Spartan117 Δημοσ. 18 Ιουνίου 2017 Δημοσ. 18 Ιουνίου 2017 Άρα σου δίνει 1.286v για 4.3, πιστεύω ότι είναι παραπάνω απ' όσο χρειάζεσαι. Δοκίμασε 1.25 και 4.4. Στο BIOS η Asus είχαν ρύθμιση για να τρέχει σε Turbo και εκεί διαφορετικά τρέχει στην μέγιστη non Turbo Εγώ είχα MSI οποτε αυτός που ξέρει καλύτερα την μητρική είναι ο Dante μάλλον
Dantε Δημοσ. 18 Ιουνίου 2017 Δημοσ. 18 Ιουνίου 2017 Τα 1,286 ειναι υπερβολικα ακομα και για 4,4. Εκτος και εαν εχει κανα χαλια κομματι. Οπως ειπα ο δικος μου στα 4,6 ηταν stable με 1,21. Καλυτερα να ορισει μια συχνοτητα που θελει και να δει με τι ταση θα παιξει εκει.
~Palpatin~ Δημοσ. 18 Ιουνίου 2017 Δημοσ. 18 Ιουνίου 2017 Παντως απο το clock ratio το εχω αλλαξει και εγω και κατεβαζει κανονικα συχνοτητες και τασεις. E ναι αυτό είπα στον Spartan. Μιας και έχεις Gigabyte στο BIOS τρέχει σε max Turbo ή όχι; Το 1.1 πάντως δεν είναι και τοπ, κάτω του μετρίου θα το έλεγα. Κάτω από 1.088 αρχίζουν τα καλά κομμάτια.
naruto14 Δημοσ. 18 Ιουνίου 2017 Μέλος Δημοσ. 18 Ιουνίου 2017 Μη κοιτας αυτη τη ταση,δεν ειναι αυτη που δινει. Πανω αριστερα λεει τη πραγματικη. Εχω gigabyte και εχει ακριβως ιδιο interface και η δικια μου. Δίκιο έχεις. Όντως έτρεχε με 1.7-1.85 μεταβαλλόμενο. Είναι όντως περισσότερο από όσο θέλουμε. Το έβαλα στα 1.2V και θα τεστάρω με 4.3GHz το benchmark να δω πως θα τα πάει. Κλείνω και το OC της RAM για να είμαι σίγουρος πως αν φάω κάποιο BSOD θα είναι από το OC του CPU. Για να πειράξω μόνο τις turbo συνχότητες? Με ενδιαφέρει να αλλάξω εκεί μόνο το Turbo Ratio για 4 cores? Ή να τα βάλω όλα τα ratio το ίδιο? Να ρωτήσω κάτι επειδή αναφέρθηκες σε emulator. Παίζει τόσο ρόλο στον cemu ο επεξεργαστής; Έχω την εντύπωση πως δε θα κερδίσεις κάτι από αυτόν, αλλά από την κάρτα γραφικών. Είχα διαβάζει πως παίζει. Δεν είμαι σίγουρος 100%. Ωστόσο ένα OC θα ήθελα να το κάνω αφού το σηκώνει το σύστημα και δεν πρόκειται να έχω κάποιο θέμα.
Dantε Δημοσ. 18 Ιουνίου 2017 Δημοσ. 18 Ιουνίου 2017 Σε max turbo τρεχει μεσα. Επισης βαλε και τις ραμ καρφωτες,γιατι αν εκανες και απο κει auto,θα δινει οτι να ναι.
naruto14 Δημοσ. 18 Ιουνίου 2017 Μέλος Δημοσ. 18 Ιουνίου 2017 Κάνω το stress test τώρα αλλά στο HW info μου έχει παύλες για το status του CPU. Δεν είμαι σίγουρος αν τρέχει όντως στα 4.3 που του έβαλα. Επίσης το 4.3 το δείχνει στο Turbo Mode ενώ εγώ το έβαλα κανονικά στο clock ratio... Τι παίζει;
Spartan117 Δημοσ. 18 Ιουνίου 2017 Δημοσ. 18 Ιουνίου 2017 Κάνω το stress test τώρα αλλά στο HW info μου έχει παύλες για το status του CPU. Δεν είμαι σίγουρος αν τρέχει όντως στα 4.3 που του έβαλα. Επίσης το 4.3 το δείχνει στο Turbo Mode ενώ εγώ το έβαλα κανονικά στο clock ratio... Τι παίζει; Μια εικόνα χίλιες λέξεις Βγάλε ένα screenshot να δούμε τι λέει το HWiNFO.
naruto14 Δημοσ. 18 Ιουνίου 2017 Μέλος Δημοσ. 18 Ιουνίου 2017 Μια εικόνα χίλιες λέξεις Βγάλε ένα screenshot να δούμε τι λέει το HWiNFO. Δεν σε πρόλαβα . Εχω κάνει edit το post.
Dantε Δημοσ. 18 Ιουνίου 2017 Δημοσ. 18 Ιουνίου 2017 Ταση 1,2 εβαλες? Uncore ποσο το βαλες?36 βαλε. Στα 4200 τρεχει απο οτι φαινεται.Στο turbo θα το δειχνει,δε σε ενοχλει.
naruto14 Δημοσ. 18 Ιουνίου 2017 Μέλος Δημοσ. 18 Ιουνίου 2017 Ταση 1,2 εβαλες? Uncore ποσο το βαλες?36 βαλε. Στα 4200 τρεχει απο οτι φαινεται.Στο turbo θα το δειχνει,δε σε ενοχλει. Ταση 1.2V ναι. Το ξέχασα το uncore η αλήθεια είναι. Τωρα τρέχω το stress test. Έχει βαρέσει max 78 βαθμούς στα πρώτα 5 λεπτά. Φαντάζομαι δεν θέλουμε με τίποτα να περάσει το 80; ή επειδή είναι 100% stress test είναι ψιλοφυσιολογικο; Λάθος δικό μου. 4.2GHz ήθελα να γράψω. Τόσο το έβαλα στο bios.
Spartan117 Δημοσ. 18 Ιουνίου 2017 Δημοσ. 18 Ιουνίου 2017 Έχει βαρέσει max 78 βαθμούς στα πρώτα 5 λεπτά. Σ' αυτό πρέπει να λες ευχαριστώ την Intel για την οδοντόπαστα. Τέτοιες θερμοκρασίες δεν πρόκειται να δεις σε games πάντως, αυτό είναι σίγουρο.
Dantε Δημοσ. 18 Ιουνίου 2017 Δημοσ. 18 Ιουνίου 2017 Καλα και μενα στα stress 75αρια επιανε,σε gaming δε παει πανω απο 60. Γενικα αν θες να μεινεις στα 4,2 κατεβασε ταση.Οσο κατεβαζεις ταση θα πεφτει και η θερμοκρασια. Εγω παιζω με 1,068(vid,το vcore παει λιγο παραπανω) στα 4,2 αρα ξεκινα με 1,1 και κατεβαινε.
naruto14 Δημοσ. 18 Ιουνίου 2017 Μέλος Δημοσ. 18 Ιουνίου 2017 Τέλειωσε το 15λεπτο stress test, δεν είχα κάποιο θέμα. Max βάρεσε 82 βαθμούς. Αυτά σε 4.2GHz, 1.2V και το Uncore στο auto. Να συνεχίσω με 4.3? Επίσης το uncore πως καθορίζω που περίπου πρέπει να είναι?
Dantε Δημοσ. 18 Ιουνίου 2017 Δημοσ. 18 Ιουνίου 2017 Uncore 36 μονο.3 φορες στο εχω γραψει. Αν θες να δεις τι κανει και πως,googlαρε.
naruto14 Δημοσ. 18 Ιουνίου 2017 Μέλος Δημοσ. 18 Ιουνίου 2017 Καλα και μενα στα stress 75αρια επιανε,σε gaming δε παει πανω απο 60. Γενικα αν θες να μεινεις στα 4,2 κατεβασε ταση.Οσο κατεβαζεις ταση θα πεφτει και η θερμοκρασια. Εγω παιζω με 1,068(vid,το vcore παει λιγο παραπανω) στα 4,2 αρα ξεκινα με 1,1 και κατεβαινε. Μάλιστα. Οκ θα το βάλω στα 4.3GHz και θα δω τι γίνεται με 1.1Volt. Να μείνω εκεί αν είναι. Για μόνιμα νομίζω δεν χρειάζομαι παραπάνω. Βάζω και το uncore στο 36. EDIT: Λοιπόν στα 4.3 είναι stable με 1.1V. Στα 4.4 είχα BSOD οπότε επέστρεψα στα 4.3. Νομίζω για την ώρα καλά είμαι. Αν ποτέ θελήσω να τον πάω παραπάνω απλά ανεβάζω το vcore στα 1.2V και ψάχνω εκεί μετά σε τι συχνότητες μπορεί να φτάσει? Το uncore ψιλοείδα στο internet τι είναι, στα 36 θεωρείται οκ? Ή να προσπαθήσω να το ανεβάσω και αυτό? Στα 4.3GHz με 1.1V έφτασε 72 βαθμούς max το real bench. Not bad. Βέβαια έβαλα up to 4GB RAM, γιατί στα 8 μου έβγαζε μήνυμα ότι δεν είναι επαρκή (μάλλον επειδή χρησιμοποιεί και το λειτουργικό σύστημα). 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα