Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

ο πιο ''προσιτος'' σε πολλα εισαγωγικα δρομος για να γινεις αστροναυτης απο την στιγμη που δεν σπουδασες καποια φυσικη επιστημη ποιος ειναι; να γινεις πιλοτος αεροπλανου;εχει ασχοληθει κανεις;

Αστροβιολογία  ή μηχανικός. Και φυσικά από πανεπιστήμια εξωτερικού.

Και φυσικά να βάλεις στόχο την ESA.

Δημοσ.

Πρέπει να έχεις βιογραφικό που να φυσάει και γνωριμίες.

Κυριολεκτικά πρέπει να είσαι τύπος που έχει εξαιρετική φυσική κατάσταση(ιδανικά πρώην μάχιμος στρατιωτικός) και πολλαπλές έρευνες-διδακτορικά σε πολύ ορισμένες Επιστήμες(με STEM - Ιατρική τα κυριότερα).

Σε αμφότερα φυσικά πρέπει να είσαι στους τοπ 5%, μην πω στο 1%.

Αυτά με τις κατάλληλες γνωριμίες που θα σε ξεχωρίσουν από το πόπολο.

Φυσικά υπήρχαν περιπτώσεις "νορμάλ" ατόμων που καβάλησαν τις "ρουκέτες" για λόγους PR, όπως η άτυχη "δασκαλίτσα"(που όμως είχε μάστερ) που πέθανε στο Challenger,αλλά για να γίνει κάτι τέτοιο οι πιθανότητες είναι μικρότερες από το να κερδίσεις καμία μισή ντουζίνα τζόκερ...

• Like 2
Δημοσ.

Θες να γίνεις πιλότος αεροπλάνου ή αστροναύτης; Συγγνώμη αλλά μόνο από αυτό φαίνεται ότι δεν το'χεις πάρει πολύ ζεστά το θέμα.

Η NASA ανακοίνωσε πολύ πρόσφατα την τάξη του '17, αυτούς δηλαδή που θα μπουν στο πρόγραμμα για να γίνουν αστροναύτες. Σύνολο 12 άτομα από μια λίστα 18.500 ατόμων. Αν δεις εδώ είναι ένα μίγμα στρατιωτικών και επιστημόνων με αρκετά πλούσιο βιογραφικό.

ολοι σχεδον ειναι μηχανικοι ή εχουν διδακτορικο (υποθετω αριστουχοι ολοι κι απο βαρβατα πανακριβα πανεπιστημεια) και οι περισσοτεροι ειναι πιλοτοι. για να μην αναφερω οτι πρεπει να εισαι και φετες εκτος των αλλων. γενικα για να γινεις αστροναυτης δεν εχεις αλλη ζωη περα απο την δουλεια σου και τις σπουδες σου απο την μερα που γεννηθηκες. αμα το γουσταρεις φυσικα κατι τετοιο δεν προκειται να σε πτοησει. μακαρι να ειχα κι εγω τα κουραγια να κανω κατι τετοιο, αλλα ημουν πολυ τεμπελα νομιζω κατα βαθος (εχω το πτυχιο του ενος απο τους 12 αλλα προφανως ουτε αριστουχος ημουν ουτε πιλοτος κι απο φυσικη κατασταση καλυτερα να μην το συζηταμε). μπορει σε 100-200 χρονια να πηγαινει κι η κουτση μαρια στο διαστημα αλλα μεχρι τοτε δεν ειναι για τον καθε κακομοιρη.

https://www.youtube.com/watch?v=LZj4JBlo6-U

Δημοσ.

Σε διάφορα ντοκιμαντέρ είδα οτι στα πρώτα χρόνια ήταν πρώην πιλότοι πολεμικής αεροπορίας, σήμερα είναι αποκλειστικά επιστήμονες-ερευνητές(και λογικό είναι)...

Δεν ισχύει

δεν είμαι 100% σίγουρος αλλά νομίζω ότι ακόμα, τουλάιχστον στις ΗΠΑ, πάνω από το 50% είναι ακόμα στελέχη των ενοπλων δυνάμεων (χωρίς να σημαίνει ότι δεν είναι ΚΑΙ επιστήμονες).

διάβαζα πρόσφατα ένα άρθρο για τα μέλη ενός πληρώματος/αποστολής. πολλοί ήταν ακόμα πιλότοι (USAF/USN/Marines) ... νομίζω ήταν για όσους έχουν "προεπιλεγεί" για πιθανή αποστολή στον Άρη ή κάτι τέτοιο.

είχε φυσικά και "μέλη ΔΕΠ" (που θα λέγαμε στην Ελλάδα) κάποιων πανεπιστημίων ή ερευνητές

Θα υπέθετα βέβαια ότι έχει να κάνει και με το είδος της αποστολής.

πχ στον ISS πλέον τα ταξίδια είναι κάτι σαν "ρουτίνα" και ο σταθμός χρησιμοποιείται κατά κόρον για διεξαγωγή πειραμάτων. άρα θα ανέμενα να είχε πολλους επιστήμονες "επισκέπτες" που θα πήγαιναν εκεί για τη διάρκεια των πειραμάτων τους. Σε αποστολές που γίνονται ας πούμε "1η φορά" θα ανέμενα "επαγγελματίες αστροναυτες".

αυτή τη στιγμή πχ είναι στον ISS

- 1 επαγγελματίας κοσμοναυτης

- 1 πιλότος της USAF (άσχετα αν είναι και αποφοιτος του ΜΙΤ)

- 1 ερευνήτρια

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...