Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

παραδειγμα 

case https://www.skroutz.gr/s/8445248/Aerocool-QS-240.html

mobo https://www.skroutz.gr/s/7411613/Asrock-B150M-HDV.html

psu https://www.skroutz.gr/s/8728254/XFX-Power-Supply-500w.html

ssd https://www.skroutz.gr/s/5895583/Samsung-850-Evo-250GB.html

hdd https://www.skroutz.gr/s/2195774/Western-Digital-Caviar-Blue-1TB-3-5-SATA-%CE%99%CE%99%CE%99.html

cpu https://www.skroutz.gr/s/10787286/Intel-Core-i5-7500-Box.html

ram https://www.skroutz.gr/s/8944329/Crucial-Ballistix-Sport-LT-8GB-DDR4-2400MHz-BLS8G4D240FSC.html

συνολο 570 περιπου με i5 χωρις gpu  δεν βρισκω στο λογο να πας σε I3 αντι για pentium βεβαια τσαμπα η διπλη τιμη,η μονη ουσιαστικη αναβαθμιση θαναι απο pentium σε i5. και επαναλαμβανω εαν δεν θες καποιο απαιτητιτκο παιχνιδι καλυτερα ειναι να πας με i5 και τα intel graphics και αργοτερα αν στην βαρεσει περνεις και μια gpu και κανεις τo gaming σου.

Από gaming δεν θα θελω κατι. Τουλαχιστον προς το παρον. Η ερωτηση μου ειναι πια η διαφορα στον i5-7400 με τον i-7500. Στα specs τους δεν βλεπω κατι.

Δημοσ.

Επειδή το παρατήρησα οτι δεν υπήρχε επιλογή καρτα γραφικών. Δεν θα υπαρχει προβλημα για απλα γραφικα για καποια ταινια ίσως ή την βασική χρήση. Δηλαδη δεν χρειάζομαι μια απλη. Επίσης ψύκτρα κι ανεμιστηρακια ειναι μαζι με την cpu ή επιπλεον?

τα ανεμηστιρακια ειναι μεσα με την cpu, για απλες εργασιες δεν θα εχεις θεμα με τα γραφικα του επεξεργαστη,

εκανα edit το παραπανω μνμ μου ξαναδες λιγο μηπως σε καλυψει,

Δημοσ.

Με τα windows δε θα υπάρχει κανένα θέμα.

Επίσης, οι τελευταίας γενιάς pentium είναι πλέον σαν τους i3, καθώς έχουν 2c/4t, και όχι 2c/2t όπως παλιά. Γενικά λοιπόν δεν αξίζει να πάει κανείς σε i3, οι pentium κάνουν κατά 95% την ίδια δουλειά με το μισό κόστος.

Ψύκτρα περιλαμβάνει ο επεξεργαστής, ανεμιστηράκι ίσως χρειαστεί να πάρεις κάνα ακόμα, αν θυμάμαι καλά το κουτί που σου έβαλα έχει μόνο ένα πίσω εγκατεστημένο. Δεν είναι κάτι το ιδιαίτερο, το παίρνεις και αργότερα, 3-5€ είναι.

Τέλος, τα ενσωματωμένα γραφικά τόσο του pentium όσο και του i5 θα σε καλύψουν.

Edit: Η διαφορά του i5 7400 με τον i5 7500 είναι η αυξημένη συχνότητα λειτουργίας, η οποία για τη χρήση που θα κάνεις δεν πιστεύω ότι αξίζει το έξτρα 20ρικο. Ας πουν και άλλοι την άποψή τους, δε μπορώ να πω ότι τους έχω χρησιμοποιήσει και τους δύο για να κάνω άμεση σύγκριση.

Δημοσ.

Με τα windows δε θα υπάρχει κανένα θέμα.

Επίσης, οι τελευταίας γενιάς pentium είναι πλέον σαν τους i3, καθώς έχουν 2c/4t, και όχι 2c/2t όπως παλιά. Γενικά λοιπόν δεν αξίζει να πάει κανείς σε i3, οι pentium κάνουν κατά 95% την ίδια δουλειά με το μισό κόστος.

Ψύκτρα περιλαμβάνει ο επεξεργαστής, ανεμιστηράκι ίσως χρειαστεί να πάρεις κάνα ακόμα, αν θυμάμαι καλά το κουτί που σου έβαλα έχει μόνο ένα πίσω εγκατεστημένο. Δεν είναι κάτι το ιδιαίτερο, το παίρνεις και αργότερα, 3-5€ είναι.

Τέλος, τα ενσωματωμένα γραφικά τόσο του pentium όσο και του i5 θα σε καλύψουν.

Edit: Η διαφορά του i5 7400 με τον i5 7500 είναι η αυξημένη συχνότητα λειτουργίας, η οποία για τη χρήση που θα κάνεις δεν πιστεύω ότι αξίζει το έξτρα 20ρικο. Ας πουν και άλλοι την άποψή τους, δε μπορώ να πω ότι τους έχω χρησιμοποιήσει και τους δύο για να κάνω άμεση σύγκριση.

εχει δικιο οπως τα λεει ειναι απλα εβαλα τον 7500 γιατι θεωρω οτι η διαφορα στην τιμη δεν ειναι τοσο μεγαλη και ισως αξιζει το λιγο μεγαλυτερο clock speed  αλλα και παλι ο pentium πιστευω ειναι μια χαρα για την δουλεια που θες και γλυτωνεις και ενα 150αρι

Δημοσ.

Τέλεια ευχαριστω παρα πολυ παιδια για τον χρονο σας. Θα το αξιολογησω κι εγω το ολο θεμα και θα σας ενημερωσω για την τελικη επιλογη!!!

• Like 1
Δημοσ.

αμα δεις οι μητρικες εχουν κατι heat sink  αυτα ειναι ψυξη,

ναι το τροφοδοτικο που ειναι το ποιο σημαντικο μερος του συστηματος καλο ειναι να εχει οσο ποιο πολλες πιστοποιησεις γινετε,

ραμ οκ παει με το συστημα αλλα γιατι να πληρωσει το ιδιο με την νεα γενια?

τωρα για την 550 δεν ειπα οτι ειναι gaming απλα λεω οτι δεν αξιζει στα 100 κατι που ηταν

1) -Heat Sink η μητρική έχει αλλά δεν είναι Premium.

-Α Ναι, ξέχασα, Μόνο Premium Μητρικές αγοράζουμε για τρελά overclocks, που δεν θα κάνει προφανώς ποτέ ο άνθρωπος....

2) -Το τροφοδοτικό ΈΧΕΙ ΠΙΣΤΟΠΟΊΗΣΗ 80 PLUS WHITE Δεν είναι χύμα στο κύμα......

(αν ΕΣΎ Αγοράζεις ΜΌΝΟ BRONZE ή GOLD η ΤΙΤΑΝIUM είναι δικό σου θέμα έτσι.)

3) -Δηλαδή αγοράζουμε όχι με βάση τις πραγματικές μας ανάγκες και με το οικονομικό όριο που θέτουμε αλλά πάμε με βάση την νέα γενιά μάλιστα....

4) -Εντάξει, Εσύ σε αυτά τα λεφτά πήγαινε και βάλε nVidia GeForce GT 1030 γιατί είναι "Νέα Γενιά" και προφανώς θα αξίζει πολύ περισσότερο απο την AMD Radeon RX 550 ... Οκ!

-Γενικά πάω πάσο.b321785eb75ee95e4d89f30ff04f32b3b3573a4f

Δημοσ.

1) -Heat Sink η μητρική έχει αλλά δεν είναι Premium.

-Α Ναι, ξέχασα, Μόνο Premium Μητρικές αγοράζουμε για τρελά overclocks, που δεν θα κάνει προφανώς ποτέ ο άνθρωπος....

2) -Το τροφοδοτικό ΈΧΕΙ ΠΙΣΤΟΠΟΊΗΣΗ 80 PLUS WHITE Δεν είναι χύμα στο κύμα......

(αν ΕΣΎ Αγοράζεις ΜΌΝΟ BRONZE ή GOLD η ΤΙΤΑΝIUM είναι δικό σου θέμα έτσι.)

3) -Δηλαδή αγοράζουμε όχι με βάση τις πραγματικές μας ανάγκες και με το οικονομικό όριο που θέτουμε αλλά πάμε με βάση την νέα γενιά μάλιστα....

4) -Εντάξει, Εσύ σε αυτά τα λεφτά πήγαινε και βάλε nVidia GeForce GT 1030 γιατί είναι "Νέα Γενιά" και προφανώς θα αξίζει πολύ περισσότερο απο την AMD Radeon RX 550 ... Οκ!

-Γενικά πάω πάσο.b321785eb75ee95e4d89f30ff04f32b3b3573a4f

αν και η τρολλ η βλαξ θα εισαι εγω θα σου απαντησω

1) δεν λεω για αυτο κατω δεξια

2) αφου μπορει στα ιδια σχεδον χρηματα να αγορασει καποιο με καλυτερη πιστοποιηση γιατι να μην το κανει?

3) συνδιαζουμε και τα δυο αλλα οταν μπορουμαι να επιλεξουμε προτιμουμε το καλυτερο και το ποιο νεο

4) αν βαλει ιντελ δεν χρειαζεται καν καρτα γραφικων 

deal with it 

Δημοσ.

αν και η τρολλ η βλαξ θα εισαι εγω θα σου απαντησω

1) δεν λεω για αυτο κατω δεξια

2) αφου μπορει στα ιδια σχεδον χρηματα να αγορασει καποιο με καλυτερη πιστοποιηση γιατι να μην το κανει?

3) συνδιαζουμε και τα δυο αλλα οταν μπορουμαι να επιλεξουμε προτιμουμε το καλυτερο και το ποιο νεο

4) αν βαλει ιντελ δεν χρειαζεται καν καρτα γραφικων 

deal with it 

4) αν βαλει ιντελ δεν χρειαζεται καν καρτα γραφικων -εντάξει είσαι ωραίος! Φτάνει σου λέω......
Δημοσ.

4) αν βαλει ιντελ δεν χρειαζεται καν καρτα γραφικων -εντάξει είσαι ωραίος! Φτάνει σου λέω......

its called Intel HD Graphics 

Δημοσ.

its called Intel HD Graphics 

..ναι τα σπάει το ξέρω είναι.. σούπερ!! :lol:   -...και η μητρική έχει δυνατότητες, λες να την προτείνεις ως εναλλακτική της κάρτας γραφικών? :rolleyes:

-Υπάρχει και η ΑMD APU .. αλλά ναι είναι παλιά τεχνολογία DDR3 και δεν λέει.. Ε σε λίγους μήνες με τα AMD Ryzen APU θα έχουν και DDR4 μνήμες και θα βαράει 3200 MHz's στις συχνότητες και τότε θέλω να δω τι να μου λες για τα λεγόμενα Intel HD Graphics που μέχρι και η Apple θα σταματήσει να βάζει στα mac ... 

Δημοσ.

..ναι τα σπάει το ξέρω είναι.. σούπερ!! :lol:   -...και η μητρική έχει δυνατότητες, λες να την προτείνεις ως εναλλακτική της κάρτας γραφικών? :rolleyes:

-Υπάρχει και η ΑMD APU .. αλλά ναι είναι παλιά τεχνολογία DDR3 και δεν λέει.. Ε σε λίγους μήνες με τα AMD Ryzen APU θα έχουν και DDR4 μνήμες και θα βαράει 3200 MHz's στις συχνότητες και τότε θέλω να δω τι να μου λες για τα λεγόμενα Intel HD Graphics που μέχρι και η Apple θα σταματήσει να βάζει στα mac ... 

Φιλε μου εισαι πολυ μπερδεμενος και μιας και ο ενδιαφερομενος πλεον πηρε τις γνωμες που ηθελε και θα ψαξει αυτα που υποθηκαν, δεν χρειαζεται να συνεχιστει η.... αστοχια  "υλικου"...

• Like 1
Δημοσ.

αν ειχαν βγει θα σου ελεγα αφου δεν εχουν βγει τι να λεμε τωρα?

Επισκέπτης
Δημοσ.

Αυτός είναι χειρότερος απ'τον lim

Δημοσ.

Guys? Είναι δυνατόν να ασχολείστε ακόμα μαζί του? Ή θα τον αγνοήσετε ή θα στείλετε αναφορά για τρολάρισμα.

Συνεχίστε στο θέμα να βοηθήσετε το παλικάρι

• Like 2

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...