Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ναι 36 αστο,παραπανω μπλεκουν αλλα με το uncore χωρις να δινει και κατι ιδιαιτερο.

Αστο 4,3 τωρα και κοβε ταση.0,1 τη φορα.Οταν φας bsod δωσε 0,05 και δοκιμασε.

• Απαντ. 103
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Ναι 36 αστο,παραπανω μπλεκουν αλλα με το uncore χωρις να δινει και κατι ιδιαιτερο.

Αστο 4,3 τωρα και κοβε ταση.0,1 τη φορα.Οταν φας bsod δωσε 0,05 και δοκιμασε.

Λες δηλαδή να προσπαθήσω να κατέβω και άλλο σε vcore? Το 1.1V δεν είναι καλά?

Δημοσ.

Αν μπορεις να παιξεις παρακατω,γιατι οχι?

Κερδος θα εχεις.χαμηλοτερες θερμοκρασιες,καταναλωση και θα ταλαιπωρεις και πιο λιγο τον επεξεργαστη.

Απλα εφαγα μια ταξη μεγεθους απο πανω.

Κοβεις 0,01 τη φορα ,δηλαδη πας 1,09 ,δοκιμαζεις κτλ.

Και οταν φας bsod τοτε ανεβα 0,005.

Δημοσ.

Αν μπορεις να παιξεις παρακατω,γιατι οχι?

Κερδος θα εχεις.χαμηλοτερες θερμοκρασιες,καταναλωση και θα ταλαιπωρεις και πιο λιγο τον επεξεργαστη.

Απλα εφαγα μια ταξη μεγεθους απο πανω.

Κοβεις 0,01 τη φορα ,δηλαδη πας 1,09 ,δοκιμαζεις κτλ.

Και οταν φας bsod τοτε ανεβα 0,005.

Μάλιστα. Οκ θα το επιχειρήσω και αυτό. Δεν έχω κάτι να χάσω. Όσον αφορά το OC της RAM ξέρεις πότε ο cpu υποστηρίζει αυτό που θα της δώσω? Γιατί τις έχω πάει πολλές φορές 2133MHz και δεν είχα κάποιο θέμα. Βέβαια το voltage και εκεί στο auto το είχα αφήσει. Δεν έχω ιδέα πόσο πρέπει να είναι.

Δημοσ.

Τι εννοεις ποτε υποστηριζει αυτο που θα δωσεις?

Στις ραμ βαλε καρφωτα ταση και timings,γιατι ταση στο auto δινει οτι θελει.

Δες αν βγαζει τις δικες σου μνημες στα 2133 και βαλε κατευθειαν αυτα τα timing και τασεις.Συνηθως οι 1600-1866-2133 ειναι ιδιες μνημες απλα χαλαρωνουν τα timing και δινουν ταση για να ανεβουν.

Απλα μη δωσεις πανω απο 1,6V.

Πχ σε μενα βγαινουν kingston savage 1600 και 1866.Ειδα οτι τα timings των 1866 ειναι 9-10-11 στα 1,5V και εβαλα αυτα κατευθειαν και παιζει μια χαρα.

Δημοσ.

Τι εννοεις ποτε υποστηριζει αυτο που θα δωσεις?

Στις ραμ βαλε καρφωτα ταση και timings,γιατι ταση στο auto δινει οτι θελει.

Δες αν βγαζει τις δικες σου μνημες στα 2133 και βαλε κατευθειαν αυτα τα timing και τασεις.Συνηθως οι 1600-1866-2133 ειναι ιδιες μνημες απλα χαλαρωνουν τα timing και δινουν ταση για να ανεβουν.

Απλα μη δωσεις πανω απο 1,6V.

Πχ σε μενα βγαινουν kingston savage 1600 και 1866.Ειδα οτι τα timings των 1866 ειναι 9-10-11 στα 1,5V και εβαλα αυτα κατευθειαν και παιζει μια χαρα.

Σε έχασα λίγο. Όταν λες να δω αν βγάζει τις δικές μου μνήμες, που να το δω? Μέσα στο BIOS?

Δημοσ.

Εννοω ψαξε εαν υπαρχουν στην αγορα οι μνημες σου αλλα να λενε οτι τρεχουν στα 1866 και δες τους χρονισμους που εχουν για τα 1866.

Δημοσ.

Εννοω ψαξε εαν υπαρχουν στην αγορα οι μνημες σου αλλα να λενε οτι τρεχουν στα 1866 και δες τους χρονισμους που εχουν για τα 1866.

Όχι δεν υπάρχουν. Πάντως εγώ το είχα πάει στα 2133 και δεν είχα κανένα θέμα. Βέβαια δεν ξέρω σε τι τάση έπαιζαν...

Δημοσ.

Καλά τις αφήνω έτσι τότε. Δεν πρόκειται να δω διαφορά έτσι κι αλλιώς σε αυτά που κάνω. Ευχαριστώ όλους για τη βοήθεια! :)

Δημοσ.

Τέλειωσε το 15λεπτο stress test, δεν είχα κάποιο θέμα. Max βάρεσε 82 βαθμούς. Αυτά σε 4.2GHz, 1.2V και το Uncore στο auto. Να συνεχίσω με 4.3? Επίσης το uncore πως καθορίζω που περίπου πρέπει να είναι?

Έχει σημασία να βλέπεις τη σωστή τάση. Τρέξε το cpuid για να δεις τι vcore έχεις. Όχι vid.

Εναλλακτικά εγκατέστησε την εφαρμογή OC της μητρικής σου, που σίγουρα θα αναφέρει τη σωστή τάση όταν κάνεις stress test. Δες με όλα στοκ κατ'αρχάς που είσαι. Και μετά όσο ανεβάζεις λίγο λίγο πολλαπλασιαστές θα κατεβάζεις με offset την τάση για να μην ξεφύγει πολύ. Εννοώ ότι θα κάνεις oc με τη μέθοδο offset για να βλέπεις σωστές τάσεις.

Έχε υπόψη σου ότι τα stress tests είναι το πρώτο τεστ σταθερότητας για να πιάσεις μεγάλες αστάθειες. Αν το μηχάνημα δεν κλείσει 8ωρο+ σε handbrake 1080p+ hevc encoding και σε folding@home, δηλαδή πραγματικές βαρβάτες εφαρμογές, δεν μπορείς να είσαι σίγουρος για τίποτα.

Το cpu σου βάσει ιντελ specs αντέχει μέχρι 1,52v. Αυτά τα volt δεν είναι αυτά που φαίνονται στα διάφορα προγράμματα σαν το cpuid. Εκεί πρέπει να βλέπεις μέχρι 1,4 το πολύ, εφόσον μέχρι εκεί δεν έχεις προβλήματα με τις θερμοκρασίες(80c average όριο).

Τα cpu έχουν τόσο μεγάλη διάρκεια ζωής σε νορμάλ χρήση που ένα λελογισμένο oc δεν τους κάνει τίποτα για 10χρόνια+.

Δημοσ.

Καλα δε μπορει να βαζει 8ωρα handbrake για καθε δοκιμη,θα του παρει 1 βδομαδα να βρει stable.

Δοκιμαζει ενα μισαωρο prime95 με small ftts και μετα τον βλεπει στη πραξη.

Ε αν παιζει και του κρασαρει θα παει και θα δωσει μισο βημα ταση,δεν εγινε και κατι.

Επισης δεν υπαρχει λογος να μπλεξει με offset κτλ.Στα 4,2 θελει να τον παει οχι τιποτα ιδιαιτερο.

Δημοσ.

Βλέπω κάτι όρια που έχουν υποδείξει παραπάνω που για haswell (1.35-1.4) μου φαίνονται κάπως τσιμπημένα....για μένα και από αυτά που ξέρω κυμάνσου μέχρι το max safe vcore στα 1,3v γιατί καραδοκεί και το degradation.

Δημοσ.

Προσωπικα,πανω απο 1,3 δε θα πηγαινα επεξεργαστη και αυτο καποια χρονια μετα την αγορα του,σε φαση οσο παει μεχρι να παει για αλλαγη.

Για αυτο και του ειπα συγκεκριμενα που θελει να τον παει,ετσι ωστε να βαλει χοντρικα τη ταση.

Δημοσ.

Και 1,35 αντέχουν τα συγκεκριμένα τσιπάκια με καλή ψύξη .....αλλά στα 1,3vcore είναι το max safe να έχεις και το κεφάλι σου σίγουρο.Εδώ παραπάνω είδα κάτι 1,4 vcore / 1.4+vcore  :shock:  .

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...