Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπερα σε ολους.

Αγορασα πριν κανα 4μηνο ενα kit powerline

http://www.tp-link.gr/products/details/cat-18_TL-PA4010P-TKIT.html#overview

για να συνδεσω το desktop pc και ενα steamlink στην τηλεοραση.

Να αναφερω οτι το σπιτι εχει τριφασικο ρευμα αλλα δεν εχω καμμια ιδεα για τη διαταξη των φασεων αφου δεν ειναι ιδιοκτητο.

Τα powerline ειναι ολα τοποθετημενα στον ιδιο χωρο(σαλονι), το ενα στην πριζα κοντα στο router, το 2ο στην τηλεοραση που ειναι το steamlink και το 3ο στην πριζα που τροφοδοτει το desktop.

O 2ος και 3ος adapter ειναι τοποθετημενοι πανω στην πριζα και πανω τους εχουν πολυμπριζο.

Το προβλημα τωρα.....

Καθε φορα που ανοιγω το desktop και χαζευω στο net μετα απο καποια ωρα(30-40λεπτα π.χ) χανεται η συνδεση και επανερχεται μονη της παλι μετα απο μερικα λεπτα.

Οση ωρα συμβαινει αυτο τα led των adapter παραμενουν κανονικα αναμενα και το router επισης δουλευει κανονικα.

Το αλλο παραξενο ειναι οτι το θεμα αυτο δεν το κανει ποτε στα online games οση ωρα κι αν παιξω...

Οποιαδηποτε βοηθεια για το τι μπορει να συμβαινει ευπροσδεκτη!

Δημοσ.

Λογικά εγγύηση έχεις πήγαινε εκεί που τα πήρες. Πολλά διαβάζω για αυτά ότι δεν είναι πολύ καλά. Θέλω να παρω powerline και εγώ αλλά αυτό σκέφτομαι ότι δεν είναι σταθερά.

Δημοσ.

Πρώτα θέλω να αποκλεισω ότι δε συμβαίνει κάτι άλλο με το δίκτυο.

Εννοείται ότι αν αποδειχτεί πως είναι ελαττωματικα έχουν φύγει για αντικατάσταση.

Δημοσ.

Ειναι τυπικά προβληματα των powerlines 

1. Κολλήματα τυχαία

2. Εξάρτηση από τον ενεργειακό (ηλεκτρικό) φόρτο του σπιτιου 

3. Διαφορές ταχυτήτων οταν πρέπει να μεταφέρουμε δεδομένα μεταξύ powerline devices που ειναι τοποθετημένα σε διαφορετικές φάσεις (σε τριφασική εγκατάσταση)

4. Υπερθέρμανση

Αν σου συμβαίνει συχνά τότε επέστρεψέ τα και ζήτησε αντικατάσταση. 

Οποιος μπορεί ας αγοράσει Devolo είναι οτι πιο αξιοπιστο και σταθερό υπάρχει στην κατηγορία αλλά σε καμμία περίπτωση η τεχνολογία αυτή δεν αποτελεί βιώσιμη λύση ειδικά για χρήστες με απαιτήσεις

• Like 1
Δημοσ.

Εγώ πάντως που έχω αυτά εδώ και πολύ καιρό δεν θυμάμαι να έχουν χάσει ποτέ την σύνδεση. Οπότε όπως είπαν και παραπάνω αν έχουν εγγύηση μπορείς να τα γυρίσεις πίσω. Δεν ξέρω όμως αν παίζει ρόλο το τριφασικό ρεύμα

• Like 1
Δημοσ.

Εντελως τυχαια παντως χρειαστηκε να κανω φορματ και μετα την επανεγκτασταση ολων των drivers δεν εχει ξαναεμφανιστει το προβλημα. Δε ξερω ισως υπηρχε θεμα με τους drivers της καρτας δικτυου.

Αν ξαναγινει φευγω σφαιρα για RMA ακομα κι αν δε φταινε τα powerline.

Thanks anyway guys!

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...