τα office.

Δημοσ.

Αν η χρήση είναι τόσο μεγάλη, τα windows αρχίζουν να γράφουν τη μνήμη στο δίσκο. Όταν πας να το κλείσεις, πρέπει να ξαναφορτώσει τα δεδομένα στη RAM πριν κάνει οτιδήποτε άλλο. Ίσως γι' αυτό να κολλάει.

• Like 1
Δημοσ.

Solid Works System Requirements : http://www.solidworks.com/sw/support/SystemRequirements.html

PhotoShop System Requirements : https://helpx.adobe.com/photoshop/system-requirements.html

..με λίγα λόγια αν τρέχεις και τα 2 προγράμματα ταυτόχρονα λογικό να έχεις αυτά τα προβλήματα κανονικά χρειάζεσαι 16 GB Ram 
για τέτοια κόλπα και πέρα απο αυτό έχεις τσεκάρει αν η κάρτα γραφικών σου είναι συμβατή με το Solid Works?
κοίτα εδώ για αυτό: http://www.solidworks.com/sw/support/videocardtesting.html

Η κάρτα γραφικών σου πρέπει να έχει μνήμη απο 2 και άνω (εγώ λέω 4) για να είσαι άνετος χωρίς θέματα..

• Like 1
Δημοσ.

Solid Works System Requirements : http://www.solidworks.com/sw/support/SystemRequirements.html

PhotoShop System Requirements : https://helpx.adobe.com/photoshop/system-requirements.html

..με λίγα λόγια αν τρέχεις και τα 2 προγράμματα ταυτόχρονα λογικό να έχεις αυτά τα προβλήματα κανονικά χρειάζεσαι 16 GB Ram 

για τέτοια κόλπα και πέρα απο αυτό έχεις τσεκάρει αν η κάρτα γραφικών σου είναι συμβατή με το Solid Works?

κοίτα εδώ για αυτό: http://www.solidworks.com/sw/support/videocardtesting.html

Η κάρτα γραφικών σου πρέπει να έχει μνήμη απο 2 και άνω (εγώ λέω 4) για να είσαι άνετος χωρίς θέματα..

Δε τα τρλεχω ταυτόχρονα. Τα προγράμματα αυτά όπως τα χρησιμοποιώ πιάνει το καθένα μόνο του όλη τη ram. 

Αυτό που λες ισχύει η κάρτα μου είναι radeon και όχι επαγγελματική για το solidworks. Παίζει να φταίε το ότι σε εντολές με πολλά πολύγωνα το not responding που μου πετάει να είναι λόγο μη επαγγελματική κάρτας ε...

Οπότε πάω σε 16gb ram και αλλαγή κάρτας radeon 7970 3gb με κάποια quadro μπας και δω διαφορά ...

Αν η χρήση είναι τόσο μεγάλη, τα windows αρχίζουν να γράφουν τη μνήμη στο δίσκο. Όταν πας να το κλείσεις, πρέπει να ξαναφορτώσει τα δεδομένα στη RAM πριν κάνει οτιδήποτε άλλο. Ίσως γι' αυτό να κολλάει.

Αυτό παίζει μάλλον. Όταν τα έκλεισα όλα επανήλθε στα κανονικά του. Οπότε μόνη επιλογή η αναβάθμιση ram.

Δημοσ.

Τα 7άρια είναι φρέσκια εγκατάσταση ή τα έχεις καιρό;

Updates κάνεις; Είναι ενημερωμένα τα windows;

Ρωτάω γιατί τα 7άρια έχουν ένα θέμα στις φρέσκες εγκαταστάσεις μέχρι να πάρουν όλα τα updates. Επίσης, μπορεί να έχει και κάποιο θέμα ο δίσκος, έλεγξε το με το hdsentinel αν είναι 100% στην υγεία του.

Το page file το έχεις ενεργό ή το έχεις κόψει; Αν το έκοψες επανέφερε το.

Εγώ πιστεύω ότι το σύστημα που έχεις το χαραμίζεις στα 7άρια, εκτός αν έχεις τίποτα παλιά περιφερειακά που δεν έχουν drivers για τα νεότερα windows.

Τα 10άρια έχουν πολύ καλύτερη διαχείριση μνήμης από τα 7άρια, οπότε πριν προβείς σε αγορές (έχεις δει πόσο κοστίζει μια καλή quadro; ) στήσε 10άρια και δες πως θα πάει.

Δημοσ.

Τα 7άρια είναι φρέσκια εγκατάσταση ή τα έχεις καιρό;

Updates κάνεις; Είναι ενημερωμένα τα windows;

Ρωτάω γιατί τα 7άρια έχουν ένα θέμα στις φρέσκες εγκαταστάσεις μέχρι να πάρουν όλα τα updates. Επίσης, μπορεί να έχει και κάποιο θέμα ο δίσκος, έλεγξε το με το hdsentinel αν είναι 100% στην υγεία του.

Το page file το έχεις ενεργό ή το έχεις κόψει; Αν το έκοψες επανέφερε το.

Εγώ πιστεύω ότι το σύστημα που έχεις το χαραμίζεις στα 7άρια, εκτός αν έχεις τίποτα παλιά περιφερειακά που δεν έχουν drivers για τα νεότερα windows.

Τα 10άρια έχουν πολύ καλύτερη διαχείριση μνήμης από τα 7άρια, οπότε πριν προβείς σε αγορές (έχεις δει πόσο κοστίζει μια καλή quadro; ) στήσε 10άρια και δες πως θα πάει.

Ειναι φρέσκα ενός μήνα τα 7ρια. Έχουν όλα τα updates. Όσο για το page file που λες όχι δεν το έχω πειράξει.

Είχα τα 10ρια αλλά τα παράτησα διότι εχουν πολύ κακό file management, στα 7ρια βρίσκω ότι ψάχνω μέσα στο χαμό αμέσως. Επίσης έχω την υποψία πως πάνε καλύτερα στα προγράμματά μου.

Τα 10ρια σίγουρα έχουν καλύτερη διαχείρηση μνήμης; Εγώ έβλεπα να έχω πάντα το disk στο 100% και να κολλάνε. Δε ξέρω μπορεί να ήταν και ιδέα μου.

Προς το παρόν αγόρασα 16gb ram και θα δω πως θα πάει.

Σκέφτομαι αν πουλήσω τη δικιά μου κάρτα 100 ευρώ και πάρω μία low end quadro p600 στα 200 ευρώ μπορεί να δω διάφορα.

Δημοσ.

Δεν ξέρω σε τι αρχεία δουλεύεις με το ps αλλά εγώ στο cs6 δουλεύω άνετα με [email protected] και 4gb ram με αρχεία 15mp. Το solidworks δεν το ξέρω πως δουλεύει αλλά έχω δουλέψει με 3d προγράμματα σε παλαιότερα συστήματα.

Αυτό που θέλω να πω είναι ότι για το μηχάνημα σου τέτοια συμπεριφορά δεν είναι και τόσο λογική.

Πάντως, νομίζω ότι για γραφιστικά προγράμματα οι nvidia κάρτες είναι καλύτερες.

Τέλος, επειδή εμένα δε μου φεύγει από το μυαλό ότι μπορεί να είναι και hardware fault, κατέβασε το hirens boot cd, κάψε το iso σε cd ή μετέφερε το σε usb με το rufus και μπουτάρησε από αυτό. Μόλις ανοίξει, τρέξε το memtest και άστο να ολοκληρώσει δύο-τρεις κύκλους.

Το hdsentinel το έβαλες να δεις τον δίσκο;

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Τελικά το μέγεθος της ram έφταιγε, με 16gb είναι φωτιά. Απ ότι κατάλαβα έδιωχνε όλα τα υπολοιπα προγράμματα από τη ram όπως και μερικά αρχεία φωτογραφιών που χρησιμοποιούσα προκειμένου να εκτελέσει εντολές και έτρωγε φλασιες επειδή προσπαθούσα να κάνω πολλά πράγματα ταυτόχρονα την ώρα που η ram ήταν στο 99%. Όσο για τη χρήση στο photoshop φτιάχνω 10-15 αρχεία ταυτόχρονα για να μη χάνω χρόνο κι έχω και chrome ανοιχτό για διάφορα που χρειάζεται να ψάχνω και να κάνω ταυτόχρονα. Το solidworks μάλλον θέλει κι άλλο ram και quadro, καθώς το να κάνω πολυγωνα και solid ένα αρχείο .txt με περίπου 50εκ σημεία 1.3gb δεν είναι εύκολο για τη radeon, απλά δε ξέρω αν αξίζει ο μόνος λόγος που το χρειάζομαι είναι η πτυχιακή μου όχι για δουλειά όπως το photoshop.

Με HD sentinel ο ssd είναι 100% performance και 98% Health. (power on time 105days, 6.64TB lifetime writes)

Έχει θέμα;

Επεξ/σία από dimips
Δημοσ.

Θα έπρεπε να ήταν 100% το health. Οτιδήποτε λιγότερο δηλώνει κάποιο σφάλμα το οποίο όμως μπορεί να είναι επιδιορθώσιμο ή όχι. Θα έλεγα να κάνεις ένα surface test με το sentinel.

Επίσης, αν δε βαριέσαι να τσεκάρεις και τη μνήμη που είχες πριν με το memtest γιατί αν κατάλαβα καλά πήρες 16gb, τα πρόσθεσες και αφαίρεσες τα 8 που είχες πριν (ή όχι; ).

Δημοσ.

Θα έπρεπε να ήταν 100% το health. Οτιδήποτε λιγότερο δηλώνει κάποιο σφάλμα το οποίο όμως μπορεί να είναι επιδιορθώσιμο ή όχι. Θα έλεγα να κάνεις ένα surface test με το sentinel.

Επίσης, αν δε βαριέσαι να τσεκάρεις και τη μνήμη που είχες πριν με το memtest γιατί αν κατάλαβα καλά πήρες 16gb, τα πρόσθεσες και αφαίρεσες τα 8 που είχες πριν (ή όχι; ).

Το έκανα το surface test και τα έβγαλε όλα πράσινα, δηλαδή είναι κομπλέ. Πως θα μπορούσε να επιδιορθωθεί το 98% ;

Πήρα 2 8ρες με διαφορετικά mhz και Cache και τη παλιά την έβγαλα. Αυτή τη στιγμή δεν έχω στικάκι ελεύθερο για να κάνω το τεστ αυτό. Θα το κάνω όταν είναι να τη πουλήσω για να δω αν είναι κομπλέ.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Το 98% μπορεί να σημαίνει κάτι μπορεί και να μην σημαίνει. Σίγουρα έχεις κάνει όχι πολλές αλλά αρκετούτσικες εγγραφές και σε βάθος 5ετίας σε πραγματικές μέρες χρήσης (όχι ημερολογιακές) θα φτάσεις αρκετά ΤΒ εγγραφών. Προσπάθησε να αποθηκεύεις σε δίσκο και όχι στον ssd. Δίσκο έχεις ή μόνο τον ssd?

Γράψε λάθος. Δεν έχεις κάνει πολλές εγγραφές.

Αν δεις ξαφνική πτώση της υγείας σε κάποιους από τους επόμενους μήνες το ξαναβλέπουμε.

Επεξ/σία από BlueBlood7
Δημοσ.

Το έκανα το surface test και τα έβγαλε όλα πράσινα, δηλαδή είναι κομπλέ. Πως θα μπορούσε να επιδιορθωθεί το 98% ;

Πήρα 2 8ρες με διαφορετικά mhz και Cache και τη παλιά την έβγαλα. Αυτή τη στιγμή δεν έχω στικάκι ελεύθερο για να κάνω το τεστ αυτό. Θα το κάνω όταν είναι να τη πουλήσω για να δω αν είναι κομπλέ.

Αν σου έβγαλε εντάξει όλα τα sectors στο surface test τότε το 2% μπορεί να είναι κάτι επιδιορθώσιμο. Θυμάσαι τι ακριβώς έλεγε στις πληροφορίες του σφάλματος;

Το hirens μπορείς να το κάψεις σε cd με το πρόγραμμα εγγραφής σου (σαν αρχείο εικόνας ή image file) ή με το imageburn και να μπουτάρεις από αυτό, δε χρειάζεται να το κάνεις με usb.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...