Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

θεωρητικά θα έπρεπε με τη δήλωση του θανάτου να ενημερώνονται όλες οι σχετικές υπηρεσίες, κλπ μέσω του αφμ. Αλλά.......

έχουμε έλλειψη Δ.Υ και έτσι πρέπει να το κάνεις εσύ.

• 2 χρόνια αργότερα...
Δημοσ.

Παιδια ξεθαψα αυτο για να μην ανοιξω καινουργιο.

Πεθανε ο πατερας μου προσφατα και θελουμε με τον αδερφο μου ποια ειναι τα χρεη του σε τραπεζες εφορια και δημοσια ταμεια (για την εφορια εχουμε μια εικονα) μου ειπαν να παω σε δικηγορο,ο πατερας μου εμενε επαρχια ενω εγω μενω Αθηνα, να βρω εναν εδω η στην περιοχη που εμενε?επισης θα θελαμε να μαθουμε με τον αδερφο μου αν εχει αφησει μια διαθηκη η εχει γινει καποια μεταβολη στην περιουσιακη μεριδα του. υπαρχει καποιος που εχει περασει κατι αντιστοιχο η κατι ιδιο. ευχαριστω πολυ.

Δημοσ.

Για το πόσα χρέη έχει απευθύνεστε στην αρμόδια ΔΟΥ που ήταν γραμμένος, αν είχε taxisnet τότε ψάξτε για τους κωδικούς του αλλιώς απευθυνθείτε στον λογιστή του, όλες οι οφειλές εμφανίζονται στην προσωποποιημενη πληροφορηση. Αν υπέβαλλε χειρόγραφα λόγω ηλικίας ρωτατε μόνο στην ΔΟΥ. Για χρέη σε τράπεζες πηγαίνετε στα υποκαταστηματα του μέρους σας για τις 4-5 τράπεζες και ρωτατε αν υπαρχουν χρέη. Για ταμεία ρωτατε σε ΙΚΑ ΟΑΕΕ ΕΦΚΑ ΟΓΑ. Για την διαθήκη του αν είχε πρέπει να σας ενημερώσει ο δικηγόρος του, αν δεν έχει αφήσει πρεπει να διαμοιραστει η περιουσία με βάση αυτά που λέει ο νόμος. Για δικηγόρο ψάχνεις όπου θες αλλά καλύτερα να είναι από το μέρος που έμενε εφόσον η περιουσία του ο τόπος διαμονής του και η ΔΟΥ που θα έχετε πάρε δωσε είναι εκεί. 

• Thanks 1
Δημοσ.
8 ώρες πριν, Βασίλης_29 είπε

Για το πόσα χρέη έχει απευθύνεστε στην αρμόδια ΔΟΥ που ήταν γραμμένος, αν είχε taxisnet τότε ψάξτε για τους κωδικούς του αλλιώς απευθυνθείτε στον λογιστή του, όλες οι οφειλές εμφανίζονται στην προσωποποιημενη πληροφορηση. Αν υπέβαλλε χειρόγραφα λόγω ηλικίας ρωτατε μόνο στην ΔΟΥ. Για χρέη σε τράπεζες πηγαίνετε στα υποκαταστηματα του μέρους σας για τις 4-5 τράπεζες και ρωτατε αν υπαρχουν χρέη. Για ταμεία ρωτατε σε ΙΚΑ ΟΑΕΕ ΕΦΚΑ ΟΓΑ. Για την διαθήκη του αν είχε πρέπει να σας ενημερώσει ο δικηγόρος του, αν δεν έχει αφήσει πρεπει να διαμοιραστει η περιουσία με βάση αυτά που λέει ο νόμος. Για δικηγόρο ψάχνεις όπου θες αλλά καλύτερα να είναι από το μέρος που έμενε εφόσον η περιουσία του ο τόπος διαμονής του και η ΔΟΥ που θα έχετε πάρε δωσε είναι εκεί. 

Υπάρχει περίπτωση να έρθουμε σε κάποιον διακανονισμό με το ΤΕΒΕ νυν ΕΦΚΑ καθώς ο θανων για ένα χρόνο δεν πρόλαβε να πάρει σύνταξη? 

Δημοσ.
10 ώρες πριν, Kapetanakos είπε

Υπάρχει περίπτωση να έρθουμε σε κάποιον διακανονισμό με το ΤΕΒΕ νυν ΕΦΚΑ καθώς ο θανων για ένα χρόνο δεν πρόλαβε να πάρει σύνταξη? 

Εφοσον δεν δικαιουταν ακομα συνταξη,σε τι διακανονισμο να ερθετε; Δοσεις μπορουν να σας κανουν ενδεχομενως,αν αυτο εννοεις αλλα δυστυχως ή ευτυχως αυτα εξαρτονται απο τον εκαστοτε υπαλληλο που θα πεσεις

Δημοσ.
12 ώρες πριν, Kapetanakos είπε

Υπάρχει συζηγος ?

Δημοσ.
2 ώρες πριν, vagos789 είπε

Εφοσον δεν δικαιουταν ακομα συνταξη,σε τι διακανονισμο να ερθετε; Δοσεις μπορουν να σας κανουν ενδεχομενως,αν αυτο εννοεις αλλα δυστυχως ή ευτυχως αυτα εξαρτονται απο τον εκαστοτε υπαλληλο που θα πεσεις

Δεν είναι λίγο κουλό να ζητάς λεφτά από κάποιον που πέθανε και δεν πήρε τίποτα. Ούτε ασφάλεια είχε αλλά ούτε και σύνταξη. Όχι ήταν χωρισμένος πάνω από 15 χρόνια με διαζύγιο. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Άμα δεν είχε τίποτα δηλαδή ούτε επιχείρηση δεν χρωστάει στο ΤΕΒΕ.

Για να χρωστάει σημαίνει ότι είχε ανοικτή επιχείρηση . και άρα οφείλει ασφάλιση.

Το ότι δεν πήρε σύνταξη δεν τον απαλάσει από το χρέος. 

Τώρα αν δεν σας άφησε τίποτα κάντε αποποίηση κληρονομιάς. Αν ας άφησε υπολογίστε οτι μαζί με τα καλά που σας άφησε, σας άφησε και τα χρέη.

Επεξ/σία από Vasileios-gr
Δημοσ.

Είχε μια επιχείρηση ή όποια από 2010 η 2011 φενεται ανενεργή δεν μπορούσε να την διακόψει λόγω οικονομικών του ζητάγανε τρελά λεφτά λόγω ΕΠΕ. 

Δημοσ.
15 ώρες πριν, Kapetanakos είπε

Είχε μια επιχείρηση ή όποια από 2010 η 2011 φενεται ανενεργή δεν μπορούσε να την διακόψει λόγω οικονομικών του ζητάγανε τρελά λεφτά λόγω ΕΠΕ. 

Κοιταξτε ποσα ειναι αυτα τα τρελα λεφτα γιατι ισως να χρειαστει να κανετε αποποιηση κληρονομιας, και εκει θα χρειαστειτε δικηγορο

Η προθεσμια -αν τα ξερω καλα,δεν ειμαι δικηγορος- ειναι μολις 4 μηνες,μετα αν σας σας αφησε χρεη 100.000 και πχ σπιτι αξιας 50.000, τοτε χασατε.

Για την ακριβεια και 100 με 100 να σας αφησε παλι δεν συμφερει γιατι θα σας μεινει μονο τρεξιμο και εξοδα δικηγορου

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...