Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Γεια σε όλους!

Μόλις τελείωσα τις πανελλήνιες και αποφάσισα μιας και θα πάω φοιτητής σε λίγο καιρό να πάρω ένα νέο, καλό PC. Ο υπολογιστής κατ' αρχάς, όπως και οι περισσότεροι που ζητούν συμβουλές σε αυτήν την ενότητα, θέλω να μπορεί να παίζει παιχνίδια αξιοπρεπώς και φυσικά σε αρκετά καλή ανάλυση, με ικανοποιητικά FPS και χωρίς να κολλάει. Επιπλέον επειδή θα περάσω σε κάποια σχολή πληροφορικής και δε ξέρω τι θα χρειαστεί να κάνω με τον υπολογιστή μου εκεί, θέλω να ανταποκρίνεται στις όποιες απαιτήσεις της σχολής, όπως επίσης και να μπορώ να ασχοληθώ με το APP Development και γενικά τον προγραμματισμό δίχως να φορτώνεται ο υπολογιστής. Ωστόσο, θέλω ο υπολογιστής μου να μη χρειαστεί αναβάθμιση στα επόμενα 5 χρόνια.Τέλος, όπως και στον τίτλο ο προυπολογισμός θέλω να είναι ανάμεσα στα 600 με 800 ευρώ και δε θα προτιμούσα να τα ξεπεράσει.

Υ.Γ. Δεν με ενδιαφέρει ιδιαίτερα η αισθητική και οι καγκουριές. Ο μειωμένος θόρυβος είναι μέσα στους στόχους μου αλλά δε θέλω να ανέβει το Budget μόνο για αυτόν.

Ευχαριστώ!!!  :-)   :D

Δημοσ.

αν μπορεις συμπληρωσε τη παρακατω φορμα! 
i) Το ποσό που διαθέτουμε:

ii) Tη χρήση του υπολογιστή (εάν πρόκειται για gaming pc, αναφέρετε τι είδους παιχνίδια παίζετε/θα παίξετε και δώστε από ένα παράδειγμα.)

iii) Ειδικά προγράμματα που θα χρησιμοποιηθούν:

iv) Στη σύνθεση θέλουμε να συμπεριληφθεί οθόνη? Αν όχι ποια οθόνη έχουμε? Υπάρχει πιθανότητα για μελλοντική αγορά άλλης? (απαραίτητη η διευκρίνηση της οθόνης μας για κάθε είδος συστήματος και αναβάθμισης. Εάν δεν γνωρίζετε τον κωδικό μοντέλου, αναφέρετε τουλάχιστον μάρκα, ίντσες και ανάλυση.)

v) Στη σύνθεση θέλουμε να συμπεριληφθούν και πληκτρολόγιο,ηχεία,ποντίκι?

vi) Το Hardware-περιφερειακά-οθόνη που θέλουμε να αγοράσουμε, θέλουμε να είναι απο ένα κατάστημα (διευκρινίστε ποιο) ή επιθυμούμε την αγορά απο διαφορετικά καταστήματα? (Αναφέρετε και την περιοχή στην οποία βρίσκεστε για περαιτέρω διευκόλυνση)

vii) Επιθυμούμε να συναρμολογηθεί το σύστημα στο κατάστημα (στην περίπτωση που δεν γνωρίζουμε πως να το συναρμολογήσουμε) ή το σύστημα θα στηθεί απο τον ενδιαφερόμενο?

viii) Επιθυμούμε λειτουργικό σύστημα? Αν ναι ποιο?

ix) Στο νέο σύστημα θα γίνουν πιθανές μελλοντικές αναβαθμίσεις στο Hardware? Αν ναι, υπάρχει πιθανότητα για διπλές κάρτες γραφικών (sli/crossfire)? -> συμβάλλει στην επιλογή κατάλληλου τροφοδοτικού και παίζει ρόλο και στην επιλογή κουτιού

x) Θα γίνει oc στο CPU (επεξεργαστής)? Αν ναι σε τί μέγεθος? (μικρό, μεσαίο, μεγάλο) -> συμβάλλει στην επιλογή κατάλληλου τροφοδοτικού, μητρικής και φυσικά κατάλληλης ψύκτρας 

xi) Θα γίνει oc στη GPU (κάρτα γραφικών)? Αν ναι θα γίνει με πείραγμα της τάσης για stability (μεγάλο oc) ή απλά θα ανεβάσετε λίγο τις συχνότητες με stock voltage? -> συμβάλλει στην επιλογή κατάλληλου τροφοδοτικού

xii) Αναφέρετε αν θα χρησιμοποιήσετε ή όχι κάποιο κομμάτι Hardware από άλλο/παλιό σύστημα:

Δημοσ.

Καλημέρα και Συγχαρητήρια για τις Πανελλαδικές!  :D  ^_^
-Προσωπική μου άποψη είναι πως καλύτερα να ανεβάσεις το χρηματικό όριο που διαθέτεις (κατά 300 ευρώ) καθώς θα σε βόλευε ένα
Gaming Laptop στην θέση σου ;)

..ρίξε μια ματιά εδώ πέρα:

Lenovo Y700-17.3 IPSFHD i7 16GB SSD128+1TB GTX960-4GB W10+ExtDVDRW DualDisk 1.099 €
(Προσφορά για 2 ημέρες)

-..Άν πάλι, το όριο είναι αυστηρό μερικές εναλλακτικές έχεις εδώ:

Δημοσ.

Συγνώμη δεν ήξερα πως υπήρχε φόρμα.

i)600-800€

ii) Τον υπολογιστή τον θελω για: Gaming (από τα πιο απλά παιχνίδια όπως League of Legends, Sniper Elite  και Call of Duty: Black Ops 3, μέχρι απαιτητικά RPG όπως Tomb Rider, Resident Evil, BattleFront, Arma, Dying light, Far Cry, Fall Out και σε καλή ανάλυση στα περισσότερα), Προγραμματισμό, App Development και τις όποιες απαιτησεις έχει η σχολή που θα περάσω (θα περάσω πληροφορική, πιθανώς Καποδιστριακό)

iii) Δεν γνωρίζω ακόμα, αλλά σίγουρα θα χρησιμποιήσω προγραμματιστικά περιβάλλοντα και δεν έχω σκοπό να ασχοληθώ με δημιουγία βίντεο κτλ. Αν ασχοληθώ θα είναι σε επίπεδο αρχαρίου και σε μικρό βαθμό.

iv) Δεν έχω αγοράσει ακόμα οθόνη, οπότε εκτός από τον προυπολογισμό του υπολογιστή προτείνετε μου και μια οθόνη που να ανταποκρίνεται στις αραπάνω απαιτήσεις αλλά να μη ξεπερνά τα 250€.

v) Όχι.

vi) Δέν έχω ιδιαίτερη προτίμηση σε κάποιο κατάστημα θα επέλεγα όποιο είναι πιο οικονομικό. Κατοικώ στη Ζάκυνθο και δεν έχουμε αρκετά καταστήματα με υπολογιστικά είδη εδώ.

vii) Θα προτιμούσα να συναρμολογήσω εγώ το PC.

viii) Φυσικά Windows αλλά δεν έχω κάποια ιδιαίτερη προτίμηση. Απώς να μην είναι πολύ παλιά έκδοση. Εγώ θα επέλεγα με βάση ποια είναι πιο οικονομική.

ix) Θέλω να αποφύγω αναβάθμιση για τα επόμενα 5 χρόνια. Δεν είναι μέσα στους στόχους μου μια διπλή κάρτα γραφικών

x) Δεν έχω σκεφτεί αν θα κάνω overclock στον υπολογιστή μου. Δε θα με πείραζε αν είχα την δυνατότητα να κάνω (Λογικά όχι μεγάλο), αλλά όπως προείπα αν ανεβαίνει πολύ ο προυπολογισμός θα το απέφευγα.

xi) Δεν νομίζω να χρειαστώ overclock στην GPU. (φαντάζομαι οι απαιτήσεις που έγραψα στις δύο πρώτες ερωτήσεις θα καλύπτονται από τη GPU, χωρίς overclock)

xii) Δε θα χρησιμοποιήσω κανένα κομμάτι από το παλιό μου σύστημα.

Καλημέρα και Συγχαρητήρια για τις Πανελλαδικές!  :D  ^_^
-Προσωπική μου άποψη είναι πως καλύτερα να ανεβάσεις το χρηματικό όριο που διαθέτεις (κατά 300 ευρώ) καθώς θα σε βόλευε ένα
Gaming Laptop στην θέση σου ;)

..ρίξε μια ματιά εδώ πέρα:

Lenovo Y700-17.3 IPSFHD i7 16GB SSD128+1TB GTX960-4GB W10+ExtDVDRW DualDisk 1.099 €
(Προσφορά για 2 ημέρες)

-..Άν πάλι, το όριο είναι αυστηρό μερικές εναλλακτικές έχεις εδώ:

Φίλε έχω ήδη ένα λάπτοπ αλλά θα προτιμούσα αυτή τη φορά να πάρω έναν σταθερό υπολογιστή.

Δημοσ.

viii) Φυσικά Windows αλλά δεν έχω κάποια ιδιαίτερη προτίμηση. Απώς να μην είναι πολύ παλιά έκδοση. Εγώ θα επέλεγα με βάση ποια είναι πιο οικονομική.

-Μην κάνεις το λάθος να βάλεις τίποτα λιγότερο απο Windows 10 64 bit :)

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

..για να μην κουράζω και για να μην καταλήξει και αυτό το θέμα σε Intel Vs AMD Hate έχω να προτείνω τα εξής:

Απο επεξεργαστές:

-αν θέλεις να πας σε Intel επεξεργαστές κοίταξε να πας σε μοντέλο Core i5 ή i7 και σειράς 7xxx
(ποιο συγκεκριμένα κατά την γνώμη μου value είναι οι Core i5 7600k και Core i7 7700k)

-αν θέλεις να πας σε AMD επεξεργαστές κοίταξε να πας σε μοντέλα Ryzen R5 ή R7
(ποιο συγκεκριμένα κατά την γνώμη μου value είναι οι AMD RYZEN 5 1500X και AMD RYZEN 7 1700)

Απο Κάρτες Γραφικών:

-αν θέλεις να πας σε nVidia τότε οι GeForce GTX 1050 Ti (4 GB) GTX 1060 (6 GB) GTX 1070 (8 GB) GTX 1080/Ti (11 GB)

-αν θέλεις να πας σε AMD τότε οι Radeon RX 560 (4 GB) RX 570 (4 GB) RX 580 (8 GB)

Απο μνήμες:

- Τουλάχιστον 8 GB σε 2πλό κανάλι με τις υψηλότερες συχνότητες που μπορείς να βρεις

(ποιο συγκεκριμένα κατά την γνώμη μου value είναι να έχεις 16 GB καθώς τα 8 είναι bare minimum)

Απο Chipset's:

-αν θέλεις να πας σε Intel επεξεργαστές κοίταξε να πας σε Chipset σειράς: B250 / H270 / Z270
(ποιο συγκεκριμένα κατά την γνώμη μου value είναι να έχεις Z270)

-αν θέλεις να πας σε AMD επεξεργαστές κοίταξε να πας σε Chipset σειράς: A320 / B350 / X370

(ποιο συγκεκριμένα κατά την γνώμη μου value είναι να έχεις B350)

Απο PSU:

-Efficiency:
80 Plus White / 80 Plus Bronze / 80 Plus Silver /  80 Plus Gold / 80 Plus Platinum / 80 Plus Titanium
(ποιο συγκεκριμένα κατά την γνώμη μου value είναι 80 Plus Bronze η 80 Plus Gold)

Cable Management: Full Modular / Semi Modular / No Modular

(ποιο συγκεκριμένα κατά την γνώμη μου value είναι Full Modular ή Semi Modular)

..Αυτά είναι τα βασικά, ένα blueprint αν μου επιτρέπεις  ^_^  ;) 
καλή τύχη!  B)

Επεξ/σία από wooddoll
Δημοσ.

Επειδή ακόμα μαθαίνω σε αυτό το κομμάτι, το chipset σχετιζεται μονο με ποιους επεξεργαστες ειναι συνδεδεμενη η καρτα; Αν οχι τοτε ποιες ειναι οι υπολοιπες λειτουργιες του;

Δημοσ.

Τα 250ε της οθονης ειναι ξεχωριστα απο τα 700-800ε; (κατεληξε και στο χρηματικο οριο)

αρχικα ηθελα να ζητησω συμβουλες για υπολογιστη, αλλα υπηρχε ερωτηση στη φορμα και εγαψα πως αν θελατε θα μπορουσε καποιος να μου προτεινει καποια οθονη εως 250€. Συνολικα λοιπον το budget παει 950€, αν θελεις να σου πω το συνολικο κοστος που υπολογιζω.

Δημοσ.

αρχικα ηθελα να ζητησω συμβουλες για υπολογιστη, αλλα υπηρχε ερωτηση στη φορμα και εγαψα πως αν θελατε θα μπορουσε καποιος να μου προτεινει καποια οθονη εως 250€. Συνολικα λοιπον το budget παει 950€, αν θελεις να σου πω το συνολικο κοστος που υπολογιζω.

Καταλαβα.Ξεχωρισε τα χρηματα για οθονη,καλυτερα να γραψεις και καποια προγραμματα και για αυτην ρωτα και εδω http://www.insomnia.gr/topic/574589-%CE%B2%CE%BF%CE%AE%CE%B8%CE%B5%CE%B9%CE%B1-%CF%80%CF%81%CE%BF%CF%84%CE%AC%CF%83%CE%B5%CE%B9%CF%82-%CE%B1%CE%B3%CE%BF%CF%81%CE%AC%CF%82-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CE%BF%CE%B8%CF%8C%CE%BD%CE%B5%CF%82/

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...