Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα το 2014 πεθάνει ο πατέρας μου και αμέσως μετά έκανα αποποιηση γιατί χρωστούσε + δεν είχαμε και τις καλύτερες σχέσεις.

Μέχρι τώρα δεν είχα θέμα σήμερα ήρθε mail για τον πατέρα μου ότι έχει φάει πρόστιμο για ανασφάλιστο όχημα, το mail αφορά τον λογαριασμό του πατέρα μου και όχι τον δικό μου.

Από ότι ξέρω αν έχει γίνει αποποιηση δεν έχω καμία σχέση το ίδιο μου είπαν και στην εφορία όταν ρώτησα για διαγραφή λόγο θανάτου απλά αγχωθηκα λίγο και είπα να ρωτήσω μήπως άλλαξε κάτι.

• Like 1
Δημοσ.

Σε μερικούς πεθαμένους βγάζουν και επιστροφή πάντως, απλά δίνουν στους κληρονόμους ελάχιστο χρόνο να την διεκδικήσουν πριν παραγραφεί. Οταν πήρα και ρώτησα πως γίνεται κάποιος που πέθανε 7 χρόνια πριν να έχει επιστροφή φέτος, η απάντηση ήταν: "και 20 χρόνια μετά μπορεί να γίνει η εκκαθάριση κυρία μου (τι ζόρι τραβάς?). Το τελευταίο δεν το είπε η ίδια αλλά το ύφος της.

• Like 1
Δημοσ.

...και απο τους συχωρεμένους θελουν λεφτα. Σαν δεν ντρέπονται τα γαϊδούρια

Στην γιαγιά μου που πέθανε το 12 ήρθε φορά εισοδήματος για το 11 ότι δεν έχει πληρώσει το 16 τι να λέμε τώρα, εκεί μαλιστα πάρα το γεγονός ότι έκανα όλα τα νόμιμα για διαγραφή και ρώτησα αν υπάρχει κάποιο χρέος που είπαν όχι.

αφού δεν φτάνουν οι ζωντανοί έπρεπε να βρεθεί λύση :P

κανενα θεμα,απλα θα υπαρχει στο αφμ του πατερα σου χρεος,το αφμ συνεχιζει και μετα το θανατο

οκ ευχαριστώ πολύ

Δημοσ.

Ελπίζουν σε ανάσταση νεκρών.

Δημοσ.

Μετα τον θανατο κανονικα πρεπει να πας στο μητρωο στην εφορια και να το δηλωσεις καθως θα συνεχισουν να στελνουν διαφορα τετοια παρατραγουδα.Το εχω παθει και εγω με 2 συγγενεις.

Δημοσ.

Μετα τον θανατο κανονικα πρεπει να πας στο μητρωο στην εφορια και να το δηλωσεις καθως θα συνεχισουν να στελνουν διαφορα τετοια παρατραγουδα.Το εχω παθει και εγω με 2 συγγενεις.

Έτσι ακριβώς

Ο θάνατος πρέπει να δηλωθεί όπου εμπλεκόταν ο αποθανών. Από εφορία και τράπεζες μέχρι...συνδρομές περιοδικών (λέμε τώρα).

Και για να προλάβω, ναι, θεωρητικά θα έπρεπε με τη δήλωση του θανάτου να ενημερώνονται όλες οι σχετικές υπηρεσίες, κλπ μέσω του αφμ. Αλλά.......

• Like 2
Δημοσ.

Στη Μεσσηνια παντως μεχρι πριν 2 χρονια καποιοι ανθρωποι ( 120 περιπτωσεις εγιναν γνωστες ) επαιρναν τις συνταξεις νεκρων απο χρονια συγγενων.

γιατι να μη ζηταει και το κρατος λεφτα απο τους νεκρους δλδ? :P

Δημοσ.

Παιδια να ρωτησω κατι και εγω πανω σε αυτο το θεμα,  αν πεθανει ο μπαμπας, αυτος τωρα εχει ενα υπογειο 90τμ και ενα μερος απο ταρατσα επανω μπωρο εγω να τα κανω αυτα αποποιηση ετσι;  και ας χρωσταει και τον ενφια,  γιατι δεν  εχει πληρωσει απο τοτε που βγηκε ο ενφια και ουτε προκειτε γιατι δεν εχει λεφτα και δεν τα θελει κιολας

Δημοσ.

αφου εγινε αποιποιηση δεν χρειαζεται ετσι μου ειπαν στην εφορια εξαλλου για να γινει διαγραφη θελουν πιστοποιητικό περί μη δημοσίευσης διαθήκης το οποιο ζηταει ο κληρονομος εγω δεν ειμαι πλεον κληρονομος

Δημοσ.

Καλησπέρα το 2014 πεθάνει ο πατέρας μου και αμέσως μετά έκανα αποποιηση γιατί χρωστούσε + δεν είχαμε και τις καλύτερες σχέσεις.

Μέχρι τώρα δεν είχα θέμα σήμερα ήρθε mail για τον πατέρα μου ότι έχει φάει πρόστιμο για ανασφάλιστο όχημα, το mail αφορά τον λογαριασμό του πατέρα μου και όχι τον δικό μου.

Από ότι ξέρω αν έχει γίνει αποποιηση δεν έχω καμία σχέση το ίδιο μου είπαν και στην εφορία όταν ρώτησα για διαγραφή λόγο θανάτου απλά αγχωθηκα λίγο και είπα να ρωτήσω μήπως άλλαξε κάτι.

δεν σε αφορά....θα το φορτωθούν όσοι έκαναν αποδοχή κληρονομιάς. 'Ενα από τα θετικά/αρνητικά της αποποίησης είναι οτι θεωρείται αμετάκλητη και μη αναστρέψιμη.

• Like 1
Δημοσ.

δεν σε αφορά....θα το φορτωθούν όσοι έκαναν αποδοχή κληρονομιάς. 'Ενα από τα θετικά/αρνητικά της αποποίησης είναι οτι θεωρείται αμετάκλητη και μη αναστρέψιμη.

Το ξερω ευτηχως η δυστηχως δεν υπαρχουν αλλοι συγγενης οποτε απο οτι ξερω διαχειρηστης πλεον ειναι το δημοσιο.

Παρεμπιπτόντως μεγάλη βλακεία που δεν σε ειδοποιεί κάνεις και μπορεί να κάνεις αποδοχή κάποιου συγγενή εν άγνοια σου. 

Δημοσ.

Για την ωρα. Πριν κάποια χρόνια υπήρχε η σκέψη να απαγορευτεί η αποποίηση διότι δε μπορεί το κράτος να μη λαμβάνει ποτέ τα χρεη του εκάστοτε θανόντα. Βέβαια ειχε γινει σάλος και έμεινε στη σκέψη, αλλά πλέον τιποτε δε θα μου φανει παράξενο.

Σε εισπρακτικο μηχανισμο ζουμε εδω και 7 χρόνια άλλωστε.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...