Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, vasilllis είπε

Καλό είναι να μην προτείνονται τέτοιες λύσεις...Δεν αλλάζουμε ποτέ ασφάλειες βάζοντας μεγαλύτερες.

Δεν βάζουμε ποτέ 20Α σε γραμμή πρίζας.

Σωστά. Έχεις απόλυτο δίκιο. Δικό μου λάθος και σωστά το επισήμανες. Για τις πρίζες και ανάλογα με τα δωμάτια συνήθως επιλέγονται 2-3 γραμμές με ασφάλεια 16Α το πολύ.  

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
8 ώρες πριν, JPaxilleas είπε

Φίλε Orestis_G αυτό είναι προφανώς ένα απλό power strip πολύπριζο. Υπάρχει διαφορά ενός power strip με ένα surge protector πολύπριζο. Το κακό είναι ότι μοιάζουν μεταξύ τους. Τα Surge protector πολύπριζα μοιάζουν με τα power strips, αλλά τα power strips δεν είναι όλα surge protector. Τα δεύτερα συνήθως γράφουν ότι είναι surge protector καθώς και τη δυνατότητα απορρόφησης υπερτάσεων της τάξης σε Joules. Στη συγκεκριμένη περίπτωση όσο και να έψαξα δε βρήκα κάτι για το πρώτο που να το υποδηλώνει. Το άλλο που έψαχνε ο φίλος epir21 το γράφει (το APC). 😅

Καλημέρα, ναι, τη γνωριζω τη διαφορά, απλά υπέπεσα στο ολίσθημα να μην ψάξω στο site της Brehnenstuhl και με μπέρδεψε η εικόνα του skroutz (είδα το λαμπάκι για ασφάλεια).

Αυτές εδώ είναι οι σειρές της με surge protection. Δεν την έχω για ιδιαίτερα κατώτερη της APC ως εταιρεία, αν ξέρεις κάτι περισσότερο το λες .

Επεξ/σία από Orestis_G
Δημοσ.
13 ώρες πριν, Orestis_G είπε

Καλημέρα, ναι, τη γνωριζω τη διαφορά, απλά υπέπεσα στο ολίσθημα να μην ψάξω στο site της Brehnenstuhl και με μπέρδεψε η εικόνα του skroutz (είδα το λαμπάκι για ασφάλεια).

Αυτές εδώ είναι οι σειρές της με surge protection. Δεν την έχω για ιδιαίτερα κατώτερη της APC ως εταιρεία, αν ξέρεις κάτι περισσότερο το λες .

Φίλε Orestis_G όχι δε γνωρίζω κάτι. Επίσης δε κρίνω καμιά εταιρεία και προσωπικά δεν έχω στην κατοχή μου προϊόν από καμία από τις δυο που αναφέρθηκαν. Αναφέρω απλά τι πρεπει να κοιτάμε όταν θέλουμε να αγοράσουμε ένα πολύπριζο για την προστασία των συσκευών μας. Στη συγκεκριμένη περίπτωση, υπάρχει πληθώρα πληροφοριών και άμεσες ενδείξεις για ένα προϊόν και ελάχιστες για ένα άλλο. Θεωρώ σε τέτοιες περιπτώσεις, ότι η επιλογή προτίμησης πρέπει να είναι αυτονόητη. 

Δημοσ.

Οι θύρες RJ11 που έχουν τα πολύμπριζα ασφαλείας έχουν επιπτώσεις στην ταχύτητα του internet όταν συνδέεις το router επάνω? (γιατί είχα δοκιμάσει με ένα παλιό πολύμπριζο που είχα και ταχύτητα έπεφτε στα 30mbps από τα 100mbps)

Δημοσ.

κάθε διακοπή-συνδεση-θυρα σε καλώδια μεταφοράς σήματος δημιουργούν απώλειες. Τα εξαρτήματα που χρησιμοποιούν τα πολυπριζα όχι( αναφέρομαι σε καλής ποιότητας)

Δημοσ.
Στις 8/11/2023 στις 2:00 ΜΜ, dpolal είπε

10 συσκευές να πέρνουν ρεύμα από την ίδια πρίζα, προσωπικά θα το απέφευγα πάντως, ότι πολύμπριζο/α και αν είχα.

Γιατί??

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
On 08/11/2023 at 14:00, dpolal said:

10 συσκευές να πέρνουν ρεύμα από την ίδια πρίζα, προσωπικά θα το απέφευγα πάντως, ότι πολύμπριζο/α και αν είχα.

Εξαρτάται τι έχεις συνδεδεμένα πάνω και πόσα Amps τραβάνε. π.χ. δεν θα έβαζα συσκευή ηλεκτροκόλλησης πάνω ;)

Σημείωση: ευτυχώς δεν έχω συσκευή ηλεκτροκόλλησης, γιατί θα άρχιζα τα (κάθε λογής) πειράματα :lol: 😂🤣

Επεξ/σία από duffyduck
Δημοσ.
3 ώρες πριν, duffyduck είπε

Σημείωση: ευτυχώς δεν έχω συσκευή ηλεκτροκόλλησης, γιατί θα άρχιζα τα (κάθε λογής) πειράματα :lol: 😂🤣

Το γελάς; Με ηλεκτροκόλληση και τροχό (κοπής-λείανσης) ξέρεις τι μόντες μπορείς να κάνεις σε κουτί υπολογιστή; :P

• 8 μήνες μετά...
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Μία ερώτηση και από εμένα - έχω surge protector πολυπριζο της apc (8 θέσεων - 2.300 w ισχύς εισόδου) το οποίο συνδέεται στη μοναδική πρίζα τοίχου, έχοντας συνδέσει 2 αποκωδικοποιητές (nova - Cosmote), την τηλεόραση, το ps5 και τον ενισχυτή. Βάσει υπολογισμών η συνολική ισχύς των συσκευών δεν πρέπει να υπερβαίνει τα 1.100 w. Το πρόβλημα είναι ότι θέλω να συνδέσω και έναν power line adaptor ώστε ο ενισχυτής να συνδεθεί στο internet μέσω ethernet, ωστόσο το πολύπριζο της app δεν το επιτρέπει (κόβει το σήμα). Μπορώ να πάρω ένα πολύπριζο - ταφ 2 θέσεων (3500 w) το οποίο θα συνδέσω στην πρίζα τοίχου, όπου στη μία υποδοχή του ταφ θα συνδέσω το πολύπριζο της apc (με τις συσκευές πάνω) και στην άλλη το powerline ? (το έχω δοκιμάσει και λειτουργεί έτσι). Υπάρχει κάποιος κίνδυνος ή χάνω την προστασία που προσφέρει το πολύπριζο της app? Το σπίτι έχει τριφασικό πίνακα αν έχει κάποια σημασία.

Επεξ/σία από ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΤΟΜΠΟΥ
Δημοσ.

Το μόνο που μένει εκτός προστασίας είναι το power line (εφόσον δεν συνδέεται στο apc πολύμπριζο). Μπορεί να λειτουργήσει (= δεν έχει ιδιαίτερο φορτίο για την πρίζα) με μια πιθανότητα σε περίπτωση που θα υπάρξει υπέρταση και καεί το power line να περάσει ρεύμα στο καλώδιο ethernet. Έχω τύχει περίπτωση (όπου απουσίαζε οποιαδήποτε προστασία) από κακοκαιρία να καεί το μόντεμ-ρούτερ όπως και η κάρτα δικτύου (ενσωματωμένη στη μητρική) του υπολογιστή που ήταν συνδεδεμένη με καλώδιο ethernet στο μόντεμ-ρούτερ.

Δεν γνωρίζω πολλά από power line αλλά θα πρέπει για να λειτουργήσει να το επιτρέπει η ηλεκτρολογική εγκατάσταση του σπιτιού. Αν π.χ. δεν υπάρχει "επαφή" μεταξύ των δύο πριζών που θα τοποθετηθεί (λόγω διαφορετικής γραμμής, διαφορετικής φάσης κλπ.) δεν θα λειτουργήσει. Στην περίπτωσή σου, εφόσον το έχεις ήδη το power line, μπορείς να κάνεις δοκιμή αν λειτουργεί.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
On 09/08/2024 at 15:19, ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΤΟΜΠΟΥ said:

Μία ερώτηση και από εμένα - έχω surge protector πολυπριζο της apc (8 θέσεων - 2.300 w ισχύς εισόδου) το οποίο συνδέεται στη μοναδική πρίζα τοίχου, έχοντας συνδέσει 2 αποκωδικοποιητές (nova - Cosmote), την τηλεόραση, το ps5 και τον ενισχυτή. Βάσει υπολογισμών η συνολική ισχύς των συσκευών δεν πρέπει να υπερβαίνει τα 1.100 w. Το πρόβλημα είναι ότι θέλω να συνδέσω και έναν power line adaptor ώστε ο ενισχυτής να συνδεθεί στο internet μέσω ethernet, ωστόσο το πολύπριζο της app δεν το επιτρέπει (κόβει το σήμα). Μπορώ να πάρω ένα πολύπριζο - ταφ 2 θέσεων (3500 w) το οποίο θα συνδέσω στην πρίζα τοίχου, όπου στη μία υποδοχή του ταφ θα συνδέσω το πολύπριζο της apc (με τις συσκευές πάνω) και στην άλλη το powerline ? (το έχω δοκιμάσει και λειτουργεί έτσι). Υπάρχει κάποιος κίνδυνος ή χάνω την προστασία που προσφέρει το πολύπριζο της app? Το σπίτι έχει τριφασικό πίνακα αν έχει κάποια σημασία.

Εάν το έχεις ήδη δοκίμασε το πάνω στο πολυμπριζο(στην πρώτη θέση) και δες αν σου δουλεύει στις αναμενόμενες ταχύτητες.

Spoiler

Δικη μου εμπειρία με τέτοια είναι ότι οι ταχύτητες που συγχρονίζουν είναι λίγο random γενικά, έχει τύχει να μου συγχρονίζουν 600αρια tp-link στα ~150mbps σε φαινομενικά κοντινή απόσταση και να χτυπάνε 500mbps σε σπίτια με διαφορετικά ρολόγια(που θεωρητικά δεν θα έπρεπε να δουλεύουν καν).

Επιπλέον εάν δεν τα έχεις ένα τίμιο πακετακι για απλή χρήση είναι αυτο , εχει και εξαιρετικά δυνατό wifi στον "πομπό" που μπορεί να φανεί χρήσιμο.

Αν όχι το συνδέεις με "ταφ".

Εάν πάντως δεν το έχεις και σκοπεύεις να αγοράσεις υπάρχουν εκδόσεις με pass through μπριζες οπότε το βάζεις κατευθείαν πάνω στην μπριζα και βάζεις το πολυμπριζο πάνω σε αυτό.

Επεξ/σία από @topos
Δημοσ.
20 ώρες πριν, @topos είπε

Εάν το έχεις ήδη δοκίμασε το πάνω στο πολυμπριζο(στην πρώτη θέση) και δες αν σου δουλεύει στις αναμενόμενες ταχύτητες.

Εμφάνιση κρυμμένου περιεχομένου

Δικη μου εμπειρία με τέτοια είναι ότι οι ταχύτητες που συγχρονίζουν είναι λίγο random γενικά, έχει τύχει να μου συγχρονίζουν 600αρια tp-link στα ~150mbps σε φαινομενικά κοντινή απόσταση και να χτυπάνε 500mbps σε σπίτια με διαφορετικά ρολόγια(που θεωρητικά δεν θα έπρεπε να δουλεύουν καν).

Επιπλέον εάν δεν τα έχεις ένα τίμιο πακετακι για απλή χρήση είναι αυτο , εχει και εξαιρετικά δυνατό wifi στον "πομπό" που μπορεί να φανεί χρήσιμο.

Αν όχι το συνδέεις με "ταφ".

Εάν πάντως δεν το έχεις και σκοπεύεις να αγοράσεις υπάρχουν εκδόσεις με pass through μπριζες οπότε το βάζεις κατευθείαν πάνω στην μπριζα και βάζεις το πολυμπριζο πάνω σε αυτό.

Θα δοκιμάσω κ σε άλλες πρίζες του apc, αν κ δύσκολο το βλέπω να λειτουργήσει - ωραία η λύση με την passthrough πρίζα, ελπίζω να διατηρείται η θεωρητική προστασία που προσφέρει το πολυπριζο στις συσκευές που είναι συνδεδεμένες Σ αυτό 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...