Προς το περιεχόμενο

Apple MacBook Pro 13.3" (i5/8GB/128GB) (2017)

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
Καλημέρα.

Δε γνωρίζω από laptop.

1:Αγγλικό πληκτρολόγιο τι σημαίνει ?

Γραφεις μονο λατινικούς χαρακτήρες και το λειτουργικό είναι στα αγγλικά ?

2: ποίες είναι οι βασικές διαφορες PRO vs Air ?

3:Τι να προσέξω για την αγορά της συγκεκριμένης συσκευής και αν έχετε να προτείνεται κάτι άλλο σε αυτά τα χρήματα max.

Αυτό είναι το φρέσκο μοντέλο η θα βγει κάτι άλλο σε λίγους μήνες ?

Ευχαριστώ πολύ.

Δημοσ.

1. Σημαινει οτι τα γραμματα που ειναι τυπωμενα στα κουμπια ειναι αγγλικα, δεν υπαρχουν και τα Ελληνικα οπως σε αλλα πληκτρολογια.

Το τι χαρακτηρες γραφεις δεν εχει καμια σημασια με το πληκτρολογιο, οπως επισης και το λειτουργικο. Εν ολιγης, το λειτουργικο θα ειναι στα Ελληνικα, θα γραφεις Ελληνικα, απλα οι Ελληνικοι χαρακτηρες δεν θα ειναι τυπωμενοι πανω στα κουμπια.

2. Το air ειναι dead laptop αυτη την στιγμη. Δεν εχει παρει και refresh σε hardware απο την apple οποτε το αφηνεις στην ακρη. Γενικα το pro ειναι πιο γρηγορο, εχει καλυτερη οθονη, ssd κτλ

3. Το μονο που πρεπει να προσεξεις ειναι η χωρητικοτητα του ssd γιατι ειναι 128gb και ειναι λιγο... Το 10% του ssd πρεπει να το αφηνεις κενο για την καλη λειτουργια του, οποτε απο τα 128, θα εχεις ελευθερα κανα 90αρι, αν οχι λιγοτερο. Οποτε πρεπει να υπολογισεις τι αποθηκευτικο χωρο χρειαζεσαι.. Αν γεμισει ο ssd, 12 gb πρεπει να τα αφηνεις ελευθερα παντα γιατι ετσι απαιτουν οι ssd, μετα μπορεις να βαλεις σκληρο δισκο με usb..

Αυτο που θελει πολυ προσοχη μιας και σε βλεπω οτι εισαι και λιγο "ψιλοασχετος", ειναι οτι το συγκεκριμενο λαπτοπ προσφερει μονο 2 θυρες usb C. Η μια καταλαμβανεται απο τον φορτιστη οποτε στην ουσια εχεις μονο 1 θυρα για να παιζεις. Τωρα αυτη η θυρα που ειναι type C, σημαινει οτι πρεπει να βαλεις ανταπτορες για να χρησιμοποιησεις τα κλασικα περιφερειακα σου, λογω του οτι ολα τα περιφερειακα ειναι σε κανονικο usb και οχι type C. Υπαρχουν κατι εξαρτηματα που τα βαζεις και σου βγαζουν θυρες κανονικες usb, αλλα αυτα θελουν εξτρα αγορα...

Επισης πρεπει να αναλογιστεις για τι χρηση το θελεις το laptop, και τι εφαρμογες θα χρησιμοποιησεις. Ισως να ειναι overkill να δωσεις 1500 ευρω για να κανεις web browsing... Πες μας για τι ακριβως θελεις το λαπτοπ.

• Like 1
Δημοσ.
Με βοήθησες πολύ φιλε και σε ευχαριστώ.

Δεν είναι για μένα,απλά ανέλαβα το ψάξιμο για τη κοπέλα μου που θα το πληρώσει και δουλεύει κάτι προγράμματα σχεδιασμού εσωτερικών χωρων.

Θα τη ψήσω για τα 16 gb (αν έρχεται) για να κρατήσει 6-7 χρονια άνετα. 

Και για να κάνω λίγο πλακα δεν είμαι  "ψιλοασχετος", απλά δε γνωρίζω καθόλου από Notebook Apple.

Είχα το 2006 server Opteron 250 τέσσερα soc x2 (smile)

Δημοσ.

Οποιοδήποτε λάπτοπ και να πάρεις Mac ή όχι, μην κάνεις το λάθος και δώσεις 1500€ για 128GB SSD κοίτα για 256GB .

Δημοσ.

1. Σημαινει οτι τα γραμματα που ειναι τυπωμενα στα κουμπια ειναι αγγλικα, δεν υπαρχουν και τα Ελληνικα οπως σε αλλα πληκτρολογια.

Το τι χαρακτηρες γραφεις δεν εχει καμια σημασια με το πληκτρολογιο, οπως επισης και το λειτουργικο. Εν ολιγης, το λειτουργικο θα ειναι στα Ελληνικα, θα γραφεις Ελληνικα, απλα οι Ελληνικοι χαρακτηρες δεν θα ειναι τυπωμενοι πανω στα κουμπια.

2. Το air ειναι dead laptop αυτη την στιγμη. Δεν εχει παρει και refresh σε hardware απο την apple οποτε το αφηνεις στην ακρη. Γενικα το pro ειναι πιο γρηγορο, εχει καλυτερη οθονη, ssd κτλ

3. Το μονο που πρεπει να προσεξεις ειναι η χωρητικοτητα του ssd γιατι ειναι 128gb και ειναι λιγο... Το 10% του ssd πρεπει να το αφηνεις κενο για την καλη λειτουργια του, οποτε απο τα 128, θα εχεις ελευθερα κανα 90αρι, αν οχι λιγοτερο. Οποτε πρεπει να υπολογισεις τι αποθηκευτικο χωρο χρειαζεσαι.. Αν γεμισει ο ssd, 12 gb πρεπει να τα αφηνεις ελευθερα παντα γιατι ετσι απαιτουν οι ssd, μετα μπορεις να βαλεις σκληρο δισκο με usb..

Αυτο που θελει πολυ προσοχη μιας και σε βλεπω οτι εισαι και λιγο "ψιλοασχετος", ειναι οτι το συγκεκριμενο λαπτοπ προσφερει μονο 2 θυρες usb C. Η μια καταλαμβανεται απο τον φορτιστη οποτε στην ουσια εχεις μονο 1 θυρα για να παιζεις. Τωρα αυτη η θυρα που ειναι type C, σημαινει οτι πρεπει να βαλεις ανταπτορες για να χρησιμοποιησεις τα κλασικα περιφερειακα σου, λογω του οτι ολα τα περιφερειακα ειναι σε κανονικο usb και οχι type C. Υπαρχουν κατι εξαρτηματα που τα βαζεις και σου βγαζουν θυρες κανονικες usb, αλλα αυτα θελουν εξτρα αγορα...

Επισης πρεπει να αναλογιστεις για τι χρηση το θελεις το laptop, και τι εφαρμογες θα χρησιμοποιησεις. Ισως να ειναι overkill να δωσεις 1500 ευρω για να κανεις web browsing... Πες μας για τι ακριβως θελεις το λαπτοπ.

φιλε μου αυτα που γραφεις για τους ssd ,οτι πρεπει να εχουν καποια γιγα ελευθερα ,εννοεις για το trim?

Oσο για το usb c μπορει να παρει hub ακι και να κάνει pass through το ρευμα και να φορτιζει και και να έχει παραλλαλα usb3. Δεν σημαινει οτι αυτομάτως αχρηστεθεται μια θυρα usb c με τον φορτιστη.....

Οσο για τον τοπικ starter καλο θα ειναι να μας πει τι τον θέλει τον υπολογιστή γενικοτερα. Γιατι αν ειναι για το μηλο μονο τα 128 gb φτάνουν και περισεύουν....

• Like 1
Δημοσ.

Υπάρχει διαφορά ανάμεσα στο Αγγλικό (U.K) πληκτρολόγιο και στο Αμερικάνικο (U.S.) Μια εμφανής είναι στο @ για παράδειγμα.

Δημοσ.

φιλε μου αυτα που γραφεις για τους ssd ,οτι πρεπει να εχουν καποια γιγα ελευθερα ,εννοεις για το trim?

Oσο για το usb c μπορει να παρει hub ακι και να κάνει pass through το ρευμα και να φορτιζει και και να έχει παραλλαλα usb3. Δεν σημαινει οτι αυτομάτως αχρηστεθεται μια θυρα usb c με τον φορτιστη.....

Οσο για τον τοπικ starter καλο θα ειναι να μας πει τι τον θέλει τον υπολογιστή γενικοτερα. Γιατι αν ειναι για το μηλο μονο τα 128 gb φτάνουν και περισεύουν....

ναι για το trim εννοω. Το ξερω για το hub, το ανεφερα κιολας.. Υπαρχει hub που βγαζει αλλες θυρες regular usb..

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Οποιοδήποτε λάπτοπ και να πάρεις Mac ή όχι, μην κάνεις το λάθος και δώσεις 1500€ για 128GB SSD κοίτα για 256GB .

Θα το κοιτάξω,εννοείτε ότι 128 είναι λίγα βάλε και 16 gb και πάμε στα 2000+ euro.
Πάντα έτσι γίνετε.
Επειδή όπως είπα δε γνωρίζω από Apple,για ποσο διάστημα θα υπάρχουν  αναβαθμίσεις.

Να φανταστώ για όσο σηκώνει το σύστημα.

Τα μηλα μονο είναι για αυτούς που τρώνε μηλα χωρίς πορτοκαλια γιατι βιοχημικά δε ταιριάζουν.
Aμυλο με εσπεριδοειδή δε πάνε μαζί.

Πάνε πες τα στον επόμενο.

αλλα που να καταλάβει κάποιος αρκεί να πει αυτά που θέλει να πει χωρίς να διαβάσει.
Έγραψα ότι υπάρχει πρόγραμμα σχεδιασμού εσωτερικών χωρων.
Δε θέλω τη γνώμη σου,είμαι καλυμμένος από τη πρώτη απάντηση.

Επειδή το παίζεις και λίγο έξυπνος....έχεις καμια ιδέα από σκακιστικά πργράμματα και ποσα gb χρειάζονται για να κανεις opening book ?
128gb και λίγα σου λέω......και φυσικά μιλάω για τη μνήμη.
Επεξ/σία από Imperia
Δημοσ.

Επισης αν θες να δεις την διαφορα του 2016 με 2017 μοντελου, εχω γραψει ενα ποστ εδω:

http://www.insomnia.gr/topic/644134-αγορά-macbook-pro-σκρουτζ/?p=55775469

Και checkαρε και αυτο: (που στην ουσια λεει τα ιδια πραγματα με αυτα που εγραψα)

https://www.youtube.com/watch?v=uH0UQl5JC2c

Δημοσ.

Θα το κοιτάξω,εννοείτε ότι 128 είναι λίγα βάλε και 16 gb και πάμε στα 2000+ euro.
Πάντα έτσι γίνετε.
Επειδή όπως είπα δε γνωρίζω από Apple,για ποσο διάστημα θα υπάρχουν  αναβαθμίσεις.

Να φανταστώ για όσο σηκώνει το σύστημα.

Τα μηλα μονο είναι για αυτούς που τρώνε μηλα χωρίς πορτοκαλια γιατι βιοχημικά δε ταιριάζουν.
Aμυλο με εσπεριδοειδή δε πάνε μαζί.

Πάνε πες τα στον επόμενο.

αλλα που να καταλάβει κάποιος αρκεί να πει αυτά που θέλει να πει χωρίς να διαβάσει.
Έγραψα ότι υπάρχει πρόγραμμα σχεδιασμού εσωτερικών χωρων.
Δε θέλω τη γνώμη σου,είμαι καλυμμένος από τη πρώτη απάντηση.

Επειδή το παίζεις και λίγο έξυπνος....έχεις καμια ιδέα από σκακιστικά πργράμματα και ποσα gb χρειάζονται για να κανεις opening book ?
128gb και λίγα σου λέω......και φυσικά μιλάω για τη μνήμη.

Kαταρχάς ηρέμησε.

Απο mac OS τι  εμπειρία έχεις και πιά σκακιστηκα προγράμματα έτρεξες σε mac os?

Δεν το παίζω έξυπνος, αλλα μαλλον εσύ δεν είσαι σε θέση να ξεχωρίσεις τι είναι μνήμη και τι αποθηκευτικός χώρος, από αυτά που γράφεις.

Δεν θες την γνωμη μου γιατί εγραψα αυτο που τελικά θα γίνει? Θα πάρεις ενα laptop και το μονο που θα κάνει αν δεν του βάλεις windows θα είναι ενα διακοσμητικο χώρου.....

ΥΓ. Αφου λες οτι ξερεις τόσα πολλα τι ηρθες να ρωτήσεις εδω? Μάλλον κάποιος άλλος προσπαθεί να το παίξει έξυπνος....

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Καλημέρα.
Πάρε διάβασε για μένα και για προγράμματα.

Από Apple δε γνωρίζω και για αυτό ρώτησα.
Αν διαβάσεις αυτά που έγραψα θα καταλάβεις ότι δεν είναι για μένα το laptop αλλα που να κανεις το κόπο.

Είναι για τη γκόμενα να το καταλάβεις που δουλεύει σχεδιαστικά προγράμματα.
Τρίτη φορα το λέω.

Ο φίλος παραπάνω απάντησε και με βοηθησε ουσιαστικά.

Φυσικά και μπερδεύτηκες όταν έγραψα για 128 gb μνήμης γιατι το μυαλό σου πήγε στη χωρητικότητα και όχι στη ram.

Όχι δεν είναι δικό μου αλλα το έχω δουλέψει από φίλο στην Αγγλία που στήνουνε servers σε τράπεζες και όπου θες.

Προσωπικά έχω δουλέψει  windows, server-workstation και PC

Να είσαι καλά.

Επεξ/σία από Imperia
Δημοσ.

Καλημέρα.
Πάρε διάβασε για μένα και για προγράμματα.

Από Apple δε γνωρίζω και για αυτό ρώτησα.
Αν διαβάσεις αυτά που έγραψα θα καταλάβεις ότι δεν είναι για μένα το laptop αλλα που να κανεις το κόπο.

Είναι για τη γκόμενα να το καταλάβεις που δουλεύει σχεδιαστικά προγράμματα.
Τρίτη φορα το λέω.

Ο φίλος παραπάνω απάντησε και με βοηθησε ουσιαστικά.

Φυσικά και μπερδεύτηκες όταν έγραψα για 128 gb μνήμης γιατι το μυαλό σου πήγε στη χωρητικότητα και όχι στη ram.

Όχι δεν είναι δικό μου αλλα το έχω δουλέψει από φίλο στην Αγγλία που στήνουνε servers σε τράπεζες και όπου θες.

Προσωπικά έχω δουλέψει  windows, server-workstation και PC

Να είσαι καλά.

αυτο με τα σχεδιαστικα και το mac os με ξεπερνα ....

αν η γκομενα θα ριξει 1500 για να παρει ενα υπολογιστη με μηλο με ολα περιορισμενα επισης με ξεπερνα ,εγω ξερω οτι σχεδιαστικα και τα συναφφη και χωρο για render θενε και πολυ δυνατο επεξεργαστη και καρτα γραφικων . γιατι δεν κοιταζεις σε λαπτοπ με 1070 θα της βγει το ιδιο σε λεφτα και πολυ δυνατοτερο. εκτος και εαν απλα αρεσκετε στο να λεει οτι εχει macbook ....

Δημοσ.

αυτο με τα σχεδιαστικα και το mac os με ξεπερνα ....

αν η γκομενα θα ριξει 1500 για να παρει ενα υπολογιστη με μηλο με ολα περιορισμενα επισης με ξεπερνα ,εγω ξερω οτι σχεδιαστικα και τα συναφφη και χωρο για render θενε και πολυ δυνατο επεξεργαστη και καρτα γραφικων . γιατι δεν κοιταζεις σε λαπτοπ με 1070 θα της βγει το ιδιο σε λεφτα και πολυ δυνατοτερο. εκτος και εαν απλα αρεσκετε στο να λεει οτι εχει macbook ....

Μπορείς  να ξεπερνιέσαι ελευθερα 

Να μη σε νοιάζει τι θα κάνουμε στη ζωή μας.
Δουλεύω πάντα Windows

Το να πετάει κάποιος την ηλίθια ειρωνεία του και μετά προτείνει κάτι στα σοβαρά,δε με ξεπερνά, απλά το κατανοώ.

Μου αρέσουν οι μπάμιες al dente.
Δημοσ.

Μπορείς  να ξεπερνιέσαι ελευθερα 

Να μη σε νοιάζει τι θα κάνουμε στη ζωή μας.
Δουλεύω πάντα Windows

Το να πετάει κάποιος την ηλίθια ειρωνεία του και μετά προτείνει κάτι στα σοβαρά,δε με ξεπερνά απλά το κατανοώ.

Μου αρέσουν οι μπάμιες al dente.

με ετσι νοοτροπια θα πας πολυ μπροστα αντε , σου μιλαει ο αλλος σοβαρα και κομπλεξαρεις,ωραια δωσε οσα θελεις αλλα οταν σερνετε μην ανοιξεις θεμα.....

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...