Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Γειά σας παιδιά. Έχω ένα Compaq 615 με Windows 10. Όλα δούλευαν ρολόι. Μια μέρα λοιπόν εκεί που όλα ήταν καλά λέω να κλείσω τον υπολογιστή και να φύγω στην αγορά. Και αυτό έκανα... Τον έκλεισα όπως κάθε φορά. Όλα φυσιολογικά μέχρι εδώ... (ΣΑΝ ΜΥΘΙΣΤΌΡΗΜΑ ΤΟ ΈΓΡΑΨΑ... ΧΑΧΑΧΑ)

Λοιπόν συνεχίζω...

Μόλις επέστρεψα λέω να τον ανοίξω. Πατάω λοιπόν το μαγικό κουμπί για να ξεκινήσει το λαπτοπ και όλα μαύρα. Ακούγεται να δουλεύει και το blower και όλα αλλά η οθόνη μαύρη δεν δείχνει τίποτα. Και όταν λέμε τίποτα, ούτε το bios δεν βγάζει ούτε το λογότυπο της εταιρείας. Τίποτα. Όλα μαύρα. Σαν να πέθανε. Γιατί εγώ φοβάμαι μήπως κάηκε η μητρική; λέτε να είναι ιδέα μου; πείτε μου την γνώμη σας παρακαλώ...

Αν ήταν τα γράφικα θα έδειχνε τουλάχιστον το λογότυπο της εταιρείας στην έναρξη.... Και μετά θα μαυριζε έτσι δεν είναι;

Κάτι έχει γίνει και δεν ξέρω τι και ούτε μπορώ να καταλάβω το γιατί... Όλα δούλευαν ρολόι.

Δημοσ.

Καλησπέρα.

Αποφόρτιση του έκανες μπας και είναι απλό κόλλημα; Βγάζεις δηλαδή ρεύμα - μπαταρία και πατάς το power για 10-15 δεύτερα, μετά βάζεις φορτιστή και βλέπεις αν πάρεις.

Μετά αν συνεχίζει κλείσε το και βγάλε τις μνήμες και βάλε μια, αν μπορείς κάνε και ένα clear CMOS.

Μετά πάστες και θερμοκρασίες, πότε άλλαξες πάστα τελευταία; Τι θερμοκρασίες είχε το λάπτοπ όσο δούλευε;

Έχεις αυτό με την AMD την 3200 ε; Αυτό δυστυχώς θυμάμαι ψηνόταν... Ελπίζω να μην είναι αυτό αλλά.....

Αν είναι κάρτα γραφικών όχι, μπορεί να μην δείχνει και τίποτα, δηλαδή ότι ακριβώς σου κάνει και εσένα.

ps: Σε εξωτερική οθόνη δοκίμασε αν μπορείς.

Δημοσ.

Το λαπτοπ σε γενικές γραμμές είχε θέμα με θερμοκρασίες.... Ναι είναι με AMD 3200.

Είχα αλλάξει πάστες το είχα καθαρίσει....

Δουλεύε καλά το τελευταίο 8μηνο.

Έκανα απόφορτιση όπως είπατε αλλά τίποτα, δοκίμασα άλλη οθόνη αλλά πάλι τίποτα. Τώρα το clear cmos δεν ξέρω τι είναι ούτε πως γίνεται. Αν μπορείτε να μου εξηγήσετε....

Πάντως ο άρρωστος δεν ανοίγει. Σαν να πέθανε... Χαχαχα

Δημοσ.

Clear CMOS γίνεται βγάζοντας την μπαταρία του ρολογιού απάνω απο την μητρική για 10-15 δεύτερα και μετά επιστροφή στην θέση της. Για να φτάσεις όμως στην μπαταρία αυτή πρέπει να κάνεις βίδες το λάπτοπ, είναι σε παράξενο σημείο και πρέπει να βγει η μητρική απο όσο βλέπω για να έχεις πρόσβαση εκεί... Αν δεν το έχεις με το άνοιγμα δηλαδή άστο γιατί οι καλωδιοταινίες είναι λίγο εύθραυστες.

Αν δεν μπορείς να κάνεις το clear CMOS το μόνο που μπορείς να κάνεις ακόμα είναι να ανοίξεις τα καπάκια απο κάτω και να βγάλεις τον δίσκο, την κάρτα WiFi και τις μνήμες (την μια βγάλτην και ξαναβάλτην στην άλλη θέση) και μετά να δώσεις ρεύμα να δεις αν δείξει εικόνα. Αν δεν δείξει πάλι λογικά η κάρτα γραφικών αποχαιρέτησε...

Το να δεις αν είναι η κάρτα γραφικών μετά προϋποθέτει να κάνεις βίδες το λάπτοπ πάλι άρα δεν ξέρω αν σε βολεύει... In any case, αν έχεις την μητρική στα χέρια σου μετά πιάνεις με ένα σεσουάρ (ναι αυτό για τα μαλλιά) και ζεσταίνεις το τσιπάκι της κάρτας γραφικών (είναι αυτό δίπλα στον επεξεργαστή που ακουμπάει στην ψήκτρα, βγάζεις ψήκτρα, βλέπεις το τσιπάκι, ζεσταίνεις για 1 λεπτό, βάζεις ψήκτρα και βάζεις μπρος), αν μετά δουλέψει έστω και για λίγο έχει ψηθεί η κάρτα... Θες μητρική δηλαδή...

Μετά αν θες μητρική αν είσαι στα βόρεια θα πρότεινα να πάρεις απο Βουλγαρία (link) για να έχεις λιγότερες πιθανότητες για τελωνεία, αλλιώς δοκίμασε απο Κίνα (link) και αν έρθει χωρίς τελωνείο ήρθε... (αν παραγγείλεις μητρική σιγουρέψου οτι είναι η ίδια).

Δημοσ.

Φίλε μου το έχω ξανα ανοίξει το κουτί.... Θα το δοκιμάσω αύριο. Ευχαριστώ για τις πληροφορίες. Θα σας ενημερώσω.

Δημοσ.

Φίλε μου δοκίμασα όλα όσα είπες έκτος από το σεσουάρ. Ότι από τα 2 και να είναι δεν αξίζει να ασχοληθώ.... Το λαπτοπ είναι παλιό και δεν αξίζει να ρίξω λεφτά πάνω του. Το σίγουρο είναι ότι είναι η μητρική η γραφικά.

Δημοσ.

Αυτό το τσιπάκι καίγεται γενικά εύκολα, δεν είναι παράξενο να σου κάηκε... Αν μπορείς να πας σε άλλο μηχάνημα ναι, φυσικά, και καλύτερο θα είναι και τα θέματα αυτουνού δεν θα τα έχει (γιατί και καινούργια μητρική να πάρεις πάλι η κάρτα θα σου καεί ξανά κάποια στιγμή).

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...