naruto14 Δημοσ. 19 Ιουνίου 2017 Μέλος Δημοσ. 19 Ιουνίου 2017 Και στο cpuid το Core Voltage 1.1 είναι. Θα δοκιμάσω αύριο να το ρίξω λίγο παραπάνω αν τα καταφέρω για χαμηλότερες θερμοκρασίες. Για την ώρα νομίζω με βολεύουν αυτές οι συχνότητες. Πιο πολύ για gaming το χρησιμοποιώ αυτή τη στιγμή το PC και για τον cemu και κάνα witcher 3 που θα παίξω με το καλοκαίρι δεν έχει πολύ νόημα να τον πάω παραπάνω. Αν ποτέ χρειαστώ κάτι περισσότερο απαιτητικό, θα ψάξω να δω τι παίζει και με το offset που λέτε.
Dantε Δημοσ. 19 Ιουνίου 2017 Δημοσ. 19 Ιουνίου 2017 Και για το παραπανω δε χρειαζεται κατι αλλο. Βαρας ενα 1,25 σε ταση,βαζεις 45 το multi και ξεκινας.Αν εισαι οκ,πας 46 κοκ. Μετα οπου σταματησεις,αν θες να μεινεις εκει δινεις λιγη ταση η πας στο αμεσως παρακατω και κοβεις ταση για να εχεις την ελαχιστη ταση και να εισαι stable. Δε χρειαζεσαι κατι αλλο.
naruto14 Δημοσ. 19 Ιουνίου 2017 Μέλος Δημοσ. 19 Ιουνίου 2017 Όσον αφορά την ψήκτρα, για να μην ανοίγω νέο θέμα, υπάρχει καμία καλύτερη/εξίσου καλή πρόταση από αυτήν που έχω γύρω στα 50 ευρώ max? Δεν είναι ότι δεν είμαι ικανοποιημένος από τις επιδόσεις της, αλλά η εγκατάσταση είναι εκνευριστικά δύσκολη και κάθε φορά που μπλέκω με την αφαίρεση της (πχ για να αλλάξω πάστα) κοντεύω να κόψω φλέβες. Συν ότι είναι και αρκετά ογκώδη και κάθεται άσχημα στο μάτι. Έχω αυτήν: http://www.raijintek.com/en/products_detail.php?ProductID=4
BabisTs Δημοσ. 19 Ιουνίου 2017 Δημοσ. 19 Ιουνίου 2017 Όσον αφορά την ψήκτρα.... Μια χαρά είναι το ψυκτρόνι.......
naruto14 Δημοσ. 19 Ιουνίου 2017 Μέλος Δημοσ. 19 Ιουνίου 2017 Μια χαρά είναι το ψυκτρόνι....... Μια χαρά είναι σίγουρα, αλλά όπως είπα πάνω με έχει σπάσει λίγο τα νεύρα στο θέμα της εγκατάστασης . Και ακόμη και με low profile μνήμες που έχω πάλι ζόρικα μπαίνει...
Prospector8 Δημοσ. 19 Ιουνίου 2017 Δημοσ. 19 Ιουνίου 2017 Θα προτεινα αυτη https://www.skroutz.gr/s/8024159/Thermalright-HR-02-Macho-Rev-B.html ,παρα πολυ δυνατη ψυκτρα 1-2C κατω απο μια NH-D15! Αν σε ενοχλει ο ογκος και θες κατι πιο απλο θα προτεινα την Truespirit 140 ή Cryorig H7.
naruto14 Δημοσ. 19 Ιουνίου 2017 Μέλος Δημοσ. 19 Ιουνίου 2017 Ωραίος. Επειδή είναι και μικρότερες, φαντάζομαι αποδίδουν και χειρότερα από την δικιά μου? Αν και από βίντεο που είδα δεν μου φάνηκε πολύ μικρότερη Cryorig H7... Φαντάζομαι και αυτές θέλουν low-profile μνήμες?
pirmen56 Δημοσ. 19 Ιουνίου 2017 Δημοσ. 19 Ιουνίου 2017 Naruto, να ξεκαθαρίσω κάποια πράγματα, για ορισμένα που διάβασα πιο πίσω: -Το cpu σου αντέχει αρκετά πάνω από τα 1,3v βάσει των επίσημων specs της ίντελ. Δυστυχώς για αρκετό καιρό το datasheet του τσιπ δεν είναι διαθέσιμο από την ιστοσελίδα τους για να δεις και μόνος σου τα όριά του. Με τον ενσωματωμένο voltage regulator μπερδέυονται λίγο τα πράγματα. Εγώ αναφέρομαι σε vcore. Πάντως δεν πρόκειται να φτάσεις πολύ μακριά λόγω temps. Απλά στο λέω για να μη φοβάσαι τόσο τις τάσεις. -Στατιστικά, ένα τσιπ που κρασάρει στα π.χ. 60 λεπτά ενός stress test είναι σχεδόν απίθανο να ολοκληρώσει τα διπλάσια λεπτά χωρίς κρασάρισμα. Αυτή η εμπειρική διαπίστωση σε βοηθάει να εντοπίζεις το degradation. Ένα παράδειγμα: Ας πούμε ότι έκανες το oc που ήθελες και πέρασες με επιτυχία 12 ώρες στο handbrake(HB). Αυτό σου εγγυάται ότι για τις μισές ώρες τουλάχιστον(6) είσαι σταθερός στο HB. Όχι για τις 12. Μετά από ένα μήνα τρως κρασάρισμα σε game. Δεν μπορείς να είσαι σίγουρος αν το κρασάρισμα οφείλεται στο οριακά ασταθές oc που έκανες, το οποίο έτυχε να "σκάσει" ένα μήνα μετά. Ή αν στο μήνα συνέβη degradation. Για να βρεις τι φταίει θα ξανατρέξεις 12 ώρες HB υπό τις ίδιες συνθήκες. Αν δεν έχεις κρασάρισμα, μάλλον έχεις οριακά ασταθές oc ή τα games φανέρωσαν αδυναμία που δεν ξεμπρόστιασε το HB. Οπότε προσθέτεις τάση. Αν όμως υπάρξει κρασάρισμα πριν τις 6 ώρες ή και λίγο μετά τότε έχεις 99,9% degradation. Αν το ξανατρέξεις και πάλι κρασάρεις εντός του 6ώρου ή και πιο μετά σίγουρα έχεις degradation. -Όταν αυξάνεις πολλαπλασιαστές ανεβαίνει αυτόματα η τάση. Εγώ μίλησα για αρνητικό offset, ώστε να κρατάς την τάση ίδια και να δεις μέχρι που φτάνει το τσιπ με στοκ τάσεις. -Για να απαντήσω και στον Dante. Τρέχουμε σύντομα stress test(π.χ. 20 λεπτά) για να πιάσουμε χοντρές αστάθειες όσο ανεβαίνουμε. Μόλις εντοπίσουμε το πρώτο κρασάρισμα εντός των 20 λεπτών πάμε λίγο πιο πίσω και τεστάρουμε εντατικά με handbrake ή κάποια άλλη βαριά εφαρμογή. Ή ανεβάζουμε τάσεις και κάνουμε πάλι το ίδιο για οριστικοποίηση του τελικού oc. -Σχετικά με ψύκτρες. Βάλε δυνατό ανεμιστήρα υψηλής πίεσης αν θες να δεις διαφορά με τα ελάχιστα χρήματα. Σαν αυτόν: http://www.coolermaster.com/cooling/case-fan/masterfan-pro-140-ap/ Και έναν υψηλού airflow να βγάζει προς τα πίσω, αν τον δέχεται η ψύκτρα σου Και ένα λάθος που κάνουν πολλοί. Να βάζεις αρκετή πάστα, όχι λίγη. Η πολλή πάστα εκτοπίζεται και μένει στο τέλος όση πρέπει. Η λίγη πάστα αφήνει κενά. 2
Prospector8 Δημοσ. 19 Ιουνίου 2017 Δημοσ. 19 Ιουνίου 2017 Και να θελει να δωσει πανω απο 1.3V δεν θα τον αφησουν οι θερμοκρασιες, και ολα αυτα για να δωσει 100mhz παραπανω δεν θα ελεγα πως αξιζει γενικα. Ενας φιλος εχει 4670Κ που αυτος και αν ειναι θερμος,και το max που καταφερε ειναι 1.3V 4.4Ghz με 72C-76C στα παιχνιδια. Και ακομα στην Ελλαδα δεν εχουν σφυξει oι ζεστες Οι ψυκτρες που ανεφερα ειναι τελειες για τα λεφτα που δινεις. Η macho 2-3C πιο κρυα απο αυτη που εχεις και η αλλη ειναι πανω κατω στις ιδιες θερμοκρασιες.Παστα επισης να βαλεις ποιοτικη, εγω παντα βαζω Mx-4 masterace
naruto14 Δημοσ. 19 Ιουνίου 2017 Μέλος Δημοσ. 19 Ιουνίου 2017 Naruto, να ξεκαθαρίσω κάποια πράγματα, για ορισμένα που διάβασα πιο πίσω: -Το cpu σου αντέχει αρκετά πάνω από τα 1,3v βάσει των επίσημων specs της ίντελ. Δυστυχώς για αρκετό καιρό το datasheet του τσιπ δεν είναι διαθέσιμο από την ιστοσελίδα τους για να δεις και μόνος σου τα όριά του. Με τον ενσωματωμένο voltage regulator μπερδέυονται λίγο τα πράγματα. Εγώ αναφέρομαι σε vcore. Πάντως δεν πρόκειται να φτάσεις πολύ μακριά λόγω temps. Απλά στο λέω για να μη φοβάσαι τόσο τις τάσεις. -Στατιστικά, ένα τσιπ που κρασάρει στα π.χ. 60 λεπτά ενός stress test είναι σχεδόν απίθανο να ολοκληρώσει τα διπλάσια λεπτά χωρίς κρασάρισμα. Αυτή η εμπειρική διαπίστωση σε βοηθάει να εντοπίζεις το degradation. Ένα παράδειγμα: Ας πούμε ότι έκανες το oc που ήθελες και πέρασες με επιτυχία 12 ώρες στο handbrake(HB). Αυτό σου εγγυάται ότι για τις μισές ώρες τουλάχιστον(6) είσαι σταθερός στο HB. Όχι για τις 12. Μετά από ένα μήνα τρως κρασάρισμα σε game. Δεν μπορείς να είσαι σίγουρος αν το κρασάρισμα οφείλεται στο οριακά ασταθές oc που έκανες, το οποίο έτυχε να "σκάσει" ένα μήνα μετά. Ή αν στο μήνα συνέβη degradation. Για να βρεις τι φταίει θα ξανατρέξεις 12 ώρες HB υπό τις ίδιες συνθήκες. Αν δεν έχεις κρασάρισμα, μάλλον έχεις οριακά ασταθές oc ή τα games φανέρωσαν αδυναμία που δεν ξεμπρόστιασε το HB. Οπότε προσθέτεις τάση. Αν όμως υπάρξει κρασάρισμα πριν τις 6 ώρες ή και λίγο μετά τότε έχεις 99,9% degradation. Αν το ξανατρέξεις και πάλι κρασάρεις εντός του 6ώρου ή και πιο μετά σίγουρα έχεις degradation. -Όταν αυξάνεις πολλαπλασιαστές ανεβαίνει αυτόματα η τάση. Εγώ μίλησα για αρνητικό offset, ώστε να κρατάς την τάση ίδια και να δεις μέχρι που φτάνει το τσιπ με στοκ τάσεις. -Για να απαντήσω και στον Dante. Τρέχουμε σύντομα stress test(π.χ. 20 λεπτά) για να πιάσουμε χοντρές αστάθειες όσο ανεβαίνουμε. Μόλις εντοπίσουμε το πρώτο κρασάρισμα εντός των 20 λεπτών πάμε λίγο πιο πίσω και τεστάρουμε εντατικά με handbrake ή κάποια άλλη βαριά εφαρμογή. Ή ανεβάζουμε τάσεις και κάνουμε πάλι το ίδιο για οριστικοποίηση του τελικού oc. -Σχετικά με ψύκτρες. Βάλε δυνατό ανεμιστήρα υψηλής πίεσης αν θες να δεις διαφορά με τα ελάχιστα χρήματα. Σαν αυτόν: http://www.coolermaster.com/cooling/case-fan/masterfan-pro-140-ap/ Και έναν υψηλού airflow να βγάζει προς τα πίσω, αν τον δέχεται η ψύκτρα σου Και ένα λάθος που κάνουν πολλοί. Να βάζεις αρκετή πάστα, όχι λίγη. Η πολλή πάστα εκτοπίζεται και μένει στο τέλος όση πρέπει. Η λίγη πάστα αφήνει κενά. Με τον όρο degradation τι ακριβώς εννοείς? Γιατί και λίγο στο ιντερνετ που το είδα δεν μπόρεσα να βγάλω άκρη. Την τάση την έβαλα τελικά στα 1.08V και στο 15 λεπτο stress test δεν είχα κάποιο θέμα. Στα 1.07V είχα. Πρέπει να μπλέξω και με offset? Γιατί δεν ξέρω τι ακριβώς είναι αυτό... Για τις ψήκτρες. Δεν ψάχνω καλύτερη απόδοση, ψάχνω λιγότερο ογκώδης και ευκολότερη στην εγκατάσταση ψήκτρα χωρίς να πέσω σε απόδοση. Και σκεφτόμουν αν Cryorig H7 θα έκανε για αυτό ακριβώς που θέλω. Πάστα έχω αυτήν (αν και έχω καιρό να βάλω). http://www.e-shop.gr/coolermaster-rg-ice2-ta15-r1-ic-essential-e2-thermal-compound-p-PER.806854
Dantε Δημοσ. 19 Ιουνίου 2017 Δημοσ. 19 Ιουνίου 2017 Μη μπλεξεις με offset. Αυτα που σου λεει ο pirmen ειναι στη θεωρια. Το cpu το παλευα μια βδομαδα με δοκιμες και για πρωτο σταδιο εκατσα στα 4,2@1,068 με τις μνημες στα 1866. Σε δευτερη φαση θα το παω στο 4,6@1,21 με μνημες στα 2133,οταν δε μου φτανει το 4,2. Degrade ειναι οταν για την ιδια συχνοτητα θελει παραπανω ταση. Οσο ανεβαζεις ταση τοσο αυτο επιταχυνεται. Αν το παρακανεις δηλαδη και δωσεις κανα 1,4 σε κανα διμηνο(τυχαιο διαστημα) θα τρως crashes και για την ιδια συχνοτητα μπορει να ζηταει πχ 1,45 κοκ.Το παραδειγμα στο δινω για να καταλαβεις τι παιζει. Γενικα απο 1,3 και κατω ειναι τοσο αργη η διαδικασια που θα εχεις αλλαξει cpu οταν θα αρχισει να θελει παραπανω τασεις.
naruto14 Δημοσ. 19 Ιουνίου 2017 Μέλος Δημοσ. 19 Ιουνίου 2017 Με το τι degrade δλδ τρως κρασάρισμα? Γιατί έτσι όπως το κατάλαβα είναι ότι ο cpu αποδίδει λιγότερο από όσο έπρεπε.
pirmen56 Δημοσ. 19 Ιουνίου 2017 Δημοσ. 19 Ιουνίου 2017 Το degradation είναι φθορά του επεξεργαστή από υπερβολική τάση. Ζητάει όλο και μεγαλύτερες τάσεις για να κρατήσει μια συχνότητα χωρίς λάθη. edit: Κοίταξα λίγο ένα βίντεο του derbauer για τον oc των devil canyon(4****) πάνω σε ASUS. Υπάρχουν βλέπω οι ίδιες επιλογές μεθόδων oc με τους skylake. Πώς λειτουργεί το offset. Ας πούμε ότι στοκ σε full load έχεις 1,1 volt τάση. Αν ανεβάσεις τον πολλαπλασιαστή στα 4,3Ghz τότε η τάση αυτή, η μέγιστη, θα αυξηθεί αυτόματα π.χ. στα 1,15 volt. Πράγμα που μπορεί να μη χρειάζεται για σταθερότητα. Για να κρατήσεις την ίδια τάση με πριν(1,1) θα βάλεις offset -0,5(αρνητικό οφσετ). Γιατί 1,15-1,1=0,5. Offset σημαίνει αντιστάθμιση. Το offset έχει το πλεονέκτημα ότι δεν χρειάζεται να έχεις συνέχεια μια τάση καρφωμένη, όπως με το manual oc. Δηλαδή σε idle οι τάσεις θα μειώνονται για να εξοικονομείς ενέργεια και να παρατείνεις και τη ζωή του τσιπ. Σκέψου ότι κάθε πολλαπλασιαστής έχει τη δική του τάση, από τους idle πολλαπλασιαστές(π.χ. 8Χ με τάση 0,8 volt) μέχρι τους full load(π.χ. 40Χ για τα 4.000Mhz με τάση 1,1 volt). To οφσετ μειώνει/αυξάνει την τάση που θα έδινε μόνη της η μητρική για κάθε πολλαπλασιαστή. 1
naruto14 Δημοσ. 19 Ιουνίου 2017 Μέλος Δημοσ. 19 Ιουνίου 2017 Το degradation είναι φθορά του επεξεργαστή από υπερβολική τάση. Ζητάει όλο και μεγαλύτερες τάσεις για να κρατήσει μια συχνότητα σταθερά. Άρα άμα η τάση είναι χαμηλά πως μπορεί να γίνει degradation?
pirmen56 Δημοσ. 19 Ιουνίου 2017 Δημοσ. 19 Ιουνίου 2017 Δεν υπάρχει πρόβλημα. Προφανώς. Διάβασε πάντως και το έντιτ που έκανα.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα