Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα!

Είχα ένα πρόβλημα με ένα καινούριο pc που έφτιαξα!

Τα κλάσικά: 

Pentium G4560

Asrock H110

8GB RAM

On board GPU

SSD 128GB teamgroup

PSU ένα Corsair VS 350

Τίποτα παραπάνω!

Την πρώτα φορά μετά από κακοκαιρία μου έκαψε το τροφοδοτικό.

Αποφάσισα να το αλλάξω και εκτός από νέο τροφοδοτικό CORSAIR cx430, του έβαλα και έναν σταθεροποιητή τάσης.

Μετά από καμία εβδομάδα το pc άρχισε πάλι τα κουλά του!

Μια έκλεινε και δεν άνοιγε εκτός αν περνούσε αρκετή ώρα και ξαναέπαιρνε πάλι μπρος.

Μετά δεν άνοιγε καθόλου όταν τον έκανα shut down (έπρεπε να περάσει πάλι ώρα για να ξαναανοίξει)

Αγόρασα μέχρι και την ίδια μητρική ξανά, γιατί ήμουν 100% σίγουρος ότι την άρπαξε και η μητρική από την πρώτη φορά που κάηκε το τροφοδοτικό!

Έλα όμως που την βάζω και κάνει πάλι τα ίδια...

Ήθελα να κλάψω...

Τελικά κούμπωσα πάνω την παλιά μητρική, έβαλα το καλό μου τροφοδοτικό Corsair Rm550x από το main pc και τώρα λειτουργεί άψογα εδώ και μερικές ώρες...

Το pc το έφτιαξα για να εξυπηρετήσω γνωστό άτομο (για καλό δηλαδή) και εκτός από το ότι έχω βρει τον μπελά μου, με θεωρεί και άσχετο. Α, έχω χάσει και 2-3 μέρες με το να παλεύω να βρω το τι φταίει και τι δε φταίει... + άπειρη ξενέρα....

Δε ξέρω γιατί τα γράφω... 

Απλά ήθελα να πω τον πόνο μου...

Και μια ερώτηση... 

Είναι δυνατόν να κάηκε το δέυτερο τροφοδοτικό (εννοώ από ρεύμα του δικτύου) ενώ είχα σταθεροποιητή τάσης ή λέτε να έπιασα jackpot και να έτυχα σε ελλατωματικό?

Ευχαριστώ για τον χρόνο σας!

Δημοσ.

Αλλη πριζα δοκιμασες να δεις τι παιζει? Μαλλον πρεπει να αρχισεις τις μετρησεις στα ρευματα να δεις τι γινεται...

• Like 2
Δημοσ.

Το pc το δούλεψα σε άλλο σπίτι (αφού χάλασε και το δεύτερο τροφοδοτικό) και έκανε πάλι τα ίδια...

Τώρα το δουλέυω με το καλό μου τροφοδοτικό στο δικό μου σπίτι (όχι σε αυτό που παρουσιαστήκανε τα προβλήματα) και λειτουργεί καλά!

Έχω εδώ και κάτι ώρες το prime ανοιχτό (και θα το έχω όλο το βράδυ) να δω αν θα κλείσει ή αν θα κάνει τίποτα περίεργο...

Πραγματικά δε ξέρω τι να πω...

Δημοσ.

Αν δεν το κατεχεις με πολυμετρα και τετοια, φερε ηλεκτρολογο σπιτι σου να ξεκινησεις απο κει τουλαχιστον.

Κάπως θα τη βρω την άκρη!

Και μένα μόνο εκεί πάει πλέον το μυαλό μου..

Δημοσ.

Κάπως θα τη βρω την άκρη!

Και μένα μόνο εκεί πάει πλέον το μυαλό μου..

αφου το εκανε και σε αλλο σπιτι...

αλλαξε το καλώδιο τροφοδοσίας του pc

μηπως η μητρικη ακουμπαει στο κουτι-αποστατες;

αλλαξε μαρκα, δεν σε πανε τα "φθηνα" Corsair, προτεινω Seasonic και πιστευω ολα καλα θα πανε

(εγω εχω corsair tx650 v2 και στου αδερφου μου, ενα ψιλο-no name 500w 12χρονων)

Δημοσ.

αφου το εκανε και σε αλλο σπιτι...

αλλαξε το καλώδιο τροφοδοσίας του pc

μηπως η μητρικη ακουμπαει στο κουτι-αποστατες;

αλλαξε μαρκα, δεν σε πανε τα "φθηνα" Corsair, προτεινω Seasonic και πιστευω ολα καλα θα πανε

(εγω εχω corsair tx650 v2 και στου αδερφου μου, ενα ψιλο-no name 500w 12χρονων)

Φίλε μ το πρόβλημα σε άλλο σπίτι δεν υπάρχει! Και το δεύτερο τροφοδοτικό cx430 είχε ήδη χαλάσει οταν τον δοκίμασα σε άλλο σπίτι! Από χτες τον έχω όλο το βράδυ ανοιχτό με prime και λειτουργεί άψογα (με το rmx550 και την πρώτη του μητρική- όχι την καινούρια)

Αρα, τσάμπα αγόρασα καινούρια μητρική και θελω τωρα πάλι καινούριο τροφοδοτικο ( to rmx550 ειναι απο το main pc οπου και θα ξαναμπεί)

Και ίσως χρειαστεί να κατεδαφισω το γραφειο οπου καηκε 2 φορές!

Αποστάτες έχω στη μητρική έχω βάλει κανονικά!

Καλώδια έχω δοκιμάσει 3 :)

Η απορία που ακόμα έχω είναι: αν φταίνε τα ρεύματα του γραφείου, ο σταθεροποιητής τασης δε θα έπρεπε να τον ειχε προστατέψει ή υπάρχουν και περιπτώσεις που απλά δε θα "δουλέψει"

Ενας ηλεκτρολόγος / ηλεκτρονικός τα φώτα του παρακαλώ!

Ευχαριστώ για το χρόνο ς!

Δημοσ.

Καλημέρα. Παρόμοιο θέμα έχω και γω και έχω χασει 6 μητρικές, ενα τροφοδοτικό (ίσως καο το δεύτερο έχει θέμα) καο ενα ενισχυτή home cinema και όχι απο κακοκαιρία. Έχω βάλει ενα σταθεροποιητή lamtec της πλάκας και όλη την ωρα χτυπάει σε πτώσεις τάσης. Τώρα περιμένω νεο τροφοδοτικό και αντκατασταση μητρικής απί rma.Τι μπορεί να βάλει κάποιος για να το προστατέψει? Μετρησα τα volt παλιότερα με κάποιο φτηνό μετρητή και δίνει 240v σταθερά και συχνα πέφτει μέχρι 210

Δημοσ.

Χρειάστηκε να καούν 6 μητρικές και ένα home cinema για να δεις ότι κάτι φταίει;

Ρώτα έναν ηλεκτρολόγο να σου πει τι μπορεί να κάνει, γιατί υπάρχουν και άλλες συσκευές (ψυγεία-πλυντήρια) που μπορεί να πάθουν ζημιά.

• Like 4
Δημοσ.

Δε ξέρω γιατί τα γράφω... 

Απλά ήθελα να πω τον πόνο μου...

Ένιωσες καλύτερα που ο άλλος έκαψε 6 μητρικές?  :-D  Είναι αυτό που λένε υπάρχουν και χειρότερα...

Πέρα απο την πλάκα όμως όσο μέτρια και αν είναι τα φθηνά της corsair όταν το σύστημα ζητάει 100watt δεν γίνεται να καίγονται έτσι.Υπάρχει θέμα και καλύτερα να το δει ειδικός πριν εξοντώσεις τα πάντα.Πάντα μιλάμε με την προυπόθεση ότι τα τροφοδοτικά είναι καινούργια δεν νομίζω ότι μπορεί να είσαι τόσο γκαντέμης.Τα γύρισες πίσω?Σε καλυψαν οι εγγυήσεις?

• Like 2
Δημοσ.

..έχω το ίδιο ακριβώς τροφοδοτικό και δεν έχω κανένα πρόβλημα!
απο πιστοποιήσεις έχει:
"-80 Plus White
-Safety Approvals:  cTUVus, CE, CB, FCC Class B, TÜV, CCC, C-tick

-Active Power Factor Correction (PFC)
-Over-voltage, under-voltage, over-current, and short circuit protection"

..ίσως πρέπει να τσεκάρεις με την βοήθεια ενός ηλεκτρολόγου τι παίζει όπως και σωστά λένε και οι υπόλοιποι..

• Like 1
Δημοσ.

Χωρίς καλή γείωση θα έχετε προβλήματα με ότι προστατευτικό και να βάλετε  

Αυτο υποθετω το μετραει ο ηλεκτρολογος. Το θεμα ειναι οτι το σπιτι ειναι ενοικιαζομενο και δε βλεπω να γινεται κατι.

On line ups υποθετω οτι θελω κανα 200+ αρι?

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...