Προς το περιεχόμενο

Ερώτηση σχετικά με άνοιγμα σε μια αγορά

georgepppo

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Παιδιά καλησπέρα, είμαι πωλητής λαμπτήρων LED και εμπορεύομαι ότι έχει να κάνει με LED,πρόσφατα είδα πως πωλούνται λεντοταινίες για υπολογιστές και πιστεύω πως μπορώ να προχωρήσω στην παραγωγή έτοιμων kit με molex και λεντοταινία με χαμηλώτερες τιμές απο τον είδη υπάρχον ανταγωνισμό.

Το θέμα είναι αν θα βρει ανταπόκριση στον κόσμο της τεχνολογίας, για να προχωρήσω σε διαφήμιση εσείς τι γνώμη έχετε ? σαν χρήστες υπολογιστών θα αγοράζατε φωτισμό σε μια ανταγωνιστική τιμή πχ 4€ την λεντοταινία στους 25 πόντους έτοιμη με το molex, η και χύμα ανάλογα τις απαιτήσεις.

αναφέρομαι σε χρωματιστές η λευκές λεντοταινίες, με ασύρματο controller η χωρίς σε αρκετά χαμηλές τιμές 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Εγώ πήρα χρωματιστή με χειριστήριο χωρίς molex στα 11€ το κακό ήταν ότι το αυτοκόλλητο δεν κρατούσε καλά.

η λεντοταινίες δεν κρατάνε καλά αν δεν ακουμπάνε σε αλουμίνιο για να ψύχονται, ειδικά όταν κοιτάνε προς τα κάτω.

εγώ στο γραφείο μου που έχω λεντοταινία προς αντικατάσταση πορτατιφ ανα 20cm έβαλα απο μια σταγόνα logo και δεν έχει κουνηθεί αρκετό καιρό τώρα :P 

11 ευρώ για 25cm ? 

η ταινία έχει σε λιανική περίπου 5-6 ευρώ το μέτρο+ 5 ευρώ το κοντρολεράκι για rgb. 

τα κοντρολερακια αυτά αντέχουν και 5m ταινίας αν πάρεις και παραπάνω χύμα με ένα κοντρολεράκι είσαι κομπλέ.

εγώ βλέπω ότι οι ταινίες αυτές έχουν 5,9 (25cm/rgb) εγώ μπορώ να τις δίνω και 4 με το ΦΠΑ πάντα, το θέμα είναι αν θα βρει ανταπόκριση.

το χωρίς molex είναι ένα μεγάλο μείον γιατί δεν είναι όλοι ηλεκτρονικοί να ξέρουν να κολλήσουν με καλάι για να τα συνδέσουν , ενω αν το πάρεις έτοιμο απλά ένα κλάκ και το έβαλες.

αυτά που μου δείχνεις είναι 25 πόντοι στα 2,65 (10+ euro/m) και το rgb ip65 έχει  3,76 €/m και 

με 11 ευρώ το 5μετρο που μου λες είναι 2.2 ευρώ το μέτρο, 2.2 το μέτρο δεν υπάρχει καν σε κατάλογο χονδρικής εκτός αν είναι ότι να ναι απο ότι να ναι παραγωγή.

τέτοιες παραγωγές βγάζουν συχνά στο ίντερνετ, ένας πελάτης πήρε 150 λάμπες απο προμηθευτή στην κίνα για 80 λεπτά την μια(Led) και σε 5 μήνες του χαλάσανε όλες χωρίς εγγύηση χωρίς τίποτα και φαντάσου ήθελε κάπου 100 και πήρε παραπάνω για αναπληρωματικές και καήκαν όλες ,όταν μια led των 2 ευρώ σου δίνει 2 χρόνια εγγύηση και δεν χαλάει τόσο εύκολα.

γενικά τέτοιες παρτίδες έχουν βγει πολλές στην αγορά και με δήθεν πιστοποιήσεις κιόλας για τα μάτια του κόσμου.

3$ οι 50 πόντοι είναι και έχει με usb η με molex.Ενα χρόνο τα εχω και δεν έχουν χαλάσει ούτε χάσει φωτεινότητα.Μονο το αυτοκόλλητο ξεκόλλησε αλλά σε όλα το ίδιο συμβαίνει.Και να χαλασουν σε κάνα χρόνο παίρνω άλλες δεν με απασχολεί αφού είναι παμφτηνες.

3$ οι 50 πόντοι είναι και έχει με usb η με molex.Ενα χρόνο τα εχω και δεν έχουν χαλάσει ούτε χάσει φωτεινότητα.Μονο το αυτοκόλλητο ξεκόλλησε αλλά σε όλα το ίδιο συμβαίνει.Και να χαλασουν σε κάνα χρόνο παίρνω άλλες δεν με απασχολεί αφού είναι παμφτηνες.

με 3$ το μισό μέτρο σε τι φωτητότητα ? αν είναι η δυνατή στα 14.4w/m που σε rgb είναι κάπου το μισό μετρημένο γιατί σου λέει 14.4w/m αν ανάψουν όλα τα χρώματα μαζί τότε είναι καλά αλλά αν είναι πχ στα 7w/m δεν συμφέρει ακόμα και απο μαγαζί να την πάρεις βγαίνει 3-4 ευρώ το μέτρο και έχεις και εγγύηση και δεν παραγγέλνεις απο εξωτερικό.

• Moderators
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Αν νομίζεις ότι θα έχεις κέρδος Καντο, βέβαια αν θες να κάνεις για να έχεις ένα σημαντικό κέρδος πρέπει θα φτιάξεις και συσκευασία και είτε να ξεκινήσεις κάποιο eshop είτε να συνεργαστείς με κάποια καταστήματα για να πουλήσεις

Αν απλά προσπαθείς να βγάλεις χαρτζιλικι μέσα από αγγελίες δεν χάνεις τίποτα να πάρεις 20 μέτρα led strip 20 molex και να τα ετοιμάσεις και αν βρεις κάποιον να πουλήσεις τα ετοιμάζεις και τα στέλνεις

Επεξ/σία από Inuyasha
  • Like 2

Αν νομίζεις ότι θα έχεις κέρδος Καντο, βέβαια αν θες να κάνεις για να έχεις ένα σημαντικό κέρδος πρέπει θα φτιάξεις και συσκευασία και είτε να ξεκινήσεις κάποιο eshop είτε να συνεργαστείς με κάποια καταστήματα για να πουλήσεις

Αν απλά προσπαθείς να βγάλεις χαρτζιλικι μέσα από αγγελίες δεν χάνεις τίποτα να πάρεις 20 μέτρα led strip 20 molex και να τα ετοιμάσεις και αν βρεις κάποιον να πουλήσεις τα ετοιμάζεις και τα στέλνεις

δουλεύω σε μαγαζί με λάμπες που θα έχει e-shop μέσα στον αύγουστο και κοιτάω εδώ με το αφεντικό να ξεκινήσουμε μια τέτοια παραγωγή, είδη κόβουμε και συνδέουμε λεντοταινίες σε πλαφονιέρες αυτοκινήτων,μιρκοεφαρμογές που δουλεύουν με 12v και τώρα σκέφτηκα να το προωθήσουμε στους υπολογιστές,δεν έφτιαξα την είδηση για διαφήμιση , ούτε καν ανέφερα όνομα καταστημα κλπ, αν είναι υπάρχει κατηγόρία με αγγελίες στο site και πολλά άλλα μέρη να κάνω διαφήμιση :-)  απλά ρωτάω για να ξέρω αν αξίζει να βάλουμε κάτι τέτοιο μπρός και να ξεκινήσουμε και διαφήμιση.

πάντως ακόμα και πολύ καλά να πάει κάτι τέτοιο σαν κίνηση κέρδος μεγάλο δεν θα φέρει αλλά θα είναι κράχτης για το μαγαζί περισσότερο.

• Moderators

δουλεύω σε μαγαζί με λάμπες που θα έχει e-shop μέσα στον αύγουστο και κοιτάω εδώ με το αφεντικό να ξεκινήσουμε μια τέτοια παραγωγή, είδη κόβουμε και συνδέουμε λεντοταινίες σε πλαφονιέρες αυτοκινήτων,μιρκοεφαρμογές που δουλεύουν με 12v και τώρα σκέφτηκα να το προωθήσουμε στους υπολογιστές,δεν έφτιαξα την είδηση για διαφήμιση , ούτε καν ανέφερα όνομα καταστημα κλπ, αν είναι υπάρχει κατηγόρία με αγγελίες στο site και πολλά άλλα μέρη να κάνω διαφήμιση :-) απλά ρωτάω για να ξέρω αν αξίζει να βάλουμε κάτι τέτοιο μπρός και να ξεκινήσουμε και διαφήμιση.

πάντως ακόμα και πολύ καλά να πάει κάτι τέτοιο σαν κίνηση κέρδος μεγάλο δεν θα φέρει αλλά θα είναι κράχτης για το μαγαζί περισσότερο.

Για να αξίζει πρέπει να πέσει αρκετή προώθηση ειδικά εξωτερικό Ελλάδα ή αγορά είναι μικρή

Δεν είπα ότι θέλεις να κάνεις διαφήμιση εδώ

Είπα αν θέλεις να τι κάνεις σωστά πρέπει να γίνει διαφήμιση από καταστήματα που ασχολούνται με case modding σε ένα μαγαζί γενικά με ηλεκτρολογικα δύσκολα να κάνετε πωλήσεις που να αξίζει να μπείτε στο κόπο, επίσης θα πρέπει να είστε σε θέση να υποστηρίξετε τα προϊόντα σε περίπτωση ελλατωματικου

Για να αξίζει πρέπει να πέσει αρκετή προώθηση ειδικά εξωτερικό Ελλάδα ή αγορά είναι μικρή

Δεν είπα ότι θέλεις να κάνεις διαφήμιση εδώ

Είπα αν θέλεις να τι κάνεις σωστά πρέπει να γίνει διαφήμιση από καταστήματα που ασχολούνται με case modding σε ένα μαγαζί γενικά με ηλεκτρολογικα δύσκολα να κάνετε πωλήσεις που να αξίζει να μπείτε στο κόπο, επίσης θα πρέπει να είστε σε θέση να υποστηρίξετε τα προϊόντα σε περίπτωση ελλατωματικου

σε περίπτωση ελλατωματικού εντός 1 χρόνου αντικατάσταση της λεντοταινίας θα είναι η υποστήριξη που όσοι τα παίρνουν απο internet δεν ξέρω καν αν θα τους καλύπτουν και αν αξίζει ακόμα και να τους καλύπτουν για κάτι που κάνει απο 3 έως 5 ευρώ μιας και μιλάμε για κάτι πάμφθηνο.

αν και στα PC υπάρχει ένα μεγάλο + για τις λεντοταινίες, το ρεύμα του τροφοδοτικού είναι πάντα σταθερό και πολύ "καλής ποιότητας" σε αντίθεση με τα φτηνά μετασχηματιστάκια που βγάζουν of τις λεντοταινίες πολλές φορές και επίσης ακουμπάνε σε μέταλλο και ψύχονται ,δηλαδή δεν θα ανεβάσουν ποτέ 80+ βαθμούς κελσίου,φαντάσου τις δυνατές λεντοταινίες αν δεν τις βάλεις σε καναλάκι αλουμινίου να ψύχονται ο κατασκευαστής δεν δίνει εγγύηση.

στο PC ακόμα και 50 βαθμούς να είναι η λαμαρίνα απομακρύνει την μεγάλη ζέστη απο την ταινία όταν ακουμπάει πάνω.

Πολύ το ψειρίζεις.

Απο τη στιγμή που είναι προϊόν που μπορεί να σας αποφέρει κέρδος και, αν δεν πάει όσο καλά υπολογίζεις, ΔΕΝ θα σας βάλει μέσα, ορμάτε. Κατά την ταπεινή μου γνώμη χωρίς πολλές-πολλές δαπάνες για διαφήμιση στην αρχή (τα σόσιαλ και 1-2 projects είναι καλός κράχτης αν έχεις κάτι αξιόλογο).

• Moderators

σε περίπτωση ελλατωματικού εντός 1 χρόνου αντικατάσταση της λεντοταινίας θα είναι η υποστήριξη που όσοι τα παίρνουν απο internet δεν ξέρω καν αν θα τους καλύπτουν και αν αξίζει ακόμα και να τους καλύπτουν για κάτι που κάνει απο 3 έως 5 ευρώ μιας και μιλάμε για κάτι πάμφθηνο.

αν και στα PC υπάρχει ένα μεγάλο + για τις λεντοταινίες, το ρεύμα του τροφοδοτικού είναι πάντα σταθερό και πολύ "καλής ποιότητας" σε αντίθεση με τα φτηνά μετασχηματιστάκια που βγάζουν of τις λεντοταινίες πολλές φορές και επίσης ακουμπάνε σε μέταλλο και ψύχονται ,δηλαδή δεν θα ανεβάσουν ποτέ 80+ βαθμούς κελσίου,φαντάσου τις δυνατές λεντοταινίες αν δεν τις βάλεις σε καναλάκι αλουμινίου να ψύχονται ο κατασκευαστής δεν δίνει εγγύηση.

στο PC ακόμα και 50 βαθμούς να είναι η λαμαρίνα απομακρύνει την μεγάλη ζέστη απο την ταινία όταν ακουμπάει πάνω.

Ο κατασκευαστής σου είναι λάθος και το επιχείρημα του άστοχο, αν η ταινία θέλει ενεργή ψύξη Ν την πουλάει με το ανάλογο κανάλι και μόνο, από την στιγμή που την πουλάει σαν led strip πρέπει να λειτουργεί σωστά

Είτε είναι 3 ευρώ είτε 50 από την στιγμή που ο αγοραστής τα πλήρωσε θα περιμένει και την ανάλογη υποστήριξη, μπορείς να παρέχεις εγγύηση σε όλους τους αγοραστές σου είτε είναι ένας είτε 500

Οπως σου είπα είναι δύσκολη αγορά ειδικά στην Ελλάδα και χώρος καλή προώθηση σε μεγάλα site που ασχολούνται με pc modding, η κι site που πουλάνε υλικά για τον παραπάνω σκοπό, δεν θα βγάλεις ούτε τον κόστος των molex που θα αγοράσεις

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...