Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Λοιπόν έχω 2 δίσκους από έναν παλιό IBM server. Είναι SAS αν θυμάμαι καλά. Το θέμα είναι ότι έχασαν το firmware τους. Πως δεν ξέρω. Από τον server δεν αναγνωρίζονται καν. Πως μπορώ να τους ξαναπερασω το firmware έτσι ώστε να δουλέψουν και πάλι? Τα δεδομένα δεν με ενδιαφέρουν. Γίνεται καταρχήν αυτό? Άμα χάσουν το firmware τους να ξαναπεράστει με κάποιο τρόπο? Ευχαριστώ πολύ.

Δημοσ.

Δεν μπορείς να "χαθεί" το firmware σε δίσκο!!! Ή οι δίκοι έχουν πρόβλημα ή κάτι έχει χαλάσει στο bios του server (ή του RAID controller). Στείλε μου ακριβώς το μοντέλο του δίσκου και γράψε αν οι δίσκοι ήταν πάνω σε κάποιο RAID controller και τι RAID είχαν (0 ή 1).

Δημοσ.

Κοίτα τους στείλαμε σε εταιρία recovery και μας είπανε ότι τελικά αυτό ήταν το πρόβλημα. τι να σου πω δεν ξέρω... Για να το λες αυτό σίγουρα θα ξέρεις κάτι παραπάνω από μένα. Γιατί εγώ απλά λέω τα λεγόμενα τους που μπορεί να είναι και μπαρούφες. Ο server πάντως στο BIOS δεν τους έβλεπε. 

οι δίσκοι ήταν σε raid 1 και πάνω λένε

eserver
xseries
ibm option: 40K1044
ΙΒΜ fru: 39R7350
ΙΒΜ p/n: 26K5842

146.8GB
SAS

o server είναι ο IBM system X3400

Ευχαριστώ πάρα πολύ. Ρίξε μου τα φώτα σου! 

Δημοσ.

Η μόνη περίπτωση να «καταστραφεί» το firmware είναι να γίνει κάτι στραβό στην διαδικασία αναβάθμισή του firmware… αλλά να συμβεί και στους 2 μαζί μου φαίνεται πολλή δύσκολο.

Έχεις δοκιμάσει άλλο SAS δίσκο να δεις αν το βλέπει το bios?

Φαντάζομαι ότι τσεκάρεις το BIOS του RAID Controller, όχι το BIOS του motherboard. Για να μπεις στο BIOS του Controller, αν θυμάμαι, πατάς Ctrl+A… στην διαδικασία του μπουταρίσματος εκεί που λέει κάποια στιγμή (όχι στην πρώτη οθόνη) "Press Ctrl+A for IBM Server RAID Configuration Utility". Αν δες τους δεις ούτε εκεί το ποιο πιθανό είναι να φταίει αυτό http://www.scsi4me.com/images/ServeRAID-8k-InUse.jpg (card 25R8076), είναι η μπαταρία με την μνήμη του card 25R8076 του controller. Δες καταρχήν αν έχεις αυτό το κομμάτι στον server σου (να θυμάμαι καλά δεν ειναι υποχρεώτικό για RAID 1).

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...