Προς το περιεχόμενο

Σάρωση photo-(είναι 4.2ΜΒ bitmap-μετατροπή σε jpeg KB)λύση?

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

καλησπέρα,έχω παλιές φωτογραφίες που σάρωσα από πολυμηχάνημα πρός winwows με xp,είναι σε ΜΒ αλλά οταν παω να τη μετατρέψω σε jpeg γίνετε KB....χαλάει η ποιότητα έτσι φαντάζομαι σωστά? αλλό ΜΒ  άλλο..KB

δοκίμασα μέσω ois office 2007-

format factory

-right click image converter

με απλά προγραμματάκια free (και αν ναι ποιά?) πως θα διατηρήσω τις φώτο μου σε ΜΒ?

(δεν χρησιμοποιώ photoshop ή lightroom)

*θα με ενδιέφερε μαζικά πχ 10-10 φώτο όχι μία -μία που είναι και χρονοβόρο..

(από  τη σάρωση είναι συνήθως 1600Χ1200 pixel περίπου)

(έχω ευτυχώς ένα φοβερό προγραμματάκι τύπου για εφέ το"PhotoInstrument "http://www.photoinstrument.com/

που τη αποθηκεύει ως jpeg και μάλιστα την.....αυξάνει κιόλας τη χωρητικότητα!!!! χωρίς καν να  "την πειράξεις" τη φώτο,πχ από 5.2 ΜΒ την αποθήκευσε ως 7ΜΒ!!!!!!  και με τα ίδια..pixel! πχ 1784Χ1160  μαζικά άλλο προγραμμάκι ξέρετε? γιατί αν έχεις πολλές μία-μία είναι πολύ σπαστικό και χρονοβόρο!

* γιατί τα γνωστότερα προγραμματάκια την κάνουν KB? 

Επεξ/σία από Goriillaki5
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Κάτσε κάτσε, θες να τα κάνεις loosy compression χωρίς να χάσεις σε μέγεθος αλλά να αυξηθεί κιόλας? Αυτό που τα έκανε 7ΜΒ ππκια jpeg είναι.

Αν θες lossless κάνε τα png.

Τα γνωστότερα προγράμματα την κάνουν ΚΒ γιατί απλά... δουλεύουν σωστά. Αυτό είναι το JPG.

Επεξ/σία από Sheogorath

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Αφού θες να κρατήσεις την ίδια ακριβώς ποιότητα και μέγεθος, γιατί δεν τις αφήνεις σαν BMP αρχεία? Προτείνω όμως τουλάχιστον PNG, θα μειώσει λίγο το μέγεθος και δε θα χάσεις καθόλου ποιότητα.

Έψαξα λίγο και βρήκα αυτό το προγραμματάκι, μπορεί να σου φανεί χρήσιμο.

http://www.imagebatch.org

Επεξ/σία από GReaperEx

ευχαριστώ για τις απαντήσεις,αλλά εγω έβλεπα και ήξερα ανέκαθεν ότι ότι φώτο είχα συλλογή μου,ήταν σε MB και jpeg,απλά κάτι παλιές φώτο μου,από τη σάρωση βγαίνουν σε bitman και ήθελα να είναι και αυτές jpeg

όσο για το προγραμματάκι που βρήκες και σε ευχαριστώ "GreaperEx" τις κάνει σε ..ΚΒ και αυτό.  8ΜΒ ήταν και έγινε 442ΚΒ

"Τα γνωστότερα προγράμματα την κάνουν ΚΒ γιατί απλά... δουλεύουν σωστά. Αυτό είναι το JPG." λές φίλε και σε ευχαριστώ για την απάντηση,μα δε νομίζω ότι πρέπει ναναι σε ΚΒ....οι φωτογραφίες! 

η χαμηλή χωρητικότητα δε σημαίνει και μείωση ποιότητας? αν ήταν έτσι και οι φώτο που τραβάμε θα ήταν ΚΒ ...

καταλαβαίνω κάτι λάθος?

τέλος πάντων,ευχαριστώ,θα τις μετατρέπω μέσω "PhotoInstrument "   μία-μία

Jpg είναι μέθοδος συμπίεσης. Λογικά ο σαρωτής δεν έχει πολύ "ανάλυση" για αυτό βγαίνουν μικρές.

Απευθείας από την φωτογραφική βγαίνουν jpg σε ΜΒ αν είναι πολλά mpixel.

Εαν εχεις πολλες κατεβασε μια trial εκδοση του lightroom.

Κανει export μαζικα, -ασε που ειναι και ευκαιρια να ισιωσεις καμια στραβη, φωτισεις λιγο κοκ- σε οτι αρχειο θελεις, σε οτι μεγεθος θελεις(αν και δεν εχει ιδιαιτερο νοημα να τις μεγαλωσεις).

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...